Skocz do zawarto艣ci

Playoff 2020/21 West 1st round: Los Angeles Clippers (4) - Dallas Mavericks (5)

ely3

Wynik seria  

39 u偶ytkownik贸w zag艂osowa艂o

1. 1. Jaki b臋dzie wynik serii

• Clippers-Mavs 4-0
    • Clippers- Mavs 4-1
    • Clippers- Mavs 4-2
    • Clippers- Mavs 4-3
    • Clippers- Mavs 3-4
    • Clippers-Mavs 2-4
    • Clippers-Mavs 1-4
      0
    • Co艣 z pogranicza SF Clippers - Mavs 0-4
      0

Ankieta zosta艂a zamkni臋ta

Rekomendowane odpowiedzi

Luka jest niesamowity. To jego 3 sezon a jest pewniakiem do 1 pi膮tki NBA. Nikt nie ma tak s艂abego wsparcia jak on. Ca艂a ofensywa opiera si臋 na m艂odym S艂owe艅cu.聽 Ale jaki by nie by艂 Doncic to ja nie wiem jak Mavs chc膮 powstrzyma膰 atak Clippers. Clippers nawet po oddaniu Lou maj膮 jeden z najlepszych atak贸w ligi. Clippers jak zesp贸艂 rzucaj膮 za 3 z 41% skuteczno艣ci膮.聽 Tam nawet Rondo rzuca za 3 z 42% skuteczno艣ci膮. Je艣li Clippers wyjd膮 z Morrisem na centrze to ja nie widz臋 偶adnych szans by Dallas wygra艂o cho膰 jeden mecz. Clippers jednak b臋d膮 sie oszcz臋dza膰 wi臋c seria b臋dzie trwa膰 5 g贸ra 6 mecz贸w.

Gracz do ogl膮dania - Terrance Mannn. Wiadomo ,偶e to b臋dzie seria pe艂na gwiazd ale Mann to gracz o kt贸rym si臋 ma艂o m贸wi a jednak to 艣wietny zadaniowiec . I wiadomo ,偶e on nie b臋dzie j臋zyczkiem u wagi ale jestem ciekaw jak b臋dzie sobie dawa艂 rad臋 i czy du偶o go b臋dziemy widzie膰 w obronie na Luce... w og贸le wol膮艂bym w s5 kosztem Beverlyego cho膰 z jakiego艣 powodu Clippers lubi膮 tego szale艅ca .

Mavs nie za bardzo maj膮 kim broni膰 Leonarda. Ze zdrowym Porzingisem mo偶e by mogli wykorzysta膰 s艂abo艣膰 Clippers na 艣rodku ale Clippers bardzo dobrze rotuj膮 w obronie. Trudno ich pokona膰 je艣li samemu nie zmusi si臋 ich do b艂臋d贸w. A Mavs pomimo posiadania Luki to jednak ca艂y atak graj膮 do艣膰 powtarzalny

Tak naprawd臋 to Clippers w 5..

Edytowane przez Eld
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Troche dziwna to seria. Niby Mavs wyzej niz rok temu, a jakby slabsze. Clippers niby mocniejsi, a dalej nie przekonuja (zwlaszcza w kluczowych momentach).聽Gdyby Luka mial jeszcze jednego all stara chociaz pewnego u boku, to powiedzialbym ze maja szanse pchnac Clippers. Zwlaszcza tych z koncowki tego sezonu, ktorzy im dalej w las tym gorzej (demony przeszlosci?). W obecnej sytuacji bedzie ciezko (chyba ze Porzingis zaliczy mega serie to moze)i Clippers najpewniej to przejda.

Licze jednak ze Mavs sie troche postawia, bo pewne okolicznosci im sprzyjaja. Kawhi dalej nie domaga zdrowotnie, George i Pat tez, Ibaka takze dopiero wrocil(swoja droga ciekawa jest ta narracja, ze z miejsca to wzmocnienie Clippers, gdzie pauzowal porownywalnie tyle co AD i LBJ, a tam聽to juz przeszkadza,. Tu tak samo troche czasu minie zanim z ekipa sie zgra). Niby mowi sie o glebi Clippers, ale w PO kim sa wspomniany wczesniej Mann czy Kennard? Naprawde ktos liczy ze Cousins czy nawet Batum(no tu jeszcze jak cie moge), to beda jakies wielkie faktory, zwlaszcza im glebiej w PO? Jest za to Rondo i to powinno byc wzmocnienie konkretne jesli wytrwa w zdrowiu i znowu stawi sie na PO. Morris i Zubac na C na Mavs, moze byc ok, ale z Jazz tego nie widze.

W sumie ciekawy jestem jacy po tej przerwie wyjda Clippers. Czy bedzie tendencja taka jak przed koncem sezonu czy wroca bardziej do tych lepszych dni. Jesli to drugie to mamy cztery, max piec meczow. Jesli to pierwsze, to maja dalej dosc talentu by wygrac, ale co najmniej szesc meczow nie jest wykluczone.聽

Edytowane przez nba2midnight
Odno艣nik do komentarza

12 godzin temu, nba2midnight napisa艂:

Niby mowi sie o glebi Clippers, ale w PO kim sa wspomniany wczesniej Mann czy Kennard?

A kim maj膮 niby by膰? Bo b臋d膮 8-9 zawodnikiem w rotacji daj膮cy kilka tr贸jek, troch臋 obrony. Je艣li Kennard b臋dzie zawodzi艂 ( co mo偶e si臋 zdarzy膰 ale chyba nie w tej serii) to nie ma to wi臋kszego znaczenia. Dallas ma sporo dziur w obronie i poza Luka nie ma przewagi na 偶adnej pozycji wi臋c nie bardzo widz臋 co by tu mog艂o si臋 wydarzy膰

Odno艣nik do komentarza

6 minut temu, ely3 napisa艂:

A kim maj膮 niby by膰? Bo b臋d膮 8-9 zawodnikiem w rotacji daj膮cy kilka tr贸jek, troch臋 obrony. Je艣li Kennard b臋dzie zawodzi艂 ( co mo偶e si臋 zdarzy膰 ale chyba nie w tej serii) to nie ma to wi臋kszego znaczenia. Dallas ma sporo dziur w obronie i poza Luka nie ma przewagi na 偶adnej pozycji wi臋c nie bardzo widz臋 co by tu mog艂o si臋 wydarzy膰

Mann poki co pokazal w nawet sporej czesci regulara, ze to moze byc spoko roles - tyle ze co do PO to niewiadomo. Kennard nawet w regularze czesciej kopal sie po czole niz nie (a w perspektywie jego kontraktu to juz w ogole porazka). Problem z Clippers jest taki, ze jak trojka siada, ofensywa zwalnia lub robi sie nerwowo, to ta druzyna jest jak we mgle. Pewnie, mozna liczyc ze Rondo zrobi robote (wiele takich glosow widzialem). Problem jest taki, ze jak sie PG nie stawi, to sam Rondo nie pomoze. Mowie tu ogolnie o PO, niekoniecznie o serii z Mavs.

I to nie do Ciebie akurat, ale jak czytam i patrze, ze niektorzy pisza ze taki Mann czy Kennard moga ich wtedy pociagnac z lawki, to wg mnie moga sie bardzo srogo zawiesc.聽

Zgodze sie ze w serii z Mavs moga z tym jeszcze sobie iloscia talentu po prostu poradzic. Z Jazz to juz bedzie konkret jazda.

Odno艣nik do komentarza

@nba2midnight

Clippers rzucaj膮 za 3 41% druga ekipa w lidze ma 39%. Clippers rzucaj膮 za 3 najlepiej w lidze. Kennard rzuca z 44% skuteczno艣ci膮 bo praktycznie zawsze jest niebroniony. . Je艣li o nich piszesz ,偶e im czasem siada to nie wiem co napisa膰 o reszcie ligi

Clippers trzeba traktowa膰 jak bardzo dobry strzlecko klub i trzeba mie膰 dobr膮 obrone na obwodzie bo inaczej nie ma szans ( a jeszcze jest Kawhi kt贸ry skutecznie rzuca z mid range)

Mo偶na liczy膰 ,偶e b臋d膮 mie膰 w serii jakie艣 ch艂odne noce ale r贸wnie dobrze te偶 mo偶na si臋 pyta膰 o przysz艂o艣膰 wr贸偶ki. W obu przypadkach wiara ma nisk膮 skuteczno艣膰

Odno艣nik do komentarza

13 minut temu, ely3 napisa艂:

@nba2midnight

Clippers rzucaj膮 za 3 41% druga ekipa w lidze ma 39%. Clippers rzucaj膮 za 3 najlepiej w lidze. Kennard rzuca z 44% skuteczno艣ci膮 bo praktycznie zawsze jest niebroniony. . Je艣li o nich piszesz ,偶e im czasem siada to nie wiem co napisa膰 o reszcie ligi

Clippers trzeba traktowa膰 jak bardzo dobry strzlecko klub i trzeba mie膰 dobr膮 obrone na obwodzie bo inaczej nie ma szans ( a jeszcze jest Kawhi kt贸ry skutecznie rzuca z mid range)

Mo偶na liczy膰 ,偶e b臋d膮 mie膰 w serii jakie艣 ch艂odne noce ale r贸wnie dobrze te偶 mo偶na si臋 pyta膰 o przysz艂o艣膰 wr贸偶ki. W obu przypadkach wiara ma nisk膮 skuteczno艣膰

Nie wiem jak jest teraz, ale tuz przed koncem RS widzialem staty pokazujace (moge dokladnie nie pamietac), ze PG rzucal jakies 42% za 3, a rok temu 41%. Jak mowie, procenty moga byc nie te, ale chodzilo to ze w tym roku jest tam 1 czy 2 % lepszy. To fakt poprawa, ale w zeszlym roku roznice miedzy RS, a PO w jego wykonaniu chyba kazdy widzial. A to jednak PG. Wesa Matthewsa wielu chcialo waivowac w RS, a ostatnie pare meczow i zwlaszcza z Warriors pokazal czym sie rozni RS od PO grania. Dlatego liczenie na Kennardow czy Mannow jest dla mnie troche naiwne, tak samo jak u fanow Lakers gadanie o THT jako jakiejkolwiek pewnej opcji na np WCF.

Statystyki ktore podajesz moga byc jak najbardziej prawdziwe, tylko ze znowu jak sie obejrzy mecze Clippers, to widac ze kiedy robi sie nerwowo, rosnie presja czy mecz jest na styku, to ta druzyna po prostu siada i nie ma tam za bardzo pomyslu na gre. I naprawde, chyle czola przed ich dokonaniami procentowi za 3%, nawet jesli to regular. Swego czasu szli chyba nawet na rekord NBA. Niemniej zdanie podtrzymuje. Mozna sie czepiac, ze problemy Clippers w clutch sa wyolbrzymiane (moze i tak jest), ale sa prawdziwe (nawet swego czasu troche o tym materialu wrzucalem). Nawet fani Clippers jak ogladam, ktorzy bardzo przychylnie patrza na swoj zespol i widza go (co nie jest zadnym wyrzutem czy cos) jako glownego contendera, najbardziej narzekaja wlasnie na to, ze jak przychodzi do presji, to ta ekipa siada i sa zagubieni (nawet ostatnio sporo sie KL dostawalo tutaj).

Takze Clippers na pewno nie mozna lekcewazyc i trzeba szanowac dokonania, ale tez to nie jest jakies nie wiadomo jakie monstrum, zeby przed nim drzec ze strachu.

Odno艣nik do komentarza

Ale to poruszasz dwie r贸偶ne kwestie. Czym innym s膮 rzuty za 3 a czym innym gra w ko艅c贸wkach Clippers potrafi膮 si臋 pogubi膰 ale te偶 oni rzadko grali w pe艂nym sk艂adzie i cze艣to grali na p贸艂 gwizdka. Ich si艂a polega na tym ,偶e mog膮 p贸j艣膰 w ultra niski sk艂ad z Morrisem na centrze i wtedy wygl膮daj膮 naprawd臋 dobrze. Nie藕le te偶 z Ibak膮 ale on po kontuzji nie jest w dobrej formie

Odno艣nik do komentarza

6 minut temu, ely3 napisa艂:

Ale to poruszasz dwie r贸偶ne kwestie. Czym innym s膮 rzuty za 3 a czym innym gra w ko艅c贸wkach Clippers potrafi膮 si臋 pogubi膰 ale te偶 oni rzadko grali w pe艂nym sk艂adzie i cze艣to grali na p贸艂 gwizdka. Ich si艂a polega na tym ,偶e mog膮 p贸j艣膰 w ultra niski sk艂ad z Morrisem na centrze i wtedy wygl膮daj膮 naprawd臋 dobrze. Nie藕le te偶 z Ibak膮 ale on po kontuzji nie jest w dobrej formie

Chodzilo mi to, i to juz jest polaczone, ze traktowanie ofensywy Clippers jako pewnik przy ich oczywistych problemach, gdy mecz jest pod presja (nie musza byc koncowki, ale najczesciej sa) i jeszcze liczenie wtedy na Mannow czy Kennardow, moze prowadzic do srogiego rozczarowania. PO to inna gra niz RS i ja osobiscie (absolutnie moge sie mylic i jesli Clippers mi pokaza, ze potrafia inaczej, to pierwszy zwroce honor) absolutnie nie wierze, ze takie staty utrzymaja w PO (a liczenie na trojki w PO, to troche samemu sobie zakladanie sznura na szyje). Jeszcze z Mavs to mozliwe, ale jak przyjdzie seria z Jazz i ewentualne WCF (choc sadze ze to jednak Jazz tam sie zamelduja), to sadze ze te staty poleca, a obraz tej ofensywy posypie sie jak domek z kart.

No ale jak bedzie to zobaczymy i jak mowie - nie bede mial problemu z przyznaniem sie do zlej predykcji jak cos.

Odno艣nik do komentarza

23 minuty temu, Kucharius1 napisa艂:

Jak si臋 ten mecz nie sko艅czy... Luka to potw贸r.

No idzie mu kozacko, ale Clippers z PG na czele poki co znowu udowadniaja czym sa % w RS, a czym w PO.

To dopiero pierwszy mecz i to nie caly i moga ten mecz jak i cala serie wygrac, ale nie ma sie oszukiwac- poki co blado to wyglada i to Kawhi ciagnie ten wozek w ogole.

Odno艣nik do komentarza

47 minut temu, nba2midnight napisa艂:

No idzie mu kozacko, ale Clippers z PG na czele poki co znowu udowadniaja czym sa % w RS, a czym w PO.

To dopiero pierwszy mecz i to nie caly i moga ten mecz jak i cala serie wygrac, ale nie ma sie oszukiwac- poki co blado to wyglada i to Kawhi ciagnie ten wozek w ogole.

Ale si臋 zafiksowa艂es na punkcie Clippers i PG13. Zmie艅 p艂yt臋 馃槢

Odno艣nik do komentarza

7 minut temu, RonnieArtestics napisa艂:

Ale si臋 zafiksowa艂es na punkcie Clippers i PG13. Zmie艅 p艂yt臋 馃槢

No ale powiedz mi, ze sie myle :)聽Jak dzis Clippers w clutch? Pisalem ze co z tego ze聽nawet z tego ze nawet Rondo jak dobrze gra聽jak PG nie bedzie gral dobrze? Co bedzie jak trojka przestanie siadac? Ofensywa w RS, a w PO? I jak poki co wychodzi? No i dodam tylko ze i tak pewnie Clippers wygraja te serie, tyle ze problemy tak o nie odejda. To nie hejtowanie czy czepianie, ale w miare staram sie opisywac co widze.

Z Lakers np sie smiano (i slusznie) za pierwsza polowe z Warriors, ale nawet grajac taka poerwsza polowe na druga sie ogarneli i to wyciagneli. To pokazuje jednak klase druzyny, ze jak nie idzie to ma czym sie ratowac.聽

I nie, nie mam fiksacji ;)

Odno艣nik do komentarza

Moze masz i racje, ale clippers to po prostu tego typu dru偶yna - jak im idzie to wygl膮daj膮 naprawd臋 jak team z potencja艂em na mistrzostwo ale jak im nie idzie to ju偶 im nie idzie na ca艂ego i wyglada to koszmarnie. Wynika to z tego, ze maja George kt贸ry gra w kratk臋 od dw贸ch-trzech lat ostatnich. Nie wiem co si臋 z nim stalo, ale kiedys tak nier贸wny i niepewny nie by艂. To nie kontuzje. To co艣 w g艂owie ewidentnie.聽

Odno艣nik do komentarza

3 minuty temu, RonnieArtestics napisa艂:

Moze masz i racje, ale clippers to po prostu tego typu dru偶yna - jak im idzie to wygl膮daj膮 naprawd臋 jak team z potencja艂em na mistrzostwo ale jak im nie idzie to ju偶 im nie idzie na ca艂ego i wyglada to koszmarnie. Wynika to z tego, ze maja George kt贸ry gra w kratk臋 od dw贸ch-trzech lat ostatnich. Nie wiem co si臋 z nim stalo, ale kiedys tak nier贸wny i niepewny nie by艂. To nie kontuzje. To co艣 w g艂owie ewidentnie.聽

No i uwierz mi, ze jesli to jest problem z glowa w sensie depresji czy innego powaznego schorzenia jak sie glosy pojawialy, to ja sie z tego nie smieje. Absolutnie. Co nie zmienia faktu, ze na takiego zawodnika nie mozna liczyc聽i jesli on jest Twoja druga opcja, to masz ciezko. Nie mam nic do Clippers i tylko staram sie opisywac co widze. Wiele glosow jest takich, ze no skoro w zeszlym roku sie osmieszyli, to teraz z automatu wroca silniejsi. To tak nie dziala i za bardzo tego nie widac. Tzn. ja tego przyNajmniej nie widze i mnie nie przekonuja ;)

Jesli jednak sie nagle pozbieraja, odmienia i rozjada Zachod, a potem lige, to daje slowo, ze pierwszy przynam sie do bledu i oddam im honor, i nawet mnie to nie zaboli :)

Odno艣nik do komentarza

To nie wina PG ze Clippers przegrali. Ca艂y mecz lata艂 za Luk膮, szczegolnie w 1 po艂owie i elegancko go odcina艂 od poda艅 w posiadaniach gdzie to nie Donci膰 koz艂owa艂 ga艂e przez 15 sekund. Potem w drugiej po艂owie PG ju偶 lepiej trafia艂. To ze ca艂e Clippers zagrali parodie w ataku w ostatnich 3 minutach to inna inszo艣膰聽

Generalnie mnie taki wynik bardzo cieszy, bo nawet nie chodzi ze na codzien kibicuje Mavs, ale w Clippers jest za duzo pajac贸w typu Rondo, Morris zebym im dobrze 偶yczy艂聽

Odno艣nik do komentarza

Akurat PG na drug膮 po艂ow臋 si臋 strawi艂, w pierwszej by艂 typowym Playoff P.聽

Nadal Dallas jest mocnym underdogiem ( jak mog艂o by by膰 inaczej, skoro drugim najlepszym zawodnikiem zespo艂u jest Timmy ). Pokazali jednak niedowiarkom 偶e powalcz膮.聽

Du偶o os贸b zrzuci zwyci臋stwo dru偶yny z Texasu na s艂ab膮 dyspozycj臋 LAC. Poza pocz膮tkiem pierwszej kwarty zagrali niez艂y mecz. To postacie drugoplanowe z Mavs rzucali na trudnych do powt贸rzenia procentach.

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.