Behemot Opublikowano 8 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 3 godziny temu, nba2midnight napisał: https://twitter.com/ShamsCharania/status/1412970784885149697 Shams Charania @ShamsCharania Sources: Candidates for lead assistant role for Portland Trail Blazers and new head coach Chauncey Billups: Former Bulls/Clippers coach Vinny Del Negro, ex-Wizards/Thunder coach Scott Brooks and Lakers assistant Lionel Hollins. To dopiero lista. Tylko Hollins wydaje się ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 8 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 A czemu Del Negro i Brooks to złe opcje jako asystent? Pierwszy po prostu słabo się nadaje na HC, ale jest dobrym analitykiem i świetnie potrafi rozwijać talenty poszczególnych graczy - niestety, dosyć archaicznie podchodzi do opierania całej ofensywy ja kluczowym PG, co w dzisiejszych realiach (gdzie ruch piłki i pace są kluczowe) jest pewnym problemem - choć w swoich czasach (np. w Bulls) to wręcz innowacyjny był . Brooks podobnie, świetny trener na sali, mega skupiający się na detalach, ale kiepski HC/strateg na boisku. Podobnie jak Del Negro - dużo opiera na PG (dużo było pretensji o to, że opiera grę na Westbrooku a nie na Durancie i Hardenie) i grze ISO. Generalnie to nie wiem jaki plan ma Billups na taktykę, ale kandydaci maja podobny profil i być może szykowani są pod Liliarda, żeby został. Niemniej ja chętni bym zobaczył tam Hollinsa, a Brooks niech idzie do LAL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nba2midnight Opublikowano 9 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2021 W dniu 8.07.2021 o 12:34, dannygd napisał: A czemu Del Negro i Brooks to złe opcje jako asystent? Pierwszy po prostu słabo się nadaje na HC, ale jest dobrym analitykiem i świetnie potrafi rozwijać talenty poszczególnych graczy - niestety, dosyć archaicznie podchodzi do opierania całej ofensywy ja kluczowym PG, co w dzisiejszych realiach (gdzie ruch piłki i pace są kluczowe) jest pewnym problemem - choć w swoich czasach (np. w Bulls) to wręcz innowacyjny był . Brooks podobnie, świetny trener na sali, mega skupiający się na detalach, ale kiepski HC/strateg na boisku. Podobnie jak Del Negro - dużo opiera na PG (dużo było pretensji o to, że opiera grę na Westbrooku a nie na Durancie i Hardenie) i grze ISO. Generalnie to nie wiem jaki plan ma Billups na taktykę, ale kandydaci maja podobny profil i być może szykowani są pod Liliarda, żeby został. Niemniej ja chętni bym zobaczył tam Hollinsa, a Brooks niech idzie do LAL. to masz atus/1413505821871263751 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nba2midnight Opublikowano 10 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 16 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 Blazers odpuszczają Collinsa. A szkoda bo Zach pochodzi z Las Vegas, fajnie mieć zawodnika wywodzącego się z lokalnej społeczności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nba2midnight Opublikowano 16 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 Momentami troszke Hardenem zajezdza, ale nie do takiego stopnia, wiec sa szanse chyba wieksze niz mniejsze na jego pozostanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 17 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 Mi Wyglada to trochę bardziej na próbę wymuszenia jakichś wzmocnień niż na odejście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 17 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 Nom, trade request bedzie dopiero za rok, na razie mozna sie rozejsc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 17 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 A dla mnie to budowanie narracji w stylu "chciałem zostać, dałem wam szansę, ale nie wzmocniliście zespołu na tyle, żeby walczył o tytuł, więc nie miałem wyboru". Blazers nie mają środków, żeby znacząco wzmocnić ten roster i Lillard to wie. IMO decyzja już została podjęta, a rozwiązanie będziemy mieli jeszcze tego lata, ale w drugiej jego części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Behemot Opublikowano 17 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 7 godzin temu, Jendras napisał: A dla mnie to budowanie narracji w stylu "chciałem zostać, dałem wam szansę, ale nie wzmocniliście zespołu na tyle, żeby walczył o tytuł, więc nie miałem wyboru". Blazers nie mają środków, żeby znacząco wzmocnić ten roster i Lillard to wie. IMO decyzja już została podjęta, a rozwiązanie będziemy mieli jeszcze tego lata, ale w drugiej jego części. Po tylu latach gadania o tym, że nie musi zdobyć z Blazers mistrzostwa już nie ma szans na zachowanie twarzy przy żądaniu wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 17 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 7 godzin temu, Jendras napisał: Blazers nie mają środków, żeby znacząco wzmocnić ten roster i Lillard to wie. IMO decyzja już została podjęta, a rozwiązanie będziemy mieli jeszcze tego lata, ale w drugiej jego części Wiesz rok temu mozna było to samo powiedzieć o Bucks a jakoś ( dużym kosztem) pozyskali i Holidaya i Tuckera i mało co by mieli też Bogdanovica. Blazers wciąz mają kilka opcji - Powell czy McCollum plus wybory i może wpaść ktoś sensowny - na razie nie mam pomysłów. Ale czysta fantamasgoria ale Pelicans dochodzą do wniosku ,że do Ziona potrzebują strzelców za 3 i oddają Ingrama za McColluma plus jakieś wybory ... Albo Raptors oddaje Siakama... Ja bym nie wykluczał ,że jakiś ruch będa w stanie zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 17 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 29 minut temu, Behemot napisał: Po tylu latach gadania o tym, że nie musi zdobyć z Blazers mistrzostwa już nie ma szans na zachowanie twarzy przy żądaniu wymiany. On sobie to tak wytlumaczy, ze w jego mniemaniu wyjdzie z twarza i wszystko bedzie calkowicie uzasadnione, nie martw sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 20 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 No i Powell zrezygnował z ostatniego roku kontraktu i będzie wolnym agentem... Biorąc pod uwage ile jest wolnej gotówki i jak mało sensownych graczy to może ktoś go grubo przepłacić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pdxpl Opublikowano 20 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 34 minuty temu, ely3 napisał: No i Powell zrezygnował z ostatniego roku kontraktu i będzie wolnym agentem... Biorąc pod uwage ile jest wolnej gotówki i jak mało sensownych graczy to może ktoś go grubo przepłacić Portland musi zrobić wszystko, aby go zatrzymać, inaczej Olshey osłabi swoją i tak już nie najmocniejszą pozycję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 20 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 2 minuty temu, pdxpl napisał: Portland musi zrobić wszystko, aby go zatrzymać, inaczej Olshey osłabi swoją i tak już nie najmocniejszą pozycję Oby nie. 100 mln za sezon 3 zawodników z których żadne nie ma więcej niż 190 cm wzrostu to nie jest dobry pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pdxpl Opublikowano 20 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 9 minut temu, jack napisał: Oby nie. 100 mln za sezon 3 zawodników z których żadne nie ma więcej niż 190 cm wzrostu to nie jest dobry pomysł. no, obecność CJa w Portland staje się zbędna i z finansowego, i ze sportowego względu. Jesli nie zatrzymają Norma, to ten deal z TOR wyjdzie bardzo słabo- strata obiecującego Trenta za poł roku Powella... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 20 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 1 minutę temu, pdxpl napisał: no, obecność CJa w Portland staje się zbędna i z finansowego, i ze sportowego względu. Jesli nie zatrzymają Norma, to ten deal z TOR wyjdzie bardzo słabo- strata obiecującego Trenta za poł roku Powella... Od początku pisałem, że ten trade jest beznadziejny i tak właśnie się skończy. Było wymieniać CJa a zostawić o wiele tańszego Trenta. Ale Olshey wolał robić ruch dla Lillarda pod walkę o mistrza w obecnym sezonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pdxpl Opublikowano 20 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 1 minutę temu, jack napisał: Od początku pisałem, że ten trade jest beznadziejny i tak właśnie się skończy. Było wymieniać CJa a zostawić o wiele tańszego Trenta. Ale Olshey wolał robić ruch dla Lillarda pod walkę o mistrza w obecnym sezonie ale nadal może wyjść z tego z twarzą, jesli zatrzyma Powella i zdoła znaleźć chętnego na CJa. Norm to lepsze dopasowanie dla Lillarda niż CJ i Trent. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 20 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 6 minut temu, jack napisał: Od początku pisałem, że ten trade jest beznadziejny i tak właśnie się skończy. Było wymieniać CJa a zostawić o wiele tańszego Trenta. Ale Olshey wolał robić ruch dla Lillarda pod walkę o mistrza w obecnym sezonie no i to się broniłoby, bo furtka na mistrzostwo była otwarta jak nigdy .. No ale zabrakło szczęścia, a Lilard nie jest tak dobry jak sam o sobie mysli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven2156 Opublikowano 20 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Przyznam szczerze, że najbliższa przyszłość chyba nie kreuje się zbyt kolorowo dla ekipy z Oregonu Mega szkoda, bo wszystko wyglądało naprawdę obiecująco przez kilka ostatnich lat… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi