Skocz do zawartości

Offseason 2009

badboys2

Rekomendowane odpowiedzi

Bullsi pewnie beda próbowali jakiegos snt z udziałem Hinricha. Na pg maja Rose'a który jest tam pewniakiem, do tego podpisali Huntera, który i tak raczej będzie tam spełniał wieksza role jako grający trener, i Pargo... więc Kirk raczej z Bykami się pożegna. Pod koszem za to nie mają takiego bogactwa i Odom im by sie przydał. Odoma za Thomasa plus pozybcie się 9ciu baniek Hinricha w zamian za kogoś typu Farmar było by imo korzystne dla obu stron. Lamar jest coraz dalej LAL a najsłabszą pozycja Jeziorowców jest własnie rozgrywający. Fiszer nie będzie grał wiecznie dlatego ktos taki jak Kirk, dla którego jest coraz mniej miejsca w s5 Byków powinnien byc dla nich bezcenny. A Odom mógłby bykom zapewnic troche punktów spod kosza których tak bardzo ostatnio w Chicago brakowało.

Tylko że wtedy to juz ciezko będzie szukac druzyny która mogła by nawiązać walke z Lakersami :roll:

J aprzeczytałem przedz chwilą że Odom to by podpisał ten kontrakt z LAL ale jego agent się nie zgadza :) nie wiem czy to już się tak na świecie porąbało że to agent decyduje o wszystkim :) No i podobno lakers odpuszczają lamara, a z plotek transferowych to Boozer do Heat i w zamian za to ci dajom na podpisanego Odoma :) Ja to sam bym mógł te plotki pisać to się nie wydaje trudne.

A co do AI to ja jednak nie łapie po co on w LAC, przecież jest ten Gordon, czyli kto by poszedł na ławkę, zakładam że nie Iverson. Jeszcze intencje Clipers rozumiem ale czy naprawdę AI nie ma żadnej lepszej alternatywy ?

wlasnie tak jakos sie porobilo, ze nie ma...

wiekszosc ekip, ktore mysla o grze o cos wiecej, ma solidne dwojki.

do glowy wlasnie wpadli mi utah jazz. czy nie byliby w stanie zaoferwac ai'owi jakiegos kontraktu. jest dwill, ktory gralby w obronie jako sg. mogloby byc smiesznie. kibice w esa byliby w szoku.

ale reasumujac, wszyscy boja sie iversona, choc to gosc ktory ma srednia +20 w karierze....... to jest tragiczne w calej tej sytuacji. a przeciez mogl spokojnie zagrac swoje w po w pistons i gdyby nie afera dzis pewnie bylby w jakims fajnym zespole. a tak trafi do clipps, gdzie baron w defensywie moze tez grac jako sg. w sumei z riffinem i wysokim ten zespol moze zaskoczyc i nawet do po wejsc.

swoja droga niezle pogrywa randolph z warriors. pamietam jak odom porownal go do mlodego siebie, po meczu z nimi. beda z niego ludzie, po czym pojedzie robic kariere gdzie indziej. zycie...

The Miami Heat are targeting both Carlos Boozer and Lamar Odom. The Heat are trying to sell Odom on a five-year, $34 million contract at the mid-level exception, and a league executive with knowledge of the talks says Miami has also hatched a three-way proposal with the Utah Jazz and Memphis Grizzlies to secure Boozer.

Miami could pay Boozer his $12.7 million salary this season and own his Bird rights to sign him to an extension next summer.

The deal for Boozer is not imminent, but Utah will be motivated to trade him assuming they match Portland's offer for Paul Millsap, as expected.

wiadom, ze Pat bardzo ceni Odoma i bylby zachwycony moc ujrzec go w koszulce Heat ale jesli LO wezmie MLE od Miami i porzuci 9/10mln ze slonecznej kalifornii to chyba bym nie mogl przestac sie smiac i klnac na niego. to bylaby przesada.

lakers bez odoma zostaja praktycznie na lodzie. bo moga podpisac kogos za minimum. a taki joe smith czy gooden raczej dostana mle. zreszta nawet jakby sie kogos udalo sciagnac to po prostu zaden nie zastapi Odoma. lo jest zbyt cenny i niestety jego brak bedzie odczuwalny.

to wszystko nie tak mialo wygladac... :roll:

btw. nie pamietam juz czy ktos wspominal o tym ale T-MAC zmienil numer na #3 ;)

Rockets guard Tracy McGrady will change his uniform number to No. 3 to promote his ‘3 points Darfur’ initiative, with an announcement expected early this week.

McGrady put in the paper work for the uniform change midway through last season and had received league approval. He was making the switch to his high school number to bring attention to his "Darfur Dream Team" campaign and 3 points documentary.

Newly acquired Trevor Ariza will wear No. 1, but could not show the uniform at the press conference last week while details of McGrady’s uniform change were completed.

The "Darfur Dream Team" enlists athletes to help raise funds for schools in Chad for Darfur refugees in a sister school program with schools in the United States. The documentary 3 Points follows McGrady on his trip to Sudan and Chad in the summer of 2007.

Nie ma ludzi niezastąpionych. Sam bardzo lubię Odoma, ale świętą krową nie jest i chyba mu się w głowie poprzestawiało jak nie chce 9 baniek za sezon brać będąc rezerwowym. Nie podoba się to do widzenia. Zrobimy S'N'T z jego udziałem za jakiegoś dobrego PG i PF i płakać nie będę.

Choć osobiście wydaje mi się, że Odom zostanie bo sam dobrze wie, że nigdzie indziej lepiej mu nie będzie i czeka tylko, aż władze Lakers zmiękną. Prawie nigdzie takiej kasy i możliwości walki o tytuł nie dostanie. Po tych PO stwierdziłem, że wreszcie jaja złapał i twardym się stał. Jeśli jednak boi się WŁASNEGO agenta i jest on dla niego ważniejszy to jego sprawa.

Nie ma ludzi niezastąpionych. Sam bardzo lubię Odoma, ale świętą krową nie jest i chyba mu się w głowie poprzestawiało jak nie chce 9 baniek za sezon brać będąc rezerwowym. Nie podoba się to do widzenia. Zrobimy S'N'T z jego udziałem za jakiegoś dobrego PG i PF i płakać nie będę.

Choć osobiście wydaje mi się, że Odom zostanie bo sam dobrze wie, że nigdzie indziej lepiej mu nie będzie i czeka tylko, aż władze Lakers zmiękną. Prawie nigdzie takiej kasy i możliwości walki o tytuł nie dostanie. Po tych PO stwierdziłem, że wreszcie jaja złapał i twardym się stał. Jeśli jednak boi się WŁASNEGO agenta i jest on dla niego ważniejszy to jego sprawa.

gdzie znajdziesz na rynku obecnych FA kogos kto zastapi Odoma?

raczej o to chodzilo ;)

z s'n't to najlepiej wygladalaby wymiana z Bulls.

wy chyba zapominacie o jednym w przypadku Odoma.

On być moze chce być starterem!

Pamiętam ze przed poprzednim RS LO miał kłopot z zaakceptowaniem roli jaką mu szykował Jax. Nie twierdze, ze te 9 baniek nie jest kuszace, ale Odom kase juz ma, pierscien tez, a moze jego ego jest ciut wieksze niz ego kazdego innego 6th mana w Lidze.

PS: Smith nie dostanie MLE. Zawodnik taki jak on to minimum dla weteranów ew ciut wiecej

szczerze mowiac nie patrzylem na to w ten sposob.

ale odom poza ta wypowiedzia z obozu przygotowawczego, ani razu nie dal do zrozumienia, ze jest jakis problem z powodu tego, ze jest rezerwowym. nawet podkresal, ze liczy sie tylko mistrzostwo. po mistrzostwie podkreslal jak bardzo chce pozostac w la, ze jest w stanie przyjac paycut odpowiedni, zeby tylko zyc tam gdzie ma dom, zyje 10 lat, i ma firme.

po nim nie spodziewalem sie zadnych problemow, tymbardziej, ze rola rezerwowego jest tylko z nazwy. gral prawie tyle co gracze 1 piatki a czesto nawet wiecej. w tym sezonie moglby spokojnie powalczyc o 6th man award. swoja droga w zeszlym roku praktycznie go pominieto w tej kategorii.

nie wiem, nie wiem, nie wiem. to wszystko jest dziwne.

nie chcialbym zebysmy w 2 lata stracili 3 zawodnikow, ktorzy w pewnym stopniu stanowia trzon energetyczny tego zespolu. zrozumialem odejscie turiafa, arizy. po to bylo takze odejscie radmanovica, by zatrzymac odoma na sam koniec. wciaz odom najlepsze warunki ma w la. i wciaz nie moge pojac jak to sie dzieje, ze nie ma podpisu na porozumieniu.

faq i jedni i drudzy chca. czego chciec wiecej? nie mam pojecia. ale jak odom podpisze za mle z kims innym to sie generalnie wqrwie. choc z tego co widze laska, ktora jako pierwsza napisala o tym, ze zerwano rozmowy wciaz uwaza za bardzo prawdopodobne pozostanie odoma w la.

qrwa odom ma szanse stac sie czescia czegos wielkiego. zespoly mistrzowskie sa pamietane latami. ale zespoly, ktore robia back2back cz y3peat to dopiero historia. zaloze sie, ze gdyby kukoca zapytac co bylo fajniejsze. 3peat z bulls czy lata kiedy byl 1 opcja w bucks czy bulls bez mj'a, to odpowiedzialby, ze tamte 3 sezony byly dla nego waznejsze niz naroodziny dzieciakow czy ine bzdury.

ja rozumem kasa kasa ale sa przeciez jeszce inne wartosci.

Pierścień ma magiczną moc zmieniania ludzi ;) Cholera wie jak to będzie. Ja mam nadzieję, że podpisze. Jeśli nie to nie ma co się załamywać tylko od razu szukać zastępstwa. Strata Odoma to jedno, ale brak kogoś na jego miejsce to dopiero przerąbana sprawa.

No o ile dobrze pamietam to do piątku mają czas, z nim włącznie :) czyli że jak u nas bedzie sobota rano to możecie się spodziewać wiadomości że Jazz wyrównali ofertę Blaizers, na 100% tak się stanie tutaj niema innej możliwości. A co do Booza to zobaczymy czy będą chetni którzy nie będą chcieli nas wyd... na tej transakcji, jak mówi KoC wielu teraz myśli że Jazz ma nóż na gardle, a my wcale z transferem Carlosa nie musimy się spieszyć bo sytuacja finansowa klubu jest znakomita, więc jest powiedziane że będą czekać na odpowiednią propozycje nawet do lutego :) oczywiście w kwestii Odoma to by tyle nie trzeba było czekać. Ja sam to nie wiem czy bym chciał LO w Jazz, chyba wolałbym TT, znaczy wiem że Lamar na dzień dzisiejszy jest o niebo lepszy ale jak to u niego z motywacją do grania jest to już ciężko powiedzieć.

ps. Co do AI to on by się w Utah mega przydał i to byłoby rewelacyjne wzmocnienie, plus myśle że dla Iversona klub do grania znacznie lepszy nież te które mu oferty składają, bo w końcu mam spore aspiracje i skład nie najgorszy, fani tez by się cieszyli ale myślę że tutaj reputacja AI zaważy na tym że mu zadnej oferty nie przedłożą, a wielka szkoda.

skoro tak mowisz, to oznacza, ze blazers przegrawszy walke o kolejnego gracza rzuca sie na odoma z duzo wyzsza oferta niz dostal od lakers i mamy po zawodach. to lepiej szukac s'n't. choc ptb nie musza na to isc w ogole....

mozemy zatem zostac w dupie bez odoma.

strata odoma,arizy i turiafa w ciagu roku to bylby duzy cios dla takiej organizacji.

slc to chyba jedyne miejsce na ziemi po eurpie, gdzie wplyw otoczenia moglby miec zbawieny wplyw na iversona.

Pamiętajcie, że jest spora różnica w podatkach stanowych i Floryda wypada tutaj nadzwyczaj korzystnie dla LO. Poza tym Lamar dobrze wspomina ten rok spędzony w Miami, ma dobre relacje zarówno z Wade'm jak i Rilesem. DW wspominał coś o dodaniu do składu rozgrywającego (wysokiego lub niskiego). Boozer za spadającego Haslema (buyout i powrót do Heat?), Dorella + filler? To byłby niezły deal, może nie tej samej 'klasy' co Gasol-Kwame + dodatki.

W przyjście Odoma zbytnio nie wierzę natomiast Boozer wydaje się w zasięgu Miami. Gdyby jednak udało się ściągnąć obu to Miami dołączają do wielkiej trójki Wschodu...

nie no bez jaj. to takie sa na florydzie podatki, ze lepiej oplaca sie wziac mle od 9 baniek na sezon? no way.

druga sprawa jakim cudem jazz maja pojsc na wyslanie booza za haslema by tego pozniej oddac.

jezeli miami mysli o boozerze to napewno w gre wchodzi beasley minimum. a napewno juz jazz nie wysla booza by spuscic po chwili haslema. rozumiem wszystko ale az tak dobrej sytuacji do miami nie ma.

To teraz z innej strony: jaki sens miałoby Miami w oddawaniu B-Easyego za Booza? Rookie kontrakt, potencjalny 20/10 player za spadającego i lecącego na kasę Carlosa? Z tym Haslemem to przesadziłem trochę a co do LO to różne źródła różnie piszą... mówi się, że dostał 27 baniek za 3 lata i ewentualnie opcję na 4 rok (tylko czy była to team option?). W takim wypadku, MLE na 5 lat + mniejsze podatki (zakładając team option) wydawałoby się rozsądnym wyjściem dla Lamara. Poza tym musiała się wytworzyć dobra atmosfera w pamiętnym 03/04:

Caron Butler, another forward who was sent from the Heat to the Lakers in that O'Neal package, said many of the players who spent that 2003-04 season with the Heat have spoken about encores.

"It's a great spot," said Butler, who now plays for the Washington Wizards. "I had some of the best years of my life here. The work ethic that these guys have down here is second to none. So it was great to be down here. Miami remains in your heart."

I żeby dodać oliwy do ognia http://www.palmbeachpost.com/heat/conte ... _0713.html

Co prawda źródło nie jest zbyt pewne ale wydaje mi się, że LBJ zaczyna się zmieniać. Najpierw te dziwne zachowania w PO, brak uczestnictwa w Zo Summer Groove (zawsze był), konfiskowanie taśm...

Pietras wiem że signing bonusa nie dolozysz do salary jak masz je ponad limit zalwalone w danej chwili

Slyszalem że pojawil się pomysl kupienia TE z Clips przez Cubana ( jakis belkot)

Tylko nie wiem czy wspomniane 6 mio (czyli anglosaskie mln ;-) clipers majacych za Zacha jest transerowalne bez Zacha?

Dostaniesz TE. Za picki aby potem umozliwic poprzez branie lejzego kontraktu miejsce w salary?

Wiadomo na razie Mavs i Heat dysponuja tylko MLE co jak widac jest duzo za malo!

PORTLAND, Ore. (AP) -- The Portland Trail Blazers have signed restricted free agent forward Paul Millsap to an offer sheet.

The Utah Jazz have seven days to match the offer.

The Blazers say the terms of the offer Friday are not disclosed because of team policy.

Millsap's agent did not immediately respond to phone calls and e-mails seeking comment.

Millsap averaged 13.5 points for the Jazz last season, getting double-doubles in 19 straight games while starting for Carlos Boozer, and has career averages of 9.4 points and 6.4 rebounds since the Jazz selected him with the No. 47 pick in the 2006 draft.

na reakcje nie bylo trzeba dlugo czekac...;)

The Utah Jazz have officially decided to match the Portland Trail Blazers' offer for Paul Millsap, thus committing to keep the 6-8 power forward in Utah, a league source tells SI.com.

The Portland Trail Blazers signed the 24-year-old restricted free agent last week to a four-year, $32 million offer sheet. The Jazz were expected to match that offer and take ownership of Millsap's new contract even though veteran power forward Carlos Boozer declined to opt out of his contract, leaving Utah with more than $20 million committed to two power forwards next season.

The Jazz are working to deal Boozer, with Miami a possible destination as part of a rumored three-team proposal.

Millsap is one of the better success stories to emerge from the second round of the draft, where the Jazz acquired him in 2006 from Louisiana Tech, the former college of Karl Malone. Last season he averaged a career-high 13.5 points and 8.6 rebounds in 76 games. He started half of those games while Boozer was injured and averaged 16.0 points and 10.3 rebounds.

The move by Utah leaves Portland without a free agent signing this summer. One option for the Blazers is to pull out of the market and hold their cap space until the midseason trading deadline in February, when several teams may be seeking to unload high-salaried talent in hope of improving their own cap position.

http://sportsillustrated.cnn.com/2009/b ... index.html

I bardzo dobrze sie stalo. teraz niech Jazz wytrejduja tylko Boozera i mamy calkiem fajna ekipe. Trzymanie Booza i Millsapa rownoczesnie bylo jak wiadomo bezsensu.

mnie ten ruch sie wcale nie podoba.

to oznacza, ze w portland sa bardzo wkurzeni. 2 fs ucieklo im sprzed nosa i teraz wszystkie swoje sily skieruja na odoma.

ten prawdopodobnie na to czekal. zobaczymy co mu zaoferuja. ale polityka ptb jest prosta. uderzyc tego lata i przyszlego dopoki maja duzo kasy do wydania. pozniej przedluzyc swoich graczy. bo jak swoich przedluza to juz nic nowego nie podpisza.

zobaczymy co zaoferuja. mam nadzieje, ze nie bedzie to 50/5.........