Pablo81 Opublikowano 27 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2021 21 godzin temu, fluber napisał: To chyba dane sprzed 10 lat. Minimalną emerytura w Polsce od 1 stycznia to 1312, średnia ponad 2700. Tak z ciekawości: brutto czy netto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 27 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2021 47 minut temu, Pablo81 napisał: Tak z ciekawości: brutto czy netto? Brutto bez trzynastki i czternastki. Ile to przy nowym ładzie wyjdzie na rękę to nie mam pojęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 29 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 W dniu 25.12.2021 o 17:33, RappaR napisał: Z okazji startu teleskopu Webb jako, że @starYfaN i @Sebastian twierdzą, że głównym problemem polskiej ochrony zdrowia jest to, że wydajemy za dużo i marnujemy w niej pieniądze postanowiłem sprawdzić matematycznie ile by Niemcy mogły takich teleskopów wysłać Roczny budżet NFZ za 2021 21,2 mld euro. Stosunek ludnościowy Niemiec do Polski 2,18 Wydatki na publiczną służbę zdrowia za 2019(nie znalazłem za aktualny rok) 410 mld Biorąc pod uwagę to, że Polska marnotrawi środki, to Niemcy powinny wydawać maksymalnie 46 mld euro, ponieważ taka kwota uczciwie wydawana już wystarczy na sprawnie działający system opieki zdrowotnej To jeszcze zbadaj stosunek standardu niemieckiej opieki medycznej, do naszej rodzimej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 29 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 4 minuty temu, starYfaN napisał: To jeszcze zbadaj stosunek standardu niemieckiej opieki medycznej, do naszej rodzimej. Ale co z tego, skoro my moglibyśmy mieć niemiecki standard z naszymi pieniędzmi, tylko je marnotrawimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 29 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 7 minut temu, RappaR napisał: Ale co z tego, skoro my moglibyśmy mieć niemiecki standard z naszymi pieniędzmi, tylko je marnotrawimy To zbadaj stosunek $/jakość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 29 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 2 minuty temu, starYfaN napisał: To zbadaj stosunek $/jakość Ale po co? Ja nie porównuje je, ja liczę ile Niemcy by zaoszczędzili, gdyby wynajęli Ciebie jako managera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 31 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2021 https://wysokienapiecie.pl/43759-braki-atomu-gazu-wegla-wiatru-rzucaja-europe-na-kolana/#dalej Idiokracja rośnie w siłę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 31 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2021 1 minutę temu, darkonza napisał: https://wysokienapiecie.pl/43759-braki-atomu-gazu-wegla-wiatru-rzucaja-europe-na-kolana/#dalej Idiokracja rośnie w siłę Ile dajesz Niemcom czasu zanim znowu odpala te atomówki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 31 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2021 Nie odpalą, bo to są Niemcy, oni jak się na czymś zafiksują to ida wszyscy razem aż do całkowitego upadku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 https://forsal.pl/swiat/unia-europejska/artykuly/8328066,eurointelligence-transformacja-energetyczna-odbedzie-sie-kosztem-wyczerpania-surowcow.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 8 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2022 Chińczcycy potwierdzaja kolorowa rewolucję: https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,27982874,xi-jinping-wspiera-prezydenta-kazachstanu-sprzeciwiamy-sie.html#s=BoxOpImg3 Jak się spojrzy na mapę to grubo teraz zachód pojechał, żeby tak w samym centrum między rosją i chinami. Przy okazji, w kazachstanie blokuja jak mogą neta, widac w rzeczywistosci mityczne ruskie trole są znacznie słabsze niz trole amerykańskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 8 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2022 Strasznie głupi ruch zachodu wg mnie. Rosja i Chiny nie odpuszcza KZ, do tego Tokajew będzie bardziej uległy niż Nazarbajew. A przy okazji pewnie Wolodia się wkurwi na zachód. O setkach ofiar nie ma co wspominać, bo to standard. oby się skończyło na blackoutach w Europie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 8 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2022 1 godzinę temu, polskignom napisał: O setkach ofiar nie ma co wspominać, bo to standard. oby się skończyło na blackoutach w Europie... Ofiary - dlatego to nie jest głupie , to zasiane ziarno na lata. A to zachód odpowiada za ceny gazu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Me Myself and I Opublikowano 8 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 8 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2022 9 godzin temu, Koelner napisał: Ofiary - dlatego to nie jest głupie , to zasiane ziarno na lata. A to zachód odpowiada za ceny gazu? Nie, ale może jestem stary i naiwny. Wyglądało mi to na zbyt zorganizowane, wiec dla mnie są 3 wersje, albo us (podobna akcja do ua), albo ru-cn, bo im się zwiększy strefa wpływu w KZ, albo tokajew przejął władze (Erdogan-like move). A głupie dlatego, ze KZ to przede wszystkim uran i ropa, kiepsko może mieć zachód bez tego źródełka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 15 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2022 Wild wild west Rabują sobie pociągi jakby nigdy nic xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 15 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2022 https://forsal.pl/biznes/aktualnosci/artykuly/8333571,transakcja-bitcoinem-emituje-tyle-co2-co-gospodarstwo-domowe-przez-3-tygodnie.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 15 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 15 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2022 6 godzin temu, Cardi napisał: Jak już mówiłem, czarno to widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 15 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2022 (edytowane) https://weszlo.com/2022/01/15/kobieta-ktora-byla-mezczyzna-przegrala-z-mezczyzna-ktory-byl-kobieta/?fbclid=IwAR1hcJz53YMXhagjU6MBMPAjVDOrFhuusnRTcOmFM26fHsEga_TRfN2OI14 Edytowane 15 Stycznia 2022 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi