Chytruz Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2024 31 minut temu, BMF napisał(a): nawet tutaj autor zauważa, że Jordan miał nie-perfekcyjne fundamentals i dużo gamblował w tej 10-meczowej dawce Adwokat diabla z tej strony: Moze Jordan gral w pieciowymiarowe szachy i wiedzial, ze "kara" za nieudane gamble w 80s czesto bedzie long two w wykonaniu hydraulika, wiec expected value jego gambli byl bardzo wysoki i efektywnie byly to dobre decyzje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2024 https://www.instagram.com/reel/C-uCxvxqPCR/?igsh=MWFuOXExOXl1eGZzYw== Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2024 (edytowane) Godzinę temu, BMF napisał(a): @Kubbas, mógłbyś napisać czasem co tam ciekawego usłyszałeś/co Cię przekonało, bo dla mnie tutaj np. nie ma nic ciekawego - tj. to idzie trochę poprzek tych dyskusji o DPOTY Jordana. ElGee (Ben Taylor/Thinking Basketball) już lata temu wyliczył, że młody Jordan miał wysokie ratio błędów w D, ostatnio się okazało, że miał podrasowane cyferki w D, a ilościowo chyba ciężko jest udowodnić jego DPOTY-impakt - bo tutaj nie chodzi o 'Jordan był świetnym obrońcą', a o 'Jordan miał porównywalny impakt do Hakeema czy Ewinga'. Dobry effort, ale średni rebutal dla tezy 'Jordan był świetnym obrońcą, ale miał zawyżone boxscore statsy, co mogło zadecydować o DPOTY dla niego', bo nawet tutaj autor zauważa, że Jordan miał nie-perfekcyjne fundamentals i dużo gamblował w tej 10-meczowej dawce. nie przekonaly mnie roznice w stealach blokach ktore mu dokladano bo te srednie ktore mial "bez przekretow" itak byly imponujace jak na guarda i wystarczajace do DPOTY takze ten caly "WIELKI PRZEKRET" byl c***a wart a to ze nie mial impactu jak Hakeem czy Ewing to jest oczywiste, nie jest wysokim Godzinę temu, RappaR napisał(a): Miał niespotykane ratio steali home-away, które da się wyjaśnić tylko podrasowywaniem statów w Chicago, co po oglądaniu meczy zgadza się z z faktycznym stanem niespotykane? rly? niespotykane? Edytowane 22 Sierpnia 2024 przez Kubbas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2024 1 minutę temu, Kubbas napisał(a): nie przekonaly mnie roznice w stealach blokach ktore mu dokladano bo te srednie ktore mial "bez przekretow" itak byly imponujace jak na guarda i wystarczajace do DPOTY takze ten caly "WIELKI PRZEKRET" byl c***a wart Czemu Stockton mający więcej spg nie dostał DPOTY? Jakie masz argumenty, że Jordan jest lepszym obrońcą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2024 39 minut temu, RappaR napisał(a): https://www.instagram.com/reel/C-uCxvxqPCR/?igsh=MWFuOXExOXl1eGZzYw== i to pewnie playoffs, gdy się bardziej starali... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2024 16 minut temu, Chytruz napisał(a): Moze Jordan gral w pieciowymiarowe szachy i wiedzial, ze "kara" za nieudane gamble w 80s czesto bedzie long two w wykonaniu hydraulika, wiec expected value jego gambli byl bardzo wysoki i efektywnie byly to dobre decyzje? Nom, ale nawet w tym filmiku autor mówi, że miał 50/50 ratio gamblowania (na post-upach?) na jego oko. Kiedyś jak ktoś w ATF wziął Alvina Robertsona to odpaliłem jego mecze i typ miał tak przeciętne fundamentals, że aż dziwnie się oglądało - ale potem doszedłem do wniosku, że faktycznie w erze 80s może dalej miał adjusted mocny impakt per pozycja (aczkolwiek typ balansował na granicy słabego w 1v1 D). Ale wiadomo, mocny impakt per pozycja =/= DPOTY. 1 minutę temu, Kubbas napisał(a): bo te srednie ktore mial "bez przekretow" itak byly imponujace jak na guarda i wystarczajace do DPOTY 1 minutę temu, Kubbas napisał(a): a to ze nie mial impactu jak Hakeem czy Ewing to jest oczywisty, nie jest wysokim ?????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2024 6 minut temu, Kubbas napisał(a): niespotykane? rly? niespotykane? To daj przykład innej sytuacji, kiedy coś takiego wystąpiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2024 1 minutę temu, RappaR napisał(a): To daj przykład innej sytuacji, kiedy coś takiego wystąpiło. Chociaz z ostatnich lat JJJ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2024 7 minut temu, Reikai napisał(a): Chociaz z ostatnich lat JJJ. https://sports.yahoo.com/a-closer-look-at-michael-jordans-1988-dpoy-award-raises-questions-about-its-validity-has-lebron-james-been-chasing-a-ghost-140452567.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2024 wait wait wait ja tu sie w ogole nie kloce kto mial byc dpoty w tamtym sezonie bo mam to w pizdzie i nie posiadam zadnej wiedzy na temat tego RS ja tylko sie kloce z faktem ze wielki przekret nie jest wcale wielkim przekretem, bo dalej na wyjezdzie mial bardzo fajne srednie jak na guarda plus nikt z was nie udowodni tutaj ze Ewingowi nie naliczali wiecej w domu czy Olajuwonowi sezon 87/88 regularny mam kompletnie w pizdzie, dziwi mnie wasze overreaction Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2024 9 minut temu, Reikai napisał(a): Chociaz z ostatnich lat JJJ. Afera JJJ zyla jakies jedno popoludnie, bo od kopa jakis dziennikarz ogladnal wszystkie jego bloki i sie okazalo, ze staty sa legit, a roznica home/away to zbieg okolicznosci. Dla odmiany, jak policzyli 28 steali MJa w 6-meczowym stretchu, to sie okazalo, ze ich w rzeczywistosci bylo 12. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2024 4 minuty temu, Kubbas napisał(a): wait wait wait ja tu sie w ogole nie kloce kto mial byc dpoty w tamtym sezonie bo mam to w pizdzie i nie posiadam zadnej wiedzy na temat tego RS ja tylko sie kloce z faktem ze wielki przekret nie jest wcale wielkim przekretem, bo dalej na wyjezdzie mial bardzo fajne srednie jak na guarda plus nikt z was nie udowodni tutaj ze Ewingowi nie naliczali wiecej w domu czy Olajuwonowi sezon 87/88 regularny mam kompletnie w pizdzie, dziwi mnie wasze overreaction No, gorsze od Fat Levera, takie top5 ligi. 1 minutę temu, Chytruz napisał(a): Afera JJJ zyla jakies jedno popoludnie, bo od kopa jakis dziennikarz ogladnal wszystkie jego bloki i sie okazalo, ze staty sa legit, a roznica home/away to zbieg okolicznosci. Dla odmiany, jak policzyli 28 steali MJa w 6-meczowym stretchu, to sie okazalo, ze ich w rzeczywistosci bylo 12. Jeszcze policzyli, że w tych meczach drużyna przeciwna nie miała tylu strat, by mogły w ogóle powstać te steale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2024 1 godzinę temu, Chytruz napisał(a): Afera JJJ zyla jakies jedno popoludnie, bo od kopa jakis dziennikarz ogladnal wszystkie jego bloki i sie okazalo, ze staty sa legit, a roznica home/away to zbieg okolicznosci. Dla odmiany, jak policzyli 28 steali MJa w 6-meczowym stretchu, to sie okazalo, ze ich w rzeczywistosci bylo 12. Tak było, choć trzeba dodać, że wtedy wielu tak liczono staty - trochę jak obecnie asysty z dupy. Każdy okres ma swoje za uszami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2024 4 godziny temu, Kubbas napisał(a): jakim przekretem? rozwala mnie że w tej zakładce 'defensive breakdown' po tych (specjalnie wyselekcjonowanych na potrzeby filmiku) blokach piłka: wraca do drużyny przeciwnej - 6 razy (często dając dużo lepszy rzut niż ten blokowany) leci out of bounds - 3 razy trafia do Bulls - 2 razy damn xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2024 (edytowane) Godzinę temu, julekstep napisał(a): rozwala mnie że w tej zakładce 'defensive breakdown' po tych (specjalnie wyselekcjonowanych na potrzeby filmiku) blokach piłka: wraca do drużyny przeciwnej - 6 razy (często dając dużo lepszy rzut niż ten blokowany) leci out of bounds - 3 razy trafia do Bulls - 2 razy damn xD Tbh nawet murarze, przeciw którym grał MJ, byli już za dobrzy żeby się bawić w zbijanie bloków do siebie jak mógł się bawić siatkarz Russell. Edytowane 22 Sierpnia 2024 przez Chytruz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2024 2 godziny temu, julekstep napisał(a): rozwala mnie że w tej zakładce 'defensive breakdown' po tych (specjalnie wyselekcjonowanych na potrzeby filmiku) blokach piłka: wraca do drużyny przeciwnej - 6 razy (często dając dużo lepszy rzut niż ten blokowany) leci out of bounds - 3 razy ....a przeciwnik ma wtedy często 2-3 bądź 4 sekundy na zbudowanie akcji i często się kończy prayerem albo w ogóle nie oddaniem rzutu które 'często' jest częstsze, moje czy Julka? nieważne, licencia poetica! damn xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2024 po prostu niepotrzebnie blokował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2024 W dniu 21.08.2024 o 22:59, Życie_to_mem napisał(a): Czyli jest odwrotnie niż w piłce - tam GOAT ma tatuaże a VICE-GOAT nie ma. Przyjrzyj się dobrze lewemu cyckowi Jordana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Zrobiło się perwersyjnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jake Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi