Skocz do zawartości

[beGM & Co. ATF POST-98] Draft - komentarze

BMF

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 29.03.2020 o 19:27, tangiers napisał(a):

Nigdy nie lubilem statow zespolu bez 1 zawodnika, dla mnie to bardziej wskazuje na to, ze Sacramento bylo cholernie mocni z tamtym czasie niz, ze Webber byl non factorem.

Rozwiń  

Nie był ,,non factorem'', po prostu nie był tak dobry, jak wtedy uważano.

W dniu 29.03.2020 o 19:27, tangiers napisał(a):

Nigdy nie lubilem statow zespolu bez 1 zawodnika, dla mnie to bardziej wskazuje na to, ze Sacramento bylo cholernie mocni z tamtym czasie niz, ze Webber byl non factorem. btw. tamci Kings to bardzo specyficzny przypadek ze swoim systemem i filozofia.

Rozwiń  

dokładnie, to tak jakby wnioskować na podstawie Bulls 94 że MJ był cieńki

W dniu 29.03.2020 o 19:59, rw30 napisał(a):

dokładnie, to tak jakby wnioskować na podstawie Bulls 94 że MJ był cieńki

Rozwiń  

nikt nie pisze, że 'C-Webb był cienki'

i tak - wskazywanie na to jak mocny roster mieli Bulls jest b.dobrym argumentem antydżordanowców

Edytowane przez julekstep

Bulls '94 mieli 11. SRS, elite D i przeciętne O - i to przecież idealnie odzwierciedla support Jordana. I jego impakt, bo z nim Bulls mieli najlepszy atak w NBA.

Sprowadzacie do absurdu, bo my (mniej więcej) piszemy, że: a) Webber był dobry, ale nie był superstarem - a taką miał reputację; b) Weber był dobry - ale nie na ~top20 tej zabawy. Co nie znaczy, że to jakiś zły pick, przecież w tym momencie zabawy ciężko jest coś kompletnie zepsuć.

Julekstep sorry, ale jak dla mnie na Jokiciu się przejedziesz ;) jak go lubie, to gość niczego nie udowodnił Jeszcze, a tu bedzie musiał się masować z prime Shaq, prime Gasolami, prime Duncanami itd itp. Rozumiem wybór draymona, ale z drugiej strony jak chcesz go rzucać na prime Shaqa to może się to skończyć masakrą, Dray jest wybitnym rim protektorem ale nigdy ludzi z taka przewaga fizyczna i skillem jednocześnie nie musiał kryć. Spokojnie mogles wziąć draya z tym 34. Numerem, mysle ze nikt by się na niego w 2 rundzie nie rzucił. 

Zmierzam do tego ze Dray to fajny wybór pod Joka, ale biorac z pierwszej rundy Jokica, to twoim kolejnym wyborem powinien być sprawdzony w PO elite scorer na obwodzie, a nie 10ppg defensywny player... 

Jokica lubie i to top5-7 gracz w obecnej NBA ale nie miał okazji jeszcze wiele pokazać i się sprawdzic przeciwko najlepszymi, wiec serio, dla mnie taki wybór w 1 rundzie ATF to troszkę samobój. 

W dniu 29.03.2020 o 20:16, RonnieArtestics napisał(a):

Julekstep sorry, ale jak dla mnie na Jokiciu się przejedziesz ;) jak go lubie, to gość niczego nie udowodnił Jeszcze, a tu bedzie musiał się masować z prime Shaq, prime Gasolami, prime Duncanami itd itp. Rozumiem wybór draymona, ale z drugiej strony jak chcesz go rzucać na prime Shaqa to może się to skończyć masakrą, Dray jest wybitnym rim protektorem ale nigdy ludzi z taka przewaga fizyczna i skillem jednocześnie nie musiał kryć. Spokojnie mogles wziąć draya z tym 34. Numerem, mysle ze nikt by się na niego w 2 rundzie nie rzucił. 

Rozwiń  

Tia. Już to czytałem, czy tam coś podobnego.

Miał zjechać w PO, bo nie jest scorerem. Miał nie być w top-5 mvp voting. Miał se nie radzić z atletycznymi, ogarniającymi D centrami itp itd.

ziew.

Zmierzam do tego ze Dray to fajny wybór pod Joka, ale biorac z pierwszej rundy Jokica, to twoim kolejnym wyborem powinien być sprawdzony w PO elite scorer na obwodzie, a nie 10ppg defensywny player... 

Rozwiń  

Nie mając komfortu wybrania LBJa z 3ką musiałem wybierać gracza z wadami -> więc mój drugi picki miał przede wszystkim neutralizować wady picku nr 1 -> a Green robi to najlepiej w zabawie (zakładając, że takiego KG już sobie nie mogłem wybrać).

Jokica lubie i to top5-7 gracz w obecnej NBA ale nie miał okazji jeszcze wiele pokazać i się sprawdzic przeciwko najlepszymi, wiec serio, dla mnie taki wybór w 1 rundzie ATF to troszkę samobój. 

Rozwiń  

3 picki dalej poszedł PG - unwiersalnie uznany za super pick.

Ten sam PG, który w 2019 miał delikatnie lepszy RS przy dużo gorszym PO (o year 2 nie ma co wspominać :)).

Nr 3 w 1szej rundzie a nr 15 w 1szej rundzie w tej zabawie to przepaść. 

W dniu 29.03.2020 o 20:19, ignazz napisał(a):

Przetłumaczę na polski: suma twoich graczy w scoringu to mniej niż Iverson;) 

Rozwiń  

Oczywiście jest jeszcze tych scorerow trochę, julek może to jeszcze skorygować no ale wolałbym mieć kogos z półki prime tmac / prime vince a później się martwić o protekcję kosza, bo tych defensorów tez jest jeszcze trochę ...

W dniu 29.03.2020 o 20:29, BMF napisał(a):

Julekstep ma teraz do wzięcia gościa, który niesamowicie fituje z Jokiciem - wtedy szybko może to inaczej wyglądać (jeśli go weźmie/uda mu się go wziąć). :) 

Rozwiń  

Z Jokiciem wielu gości niesamowicie fituje

takie to bonusy z posiadania GOATa w składzie :P 

W dniu 29.03.2020 o 20:30, Eld napisał(a):

@ignazz właśnie przeglądałem bbref Reggiego i pewnie weźmiesz 98-00, ale czy na 34-latka marnować swój 2nd pick trochę Ci nie szkoda?

Rozwiń  

Reggie akurat się świetnie łapie w tej zabawie na końcówkę swojego prime (imho lata do wzięcia to 99-01 - ogólnie 98 to taki mocno podejrzany sezon do brania - poza kilkoma skrajnymi przypadkami)

Shooterzy mają łatwiej :)  (choć ofc wersja 5 lat młodsza dawałaby tego samego kopa w O dokładając trochę przyzwoitszą D).

W dniu 29.03.2020 o 20:25, julekstep napisał(a):

Tia. Już to czytałem, czy tam coś podobnego.

Miał zjechać w PO, bo nie jest scorerem. Miał nie być w top-5 mvp voting. Miał se nie radzić z atletycznymi, ogarniającymi D centrami itp itd.

ziew.

Nie mając komfortu wybrania LBJa z 3ką musiałem wybierać gracza z wadami -> więc mój drugi picki miał przede wszystkim neutralizować wady picku nr 1 -> a Green robi to najlepiej w zabawie (zakładając, że takiego KG już sobie nie mogłem wybrać).

3 picki dalej poszedł PG - unwiersalnie uznany za super pick.

Ten sam PG, który w 2019 miał delikatnie lepszy RS przy dużo gorszym PO (o year 2 nie ma co wspominać :)).

Nr 3 w 1szej rundzie a nr 15 w 1szej rundzie w tej zabawie to przepaść. 

Rozwiń  

No ja Rozumiem, ze nie miałeś tego komfortu co ja,  i możesz tego Jokica fajnie obudować, ale nie powiesz sam, ze śmiesznie wyglada w tej stawce top15 gość co raz przeszedł pierwsza rundę w PO. Mowie tylko ze w ATF liczy się tak naprawdę renoma, a Jokic jej nie ma wśród ludzi jeszcze. I tyleZ

PG13 na pewno bym brał przed jokiciem, ale na pewno nie tego PG z OKC. Jako fan Pacers wiem co mowie, te epickie serie vs Miami to dużo większe osiągnięcie niż jakiś tam 2/3 zajebistego Regular Season w okc. Paul george sprzed kontuzji duzo więcej przecież atakował obręcz a padł tu nawet taki komentarz wcześniej, ze nigdy nie atakował obręczy, co jest niezgodne z prawda. PG po tej strasznej kontuzji przestawił się na bycie elitarnym efektywnym shooterem za trzy, ale wcześniej umiał i to i to robić i jeszcze być najlepszym plastrem na lebrona. 

• wiLQ zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.