Alonzo Opublikowano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 5 minut temu, Tecu napisał: Te 1,7 to faktycznie nie pasuje, ale minimum to chyba często można dawać, jeżeli jest to maksimum ile może zespół dać. Rozumiem, że u Ciebie 6 mln to jest maksimum? Po prostu chcę się dowiedzieć. Nie, to nie jest maximum. To po prostu moja oferta. Nie będę ukrywał, że Twoje wątpliwości co do tego, że złożyłem prawidłową ofertę zaskoczyły mnie. Przecież ofertę można złożyć dowolną - byle zgodną z przepisami. Czemu gracz zawsze musi wybierać wyższą propozycję? To przebijanie - które podałeś - wg mnie dotyczy licytacji w tej ostatniej fazie składania ofert, gdzie można przedłużyć o te 5min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 (edytowane) 11 minut temu, Tecu napisał: Te 1,7 to faktycznie nie pasuje, ale minimum to chyba często można dawać, jeżeli jest to maksimum ile może zespół dać. Rozumiem, że u Ciebie 6 mln to jest maksimum? Po prostu chcę się dowiedzieć. Można dać mniej niż ktoś oferował wcześniej. Nie trzeba koniecznie przebijac oferty konkurencji. Nie licytujemy jak na aukcji. Przebicia liczą się tylko przy resetowaniu zegara na końcu etapu. Przed laty ten przepis miał nieco inne znaczenie, bo inaczej wpływał na wydłużenie etapu. Edytowane 18 Stycznia 2021 przez Krzemo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 @Qcin_69 popraw oferte dla Larryego bo ja np nie wiemnco masz na mysli (MLE*) mozna dawac w roznych kwotach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 7 minut temu, julekstep napisał: @Qcin_69 popraw oferte dla Larryego bo ja np nie wiemnco masz na mysli (MLE*) mozna dawac w roznych kwotach No w maksie jaki mogę dać, czyli tam 6,2 czy 5,4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ashigaru Opublikowano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 Czy ktoś jeszcze będzie polował na Monte Elvisa? xD Ah Ci Wielcy Blazers @Qcin_69 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 7 minut temu, Qcin_69 napisał: No w maksie jaki mogę dać, czyli tam 6,2 czy 5,4 na 5 lat i 10% wzrostu? okej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 Teraz, julekstep napisał: na 5 lat i 10% wzrostu? okej Przecież napisałem ze 1rok 8 minut temu, Ashigaru napisał: Czy ktoś jeszcze będzie polował na Monte Elvisa? xD Ah Ci Wielcy Blazers @Qcin_69 XDXD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecu Opublikowano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 40 minut temu, Krzemo napisał: Można dać mniej niż ktoś oferował wcześniej. Nie trzeba koniecznie przebijac oferty konkurencji. Nie licytujemy jak na aukcji. Przebicia liczą się tylko przy resetowaniu zegara na końcu etapu. Przed laty ten przepis miał nieco inne znaczenie, bo inaczej wpływał na wydłużenie etapu. Byłem przekonany, że tylko przebijamy, może dlatego, że oferty inne niż przebicie to wielka rzadkość A jak na przykład ta oferta @Alonzo (nie chodzi o Ersana, tylko jako przykład) się ma do poprawienia oferty i wycofania? Poprawienie jest możliwe tylko przez przebicie, czyli nie można w tym wypadku zmienić oferty bez przebicia? I jak się to ma do możliwości wycofania? Wycofanie jest możliwe tylko w przypadku przebicia. Tu, mimo, że oferta nie jest najwyższa, nie została oferta 6 mln przebita, czyli nie może zostać wycofana? A gdy 3cia oferta się pojawi, na przykład 9 mln za sezon, to traktujemy ją jako przebicie wszystkich ofert? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 1 minutę temu, Tecu napisał: Byłem przekonany, że tylko przebijamy, może dlatego, że oferty inne niż przebicie to wielka rzadkość A jak na przykład ta oferta @Alonzo (nie chodzi o Ersana, tylko jako przykład) się ma do poprawienia oferty i wycofania? Poprawienie jest możliwe tylko przez przebicie, czyli nie można w tym wypadku zmienić oferty bez przebicia? I jak się to ma do możliwości wycofania? Wycofanie jest możliwe tylko w przypadku przebicia. Tu, mimo, że oferta nie jest najwyższa, nie została oferta 6 mln przebita, czyli nie może zostać wycofana? A gdy 3cia oferta się pojawi, na przykład 9 mln za sezon, to traktujemy ją jako przebicie wszystkich ofert? Trochę dużo kombinowania Mnie się wydaje, że wycofać można tylko ofertę ewidentnie mniej korzystną - czyli niższą za poszczególne sezony oraz niższą przy sumie $$$$. Jednak ja nie planuję swojej wycofywać. Obaczymy jak silnik zadecyduje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 8 minut temu, Tecu napisał: Poprawienie jest możliwe tylko przez przebicie, czyli nie można w tym wypadku zmienić oferty bez przebicia? I jak się to ma do możliwości wycofania? Wycofanie jest możliwe tylko w przypadku przebicia. Tu, mimo, że oferta nie jest najwyższa, nie została oferta 6 mln przebita, czyli nie może zostać wycofana? A gdy 3cia oferta się pojawi, na przykład 9 mln za sezon, to traktujemy ją jako przebicie wszystkich ofert? Będzie mógł poprawić, bo jego oferta jest "przebita" przez wcześniejszą ofertę Hawks. Może dołożyć kasy, wyrównać, albo zaoferować więcej. Z tego też powodu w każdej chwili może się też jeszcze wycofać. Natomiast w tym etapie nie może tej oferty obniżyć, w żadnym aspekcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwariato Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 5 godzin temu, Krzemo napisał: Będzie mógł poprawić, bo jego oferta jest "przebita" przez wcześniejszą ofertę Hawks. Może dołożyć kasy, wyrównać, albo zaoferować więcej. Z tego też powodu w każdej chwili może się też jeszcze wycofać. Natomiast w tym etapie nie może tej oferty obniżyć, w żadnym aspekcie. a można swoją ofertę podnieść nawet jeśli nie została ona przebita? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 2 godziny temu, elwariato napisał: a można swoją ofertę podnieść nawet jeśli nie została ona przebita? tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeS Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Godzinę temu, cvbe napisał: 2. Marquis Daniels, 5 400 000, 1 rok, MLE* Wow, zamierzałem pocelować za LLE, a tu widzę nie ma żartów Tak swoją drogą jak się ma salary wolne to można wyjątki rzucać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvbe Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 (edytowane) MLE i LLE nie, ale MLE* chyba tak? Zresztą jeśli mam miejsce to bez różnicy czy skorzystam z MLE* czy nie, to tylko dopisek którego równie dobrze mogłoby nie być Edytowane 19 Stycznia 2021 przez cvbe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 16 minut temu, cvbe napisał: MLE i LLE nie, ale MLE* chyba tak? Zresztą jeśli mam miejsce to bez różnicy czy skorzystam z MLE* czy nie, to tylko dopisek którego równie dobrze mogłoby nie być ma to znaczenie jeśli chodzi o kolejność ofert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvbe Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Teraz, julekstep napisał: ma to znaczenie jeśli chodzi o kolejność ofert Mógłbyś mi napisać w jaki sposób? Jak za dużo pisania to nie musisz bo to tylko z ciekawości pytam więc bez spiny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 1 minutę temu, cvbe napisał: Mógłbyś mi napisać w jaki sposób? Jak za dużo pisania to nie musisz bo to tylko z ciekawości pytam więc bez spiny załóżmy że masz wolne 30 baniek i prawa MLE* do jakiegoś ziutka oferta: 1. xxx - 10 000 000 2. yyy - 10 000 000 3 zzz - 10 000 000 4 ziutek - 5 400 000 (MLE*) będzie poprawna a oferta: 1. xxx - 10 000 000 2. yyy - 10 000 000 3. ziutek - 5 400 000 (MLE*) 4. zzz - 10 000 000 już nie bo na grajka zzz nie będziesz mieć kasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvbe Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Teraz, julekstep napisał: załóżmy że masz wolne 30 baniek i prawa MLE* do jakiegoś ziutka oferta: 1. xxx - 10 000 000 2. yyy - 10 000 000 3 zzz - 10 000 000 4 ziutek - 5 400 000 (MLE*) będzie poprawna a oferta: 1. xxx - 10 000 000 2. yyy - 10 000 000 3. ziutek - 5 400 000 (MLE*) 4. zzz - 10 000 000 już nie bo na grajka zzz nie będziesz mieć kasy Aaa faktycznie, dzięki! Ale teraz np jakbym dokładał jakąś ofertę to mogę ją dodać w dowolnym miejscu na liście priorytetów czy tylko na dole? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeS Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 A w wypadku nr 1 jak wejdą np oferty 1 i 2, a 3 już nie - czy nadal oferta 4 jest podpisana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 2 minuty temu, eMeS napisał: A w wypadku nr 1 jak wejdą np oferty 1 i 2, a 3 już nie - czy nadal oferta 4 jest podpisana? tak - ale normalnie zajmuje salary, więc to bez różnicy tbh 3 minuty temu, cvbe napisał: Aaa faktycznie, dzięki! Ale teraz np jakbym dokładał jakąś ofertę to mogę ją dodać w dowolnym miejscu na liście priorytetów czy tylko na dole? kiedyś była chyba regułą że tylko na dole ale szczerze mówiąc przechodziła już masa tego typu zmian: 1. xxx 10 000 000 1. xxx 11 000 000 2. yyy10 000 000 więc raczej wklepujący powinni to uwzględnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi