Koelner Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 12 minut temu, lorak napisał: nie wiem jak to skomentować;: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 23 minuty temu, Krzemo napisał: News dnia. Czcigodnego gościa ojczulkowie postanowili powspominać. Może liczą na wsparcie sympatyków przy obronie przed armią wulgarnych kurewek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Sorki ale jakoś nie leży mi robienie sobie jaj z klasztoru w Częstochowie. Już nawet z historycznego punktu widzenia to miejsce powinno być bliskie każdemu Polakowi, nie tylko katolikom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 1 minutę temu, josephnba napisał: Sorki ale jakoś nie leży mi robienie sobie jaj z klasztoru w Częstochowie. Przecież sami z siebie jaja zrobili. Tweet już chyba usunięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Niby tak, ale tu tego podsycać nie musimy Byłem w Częstochowie kilka razy w życiu i zawsze było to dla mnie spore przeżycie Czuć tam naprawdę jakąś moc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 o! lewica ma już swojego Sorosa https://wiadomosci.wp.pl/prawo-sprawiedliwosc-i-aborcja-kto-placi-za-te-wojne-6569101347302080a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrtio Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 1 godzinę temu, jack napisał: Ale żenada. Twój poziom ? Gratuluję.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 2 minuty temu, Sebastian napisał: Ale żenada. Twój poziom ? Gratuluję.. Mój, a co? Czujesz się lepszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 8 minut temu, Mrtio napisał: Jak zrobią Woodstock to chyba ruszę z nimi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 24 minuty temu, julekstep napisał: o! lewica ma już swojego Sorosa https://wiadomosci.wp.pl/prawo-sprawiedliwosc-i-aborcja-kto-placi-za-te-wojne-6569101347302080a ??? Z gadzinówki robisz głos strajku? To tak samo jak GPC było głosem marszy w obronie wolnych mediów A woodstock jest spoko w chuuuuj odbyłem tam prawie godzinną rozmowę z księdzem, który jeździł co rok i to jeden z mądrzejszych przedstawicieli Kościoła z jakim miałem przyjemność rozmawiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 (edytowane) 2 godziny temu, josephnba napisał: Piosenka wpada w ucho ale refren mi się średnio podoba Zastanawia mnie postawa takich deltow Porównuje strajk kobiet do kodu choć jedno i drugie powstało z zupełnie innych pobudek O ile przez chwilę wydawało się że kod walczy o słuszną sprawę tak po jakimś czasie było wiadomo że to jest przesycony politycznie twór Strajk kobiet nie trwa od kilku dni, one walczą o tę sprawę już od kilku lat i od kilku lat mają takie samo poparcie w społeczeństwie. Czas żeby Kaczyński zrozumiał, że może jemu kobiety nie są potrzebne, może Bosak i kurwin mogą traktować kobiety jak istotę niższą, ale zdecydowanie większa liczba mężczyzn kobiety traktuje jak równorzędnego partnera. One mają prawo wyrażać swoją złość na garstkę kawalerów i starych panien, którzy im odbierają ich prawa przykrywając wszystko "miłosierdziem" Już nawet w PiS chodzą słuchy że ten wyrok należy odłożyć, nawet zmienić bo bezmózgowie to nie to samo co zespół Downa. Czytałem dziś że jakiś prowadzący w TVP info na żywo wypowiedział się że nie rozumie tego co zrobił rząd. Pewnie chłopaka zawieszą albo wywalą z roboty, ale myślę że postąpił słusznie Jeśli Jarek jeszcze przejmuje się opinią społeczną, to tak jak w czasie mniejszych kryzysów za pierwszej kadencji wycofa jakoś ten wniosek No i podstawa prezydenta Po raz kolejny ten mały człowieczek nie potrafi zająć stanowiska w tak istotnej społecznie sprawie. Niby jest najważniejszą osobą w państwie a zachowuje się jak największa pizda. Morawiecki kolejny bezkręgowiec ukrywa się za swoimi okularami i przyklejonym uśmieszkiem, pierdoli z miną mędrca jak to kolejne obostrzenia uchronią Polskę od covida a tymczasem nie robi absolutnie nic żeby kryzys zażegnać. Dwie najważniejsze (teoretycznie) osoby w Polsce pokazują swoją postawą że nie mają albo jakj albo pomysłu jak wybrnąć z tego problemu co niestety stawia rząd i cały PiS w nie najlepszym świetle Właśnie czytam wywiad z przyłębską Wyrok nie wymierzony w kogokolwiek Nie powinno się go wykorzystywać politycznie Nie jest to powód do wychodzenia na ulicę Miejsca kultu są konstytucyjnie chronione Ale k**** prawo wyboru już nie jest? Te podziały wywoływane są przez dezinformację, nieprawidłowe przedstawianie znaczenia wydanego wyroku i jego treści, nawoływanie do wychodzenia na ulicę, kiedy obowiązują ograniczenia w organizowaniu zgromadzeń służące właśnie ochronie życia i zdrowia To nawet komentarza nie wymaga Problem w tym, że strajk kobiet, który trwa niesie ze sobą całkowitą wolność aborcyjną. Czyli po prostu możliwość zabijania dla wygody. Dla wielu ludzi w tym kraju - na szczęście - są to postulaty nie do zaakceptowania. Co do wyroku - takie mamy zapisy w konstytucji o ochronie życia. Życie jest bardziej chronione niż prawo wyboru. Wydaje mi się to być całkowicie logicznym i normalnym i nie rozumiem jak w ogóle można przyjąć odwrotną hierarchię. I odnośnie aborcji eugenicznej - jeszcze raz napiszę, że to jest także problem badań - należy położyć większy nacisk na jak najwcześniejszą i najdokładniejszą diagnostykę. Zwłaszcza chodzi o zespół Downa. Nie wiem co można zrobić, ale trzeba włożyć wysiłek w to aby diagnostyka była wcześniejsza. Dla mnie to jest straszne, że kobieta musi decydować w 21-22 tygodniu ciąży. 22 minuty temu, jack napisał: Mój, a co? Czujesz się lepszy? Czuje się lepiej wychowany. Edytowane 27 Października 2020 przez Sebastian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 3 minuty temu, Sebastian napisał: Nie e czuję. Wiem, że jestem lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Teraz, jack napisał: Zmieniłem swoją wypowiedź na bardziej realistyczną. Co zapewne i tak nie zmieni Twojej odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 38 minut temu, josephnba napisał: Z gadzinówki robisz głos strajku? tak samo jak niektórzy robią z przykładowego Ziemkiewicza 'głos prawicy' i co do 'strajku' - jak można nazwać strajkiem coś co w większości jest happeningiem młodzieży wynudzonej podczas pandemii, która zapatrzyła się na kolegów z USA? xD nie można strajkować nie będąc pracownikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 9 minut temu, Sebastian napisał: Problem w tym, że strajk kobiet, który trwa niesie ze sobą całkowitą wolność aborcyjną. Czyli po prostu możliwość zabijania dla wygody. Dla wielu ludzi w tym kraju - na szczęście - są to postulaty nie do zaakceptowania. Co do wyroku - takie mamy zapisy w konstytucji o ochronie życia. Życie jest bardziej chronione niż prawo wyboru. Wydaje mi się to być całkowicie logicznym i normalnym i nie rozumiem jak w ogóle można przyjąć odwrotną hierarchię. I odnośnie aborcji eugenicznej - jeszcze raz napiszę, że to jest także problem badań - należy położyć większy nacisk na jak najwcześniejszą i najdokładniejszą diagnostykę. Zwłaszcza chodzi o zespół Downa. Nie wiem co można zrobić, ale trzeba włożyć wysiłek w to aby diagnostyka była wcześniejsza. Dla mnie to jest straszne, że kobieta musi decydować w 21-22 tygodniu ciąży. Nie, zauważ, że kobiety głośno mówia o swoich prawach tylko w przypadku kiedy rzad lub prolajfy próbuja forsować bardziej reskrykcyjne prawa Owszem, wsród tych kobiet jest procent femnistek czy im podobnych które oczekują pełnej wolności aborcyjnej, ale nie jest to przekaz całości a jdynie procenta tych ludzi Osobiście jako ktos kto popiera strajk zawsze powtarzam- kompromis aborcyjny obowiazujacy w Polsce jest najlepszą formą. Nie dlatego ze pasuje kazdemu, ale dlatego, ze zawarte w nim zapisy sa równe i niczego ani nie nakazuja ani nie zakazują. Daja nam, rodzicom wolność wyboru w sytuacjach kiedy sprawa dotyczy bezpośrednio naszego życia. nie zycia polityków, sedziów trybunału, Kaczynskiego, tuska, Dudy czy Schetyny Naszego! Piszesz o eugenice, piszesz o badaniach Super, ale jak to zrobić kiedy terminy do specjalistów są zajbiście długie? A nie każdego stać na prywatne badania i wizyty Powtarzam- pis zjebał juz na samym poczatku zabierajac sie za te sprawę później zjebał po raz kolejny zaczynając od wyroku nie od systemu pomocowego, realnego wsparcia dla ludzi, których za chwile zmusi do urodzenia chorego dziecka i teraz zjebał po raz trzeci porównując masę wkurwionych ludzi do morderców i mend (pawłowicz) Powtarzam- strajk nie jest po to zeby zliberalizować prawo aborcyjne, tylko zeby utrzymać obecny kompromis w mocy. Jestem w 100% przekonany, że strajku nie błoby gdyby rzad nie postanowił przykryć swojej nieudolności w walce z covid właśnie ustawą aborcyjną, nikt o tym ani nie wspomonał, ani tego nie poruszał w dobie pandemii, zrobił to pis i to oni ponoszą pełna odpowiedzialność za to co dzieje sie na ulicach 1 minutę temu, julekstep napisał: tak samo jak niektórzy robią z przykładowego Ziemkiewicza 'głos prawicy' i co do 'strajku' - jak można nazwać strajkiem coś co w większości jest happeningiem młodzieży wynudzonej podczas pandemii, która zapatrzyła się na kolegów z USA? xD nie można strajkować nie będąc pracownikiem Aha, czyli wzorem USA palone sa samochody, okradane sklepy, bici ludzie o innym kolorze skóry no i przede wszystkim powód jest równie "dobry" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 (edytowane) 2 minuty temu, josephnba napisał: Aha, czyli wzorem USA palone sa samochody, okradane sklepy, bici ludzie o innym kolorze skóry no i przede wszystkim powód jest równie "dobry" na szczęście u nas kultura 'młodzieżowych strajków osób niezatrudnionych' dopiero kiełkuje daj im kilka lat no Edytowane 27 Października 2020 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 ziemkiewicz jest w mediach bardzo popularny, jest opiniotwórczy, jest prawocowy i dostaje mozliwość wypowiadania się w mediach narodowych tak, można go uznać za głos prawicy bo prawica go finansuje Teraz, julekstep napisał: na szczęście u nas kultura 'młodzieżowych strajków osób niezatrudnionych' dopiero kiełkuje daj im kilka lat no czyli to co napisałeś jest bzdurą i nie potrafisz teraz z tego wybrnąć, wiec rzucasz tekstem "daj im pare lat" fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 (edytowane) 7 minut temu, josephnba napisał: ziemkiewicz jest w mediach bardzo popularny, jest opiniotwórczy, jest prawocowy i dostaje mozliwość wypowiadania się w mediach narodowych tak, można go uznać za głos prawicy bo prawica go finansuje open democracy które cytuje WP też jest sponosorowane przez 'lewicę' i to bardziej niż 10ciu Rafciów 7 minut temu, josephnba napisał: czyli to co napisałeś jest bzdurą i nie potrafisz teraz z tego wybrnąć, wiec rzucasz tekstem "daj im pare lat" fajnie czo? 'młodzież zapatrzona na kolegów z US&A' - co ci się tu nie zgadza? że nie robią 1 do 1 tego samego? ja jak byłem mały to grałem w kosza będąc zapatrzonym na Karla Malone'a przykładowo - czy to zdanie też jest bzdurą bo grałem trochę gorzej niż Malone i nie umiałem pakować? oj chyba z polskiego też trója była? xD Edytowane 27 Października 2020 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 12 minut temu, julekstep napisał: ja jak byłem mały to grałem w kosza będąc zapatrzonym na Karla Malone'a przykładowo - czy to zdanie też jest bzdurą bo grałem trochę gorzej niż Malone i nie umiałem pakować? po tylu postach , dopiero Cię zrozumiałem . jestem z Tobą 21 minut temu, julekstep napisał: na szczęście u nas kultura 'młodzieżowych strajków osób niezatrudnionych' dopiero kiełkuje daj im kilka lat no studenci na home office Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi