Skocz do zawarto艣ci

Pacific Division 21/22

Raven2156

Rekomendowane odpowiedzi

Z racji na to, 偶e nadszed艂 d艂ugo wyczekiwany sezon w kt贸rym liga poszerzy艂a si臋 o 32 dru偶yn臋 nast膮pi艂a delikatna roszada w podziale na dywizje. Wracamy do "oryginalnego" podzia艂u znanego z poprzednich sezon贸w. Dodatkowo聽Kojoty z Arizony w臋druj膮聽do Central Division natomiast ich miejsce zajmuj膮 Seattle Kraken. :)

Zapraszam do udzia艂u w dyskusji dotycz膮cej Pacific聽Division czyli kolejno:

• Anaheim Ducks
  • Calgary Flames
  • Edmonton Oilers
  • Los Angeles Kings
  • San Jose Sharks
  • Seattle Kraken
  • Vancouver Canucks
  • Vegas Golden Knights
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

• 2 tygodnie p贸藕niej...

Je艣li ju偶 mowa o burakach z Dallas i Holtbym, to albo kto艣 w Teksasie upad艂 na g艂ow臋, albo szykuje si臋 ci膮g dalszy ruch贸w transferowych z bramkarzami w roli g艂贸wnej.

Bishop, Chudini, Holtby, a na doczepk臋 jeszcze Oettinger (kt贸ry jak zak艂adam, ma si臋 przy pozosta艂ych ogrywa膰). Jeden bramkarz, kt贸ry 艣rednio si臋 nadaje na Numero Uno, dwaj, kt贸rzy 艣rednio si臋 nadaj膮 na Numero Duo, i jeden, kt贸ry na razie chyba 艣rednio si臋 nadaje na Numero Jakikolwiek.

Nie szkoda to miejsca pod czapk膮?

Je艣li w tym szale艅stwie jest metoda, to ja za cara Miko艂aja jej nie widz臋.

Odno艣nik do komentarza

• 1 miesi膮c temu...
W dniu 4.08.2021 o 00:32, Wujek W贸jcik napisa艂:

Z tej ekipy Vancouver chyba najmocniejsze transfery ale nie wybacze im odes艂ania Holtby'ego do burak贸w z Dallas://///

LA Kings mo偶e nie tak g艂o艣ne, ale te偶 fajne ruchy, kt贸re wzmacniaj膮 g艂臋bi臋 sk艂adu (Danault, Arvidsson, Edler). Ciekaw jestem czy ten Quinton Byfield, co go rok temu z #2 w drafcie wybrali, zacznie ju偶 gra膰 w NHL. Na razie chyba kontuzjowany z tego co widzia艂em.聽

Wczoraj rozbili najlepsz膮 dru偶yn臋 dywizji, czyli Vegas. Kopitar&Doughty show! Brown bramka + asysta. Danault w debiucie bramka, Arvidsson asysta. Tak 偶e mog膮 by膰 zadowoleni w LA. Widz臋 Kings w playoffs w tym sezonie.

W dniu 16.08.2021 o 22:18, J. Lo napisa艂:

Nie szkoda to miejsca pod czapk膮?

Z tego co widzia艂em to mo偶liwe, 偶e Bishop ca艂y sezon sp臋dzi na li艣cie kontuzjowanych. Pono膰 nie najlepiej z jego kolanem.聽

Odno艣nik do komentarza

W dniu 15.10.2021 o 22:41, Braveheart22 napisa艂:

LA Kings mo偶e nie tak g艂o艣ne, ale te偶 fajne ruchy, kt贸re wzmacniaj膮 g艂臋bi臋 sk艂adu (Danault, Arvidsson, Edler). Ciekaw jestem czy ten Quinton Byfield, co go rok temu z #2 w drafcie wybrali, zacznie ju偶 gra膰 w NHL. Na razie chyba kontuzjowany z tego co widzia艂em.聽

Wczoraj rozbili najlepsz膮 dru偶yn臋 dywizji, czyli Vegas. Kopitar&Doughty show! Brown bramka + asysta. Danault w debiucie bramka, Arvidsson asysta. Tak 偶e mog膮 by膰 zadowoleni w LA. Widz臋 Kings w playoffs w tym sezonie.

Hej,

Te偶 na to licz臋, mimo, 偶e jako sympatyk Rangers (i kilku innych ekip) powinienem ich raczej nie lubi膰, to wr臋cz przeciwnie fajn膮 maj膮 paczk臋 no i podpisali na d艂u偶ej Iaffalo. Nie za bardzo orientuje si臋 kto tam na brami u nich i jaki skill prezentuje.聽

Odno艣nik do komentarza

5 minut temu, Wujek W贸jcik napisa艂:

Nie za bardzo orientuje si臋 kto tam na brami u nich i jaki skill prezentuje.聽

Duet Petersen+Quick. Cal Petersen wed艂ug mnie bardzo ciekawy, zdolny bramkarz. Te偶 nowy kontrakt podpisa艂 przed sezonem i za kas臋 (15m/3y), kt贸ra pokazuje, 偶e go ceni膮 i w niego wierz膮. Quicka nie musz臋 Tobie przedstawia膰, cho膰 wiadomo, 偶e to ju偶 nie jest ten 艣wietny poziom co przed laty (chocia偶 mo偶e jak ca艂y zesp贸艂 b臋dzie lepszy to i skuteczno艣膰 Quicka wzro艣nie w tym sezonie), ale do艣wiadczenie i pewnie rola, kt贸r膮 spe艂nia w szatni s膮 cenne.聽

Odno艣nik do komentarza

Odk膮d pami臋tam lubi臋 Kanadyjskie zespoly z wyj膮tkiem Toronto i mo偶e to w ko艅cu jest ten rok kiedy Oilers i Flames pouk艂adali sobie w ko艅cu sk艂ady?

O ile jeszcze Oilers robili jakies ruchy poza bramkarzem ( tu a偶 czekam kiedy ta bomba wybuchnie bo w ka偶dym meczu to wygl膮da troch臋 dramatycznie ta obrona) o tyle Flames mnie zaskakuj膮 bo w sumie nie umiem logicznie wyja艣ni膰 czemu oni id膮 jak walec... To ju偶 pr臋dzej bym Jets widzia艂 w takiej roli

Flames w tej chwili roznosz膮 rywali a ja nadal nie wiem czemu. Ma kto艣 pomys艂 co ich tak natkn臋艂o i na ile jest to realne ?

Odno艣nik do komentarza

Zbyt wcze艣nie na jakie艣 oceny, ale moje odczucia takie og贸lne.聽

1. Edmonton w RS b臋d膮 bdb. Maj膮 McDavida, maj膮 Draisaitla. Wiadomo jak ta dw贸jka jest mocna i b臋d膮 ci膮gn臋li ten w贸zek. Na plus sprowadzenie Hymana oczywi艣cie. Ale obrony i obsady bramki pod k膮tem namieszania w playoffs to u nich nie widz臋 niestety. Niby dodali z ty艂u Ceci i Keitha (ju偶 emeryt jednak, past prime, ale do艣wiadczenia powinien doda膰), ale to o wiele za ma艂o. Jeszcze Klefbom pono膰 znowu ca艂y sezon out. W duet Koskinen+Smith te偶 jako艣 nie wierz臋. Tak wi臋c podsumowuj膮c, widz臋 ich wysoko w RS, ale znowu zaw贸d w playoffs (na poziomie fina艂贸w konferencji, fina艂贸w NHL ich nie widz臋).聽

2. Calgary trzy sezony temu szli jak walec w RS, a w playoffs by艂a klapa. Swoj膮 drog膮 to za wcze艣nie, 偶eby ich ocenia膰 po tych kilku meczach, bo za miesi膮c czy dwa mo偶e si臋 okaza膰, 偶e jednak nie jest najlepiej. Ale po kr贸tce co mog臋 o nich powiedzie膰. Markstrom to bdb bramkarz i jak b臋dzie zdrowy to powinien sporo im dawa膰. G艂臋boko艣膰 na pozycji centra fajna. Mo偶e prawdziwego 1C tam nie ma, ale Lindholm, Backlund, Monahan, Dube to dosy膰 dobra obsada + Lindholm 艣wietnie zacz膮艂 ten sezon. Og贸lnie Calgary mocne powerplay ma na starcie. Jak patrz臋 na obron臋 to 艣rednio mi to wygl膮da. M艂ody trzon. Andersson, Hanifin, Kylington, Valimaki to gracze 23-25 lat. Jeszcze Tanev i Gudbranson, kt贸ry trenowa艂 z Islanders, ale si臋 nie za艂apa艂 do sk艂adu, cho膰 w Calgary sezon zacz膮艂 nie藕le. Generalnie sza艂u nie ma na papierze, ale w tych pocz膮tkowych meczach si臋 trzymaj膮. Nie wiem, jako艣 nie jestem przekonany do tego zespo艂u, cho膰 swoje plusy oczywi艣cie maj膮.聽

3. Na razie spory zaw贸d w tej dywizji oczywi艣cie Vegas, ale wczoraj wygrali z r贸wnie zawodz膮cymi Avalanche. Powinni si臋 rozkr臋ci膰 w najbli偶szych tygodniach. Kings, kt贸rych troch臋 pompowa艂em przed sezonem te偶 na razie s艂abo prz臋d膮. Za to Sharks ju偶 4 wygrane. Ja lubi臋 sk艂ad Vancouver. Jak ju偶 wcze艣niej Wujek pisa艂, fajne transfery. Ale np. Pettersson czy Boeser zbyt dobrze w sezon nie weszli, a to przecie偶 liderzy tego zespo艂u. Generalnie, za jaki艣 czas b臋dziemy m膮drzejsi, je艣li chodzi o oceny. Na razie sporo ciekawych rzeczy w lidze si臋 dzieje, wi臋c ze spokojem sobie obserwuj臋.聽

ps. To chyba najs艂absza dywizja w lidze tak w og贸le.聽

Odno艣nik do komentarza

Za wczesnie na oceny imo, za miesiac bedzie mozna powiedziec, ktore z Kanadyjskich teamow dostana zadyszki, badz sie nie obudza (Leafs i Habs). Na ten moment najlepiej smiga team Flames, ten mlody Mangiapane wymiata chociaz bitwe o Alberte przegrali (part 1).聽

Sharks spore zaskoczenie chyba u wszystkich, tak samo jak slaba forma Vegas ale nie oszukujmy si臋 pustynia robi swoje od startu tej druzyny w NHL ciagle praktycznie byli w gazie, w koncu bedzie musial przyjsc moment zwany s艂abym sezonem, ale to jeszcze za szybko by ich skre艣la膰.聽

Odno艣nik do komentarza

W dniu 27.10.2021 o 23:33, Braveheart22 napisa艂:

Calgary trzy sezony temu szli jak walec w RS, a w playoffs by艂a klapa

Pami臋tam tamten sezon i spory zaw贸d . No ale dzi艣 kolejny mecz w聽 Pitsburgu gdzie rywal nie mia艂 nic do powiedzenia Ogl膮da艂em 3 kwart臋 i Pingwiny by艂y bezradne. Nie wiem czy ta forma nie przysz艂a za wcze艣nie ale to jest walec cho膰 ja mimo Twojego wyja艣nienia nie wiem jaki jest pow贸d ,偶e nagle graj膮 tak rewelacyjnie

W dniu 27.10.2021 o 23:33, Braveheart22 napisa艂:

Ale obrony i obsady bramki pod k膮tem namieszania w playoffs to u nich nie widz臋 niestety

No i to akurat wspomnia艂em ,偶e ciekaw jestem kiedy ta bomba wybuchnie bo atak maj膮 chyba najlepszy w lidze ale obrona to jest dramat. No i Filadelfia im pokaza艂a. O ile obrona jeszcze daje rad臋 czasem to bramkarz jest najs艂aszym graczem Oilers

Odno艣nik do komentarza

@ely3

Zupelnie wypad艂a mi z g艂owy jedna informacja, a to prawdopodobnie wyja艣nia艂oby, sk膮d wzi臋艂a si臋 tak dobra postawa Calgary na starcie sezonu. Sprawd藕 kto od niedawna jest ich g艂贸wnym trenerem ;)

Swoj膮 drog膮, ciekawostka statystyczna. Markstrom na ostatniej wyjazd贸wce zagra艂 3 mecze i obroni艂 106 na 107 strza艂贸w. Kapitalna forma.聽

Odno艣nik do komentarza

No bardzo skuteczni s膮 ostatnio. Z 5 ostatnich mecz贸w, tylko w jednym bramkarz przeciwnik贸w broni艂 ze skuteczno艣ci膮 powy偶ej 90%, reszta grubo poni偶ej 90%. Jak tak wczoraj sobie troch臋 wi臋cej zobaczy艂em to rzuci艂o si臋 w oczy to, 偶e mocno karcili b艂臋dy przeciwnika. Odbi贸r w tercji neutralnej, szybki, p艂ynny atak, no i to co pokaza艂e艣, czyli bdb wyko艅czenie.聽

@ely3聽i co, sprawdzi艂e艣? Darryl Sutter :)

Odno艣nik do komentarza

8 minut temu, Braveheart22 napisa艂:

@ely3聽i co, sprawdzi艂e艣? Darryl Sutter

No wiem ale on chyba by艂 ju偶 na emeryturce wi臋c nie spodziewa艂em si臋 jako艣 cud贸w. A Calgary po prostu nie pozwala ci na 偶aden b艂膮d bo od razu atakuj膮 . Zw艂aszcza Gaudreau jest w super formie

Odno艣nik do komentarza

No i jak pochwali艂em Calgary to przegrali dwa razy po dogrywkach. Og贸lnie specyfika . Oni maj膮 a偶 3 pora偶ki po dogrywkach i wida膰 ,偶e w meczach na styk brak im lidera... Wtedy s膮 troch臋 nerwowi. Ogolnie na razie to albo rozjazd jak dzi艣 Rangers albo walka do ostatniej chwili niestety przegrana. Za to Oilers s膮 niesamowici cho膰 na bramkarza patrze膰 nie mog臋. Obrona czasem daje rade ale zazwcyzaj po prostu maj膮 tak膮 moc w ataku ,偶e nie ma znaczenia ile strac膮 bo prawie zawsze s膮 w stanie zdoby膰 wi臋cej

Odno艣nik do komentarza

• 2 tygodnie p贸藕niej...

Proponuj臋, 偶eby艣cie sobie zwr贸cili uwag臋 na Anaheim Ducks. Kapitalna forma. Niby terminarz sprzyja艂, ale 7 zwyci臋stw z rz臋du robi wra偶enie. Absolutn膮 furor臋 robi w ataku Troy Terry, kt贸ry ju偶 14 mecz贸w z rz臋du punktuje. 艁膮cznie 20 pkt (11g+9a) ju偶 ma w 15 wyst臋pach. Getzlaf zaraz jako pierwszy zawodnik w historii Ducks zdob臋dzie dla tego klubu 1000 punkt贸w (w tej chwili ma ich 999). Czo艂owy atak ligi, czo艂owy PP, czo艂owy PK. Obrona og贸lnie te偶 w g贸rnej po艂贸wce ligi na ten moment. W 偶yciu bym nie stawia艂, 偶e tak dobrze b臋d膮 wygl膮da膰. W dru偶ynie kilku m艂okos贸w, kt贸rzy ju偶 maj膮 fajn膮 rol臋. Wczoraj b艂ysn膮艂 np. Trevor Zegras. Pewnie na d艂u偶sz膮 met臋 nie b臋d膮 w stanie utrzyma膰 takiej dyspozycji, ale bez w膮tpienia ciekawy to zesp贸艂, kt贸ry przer贸s艂 jak dot膮d moje oczekiwania.

Dobra forma te偶 ostatnio Vegas i LA Kings (mimo 偶e Doughty kontuzjowany) i goni膮 czo艂贸wk臋. Dosy膰 ciasno聽tam si臋 w pierwszej pi膮tce (Edmonton, Anaheim, Calgary, Vegas, LA) zrobi艂o i fajnie.聽

Najwi臋kszy zaw贸d w dywizji pacyficznej to oczywi艣cie Vancouver. Kolejny sezon im ucieka. Zarz膮d wczoraj zwolni艂 GMa, Jima Benninga.聽Ale co z trenerem? Wed艂ug mnie, Travis Green te偶 powinien polecie膰, bo przecie偶 ten zesp贸艂 na papierze 藕le nie wygl膮da. Btw, co si臋 dzieje z聽Petterssonem?

Edytowane przez Braveheart22
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.