Skocz do zawartości

Offseason 2009

badboys2

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tam nigdy fanem AI nie byłem, ale przyznaję, że koszykarzem był więcej niż dobry. Trochę żal patrzeć co się stało z zawodnikiem o którego kiedyś pół ligi się bilo.

Nie jestem fanem AI ale jeżeli ktoś mówi więcej niż dobry o AI. On ma 183 cm wzrostu a robił jesień średniowiecza na każdym parkiecie w lidze. 33 ppg w RS. W mojej krótkiej historii fascynowania się NBA nie widziałem takiego zawodnika przy takim wzroście.

A jeżeli komuś nie leży team to nie należy na nim stawiać krzyżyka. A porąbane pod kopułą ma tak samo jak KB (z tym że Kobas troche zmądrzał na starość) i LBJ więc powiedźmy że nie odstaje od normy :lol: (teraz to mi sie dostanie od fanatyków KB i LBJ) :lol::lol:

więcej niż dobry to był np. Pippen a AI to jeden z najlepszych zawodników w historii.

Nie mam zamiaru brać udziału w dyskusji A vs B zwłaszcza porównując zawodników z różnych lat w dodatku z różnych pozycji !

Powiem tylko jedno - przy całym szacunku dla AI i jego fanów wg mnie nazywanie go jednym z najlepszych koszykarzy w historii ligi to conajmniej gruba przesada.

Gdyby miał 195 cm wzrostu też bym twierdził że był bardzo dobrym zawodnikiem. Ale z takim wzrostem tak wymiatać? Ja go podziwiam choć nigdy jego fanem nie byłem. Odwalił kawał dobrej roboty na parkietach i jestem pełen podziwu że przy 183 cm wzrostu tak grał. Mówcie co chcecie zdania nie zmienie :)

Ma ktoś może jakieś informacje na temat przedłużenia LO przez LAL? Podobno są jakieś problemy i być może Lamar pożegna się z LA;/

podobno chodzi o to ze LAL chca dac 8 baniek a odom chce 9-10 ale ile w tym prawdy to nie wiem. chocoiaz mysle ze jakby chodzilo o 1 banke to by sie juz dogadali

Jasne bańka w tą czy w tą co to za różnica

Niedawno coś tam czytałem, że to są dużo większe rozbieżności więc jak przeczytałem że chodzi tylko o 1 bańkę no to już bliżej do porozumienia niż dalej :) osobiście wolałbym aby odom nie podpisał z LAL zawsze będzie ich łatwiej ograc :D

AI Clips moze rozwine temat bo aż sam się zdziwilem że wczesniej umknelo nam Clips ogolnie a nie tylko w kontekscie AI

Pisalismy zy maja farta z pickiem #1

Pisalismy że maja nadmiar PF/C a posucha na obwofzie

I tu AI pasuje bardzo dobrze bo Gordon mlody gracz ustapi pare minut extra

Baron z wzrostem i motoryka choc leciwy moze kryc SG a AI PG wiec w miare wszystko gra ( para Snow i AI )

Masa talentu pod koszem sprawi że AI zacznie czesciej rzucac z dystansu

No i najwazniejsze FINANSE!!!!

Clips maja do wydania:

Pelne MLE

Biannual ex

Veteran Minimum

I z zatwierdzonego trejdu Zacha idzie 6.000.000 trejd salary exep. !!!

Od koloru do wyboru Panowie okazuje się że maja jednen z lepszych luzow w salary

Odom bo ktos pytal:

Lakers niby to oferuja mu 8mio ale konkretow jeszcze nie było a dodatkowo skrucili kontrakt do 3X8 daje 24.000.000

Mavs z obudzonym Cubanem moze dac 4XMle (5,8/6,0) 24mio

Miami z nerwowym Wadem moga dac dluzszy kontrakt (Odom gral u nich ponad 3 lata)

5X6 daje 30mio

Cuban rozwaza signing bonus moze podobnie postapia Heat stad naciski agenta na Lakers że Odom zasluguje na 9.000.000

Bo Lakers zadnych bonusow przy swoim i tak wysokim salary nie rozwazaja...

Ostatecznie od La Lamar dostanie pewnie 4X8 32mio

Heat 5X6 plus 5bonusa

Mavs 4X6 plus 5 plus jakies zlote kajdanki bo Cuban lubi gosciom podplacic ( podobno w Dallas gracze maja zagwarantowany najwyzszy luksus w calej lidze z roznymi bajerami od szatni po mieszkania)

Choc z Odomem i LA pewnie duzo precyzyjnie wypowiedza się fani LA

Ty już bardzo dobrze wytłumaczyłeś ;) Ciężko coś więcej dodać bo zwyczajnie w tym temacie nie grzeszy się danymi, informacjami, komentarzami itd.

Coś tam tylko, że mało kto wierzy, iż Odom NIE podpisze z Lakers, ale jest zawsze jakieś "ALE" i że Mavs się z nim skontaktowali, ale nie za bardzo co mu mają zaoferować, dlatego myślą może o jakimś S'N'T. To samo Phoenix Suns.

Nie wiadomo jak z PTB bo ci akurat salary mają wolne i są wstępnie zainteresowani, ale wątpią, że uda się Lamara wyciągnąć z LA.

Poza tym reszta to rumoursy rumoursów ;) Tzn. jedni mówią, że Lamar chce 9 baniek, drudzy, że 10. Jeszcze inni, że może być 8, ale na minimum 4 lata, a Lakers chcą na max. 3. Ogólnie SOAP opera ;)

Ja osobiście dałbym Odomowi 4 letni kontrakt, lub 3-letni z opcją przedłużenia o rok, ale za 8 baniek. Za 4 lata będzie w wieku KG dziś i nie widzę problemu czemu miałby być dużo gorszy.

Zobaczymy jak wyjdzie. Na pewno nic na siłę. Nie będzie chciał zostać to się pożegnamy. Szkoda, ale trudno.

troche dziwnie wyglada opera z odomem.

po 1 lakers daja mu najwiecej. w la zyje 10 lat w sumie, ma zapewniona walke o misie a jego firma plytowa ma siedzibe w la. nie bylo zadnych problemow. lakers dali mu podobno nie 7 nie 8 a 9 na sezon z w opcjach na 3 lata(27) i 4 lata(36). problem polega na tym,ze choc sam odom mowi, ze takie sa negocjacje i ze nie wierzy ze nie bedzie jeziorowcem to jego agent odrzucil takie oferty.

prawdopodobnie chodzi mu o 50/5 albo 60/6. dla lakers to za duzo. maja juz waltona i bynuma na taki okres wiec wystarczy. 50/5 to moze nie jest jakas masakryczna kwota ale nie gdy mowimy o rezerwowym. prawda jest taka, ze jezeli bynum bedzie zdrowy, to rola odoma bedzie marginalna, o czym pisali niektorzy fani la juz rok temu.

ale teraz mocno mowi sie o dallas. ci pewnie sa w stanie dac mu nawet 14 ale tylko poprzez s'n't. i lakers musza sie na takie cos zgodzic, ale mavs nie maja nic do zaoferowania. moza wlacza 3 klub?

na upartego lakers moga powiedziec "rezygnujemy z odoma" i odomowi pozostanie do wyboru:

cos wiecej od blazers

mle od mavs

mle od innych sredniakow w tej lidze

cos wiecej niz mle w europie.

praktycznie zerowe szanse na tytul, bo contenderzy(lakers,spurs,c's,cavs,magic) swoje mle wydali juz.

w takim wypadku odom ani nie dostanie pieniedzy ani nie bedzie gralo mistrzostwo. dlatego bralbym 36/4 od lakers i sie nie wahal nawet.

buss jednak uznal, ze nie zatwierdzenie takiej oferty przez odoma to policzek w twarz. qrcze to sa lakers. artest dalby sie pokroic zeby tu grac. tu wiekszosc powinna grac nawet za mniejsze pieniadze niz sa w stanie dostac gdziekolwiek bo to lakers. nie podoba sie to wypad. i w sumie slusznie.

to co panie odom? ja bym sie nawet nie zastanawial.

problem polega na tym, ze teraz lakers powiedzieli pas. i odom albo zostanie na lodzie jak nate robinson czy david lee albo podpisze z lakers.

btw. po co mavsom odom majac matrixa?

Może Marion do Lakers za Odoma ?;)

Tylko, że nam niepotrzebny jest matrix. Ta Twoja wymiana za Hinricha i Thomasa najbardziej mi pasowała. W sumie pomyślałem jeszcze o szaleństwie, żeby C. Paula z NOH wyciągnąć :twisted: Tylko, że to chbya niemożliwe ;)

Jednak D. Williams z Jazz już trochę bardziej. Zwłaszcza teraz w obliczu straty Boozera i Millsapa. Wątpię jednak, że Jazz na to pójdą.

Poza tym co do Odoma to kontrakt na 5 lat jak najbardziej, ale czemu by nie dać takiego spadającego np. 11, 10, 8, 7, 6 ? I ma ponad 40 baniek za 5 lat, a zarobki adekwatne do wieku i pewnie do umiejętności z każdym rokiem ;)

Hmm a ja tak przy okazji trochę z innej beczki:

"Yet it's believed that Odom has indeed received offers from the Miami Heat and Dallas Mavericks that -- because neither Florida nor Texas imposes state taxes -- are not as far away in value from the Lakers' presentation as it would seem."

Czyli Ariza wcale nie zrobił tak głupio biorąc MLE w Texasie zamiast w Californii, nieprawdaż?

Jednak D. Williams z Jazz już trochę bardziej. Zwłaszcza teraz w obliczu straty Boozera i Millsapa. Wątpię jednak, że Jazz na to pójdą.

Jezu, travisc jakie herezje :shock: :?: :P D-Will to mógłby do Lakers przejść ale powiedzmy za paczkę KB+Odom :lol: A i tu Miller jr. i KOC musieliby się zabarykadować w ESC przed fanami. Swoją drogą - Jazz nie tracą Booza, bo albo go wymienią teraz albo za kilka miesięcy, więc koleś ciągle gra w Utah, podobnie rzecz ma się z Millsapem, który na bank zostanie wyrównany... Więc Twoja koncepcja to już nawet nie "scjence" ale "fól fiktion" :lol:

To nie była KONCEPCJA tylko pobożne życzenia ;)

Wiem, że to niemożliwe, ale pomarzyć chyba wolno nie ? :D

A z tym KB to Ty też nieźle dowaliłeś :D

Poza tym - NIE BĄDŹ TAKI PEWNY :D

Kiedyś też mało kto by uwierzył, że można. K. Browna za Gasola wymienić :lol:

It's Hollywood baby 8)

Ciekawe co piszesz Spabloo. Tylko 1 problem w tym jest - jeśli Lakers dawaliby tą samą kwotę albo trochę mniejszą, a te sprawy z podatkiem zwiększałyby różnicę, to wtedy ok. Ale tak jak teraz - jak tylko zmniejszają różnicę? po co odom miałby brać mniejszy kontrakt gdzieś indziej, skoro tu w LA ma tyle i musiałby zostawić tyle? chyba tylko na złość...

Cuban rozwaza signing bonus moze podobnie postapia Heat stad naciski agenta na Lakers że Odom zasluguje na 9.000.000

Bo Lakers zadnych bonusow przy swoim i tak wysokim salary nie rozwazaja...

Ostatecznie od La Lamar dostanie pewnie 4X8 32mio

Heat 5X6 plus 5bonusa

Mavs 4X6 plus 5 plus jakies zlote kajdanki bo Cuban lubi gosciom podplacic ( podobno w Dallas gracze maja zagwarantowany najwyzszy luksus w calej lidze z roznymi bajerami od szatni po mieszkania)

po pierwsze co to jest mio?

po drugie nie bardzo orientujesz się z signing bonus. Przy dodawaniu SB do MLE suma roczna nie może przekroczyć max wartości MLE w danym roku kontraktu, a więc w praktyce jeśli dajesz pełne MLE to możesz do tego dodać max 0 (słownie: zero) signing bonus.

Tylko, że nam niepotrzebny jest matrix. Ta Twoja wymiana za Hinricha i Thomasa najbardziej mi pasowała. W sumie pomyślałem jeszcze o szaleństwie, żeby C. Paula z NOH wyciągnąć :twisted: Tylko, że to chbya niemożliwe ;)

Hinrich i Thomas to jest ciekawa oferta. Trochę boli kończący się kontrakt Thomasa i konieczność przedłużenia, ale Hinrich to fajna opcja...

Derona (Utah nie stracą obu - Boozera i Millsapa na raz...) i CP3 nawet kie komentuję, bo to tylko w erze...

Poza tym co do Odoma to kontrakt na 5 lat jak najbardziej, ale czemu by nie dać takiego spadającego np. 11, 10, 8, 7, 6 ? I ma ponad 40 baniek za 5 lat, a zarobki adekwatne do wieku i pewnie do umiejętności z każdym rokiem ;)

czemu nie? bo skoro on się nie zgadza na 36/4 to jak ma się zgodzić na 40/5? jemu widać chodzi o kase, a 4 mln więcej i rok grania dłużej nic mu nie dają... tu się liczy suma, a nie wartość pierwszego roku.

Pomijam fakt, że Lakers ekstremalnie nie opłaca się dawać takiego (spadającego) kontraktu, tylko wręcz przeciwnie - tylko rosnący albo stały.

A z tym KB to Ty też nieźle dowaliłeś :D

dokładnie Twój poziom: Odom za Derona...

Kiedyś też mało kto by uwierzył, że można. K. Browna za Gasola wymienić :lol:

widzę, że nie tylko haterom pamięć już wysiada.

Tam oprócz spadającego kontraktu Browna poleciał również obiecujący center Gasol (jak się sprawdził sami widzicie), Critt i pick zdaje się. Więc proszę nie przedstawiać tej wymiany tak tendencyjnie, bo to nadużycie.

jezeli faktycznie mamy sie babrac z 10-11 mln kontraktem odoma to lepiej spuscic go na wschod, by nie wzmocnic nikogo na zachodzie

a propozycja, ktora juz gdzies padala na zachodnich forach to

kirk hinrich+ tytus thomas za odoma i do wyboru farmara, morrisona, vujacica. w gre moglyby wejsc jeszcze jakies wybory.

imo to dobre rozwiazanie dla obydwu ekip. bulls dostaja gracza do pierwszej piatki, ktory wspomoze idealnie noah.

lakers dostaja jedynke, z pierwszej 20 najlepszych pg ligi i rezerwowego wysokiego, ktory spokojnie sprawdzi sie jako zmiennik. doda mase blokow, alleyow i poprawi przy hodgesie poldyske. zreszta tyrus juz pokazywal w po, ze potrafi przymierzyc.

kontrakt hinricha nie jest niski ale jak mam placic 10 baniek za rezerwowego pf'a to juz wole miec startera pg, ktory sie sprawdzi.

problemem moglyby byc tutaj stosunki kirk-kobe. o ile dobrze wiem wyjazd kirka ze zgrupowania repr usa byl podyktowany konfliktem tych 2 zawodnikow. w kazdym badz razie costam bylo na rzeczy.