Skocz do zawartości

[2036] Draft i Free Agency - Komentarze

Pablo81

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, january napisał:

Masz gorszy team (win rating), dajesz mniej pieniędzy i Josh miałby do Ciebie odejść. Jak to nie jest pozamiatanie, to byłby już totalny bezsens pokazujący, że nie ma po co w to grać;)

Rand() jest stosowany praktycznie w każdej grze komputerowej tego typu :)

nawet w beGM go stosujecie nomen omen (przy loteriach) :P 

no i jednak tutaj mamy praktycznie 0 loyalty a chyba w przypadku gracza w takim wieku ten ostatni rok nie ma takiego wpływu (bo jak podpisze 5 lat to i tak będzie miał potem szansę na kolejną fajną umowę w wieku 32 lat), więc kasa jest dość podobna -> zostaje kwestia win ratingu, która przemawia na korzyść Celtics, ale też nie jakoś potężnie -> raptem 12 punktów -> jak dla mnie to takie 3-1 dla C's w tym momencie, ale ofc z perspektywy Mavs warto zaryzykować bo potencjalne trio Carter-Smith-Kwame wsparte Hedo i przysłowiowym Nashem za MLE od razu daje im szansę o walkę o najwyższe cele.

Edytowane przez julekstep

Teraz, kuba2419 napisał:

@Krzemo złożyłem ofertę dla Forda MLE ale jei zauważyłem że wcześniej lepsza złożyło Utah. Mogę swoją wycofać skoro ma lepszą na stole?

już edytowałem posta na privie :P

tutaj nie ma nawet co gdybać bo liczy się wartość 1szego roku przy przebiciach -> tutaj od Jazz Ford dostaje mniej, więc nie możesz wycofać :) 

Dla porządku wszystkie posty dotyczącego obecnego draftu i FA przeniosłem do odpowiedniego tematu.. Z tego co kojarzę nie cofnęliśmy się w czasie.

@julekstep @Krzemo jak są jakieś sprawy moderacyjne to dajcie znać, postaram się ogarnąć. 

Teraz poczytałem dyskusję o drafcie - dwa najbliższe drafty stworzę ja, @julekstep możesz być konsultantem, prawdopodobnie zacznę je tworzyć od jutra. :)

3 minuty temu, SlaKB napisał:

@julekstep @Krzemo jak są jakieś sprawy moderacyjne to dajcie znać, postaram się ogarnąć. 

głównie ten temat simhistory (imho wywal ten fragment z pickami draftowymi, bo to raczej mało kogo obchodzi, ale jakichś mistrzów itp to warto byłoby uzupełnić)

5 minut temu, SlaKB napisał:

Teraz poczytałem dyskusję o drafcie - dwa najbliższe drafty stworzę ja

giphy.gif?cid=ecf05e47xn1fkv5u2z6idjbsbn

Tnij równo, przyjacielu!

8 minut temu, SlaKB napisał:

jak są jakieś sprawy moderacyjne to dajcie znać, postaram się ogarnąć. 

No jak masz za dużo czasu, to temat historia ciągle czeka na twoje dalsze aktualizacje :P

26 minut temu, SlaKB napisał:

Stworzyłem temat "Trading Block" - kiedyś była dyskusja na ten temat, proszę wszystkich o założenie posta dla swojej drużyny, ułatwi to poszukiwanie ewentualnych wymian. Temat został podpięty. 

Za SimHistory zaraz się zabiorę. :)

Wydaje mi się, że nowy zawodnik dodany prez edycję posta w TB może zostać niezauważony - teraz widzę, że ktoś jest dodany, ponieważ mam pogrubiony temat z nieprzeczytanym postem.

Godzinę temu, SlaKB napisał:

Teraz poczytałem dyskusję o drafcie - dwa najbliższe drafty stworzę ja, @julekstep możesz być konsultantem, prawdopodobnie zacznę je tworzyć od jutra. :)

A czy jest szansa,  że w raz  z tą zmianą poznamy tajemną wiedzę w jaki sposób ustalany jest handling, def(post, drive, perimeter).  Wydaje mi się, że taki ruch spowodował by ukrócenie dyskusji  patrz case  I. Thomas'a. 

3 minuty temu, SzuLcU napisał:

A czy jest szansa,  że w raz  z tą zmianą poznamy tajemną wiedzę w jaki sposób ustalany jest handling, def(post, drive, perimeter).  Wydaje mi się, że taki ruch spowodował by ukrócenie dyskusji  patrz case  I. Thomas'a. 

Tu nie ma żadnej tajemnej wiedzy, te parametry generuję gra na podstawie ilości asyst, strat oraz oddawanej ilości rzutów, staty defensywne są generowane na podstawie warunków fizycznych gracza, pozycji oraz ilości steali i bloków. Następnie tworzący draft dokonuję odpowiednich korekt. (gra lubi podkoszowym kołkom zawyżać handling, z tego wzlędu, że oni zazwyczaj mają mało strat bo w rl mało kiedy mają piłkę w dłoniach)