Skocz do zawarto艣ci

beGM - dyskusja na temat waivers贸w

Eld

Czy paycuty powinny funkcjonowa膰 w beGM?  

10 u偶ytkownik贸w zag艂osowa艂o

1. 1. Czy paycuty powinny funkcjonowa膰 w beGM?

Rekomendowane odpowiedzi

Wczytuj膮c si臋 w Wasz g艂os wrzucam to co lubicie najbardziej czyli ankiet臋 czy takie co艣 ma w og贸le sens. Jak zwykle wi臋kszo艣膰 zadecyduje.

O co chodzi? O paycuty Drummond贸w tej ligi. Oczywi艣cie ewentualna zmiana wesz艂a by od nowego sezonu.

Chc臋 poczyta膰 ( pewnie nie tylko ja ) jak by艣cie to widzieli i mam kilka pyta艅 do pomys艂odawc贸w:

• jaki mia艂 by to by膰聽paycut? Procentowy? Kwotowy?聽
  • co z zapisem w regulaminie, 偶e je艣li zawodnik zostanie podpisany odejmuje si臋 20% od jego salary?
  • dla jakiej grupy graczy mia艂 by by膰 dost臋pny? Bo raczej nie wyobra偶am sobie aby mia艂o to dotyczy膰 ka偶dego gracza, szczeg贸lnie jaki艣 na minimum albo weteran贸w gdzie ju偶 widz臋 jak jaki艣 Paterson zostawia kas臋 na stole aby i艣膰 gra膰 o co艣 wi臋cej

Pisz膮cych kilka dni temu o paycutach zapraszam do przedstawienia argument贸w, pomys艂贸w, odpowiedzi na pytania.

Edytowane przez Eld
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Jak dla mnie mo偶na to spr贸bowa膰 zbli偶y膰 do warunk贸w RL NBA

Czyli bierzemy zawodnik贸w kt贸rzy ju偶 maja odpowiedni sta偶 w lidze - np min 7 lat, ewentualnie bierzemy pod uwag臋 kontrakty maksymalne lub bliskie maxa - czyli takie kt贸rymi trudniej handlowa膰 i s膮 w ostatnim, lub przedostatnim roku.

Naj艂atwiej by艂o by to powi膮za膰 procentowo - 10/20% max - tylko to trzeba zgra膰 wtedy z zapisem Regulaminu co do odj臋cia 20% z salary.聽

Odno艣nik do komentarza

* powinno dotyczy膰 wysokich kontrakt贸w, nie wiem mo偶e powy偶ej 10mln ? Bo wiadomo jak jaki艣 Dajmy na to Cole Aldrich聽ma聽聽kontrakt 7mln to kluby zazwyczaj nie pr贸buj膮 nawet i艣膰聽na ugod臋 tylko bez pi****lenia si臋 p艂ac膮 mu te 7 baniek i go zwalniaj膮. 聽
* dowolny paycut dozwolony ale trzeba przekona膰 do tego zawodnika i agent贸w zawodnika, czyli -聽聽klub sk艂ada ofert臋 np Pacers w przysz艂ym roku proponuj膮 aldridgeowi 18 z 24 milion贸w i wtedy agenci decyduj膮. Powinien by膰 tez jaki艣 pu艂ap wi臋kszy ni偶 51% na tak do osi膮gni臋cia, np. 60% albo 2/3, bo contenderzy to zawsze b臋d膮 na tak i nie b臋d膮 dba膰 o dobro zawodnika raczej.聽
* zasada odejmowania powinna zosta膰. Ten przyk艂adowy聽LaMarcus jest na tak, wykupujemy go za 18 baniek, tyle leci do dead salary i od tej kwoty dzia艂a wszystko tak samo jak dzia艂a艂o...

Edytowane przez RonnieArtestics
Odno艣nik do komentarza

Jeszcze nie przemy艣la艂em tej kwestii ale na pewno nie by艂bym za wprowadzeniem tego ju偶 od przysz艂ego sezonu. Kontrakty graczy by艂y ju偶 przerzucane jako negatywne assety, by艂o do nich dop艂acane a teraz okaza艂yby si臋 du偶o mniej negatywne ni偶 jeszcze np 2 miesi膮ce temu. Wi臋c albo jeszcze rok p贸藕niej wprowadzi膰, albo wprowadzi膰 tak膮 mo偶liwo艣膰 dopiero dla kontrakt贸w podpisanych od tego offseason a nie dla kontrakt贸w ju偶 istniej膮cych ;)

Odno艣nik do komentarza

3 godziny temu, karpik napisa艂:

Ja proponuj臋 zajrze膰 do regulaminu, bo temat buyout贸w uwa偶am, 偶e jest obecnie bardzo dobrze rozwi膮zany i to bez 偶adnych dodatkowych g艂osowa艅.

Nikt nie m贸wi ze jest 藕le rozwi膮zany i nit nie chce niczego zmienia膰, jedynie co艣 doda膰. Nie rozumiem czemu skoro w realu mo偶na si臋 dogadac z zawodnikiem tu by nie mo偶na by艂o... Tymbardziej ze u nas cz臋sto g臋sto trzeba przep艂aca膰 na FA.聽

Odno艣nik do komentarza

8 minut temu, RonnieArtestics napisa艂:

Nikt nie m贸wi ze jest 藕le rozwi膮zany i nit nie chce niczego zmienia膰, jedynie co艣 doda膰. Nie rozumiem czemu skoro w realu mo偶na si臋 dogadac z zawodnikiem tu by nie mo偶na by艂o... Tymbardziej ze u nas cz臋sto g臋sto trzeba przep艂aca膰 na FA.聽

Ale tu nie ma co dodawa膰, bo u nas to dobrze dzia艂a. W realu zawodnik zwykle wie ile mo偶e dosta膰 na rynku FA po buyoucie, wie jakie b臋dzie nim zainteresowanie na rynku, bo jego agent sonduje rynek przed buyoutem. U nas si臋 tego nie da zrobi膰, wi臋c sk膮d mamy wiedzie膰 na jaki paycut mo偶e si臋 zgodzi膰 zawodnik? Dlatego te偶 obecne rozwi膮zanie jest najlepsze, bo okre艣la wysoko艣膰 buyoutu dopiero po tym jak zawodnik podpisze z nast臋pnym klubem. Nie wiem po co co艣 tu dodawa膰, efekt jest ten sam jak w realu, tylko kolejno艣膰 inna (najpierw zwolnienie, potem paycut), bo nie jeste艣my w stanie sami ustali膰 tej kwoty, a w realu zawodnik z agentem mog膮 to zrobi膰.

Edytowane przez karpik
Odno艣nik do komentarza

Ja nie zabieram mocniejszego zdania z prostej zasady ze wpis by艂by tendencyjny majac ponad 60 mln w kontraktach kt贸re m贸g艂bym zwolni膰 korzystniej gdyby zmieni膰 nasze przepisy. Jestem za zmiana ale na pewno nie teraz bo nie mo偶e by膰 tak ze otworzy艂aby si臋 furtka na niespodziewany zysk parunastu mln z racji za szybkiej korekty przepis贸w. Ale ogolnie od 2023 powinnismy wprowadzi膰 korekt臋.聽

1 minut臋 temu, eMeS napisa艂:

Ja zaglosowalem na 'nie' jako poparcie dla obecnych przepisow jbc

To mamy cenzora bo g艂osu na NIE nie widz臋.聽

Odno艣nik do komentarza

@ignazz聽m贸g艂by艣 mi przytoczy膰 jakie艣 przyk艂ady z real, gdzie zawodnik zrezygnowa艂 przy buyoucie z ponad 20% swojej pensji? O jakich zyskach Ty m贸wisz? Ja mam wra偶enie, 偶e Wy po prostu nie rozumiecie obowi膮zuj膮cych przepis贸w, bo nie mam absolutnie poj臋cia o jakich zmianach w takim razie rozmawiamy.

Odno艣nik do komentarza

49 minut temu, karpik napisa艂:

@ignazz聽m贸g艂by艣 mi przytoczy膰 jakie艣 przyk艂ady z real, gdzie zawodnik zrezygnowa艂 przy buyoucie z ponad 20% swojej pensji? O jakich zyskach Ty m贸wisz? Ja mam wra偶enie, 偶e Wy po prostu nie rozumiecie obowi膮zuj膮cych przepis贸w, bo nie mam absolutnie poj臋cia o jakich zmianach w takim razie rozmawiamy.

Przecie偶 mam 4 dusze kt贸re m贸g艂by zrezygnowa膰 tak 艣rednio 2-3 mln. Przecie偶 przy kontrakcie Lou Gaya nie m贸wi膮c o Drummondzie to nie s膮 zaporowe kwoty. LMA odpu艣ci艂 5,8 mln z 24.000.000.聽

Nigdzie nie pisa艂em ze licz臋 na jakie艣 masywne przeceny.聽

Odno艣nik do komentarza

Teraz, ignazz napisa艂:

Przecie偶 mam 4 dusze kt贸re m贸g艂by zrezygnowa膰 tak 艣rednio 2-3 mln. Przecie偶 przy kontrakcie Lou Gaya nie m贸wi膮c o Drummondzie to nie s膮 zaporowe kwoty. LMA odpu艣ci艂 5,8 mln z 24.000.000.聽

No i mo偶esz ich zwolni膰, a po tym jak podpisz膮 z nowym klubem, to zostan膮 odj臋te z Twojego salary pieni膮dze, z kt贸rych oni zrezygnowali. Wychodzi po prostu, 偶e nie rozumiesz obecnych zasad.

Odno艣nik do komentarza

9 minut temu, karpik napisa艂:

No i mo偶esz ich zwolni膰, a po tym jak podpisz膮 z nowym klubem, to zostan膮 odj臋te z Twojego salary pieni膮dze, z kt贸rych oni zrezygnowali. Wychodzi po prostu, 偶e nie rozumiesz obecnych zasad.

Ale ja nie twierdze ze jest inaczej. Rozumiem zasady. R贸偶nica jest tylko taka ze przyk艂adowo lakers b臋d膮 zainteresowani podpisem za minimum. W negocjacjach z graczem je偶eli otworzymy logiczna bo zgodna z CBA furtk臋 mog臋 ugra膰 ( tak jak kluby w rl) wi臋cej po prostu.聽
Nie wiem sk膮d to prze艣wiadczenie ze nie rozumiem.聽

Odno艣nik do komentarza

3 minuty temu, ignazz napisa艂:

R贸偶nica jest tylko taka ze przyk艂adowo lakers b臋d膮 zainteresowani podpisem za minimum.聽

R贸偶nica mi臋dzy czym?

5 minut temu, ignazz napisa艂:

W negocjacjach z graczem je偶eli otworzymy logiczna bo zgodna z CBA furtk臋 mog臋 ugra膰 ( tak jak kluby w rl) wi臋cej po prostu.

Je艣li zawodnik b臋dzie zainteresowany podpisem z Lakers za minimum, to b臋dzie sk艂onny odpu艣ci膰 mniej kasy ni偶 ten, kt贸ry b臋dzie zainteresowany podpisem z Nets za 5 mln.聽

Tylko my w momencie ustalania wysoko艣ci buyoutu nie wiemy jakie b臋dzie zainteresowanie danym graczem na rynku.

Odno艣nik do komentarza

36 minut temu, karpik napisa艂:

R贸偶nica mi臋dzy czym?

Je艣li zawodnik b臋dzie zainteresowany podpisem z Lakers za minimum, to b臋dzie sk艂onny odpu艣ci膰 mniej kasy ni偶 ten, kt贸ry b臋dzie zainteresowany podpisem z Nets za 5 mln.聽

Tylko my w momencie ustalania wysoko艣ci buyoutu nie wiemy jakie b臋dzie zainteresowanie danym graczem na rynku.

Karpik w艂a艣nie dosta艂e艣 lajka ode mnie za avatar :D.聽

Odno艣nik do komentarza

• Eld zablokowa艂(a) ten temat
Go艣膰
Ten temat zosta艂 zamkni臋ty. Brak mo偶liwo艣ci dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.