Skocz do zawartości

All Time Soccer Fantasy - grupa B (opisy i głosowanie)

Kily

Rekomendowane odpowiedzi

1. @Pablo81

Chilavert 97-99 - K. Walker 16-18, Pepe 14-16, Hyypia 00-02, A. Sandro 16-18 - Busquets 09-11, Xavi 09-11, Hamsik 11-13, Di Maria 12-14, Ljungberg 00-02 - Eto'o 08-10

Pokaż ukrytą zawartość

2. @BMF

J. Cesar 08-10 - G. Neville 97-99, Kompany 11-13, Umtiti 16-18, L. Hernandez 17-19 - Carrick 11-13, Mendieta 99-01, Seedorf 06-08, Zidane 99-01 - Griezmann 16-18, Shevchenko 98-00

Pokaż ukrytą zawartość

3. @january

Cech 04-06 - Ivanovic 11-13, R. Carvalho 03-05, Lucio 09-11, Robertson 18-20 - Senna 06-08, Modric 16-18, Juninho 05-07, Ribery 11-13, Bale 12-14 - Klose 05-07

Pokaż ukrytą zawartość

4. @Principe

Dida 03-05, Alexander-Arnold 18-20, Nesta 01-03, Gallas 04-06, Abidal 06-08 - G. Silva 01-03, Petit 98-00, Kaka 05-07 - Ziyech 18-20, Mane 18-20, Aguero 13-15

Pokaż ukrytą zawartość

Można głosować :) 

Edytowane przez january
wrzucenie grafiki (zapomniałem)

wiem, że beka z Januarego z tym Klose, ale wszystkich innych zawodników ma tak dobrze dobranym i mocnych, że jestem w stanie sobie wyobrazić awans tego zespołu. Kozak obrona, kozak skrzydła, środek pomocy bajka, top5 bramkarz w grze. Potknie się kiedy indziej.

i potem zdecydowała ofensywna moc trio Zidane-Griezmann-Sheva, chociaż wszystko poniżej Mendiety podoba mi się już znacznie mnie.

1. january

2. bmf

3. principe

4. pablo81

Edytowane przez BiałaCzekolada2.0

1. @january  (chociaż za klose powinno być niżej) - drużyna kompletna poza Klose, jest obrona, są skrzydła, jest środek pola, ma kto stałe fragmenty wykonywać, bramkarz klasa

2. @Principe Bardzo dobry atak,  ale w pomocy tylko  kaka mnie  przekonuje. Bardzo dobry wybór AA, który świetnie włącza się do ataku. Czego brakuje? Kogoś do kończenia głową w ataku, drugiego skrzydła no i dida dla mnie jest mehh (oceniam tylko skład - @kucio obniży wybór ze względu na brak opisu)

3. @BMF na początku dałem Ci 1 miejsce, ale po zastanowieniu to jednak ten zespół w ataku będzie przewidywalny. Brakuje skrzydeł wszystko wisi trochę w ataku na Shevie i Zidane, ale z opisu nie bardzo widzę co chcesz grać, stąd taka a nie inna decyzja

4. @Pablo81  brakuje mi trochę mocy w ataku, chilavert meh

gdyby nie kloset byłby zespół kompletny, ale on jak piłki malo dotyka to mało zjebie i to jest plus, no iCarvalho mógłby lepiej pilnować Charisterasa ;) 

u pablo jestem w stanie wyobrazic sobie gre pilka i ciezka prace zespolu, ale busquets i xavi vs kurewsko mocne kontrataki - nie kupuje tego a tutaj w środku bedzie szybko ogien, ale wyniki 5:5 nie byłyby czymś z czapy

principe nie kupuje pomocy i mimo że wyglada fajnie z zewnątrz to w srodku nie wydaje się to to'ak

bmf gdybym był zawistny dałbym 4 miejsce ;) 

january

bmf

pablo

jak dla mnie numerem jeden w tej grupie jest @january team - mocna drużyna, i nawet ten Klose aż tak nie razi tutaj w oczy

drugie miejsce - @Principe 

Ziyech na tym poziomie to żart (do tego zaledwie niezły bramkarz), jednakże oprócz tych dwóch wyborów, to ta drużyna jest świetnie zbilansowana (mocny środek obrony, Petit+G.Silva i moc w ofensywie)... gdybyś wziął lepszego GK i kogoś innego od Marokańczyka... to powalczyłbyś tutaj o całą pulę. No i ten TAA nie przekonuje mnie jeszcze tak do końca, bo jako RB nie jest najlepszy w defensywie

trzecie miejsce - @BMF

jest moc w ofensywie, ale tak jak napisał kolega Czekolada, wszystko poniżej Mendiety ( i Kompany) jest już mocno średnie... szkoda, ale nie jesteś na straconej pozycji

czwarte miejsce - @Pablo81 

wybacz, ale ktoś musi odpaść i choć Twoja drużyna na pewno wstydu nie przyniesie i jakieś punkty zdobędzie, to w ostatecznym rozrachunku pożegna się z rywalizacją (mało zwrotny Hyypia, K.Walker to nie szczyt w tej grze, Ljungberg jest fajny, ale bardziej na BPL, a nie All-Time drużynę, która miałaby powalczyć o końcowy triumf. Chilavert to tylko za nazwisko chyba tutaj poszedł, Xavi jako DM?)... za to duży plus za Hamsika, mocno niedoceniany piłkarz

Edytowane przez eF.

1. @BMF

2. @Pablo81

3. @january

4. @Principe

BMP najbardziej podoba mi się skład z tej stawki. kupuje połączenia Szewczenko-Seedorf , Zidane - Griezmann . razi mnie ten Carrick , ale z Nevillem i Kompanym ma żółte linie zgrania ;) widzę ten zespół.

Pablo wygrywa z Januarym z powodu lepszego dla mnie przodu . Eto jest mocno underrated a Hamsik dla mnie to świetne połączenie zamienne z Xavim.

Edytowane przez Koelner

Miejsce #1 - January - czemu żeś wziął tego Klosego? Jak tam ponoć Diego Milito był do wzięcia. Juninho też średnio mi się podoba jako uzupełnienie Senny i Modrica (ogólnie to tych grajków co całą karierę/swój peak spędzili we Francji to tak biorę nie do końca na poważnie). 

BMF - trio Zidane-Grizz-Scheva piękna sprawa, ale boli trochę brak wsparcia z boków defensywy

Pablo - fajnie dopasowana pomoc i atak ale nie na tyle, żeby przykryć obronę i bramkarza, a że w tej grupie #1 i #2 ma kozaków a ataku to miejsce #3

Miejsce #4 - Principe - brak opisu ułatwił kogo dać na ostatnie miejsce 

1.       BMF – dla mnie BMF długo był w top 3 wyborów, dopiero ta końcówka draftu zmieniła nieco ten świetny obraz – Carrick, Hernandez czy częściowo też Umtiti średnio mnie przekonują. Wciąż jednak to świetny skład, szczególnie w grze do przodu, no i sprzątnięty mi tuż sprzed nosa Kompany.

2.       January – było blisko i w sumie nie wiem, dlaczego ostatecznie wybrałem BMF jako zwycięzcę. Ten sam poziom, bardzo mocny środek obrony + świetny bramkarz. Nie jestem aż takim fanem bocznych obrońców i Senny jak January, ale te skrzydła ma najmocniejsze w grze. Modric oczywiście ok., choć nie przyszłoby do głowy wybrać go tak wcześnie, Juninho i Klose mi się nie podobają. Jest moc, mimo kilku słabych wyborów fajnie to wygląda i pewny awans.

3.       PABLO 81 – tu też miałem problem pomiędzy Pablo i Principe, bo obaj mają dobrze zbudowane zespoły. Wybieram Pablo, bo przy w sumie wyrównanych składach ten Pablo jest nieco mocniejszy w ofensywie. Dobra linia pomocy i Eto’o, który chyba nigdy nie był wystarczająco doceniany.

4.       PRINCIPE – Dida, obrona poza Nestą i Ziyech mi się nie podobają. Kaka + Nesta to był bardzo ciekawy początek draftu, ale im dalej tym było gorzej i czegoś w ostatecznym rachunku zabrakło.

Oj ciężko tu było wybrać, naprawdę. Nikt aż tak bardzo nie odstaje in plus, żeby mu dać z marszu 1 miejsce i nikt tak bardzo nie odstaje in minus, by z miejsca go wrzucić na 4 miejsce. No, ale kiedy jest taki dylemat to niestety brak opisu zdecydował, że Principe skończy jako 4. Miejsca 1-3 bardzo, bardzo blisko. 

1. BMF

Dużo podobieństw do mojego zespołu. Niby obrona trochę słabsza, ale mimo wszystko nieźle zabezpieczona, więc przy takim stylu gry zespołu Jaśka (głównie z kontry), ciężko mu będzie ugryźć Twój team. Umtiti mnie nie przekonuje, ale Kompany obok świetny wybór. Więcej napiszę już w fazie pucharowej jak będzie trzeba matchupy przeanalizować, a teraz muszę trochę Jaśka przycisnąć :)

2. January

Mocny zespół, ale nie jestem przekonany do gry z kontry jako głównego sposobu gry zespołu. Poza tym, imho dla kilku Twoich zawodników (Senna, Juninho, Ribery) taka gra przez większość czasu, może być nieco frustrująca. Są to gracze, którzy mimo, że pracują (chociaż zamiast Juninho można było lepiej dobrać pod taktykę) bez piłki, to jednak gdy mogą utrzymać się przy piłce to wtedy tak naprawdę wychodzi ich największa wartość. Jakbyś dobrał 2 inne nazwiska do swojego zespołu i wybrał bardziej ofensywny system, a grę z kontry jako ważną alternatywę, to byś był absolutnym pewniakiem do 1 miejsca w tej grupie. 

3. Pablo

Świetny środek pola. Gracze, którzy praktycznie piłek nie tracą, do tego z przodu Eto'o. To połączenie jest świetne, ale mam małe uwagi. Brakuje z przodu takiego gracza, który mógłby się wymieniać pozycją z Kameruńczykiem, jednocześnie dodając bdb wykończenie, takiego trochę killera pod bramką, bo trochę brakuje siły rażenia. Taki Alexis Sanchez, by był fajny w tym systemie. W obronie też można było jeszcze coś pokombinować z wyborami, bo Hyypia do tego systemu średnio pasuje. 

4. Principe

Fajny zespół, ma pewne niedociągnięcia, ale gdybyś machnął opis to ta tabela mogłaby inaczej wyglądać. Szkoda. 

• wiLQ zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.