ignazz Opublikowano 7 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) 35 minut temu, fluber napisał(a): @ely3 @ignazz nie nudzi Was już kolejny wyjazd do Europy Zachodniej? Z całym szacunkiem dla piękna zabytków, ale tam wszystko jest do siebie bardzo podobne. Chile, Peru, Boliwia, Wenezuela, Chiny, Kambodża, Kenia, RPA, Japonia, Argentyna, Brazylia, Kostaryka, Nikaragua, Korea, Australia, Nowa Zelandia, Meksyk - jak chcecie zobaczyć coś nowego i ekscytującego to wybierajcie z listy powyżej a nie zastanawiajcie się czy wybrać się do Lotaryngii, Szampanii, czy Alzacji. Obecnie jestem w Tajlandii w spokojnym regionie Krabi. Zgodze się z Tobą i ogólnymi wpisami o Azji ( w Twoim przypadku Japonia ) gdzie ludzie sympatyczni i otwarci, klimat jak dobrze wybierzesz idealny, kuchnia i przyprawy wyśmienite i tanio tak że zęby bolą że po powrocie trzeba będzie znowu przepłacać;) aż szkoda wracać. Po prostu częściej i to w zasięgu podróży samochodem rodzinnie z dziećmi łatwiej o wypad w Europie bez zmiany flory, stref czasowych i klimatu. z dzieciakami po prostu łatwiej Edytowane 7 godzin temu przez ignazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu 2 godziny temu, ely3 napisał(a): Na tych listach jest Brasov czy Sighisoara. totlanie nie czaje w czym Brasov lepszy od polskich miast, a byłem tam łącznie z 2 tygodnie (4 razy jeździłem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 7 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu 1 minutę temu, człowiek...morza napisał(a): totlanie nie czaje w czym Brasov lepszy od polskich miast, a byłem tam łącznie z 2 tygodnie (4 razy jeździłem) Rumuński Braszów? Mi akurat niesamowicie siadł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu Teraz, ignazz napisał(a): Rumuński Braszów? Mi akurat niesamowicie siadł. no jest ładnie, ja nie mówie, ze nie. ale niczym to sie nie rozni od polskich starówek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 7 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu Nie lepszy moim zdaniem tylko właśnie podobny do tych topowych czego ktoś po Rumunii może się nie spodziewać. Teraz, człowiek...morza napisał(a): no jest ładnie, ja nie mówie, ze nie. ale niczym to sie nie rozni od polskich starówek Zgadzam się z Tobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu plus nie ma tam kompletnie co robić (poza górami ofc, ale z brasova i tak trzeba dojechać, a drogi w sezonie do Sinai są totalnie zakorkowane). w Polsce muzea, galerie etc są duzo lepsze z miejsc nieznanych a blskich i pięknych jechałbym na deltę dunaju przy granicy z mołdawią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu 10 minut temu, człowiek...morza napisał(a): totlanie nie czaje w czym Brasov lepszy od polskich miast, a byłem tam łącznie z 2 tygodnie (4 razy jeździłem) No też tak napisałem ... Ale akurat byłem tylko tam bo były kiedyś mega tanie bilety ( chyba nadal dośc tani kierunek) i uważam ,że Lublin czy Toruń ładniejszy i ogólnie smuic mnie jak Polska jest niedoceniana ,ze przegrywamy czasem ,że średnimi miastami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu z rumuńskich to mi Sibiu (Sybin) się najbardziej podobał klimatem. Wiec jak ktoś sobie pojedzie na transfogarska czy transalpine to idealne miejsce na stop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Godzinę temu, człowiek...morza napisał(a): z rumuńskich to mi Sibiu (Sybin) się najbardziej podobał klimatem. Wiec jak ktoś sobie pojedzie na transfogarska czy transalpine to idealne miejsce na stop Mam w pracy maniaka Rumunii . On nawet prowadził długo stronę na Facebooku o zwiedzaniu Rumunii. I mam od niego polecajki ale z chęcia poznam opinię kogos kto nie jest zakochany bo wciąz Braszow to chyba sa najtańsze bilety z Polski i mam w planach tam polecieć z rodziną ale jakby co to napisz mi na priv. Jak tam z wynajmem aut i drogami. Czy airnb jest tam sensowny ( bo w Europie Wschodniej to mi się różnie trafiało) czy lepiej hotele. Co polecasz itp. Z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 13 minut temu, ely3 napisał(a): Mam w pracy maniaka Rumunii . On nawet prowadził długo stronę na Facebooku o zwiedzaniu Rumunii. I mam od niego polecajki ale z chęcia poznam opinię kogos kto nie jest zakochany bo wciąz Braszow to chyba sa najtańsze bilety z Polski i mam w planach tam polecieć z rodziną ale jakby co to napisz mi na priv. Jak tam z wynajmem aut i drogami. Czy airnb jest tam sensowny ( bo w Europie Wschodniej to mi się różnie trafiało) czy lepiej hotele. Co polecasz itp. Z góry dziękuje Możesz dać jakieś polecajki? Ja tam wybieram się w sierpniu autem na 10 dni. Może akurat napiszesz coś nieoczywistego o czym z żona nie pomysleliśmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 4 godziny temu, ely3 napisał(a): Mam w pracy maniaka Rumunii . On nawet prowadził długo stronę na Facebooku o zwiedzaniu Rumunii. I mam od niego polecajki ale z chęcia poznam opinię kogos kto nie jest zakochany bo wciąz Braszow to chyba sa najtańsze bilety z Polski i mam w planach tam polecieć z rodziną ale jakby co to napisz mi na priv. Jak tam z wynajmem aut i drogami. Czy airnb jest tam sensowny ( bo w Europie Wschodniej to mi się różnie trafiało) czy lepiej hotele. Co polecasz itp. Z góry dziękuje Byliśmy na męskim wypadzie tam. Napiszę jak wrócę z wakacji. Warto!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi