Skocz do zawarto艣ci

Boston Celtics 21/22

obywatelPP

Rekomendowane odpowiedzi

Temat dla tych kilku Celtics Fans, kt贸rzy zostali..

M贸j cz艂owiek Paul Pierce zosta艂 HOFem - pozdro dla koleg贸w, kt贸rzy mieli co艣 vs..

Sk艂ad m艂ody, fajny - ambitny HC Udoka, fenomenalny duet JB-JT, jestem pe艂en nadziei..

Chcia艂em zaakcentowa膰 w膮tek - licz臋 na co najmniej ECF..

Sytuacja kadrowa bli偶ej na basketball reference聽https://www.basketball-reference.com/teams/BOS/2022.html

Zaskakuje g艂臋bia sk艂adu i cieszy liczba zawodnik贸w, kt贸rzy w ka偶dym momencie mog膮 odpali膰.

Pozdro dla Zielonych i "Kumatych" ;)

Ps. Pod艂膮czajcie sie na bie偶膮co, bo ci臋偶ko teraz co艣 po polsku, na spokojnie z艂apa膰 :)聽Razem opanujmy sytuacj臋 - dla fan贸w wina - dobre wino, dla Nas - drink po polsku, it means聽 "vodka+coke" ;)

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

24 minuty temu, obywatelPP napisa艂:

Temat dla tych kilku Celtics Fans, kt贸rzy zostali..

M贸j cz艂owiek Paul Pierce zosta艂 HOFem - pozdro dla koleg贸w, kt贸rzy mieli co艣 vs..

Sk艂ad m艂ody, fajny - ambitny HC Udoka, fenomenalny duet JB-JT, jestem pe艂en nadziei..

Chcia艂em zaakcentowa膰 w膮tek - licz臋 na co najmniej ECF..

Sytuacja kadrowa bli偶ej na basketball reference聽https://www.basketball-reference.com/teams/BOS/2022.html

Zaskakuje g艂臋bia sk艂adu i cieszy liczba zawodnik贸w, kt贸rzy w ka偶dym momencie mog膮 odpali膰.

Pozdro dla Zielonych i "Kumatych" ;)

Ps. Pod艂膮czajcie sie na bie偶膮co, bo ci臋偶ko teraz co艣 po polsku, na spokojnie z艂apa膰 :)聽Razem opanujmy sytuacj臋 - dla fan贸w wina - dobre wino, dla Nas - drink po polsku, it means聽 "vodka+coke" ;)

ogolnie powiem od siebie, ze Boston z teamu "mamy miliard pickow", Irvinga, Horforda/Haywarda, Tatuma i Browna - zamienil sie w druzyne gdzie poza JB/JT na sutych kontaktach jest w sumie mocno przeplacony roles (Smart, ale ja rozumiem czemu to zrobili), przeplacony stary Horford (troche smieszne, bo nie chcieli mu zaplacic takiej kasy a dwa sezony pozniej biora dwa lata starszego goscia na tym wujowym kontrakcie, goscia ktory聽jest blizej do "bycia Kevinem聽Love" jak zaden gosc na duzym kontrakcie w NBA). Reszta to cala rzesza pionkow mniejszych wiekszych/starszych czy mlodszych. ECF? ja bym ich stawial w grupie "potencjalne najwieksze rozczarowanie" we wschodniej?

nieprawdopodobne jak mozna rozmienic wszystkie assety na coraz gorsze, misfiity/mishapy -> IT+dredy(obaj niewypal w CLE)+5th pick(Sexton) na headcase Irvinga (fajny start, koniec to rozstanie z fanami jak w CLE) -> Kemba Walker (niewypal) -> Fournier -> Horford+z ochlapow Schroeder! Zaden inny z morza pickow nie skonwertowal do niczego poza niczym nie wyrozniajacy sie na tle ligowym lawkowy roles? Salary zajebane na amen 143mln w tym sezonie, nastepny na pewniaku juz 132mln. nowy trener. naprawde szok.

Odno艣nik do komentarza

Memek, lubi臋 Ci臋, fajnie piszesz, o koszu i polityce, mieszkasz w Stanach, znasz du偶o temat贸w "od podszewki", wiesz co艣 nt. Idaho i Montany :), Mi艂o si臋 Cievie czyta, ale chyba nie jeste艣 do ko艅ca obiektywny :)

W celtics du偶o zmian strukturalnych - zm臋czonego Ainge'a zamieni艂 w roli GM-a聽zm臋czony trenerk膮 Brad. Te偶聽 nie jestem fanem Horforda ( dla mnie 2 soft ), ale uwa偶am, 偶e na tak kapitalnym ducie JB+JT mo偶na zagra膰 co艣 spektakularnego - zwracam uwag臋 na wiek obu zawodnik贸w - ju偶 w tej chwili jest naprawd臋 proper, a miejce na rozw贸j jeszcze jest.

Swoj膮 drog膮, ci臋偶ko mi jest sobie przypomie膰, takich Kozak贸w na SF i PF w jednej, super konfiguracji.

Odno艣nik do komentarza

1 godzin臋 temu, obywatelPP napisa艂:

Memek, lubi臋 Ci臋, fajnie piszesz, o koszu i polityce, mieszkasz w Stanach, znasz du偶o temat贸w "od podszewki", wiesz co艣 nt. Idaho i Montany :), Mi艂o si臋 Cievie czyta, ale chyba nie jeste艣 do ko艅ca obiektywny :)

W celtics du偶o zmian strukturalnych - zm臋czonego Ainge'a zamieni艂 w roli GM-a聽zm臋czony trenerk膮 Brad. Te偶聽 nie jestem fanem Horforda ( dla mnie 2 soft ), ale uwa偶am, 偶e na tak kapitalnym ducie JB+JT mo偶na zagra膰 co艣 spektakularnego - zwracam uwag臋 na wiek obu zawodnik贸w - ju偶 w tej chwili jest naprawd臋 proper, a miejce na rozw贸j jeszcze jest.

Swoj膮 drog膮, ci臋偶ko mi jest sobie przypomie膰, takich Kozak贸w na SF i PF w jednej, super konfiguracji.

ja uwazam ze JB+JT to fajny duet, ale czy to sa superstars? strasznie dziwnie sie potoczyly losy Bostonu, mowie tu szczegolnie o niefarcie, niedopasowaniu no i ogolnie te drafty jak im sie blizej przyjrzec, po opadnieciu kurzu nie wyszly az tak spektakularnie jak "otoczka", ze Ainge ma聽 morze pickow (bo w sumie nie mial albo nie byly one az tak wysokie i nie przyfarcili). Moim zdaniem Ainge nie byl zmeczony tylko go zwyczajnie wyjebali, bo nawet jak nie mial az taaaakich assetow to zaplacil cene (niby po cichu, niby "zmeczony, comeon!) za wysokie ekspektacje - fani w Bostonie to jest najbardziej bananowa (sportowo) grupa jaka chyba znajdziesz w stanach: Bruins, miliard lat Bradyego w聽NEP, Red Sox, "legendy o Celtics sprzed 11lat".

moim zdaniem Brad wyczul moment (dla siebie, jako trenera chyba idealny!!), ze zeby sie utrzymac na dobre przy koszu, w zarzadzaniu, przy swojej marce, na jeszcze lepszych pieniadzach/zasadach i troche mniejszej presji (vs bycie trenerem) to wskoczyl na stolek po Ainge'u - moim zdaniem gigantyczna strata dla C's i absolutnie nie kupuje nowego trenera dopoki nie zobacze. Jasne, ze pojawialy sie komentarze, ze Brad mial najlepsza prase jak na goscia ktory ani razu nie wszedl do Finals a w ECF wypadal z hukiem, ale trzeba uszanowac, ze ponizej pewnego progu, z calkiem duzymi zmianami sezon-do-sezonu ogarnial tych Celtics.

ECF przy tak duzych zmianach, chyba ze to bylo z przymruzeniem oka? ;)

nie ma we wschodniej moim zdaniem druzyny z wiekszym "potencjalem" zeby zrobic duzy zawod wzgledem ekspektacji (czyli np wypad pierwsza runda w 5-6, albo w playin?).

2 godziny temu, obywatelPP napisa艂:

James/Love ;)

Odno艣nik do komentarza

10 godzin temu, obywatelPP napisa艂:

Swoj膮 drog膮, ci臋偶ko mi jest sobie przypomie膰, takich Kozak贸w na SF i PF w jednej, super konfiguracji

Czysto formalnie to Pierce/Garnett聽聽 czy nawet ostatnio James/Davis... Chyba ,偶e chodzi ci dok艂adnie o dw贸ch m艂odych to wtedy Bird/McHale

Ale co do meritum to Boston jeszcze 5 lat temu wygl膮dali ,偶e za chwil臋 przejm膮 lig臋. Dobre wymiany. Sporo wybor贸w ale Boston mia艂o po drodze ogrom pecha ( kontuzja Haywarda, Thomasa a potem Irvinga czy Kemby). Do tego poza wspomnian膮 dw贸jk膮 Brown/Tatum reszt臋 wybor贸w delikatnie m贸wi膮c skopali... Na dodatek odk膮d liga zorientowa艂a si臋 ,偶e jak Smart robi wjazd to trzeba mu pozwoli膰 biec do ko艅ca a nie podwaja膰 to Marcus sta艂 si臋 balastem w ataku. Strzelcem nadal jest kiepskim. Rozegrania jak nie mo偶e odrzuca膰 na obw贸d podczas wjazd贸w to nie ma. Og贸lnie powoli idzie w kierunku takiego nowszego Tony Allena... Do tego Boston pr贸bowa艂o sobie potani膰 sk艂ad. Odpuszczali po kolei Horforda, Haywarda, Kembe i teraz maj膮 dw贸jk臋 m艂odych gwiazd ale poza nimi sk艂ad wygl膮da 艣rednio. PO b臋dzie ale takie Hawks czy nawet Hornets wygl膮da lepiej zbalansowane a s膮 r贸wnie m艂odzi liderzy i ju偶 s膮 lepsi ( Hawks) albo moim zdaniem b臋d膮 ( Hornets)

Nie rozumiem tej nowej umowy Smarta bo ju偶 ostatni sezon pokaza艂 ,偶e jest gorzej z ofensyw膮.

Boston odpuscili jeszcze Fourniera. Za du偶o oszcz臋dno艣ci jak na sk艂ad kt贸ry powinien by膰 tu i teraz.. A Boston zachowuje si臋 jakby chcieli mie膰 rok na przeczekanie

Odno艣nik do komentarza

3 godziny temu, ely3 napisa艂:

Czysto formalnie to Pierce/Garnett聽聽 czy nawet ostatnio James/Davis... Chyba ,偶e chodzi ci dok艂adnie o dw贸ch m艂odych to wtedy Bird/McHale

Ale co do meritum to Boston jeszcze 5 lat temu wygl膮dali ,偶e za chwil臋 przejm膮 lig臋. Dobre wymiany. Sporo wybor贸w ale Boston mia艂o po drodze ogrom pecha ( kontuzja Haywarda, Thomasa a potem Irvinga czy Kemby). Do tego poza wspomnian膮 dw贸jk膮 Brown/Tatum reszt臋 wybor贸w delikatnie m贸wi膮c skopali... Na dodatek odk膮d liga zorientowa艂a si臋 ,偶e jak Smart robi wjazd to trzeba mu pozwoli膰 biec do ko艅ca a nie podwaja膰 to Marcus sta艂 si臋 balastem w ataku. Strzelcem nadal jest kiepskim. Rozegrania jak nie mo偶e odrzuca膰 na obw贸d podczas wjazd贸w to nie ma. Og贸lnie powoli idzie w kierunku takiego nowszego Tony Allena... Do tego Boston pr贸bowa艂o sobie potani膰 sk艂ad. Odpuszczali po kolei Horforda, Haywarda, Kembe i teraz maj膮 dw贸jk臋 m艂odych gwiazd ale poza nimi sk艂ad wygl膮da 艣rednio. PO b臋dzie ale takie Hawks czy nawet Hornets wygl膮da lepiej zbalansowane a s膮 r贸wnie m艂odzi liderzy i ju偶 s膮 lepsi ( Hawks) albo moim zdaniem b臋d膮 ( Hornets)

Nie rozumiem tej nowej umowy Smarta bo ju偶 ostatni sezon pokaza艂 ,偶e jest gorzej z ofensyw膮.

Boston odpuscili jeszcze Fourniera. Za du偶o oszcz臋dno艣ci jak na sk艂ad kt贸ry powinien by膰 tu i teraz.. A Boston zachowuje si臋 jakby chcieli mie膰 rok na przeczekanie

Dokladnie, znowu wyszlo ze picki maja mega wartosc sentymentalna, ale jak sie zaczyna samemu wybierac w srodku stawki,聽to pozniej szalu nie ma.

@ely3聽znajdziesz druga ekipe we wschodniej gdzie jest tak duzy potencjal na wtope vs oczekiwania kibicow (ECF/2r min!)/srodowiska plotkarskiego?

Odno艣nik do komentarza

Wsch贸d poza dwoma dru偶ynami taki nie za mocny (zobaczymy jeszcze co tam w Phily). Po czo艂贸wce jest za to sporo ekip, w tym Boston, kt贸re s膮 na podobnym poziomie sportowym.

W tej stawce Celci wydaj膮 si臋 jednak najbardziej sob膮 zm臋czeni i zdemotywowani. Mia艂o by膰 tak r贸偶owo i sukcesy niby by艂y, ale wydaje si臋, 偶e jedyne na co si臋 w Bostonie obecnie liczy to kosmiczny rozw贸j JT i JB. Poza tym wszystko ju偶 by艂o grane, testowane i w zasadzie dalszego planu dzia艂ania nie ma.聽

Mo偶e Brad oka偶e si臋 jakim艣 koks-GMem.

A, na plus te偶 si臋 trafi艂 Niemiec.聽

Odno艣nik do komentarza

Dla mnie Boston wcale nie jest lepsz膮 dru偶yn膮 ni偶 by艂 sezon temu. R贸偶nicy wielkiej nie ma.聽 Horford jest ju偶 dosy膰 stary i jako艣 nie przekonuje mnie on bo moim zdaniem oni nadal potrzebuj膮 dobrego wysokiego a ich 艂awka te偶 jako艣 nie jest przesadnie przekonuj膮ca.聽 Bez jaki艣 ruch贸w transferowych nie wr贸偶臋 im walki o mistrzostwo聽

Odno艣nik do komentarza

Teraz troch臋 czepiania si臋.

Jakie wybory z wysokim numerem skopali Celtics (no mo偶e Yabusele z 8)?

P艂aci膰 polamanemu Haywardowi 40000000$, Fournierowi 20000000$? Ci膮gn膮膰 dramat z Kemb膮 kt贸ry w Celtics w jednym sezonie mia艂 wi臋cej opuszczonych mecz贸w ni偶 przez ca艂膮 karier臋 w Hornets a w PO by艂 obsrany po same uszy?

W Celtics wszystko posypa艂o si臋 wraz z kontuzj膮 Haywarda. Byli m艂odzi gniewni, by艂a 3 do艣wiadczonych z Irvingiem na czele. A tu jeb i pozamiatane. A w sa艂aty zablokowane 30.

Na dodatek sporo pecha mia艂 Boston przy wyborach kt贸re dosta艂 od innych klub贸w. Kinga najlepszy sezon od wielu lat, a mieli艣my prawo do nr 2, Mi艣ki tak samo. Przecie偶 gdyby te zespo艂y zagra艂y "pod" Boston to zak艂adaj膮c, tu by艂aby 5 z艂o偶ona z m艂odych gwiazd.聽

ECF niekoniecznie chocia偶 nie wykluczam tego ale wbrew wszystkim oponentom, Boston spokojnie wejdzie do PO i swoje tam ugra

Odno艣nik do komentarza

og贸lnie ciekawy case, je艣li m艂ode gwiazdy - forwardzi nie po艂ami膮 si臋 i zrobi膮 jeszcze jaki艣 progress, Horford ma jeszcze co艣 w baku i og贸lnie, nie wchodz膮c w szczeg贸艂y ka偶dego po kolei s艂ad zaskoczy, to mog膮 by膰 bardzo wysoko.

Mo偶e si臋 te偶 okaza膰 偶e trener to je艂op, Tatum chce oddawa膰 35 fadeaways聽na mecz, Horford w baku ma tylko trociny itp itd i sko艅cz膮 w play - in......

...a ciekawe dlatego, 偶e my艣l臋, 偶e w 偶adnym z przypadk贸w nikt nie b臋dzie m贸wi艂 o jakim艣 wielkim zaskoczeniu.

A w og贸le to podoba mi si臋 do艣膰 ich sk艂ad i 偶ycz臋 im jak najlepiej. Tzn wszystkim dobrze 偶ycz臋, ale wydaje mi si臋, 偶e tam jest spora szansa na fajny sezon, chocia偶 ten Ime Udoka mnie nie przekonuje.聽

Odno艣nik do komentarza

12 godzin temu, ptak napisa艂:

ECF niekoniecznie chocia偶 nie wykluczam tego ale wbrew wszystkim oponentom, Boston spokojnie wejdzie do PO i swoje tam ugra

Zdrowi powinni zrobi膰 drug膮 rund臋. W zesz艂ym roku mieli pecha z kontuzjami a wg mnie byli w stanie przy pe艂nym zdrowiu zrobi膰 76ers a p贸藕niej Hawks. No ale jaka艣 pandemia kontuzji w tym roku po prostu by艂a.

Co do "zawodu"... Zesz艂y rok z jednej strony pozytyw bo JB zrobi艂 du偶y progres a z drugiej Tatum wydaje mi si臋 偶e stan膮艂 w miejscu z dalszym rozwojem. Pritchard mo偶e by膰 fajnym dynamicznym PG kwestia tylko poprawienia rzutu i m膮drzejsze decyzj臋 ( 1 rok gry zobaczymy co ten przyniesie).

Tak mia艂o to wygl膮da膰 inaczej ale:

- kto wtedy przewidzia艂 偶e Hayward w swoim debiucie zaliczy kontuzj臋 kt贸ra do ko艅ca sezonu wykluczy go z gry

- Irving jest deklem ale rozpieprzal te偶 szatni臋 od 艣rodka przez co zarz膮d musia艂 dzia艂a膰 wi臋c uda艂o im si臋 w wymianach pozyska膰 KW kt贸ry co by nie m贸wi膰 jest s艂abszym zawodnikiem ni偶 KI ale trzeba by艂o tak zrobi膰 dla dobra reszty zespo艂u

- Horford du偶y kontrakt ale brakowa艂o go ju偶 rok temu w ECF gdzie Bam robi艂 co chcia艂 pod koszem w ataku i obronie+ do tego dosz艂a 艣wietna forma Duncana i Hero.

Przy borykaniu si臋 z takimi k艂opotami oni dalej utrzymuj膮 si臋 w czo艂贸wce wschodu.聽

Odno艣nik do komentarza

4 godziny temu, MA23 napisa艂:

Co do "zawodu"... Zesz艂y rok z jednej strony pozytyw bo JB zrobi艂 du偶y progres a z drugiej Tatum wydaje mi si臋 偶e stan膮艂 w miejscu z dalszym rozwojem

Brown w zesz艂ym sezonie by艂 liderem Celtics ale trzeba te偶 bra膰 poprawk臋 na Covidowe czasy i zara偶enie si臋 Tatuma.. To mog艂o miec wp艂yw na jego kondycje i przygotowania. Og贸lnie Tatum za bardzo idzie w mid range. Og贸lnie聽 wrzucanie go od dw贸ch sezon贸w na miejsce 11-12 jak jest wyceniany we wszelkich rankingach wyglada mocno na wyrost. Potencjalnie Tatum to jest bestia . PRaktycznie co艣 si臋 zaci臋艂o i nie mo偶e jako艣 wskoczy膰 na ten all nba level na sta艂e...

Ale Boston ma ten problem ,偶e coraz cz臋艣ciej Smart jest w ataku zawaliggrod膮. Jak nie mia艂 rzutu tak nie ma a co wa偶niejsze ju偶 rywale nie reaguje na te jego wjazdy wi臋c staje si臋 te偶 bezradny podczas nich. Bo rzadko ko艅czy( 51% chyba ma pod obr臋cz膮) wi臋c rzuca za 3 ponad po艂ow臋 swoich rzut贸w . Boston potrzebuje 3 strzelby plus kogo艣 kto ich pociagnie z 艂awki. A oni w to lato si臋 pozbyli potencjalnie takich graczy ze wzgl臋du na nie wiem co. Oszcz臋dno艣ci??? Schoreder za 5 baniek to fajny strza艂 ale on ich problem贸w z ofensyw膮 nie rozwi膮z臋 a Pritchard nie wskoczy na poziom 16 punkt贸w na mecz

Odno艣nik do komentarza

Lepiej ju偶 nic nie pisz na temat Tatuma i jego rozwoju bo nie zapomn臋 jak krytykowa艂e艣 Browna, twierdzi艂e艣, 偶e to kiepski wyb贸r bez perspektyw. Pami臋tam, bo Brown od pocz膮tku by艂 moim ulubionym grajkiem.

Boston potrzebuje drobnej korekty w sk艂adzie i b臋dzie dobrze.聽

Jedyny ruch kt贸ry nie wypali艂 to Kemba. Taki Zieli艅ski w sk艂adzie Celtics. Gra dobrze jak nie ma presji a w rzeczywisto艣ci jak trzeba gra膰 o stawk臋 to ma w majtkach pe艂no

Odno艣nik do komentarza

• 2 tygodnie p贸藕niej...

Boston to ma jakiego艣 pecha albo bardzo 藕le ustawion膮 kontrol臋 nad graczami.

Nie do艣膰 ,偶e Brown i Horford maj膮 na dzie艅 dobry Covid to jeszcze Smart sp贸藕ni艂 si臋 na samolot i zosta艂 zawieszony i otrzyma艂 kar臋 finansow膮

Po cichu liczy艂em ,偶e Morgan dostanie umow臋 kosztem Fernando bo ani ten ani Kanter nie wygl膮daj膮 przekonuj膮co

Odno艣nik do komentarza

Smart to je艂op (nigdy go nie lubi艂em) jak Ty sobie wyobra偶asz kontrol臋 nad doros艂ym facetem? Bransoletka jak dla ludzi kt贸rzy s膮 na warunkowym i maj膮 nadz贸r elektroniczny?

Co do covida. To s膮 doro艣li ludzie, kt贸rzy s膮 zaszczepieni. Chcesz na艂o偶y膰 na nich areszt domowy (po podej艣ciu do Smarta wida膰, 偶e chyba chcesz) 偶eby nie wychodzili z domu? Akurat tej dw贸jki nie pos膮dzam o chodzenie po barach, klubach go-go, imprezy z prostytutkami. Tak wysz艂o i nic nie poradzisz.聽

Odno艣nik do komentarza

W艂a艣nie ciekawe jak Udoka roz艂o偶y minuty. W preseason Langford i Nesmith bardzo fajnie wygl膮dali, pokazuj膮c, 偶e warto w nich inwestowa膰. Btw, S5 Bostonu to chyba jedna z wi臋kszych zagadek na ten moment. Zreszt膮, ta podstawowa 10-osobowa rotacja (zak艂adaj膮c wszystkich zdrowych) r贸wnie偶.聽

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.