Skocz do zawarto艣ci

Atlantic Division 21/22

Raven2156

Rekomendowane odpowiedzi

Z racji na to, 偶e nadszed艂 d艂ugo wyczekiwany sezon w kt贸rym liga poszerzy艂a si臋 o 32 dru偶yn臋 nast膮pi艂a delikatna roszada w podziale na dywizje. Wracamy do "oryginalnego" podzia艂u znanego z poprzednich sezon贸w. Dodatkowo聽Kojoty z Arizony w臋druj膮聽do Central Division natomiast ich miejsce zajmuj膮 Seattle Kraken. :)

Zapraszam do udzia艂u w dyskusji dotycz膮cej Atlantic聽Division czyli kolejno:

• Toronto Maple Leafs
  • Boston Bruins
  • Buffalo Sabres
  • Detroit Red Wings
  • Florida Panthers
  • Montreal Canadiens
  • Ottawa Senators
  • Tampa Bay Lightning
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

• 2 miesi膮ce temu...

No Buffalo zaszala艂o... Vicemistrz mocno pogoniony... Udany powr贸t Girgensonsa z 2 pkt (gol i asysta) po bardzo d艂ugiej przerwie, Anderson dobry mecz, Olofsson brameczka w PP jak zwykle聽 a sezon otworzy艂 Okposo.

P..S. Wy te偶 tak macie, 偶e po ka偶dym wygranym meczu swojej dru偶yny, czyli raz na tydzie艅, macie ochot臋 napisa膰 jak si臋 cieszycie ;) ?

Odno艣nik do komentarza

Na szybko typuj臋, 偶e Florida Panthers b臋d膮 pierwsi w tej dywizji na koniec RS.

15 godzin temu, Pablo81 napisa艂:

Bertuzzi fajnie rozpocz膮艂 sezon - 4 golami :) Punkt z Tamp膮 te偶 nie jest z艂y.

Patrz膮c na przebieg to mimo wszystko szkoda, bo ten mecz by艂 ju偶 praktycznie wygrany...

Btw, Seider w debiucie 2 asysty, Raymond asysta. Do艣wiadczony Nick Leddy przywita艂 si臋 r贸wnie偶 dwoma asystami. Zaczyna wygl膮da膰 ten sk艂ad Detroit :)

13 godzin temu, Szabla napisa艂:

No Buffalo zaszala艂o... Vicemistrz mocno pogoniony... Udany powr贸t Girgensonsa z 2 pkt (gol i asysta) po bardzo d艂ugiej przerwie, Anderson dobry mecz, Olofsson brameczka w PP jak zwykle聽 a sezon otworzy艂 Okposo.

Jest du偶a szansa na rozpocz臋cie sezonu od dw贸ch zwyci臋stw, bo ju偶 jutro o 19 polskiego czasu do Buffalo przyje偶d偶aj膮 Kojoty :)

Olofsson w PP jest niesamowity.聽

13 godzin temu, Szabla napisa艂:

P..S. Wy te偶 tak macie, 偶e po ka偶dym wygranym meczu swojej dru偶yny, czyli raz na tydzie艅, macie ochot臋 napisa膰 jak si臋 cieszycie ;) ?

Na troch臋 innym etapie s膮 nasze zespo艂y ;)

Odno艣nik do komentarza

No i sta艂o si臋. 2gie zwyci臋stwo. 艁adnie Buffalo gra艂o. Tylko brak skuteczno艣ci. W pe艂ni zas艂u偶one 2 pkt.

Dahlin profesor.聽 Dobrze widoczny Thompson. Pewna obrona. Graj膮 ch艂opaki ambitnie, szybko, m膮drze.

Ale... Pami臋tam doskonale ze 2, 3 lata temu 10-0-0 na starcie sezonu, i jak to si臋 sko艅czy艂o.

EDIT Pamiec mnie zawiod艂a, bzdury z tym 10 0 0 na starcie. To by艂o w 2008 lub 2009, a mnie si臋 pomiesza艂o z sezonem聽 gdzie na koniec listopada czy grudnia byli pierwsi w lidze a sko艅czyli na 30 lub 31 miejscu... (STL na odwr贸t wtedy z piek艂a do nieba, dzi臋ki Binnigtonowi)

Edytowane przez Szabla
Odno艣nik do komentarza

• 2 tygodnie p贸藕niej...

@Szabla

W Buffalo s膮 jakie艣 mocniejsze obostrzenia czy po prostu kibice ju偶 powiedzieli stop?? Tam mimo braku wynik贸w to jednak lojalny fanbase by艂, a teraz fatalnie wygl膮daj膮 te pustki na meczach. A偶 sobie sprawdzi艂em to mniej ni偶 8 tysi臋cy kibic贸w chodzi na mecze. To ju偶 na Kojoty czy Pantery kilka tysi臋cy wi臋cej przychodzi...聽

Druga kwestia. Czy wed艂ug Ciebie Eichel ma jeszcze jak膮艣 przysz艂o艣膰 w tym zespole?聽

...

Co do samej dywizji kr贸tko. Niesamowicie Pantery mi si臋 podobaj膮. 艢wietnie graj膮. Dobrze zbudowany zesp贸艂. 艢wietny Head Coach. Co艣 czuj臋, 偶e bardzo gro藕ny team w playoffs to b臋dzie.聽

No i do fan贸w Detroit. Raymond co wej艣cie do ligi. Wow! Szkoda tylko, 偶e ten Vrana na tak d艂ugo wypad艂...聽

ps. Halo Toronto, co si臋 dzieje? ;)

Edytowane przez Braveheart22
Odno艣nik do komentarza

@Braveheart22

10 chudych lat jest przyczyn膮.

Co do Captain Jacka, to chyba czas si臋 konczy. Zesp贸艂 pokazuje, 偶e mo偶e dawa膰 sobie rad臋 bez niego聽 o ile w g艂owach i nogach utrzymaj膮 ten poziom.

My艣l臋, 偶e GM szuka sposobu aby wymieni膰 go za niekiepskich grajk贸w. Wid,ialem gdzies w necie , 偶e m贸wiono o CGY lub VGK

P.S. Kto wie, czy nie by艂 w szatni kim艣 psuj膮cym atmosfer臋.聽 I by膰 moze nie tylko doslownie ;)

EDIT: Dodam, 偶e z tego co na forum BUF widz臋, to i sami kibice nie t臋skni膮 za nim.

Kontynuuj膮c w膮tek, nie wiem co im Granato aplikuje na treningach odprawach i rozmowach, ale chyba dziala :). Widzia艂em jeden caly mecz (no i skr贸ty oczywiscie), to nie do poznania druzyna. Chcialoby sie rzec, 偶e gry藕li trawe, ale 艣rednio to do hokeja pasuje. Naprawd臋 az milo dla oka by艂 patrze膰 na nich walcz膮cych, szybkich, graj膮cych m膮drze, dru偶ynowo, sprytnie. Nawet z Bostenem jak dostali, to walczyli do ko艅ca. Oby ten poziom mentalno fizyczny utrzymali.

Pewny dziadek Mr. Anderson. Tokarski tez niczego sobie. Dahlin profesor. Hagg (super zamiana za Risto) z Pysykiem bardzo dobrze. Opkoso, Thompson, Olofson, Girgensons wymiataj膮. W PK chyba 6ste miejsce. PP 8. Nie jest zle.聽

Tak trzymac

Edytowane przez Szabla
Odno艣nik do komentarza

20 godzin temu, Braveheart22 napisa艂:

@Szabla

W Buffalo s膮 jakie艣 mocniejsze obostrzenia czy po prostu kibice ju偶 powiedzieli stop?? Tam mimo braku wynik贸w to jednak lojalny fanbase by艂, a teraz fatalnie wygl膮daj膮 te pustki na meczach. A偶 sobie sprawdzi艂em to mniej ni偶 8 tysi臋cy kibic贸w chodzi na mecze. To ju偶 na Kojoty czy Pantery kilka tysi臋cy wi臋cej przychodzi...聽

Druga kwestia. Czy wed艂ug Ciebie Eichel ma jeszcze jak膮艣 przysz艂o艣膰 w tym zespole?聽

...

Co do samej dywizji kr贸tko. Niesamowicie Pantery mi si臋 podobaj膮. 艢wietnie graj膮. Dobrze zbudowany zesp贸艂. 艢wietny Head Coach. Co艣 czuj臋, 偶e bardzo gro藕ny team w playoffs to b臋dzie.聽

No i do fan贸w Detroit. Raymond co wej艣cie do ligi. Wow! Szkoda tylko, 偶e ten Vrana na tak d艂ugo wypad艂...聽

ps. Halo Toronto, co si臋 dzieje? ;)

Toronto jak zwykle wi臋cej sn贸w ni偶 realnego grania, ale poczekajmy.聽

Detroi fajnie, ca艂y czas powtarzam, Detroit powr贸ci, Steve Y wie co robi. Raymond na kozaku wjechal w lige chociaz ta jedna bramka to akcja taka z przypadku troche.聽

Jak widz臋 drame z Eichelem to tylko si臋 modle, 偶eby nie trafi艂 do kt贸re艣 z dru偶yn kt贸rym kibicuje, troche taki Kyrie Irving z niego. Sam sobie zrobi艂 sporo z艂ego i wcale sie nie dziwie kibicom Buffalo, 偶e za nim nie t臋skni膮. Nie widz臋 go w jaki艣 topowych teamach, mo偶e w Vegas.聽

Pantery graja juz od trzech sezonow 艣wietny hokej, moja kole偶anka, kt贸ra nie ma pojeciu o hokeju mia艂a okazj臋 by膰 na ich meczu z Arizon膮, oj jakie zazdrooo mia艂em. Kto艣 si臋 orientuje jakie ceny bilet贸w tam s膮, bo ona m贸wi艂a o kwotach ponizej 50$ za jej miejsca do艣膰 daleko od tafli ale jak z ciekawo艣ci obczajalem niedawno bilety w Seattle na Krakens albo na Rangers w Nyc to nie ma nic ponizej 100$ i to mala ilosc wszystko miedzy 250 i w gore (wiem, ze MSG to chore ceny zawsze, ale Krakens mnie zdziwili).

Odno艣nik do komentarza

W dniu 28.10.2021 o 20:59, Wujek W贸jcik napisa艂:

Jak widz臋 drame z Eichelem to tylko si臋 modle, 偶eby nie trafi艂 do kt贸re艣 z dru偶yn kt贸rym kibicuj

No w艂a艣nie ja si臋 martwie bo coraz wi臋cej plotek jest o Flames i naprawd臋 nie jestem w stanie zrozumie膰 po co im on. Jakby mieli kogo艣 wyci膮gn膮膰 z Buffalo to oczywi艣cie Dahlina co oczywi艣cie jest niemo偶liwe

W og贸le troch臋 to dziwne bo po co im jeszcze jeden gracz ofensywny skoro przede wszystkim obrona wymaga wzmocnie艅.

Atlantic na razie jest dziwaczna bo o ile Ottawa jest tam gdzie powinna byc a Montreal niestety wygl膮da tak jak zanim si臋 zacz臋艂y PO to ju偶 taki Boston czy Tampa graj膮 s艂abo. Toronto r贸wnie. W Buffalo聽 i Detroit jako艣 nie chce mi si臋 wierzy膰 i d艂ugofalowo i jedna Floryda idzie mocno... Na papierze to jest mocna dywizja ale na razie forma nie ta

Odno艣nik do komentarza

Jak czytam na forum, ta wymiana wzbudzi艂a aplauz w艣r贸d fan贸w Buffalo.

Mnie zastanawia jedna rzecz. Nie ma w膮tpliwo艣ci, 偶e Sabres za Granato graj膮 艂adniej, lepiej. Ciekawi mnie jak Granato wpasowa艂by Eichela w t臋 uk艂adank臋 i czy by艂by w stanie to zrobi膰. Bo tera藕niejsze p贸ki co (oby do ko艅ca sezonu) Buffalo + Eichel w formie fizycznej i mentalnej, to by艂oby co艣...

Ale mimo wszystko jestem dobrej my艣li. Dodatkowo kasa jeszcze sie zwolni艂a.

B臋dzie dobrze, no bo jak mo偶e by膰 inaczej ;)

EDIT: Wiedzia艂em, 偶e o czym艣 zapomnia艂em. Taka ciekawostka. Tuch jest z Syracuse, NY (pewnie z 200-250 km na wsch贸d od Buffalo) i si艂膮 rzeczy od ma艂ego kibicuje w NHL lokalnej dru偶ynie - Szablom.

EDIT 2: Johnny Boychuk w Buffalo.

Edytowane przez Szabla
Odno艣nik do komentarza

Red Wings nie przestaj膮 zadziwia膰. Raymond i Seider kapitalne wej艣cie do NHL, ale ja o czym innym...

@Pablo81聽polecam zapozna膰 si臋 z profilem tegorocznego wyboru Yzermana w pierwszej rundzie. Simon Edvinsson, szwedzki obro艅ca. Z聽tego co czytam to s膮 zachwyceni nim w Szwecji. Kapitalne warunki fizyczne.聽Ju偶 go nawet por贸wnuj膮 jako prospekta do Dahlina (a przecie偶 Dahlin by艂 absolutnie topowym prospektem), a widzia艂em nawet jak kto艣 wspomina艂 o 18-letnim Hedmanie... :)

Odno艣nik do komentarza

W dniu 16.11.2021 o 00:59, Braveheart22 napisa艂:

Red Wings nie przestaj膮 zadziwia膰. Raymond i Seider kapitalne wej艣cie do NHL, ale ja o czym innym...

@Pablo81聽polecam zapozna膰 si臋 z profilem tegorocznego wyboru Yzermana w pierwszej rundzie. Simon Edvinsson, szwedzki obro艅ca. Z聽tego co czytam to s膮 zachwyceni nim w Szwecji. Kapitalne warunki fizyczne.聽Ju偶 go nawet por贸wnuj膮 jako prospekta do Dahlina (a przecie偶 Dahlin by艂 absolutnie topowym prospektem), a widzia艂em nawet jak kto艣 wspomina艂 o 18-letnim Hedmanie... :)

Tak s艂ysza艂em o tym, Yzerman ma nosa nie ma co, ale poczekajmy z prospektami r贸偶nie bywa, potem trafia si臋 taki Laf i Kakko;p i ... nic.聽聽

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.