filipo085@icloud.com Opublikowano 28 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Witam, stoje przed wyborem nowej piłki do gry na tartanie, wiem ze Tf 1000 jest typowo na hale ale slyszalem ze potrafi wytrzymac tez na orliku. o replice mało slyszałem ale ona jest juz IN/OUT . Zastanawiałem sie tez nad Grip Control ale slyszalem ze szybko traci swoje wlasciwosci chwytne. Co polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafcio777 Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 (edytowane) Nikt nie odpowiedział, ale odświeżę temat, bo również mam podobne pytanie. Zastanawiam się nad piłką na tartan. Rozważam Spalding TF 1000 lub Spalding NBA Gameball Replika. Są one porównywalne, jeżeli chodzi o komfort gry? Biorę pod uwagę też TF 500, ale marzy mi się piłka z jak najwyższej półki. Edytowane 13 Marca 2022 przez Rafcio777 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Jeśli to ma być tartan to TF-1000 odpada, bo to typowo halowa piłka. Tzn można nią grać i na tartanie ale krótsza żywotność będzie. Tak więc z tej trójki wybór zostaje między repliką a TF-500 przy czym w recenzjach ta druga zbiera lepsze oceny plus jest tańsza, tak że ja bym wybrał ją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafcio777 Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Okej, dzięki za odpowiedź. A ktoś wie czy replika ma faktycznie na żywo taki "dziwny" kolor? Chodzi mi o to, że na zdjęciach wygląda na bardzo jasną, jaskrawą, wręcz taką mandarynkową. I drugie pytanie - czy nowy model TF-500 Excel nie jest przypadkiem gorszy od starego TF-500? Te dobre recenzje zbierał właśnie stary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 @Borys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 13 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Z filmików z recenzjami to Replika jest troszkę jaśniejsza, tutaj jeden z nich: Co do drugiego pytania to wkleję komentarz @Borysa z jakiegoś jego dawnego filmu na YT o poprzedniej TF-500: Cytat Excel to zupełnie nowy model, ciężko je porównać, nie jest już taka mięciutka jak wcześniej i zagłębienia w kanałach nie są tak duże, powiedziałbym, ze tylko nazwa została. Choć to dalej dobra piłka, ale zupełnie inna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafcio777 Opublikowano 15 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2022 Ostatecznie kupiona replika. Na żywo kolor nie jest jednak jakoś przesadnie jaskrawy. Nie wygląda sztucznie/plastikowo. Jest bardzo OK. Była już też przetestowana na tartanie. Dobrze trzyma się ręki, ogólnie wrażenia jak najbardziej pozytywne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ai3 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 tf1000 daje radę na tartanie powiedziałbym ze chyba lepsza nie grałem z mixow ale rzeczywiście -2-3 sezony to max - jeszcze zależy ile nią będziesz grał potem już robi się sliskawa tf500 to gowno jest nie brałbym tego za darmo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi