Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, josephnba napisał:

Czytałem jakiś artykuł porównujący stan uzbrojenia Azerów i Ormian 

Oprócz jakiś niezliczonych ilości poradzieckich sprzętów po obu stronach moją uwagę zwrócił nowoczesny sprzęt w armii Azerbejdżanu produkcji... Izraelskiej

Nie każdy muzułmanin to z automatu wróg Izraela....Zwłaszcza z rejonów postsowieckich

9 godzin temu, ignazz napisał:

Za dwa dni zrobią testy ... a nie to nie ten kraj 

I całe szczęście ,że nie jesteśmy USA w kwestii coronavirusa bo takiego bajzlu jak oni mają zwłaszcza w stanach zarządzanych przez Republikanów to byś nie chciał mieć

@fluber

Ziobro to chyba V kolumna podrzucona przez opozycje. Bo aż nie do uwierzenia jest ,ze można być tak niekompetentnym , stawiać się KAczyńskiemu i jeszcze się wzmacniać

Reforma sądów i prokuratury jak na razie jest chyba po to by Ziobro zbierał haki bo wyniki prokuratury czy sądów po reformie są jedne z gorszych w historii. Do tego wykorzystywanie Funduszu Sprawiedliwosci do wszystkiego tylko nie do tego do czego został utworzony

Do tego Ziobro nie jest dobrym mówcą. Jego retoryka raczej będzie odstraszać wyborców socjalnych. Nie ma praktycznie żadnych sukcesów jego reformy to porażka . Ba on nawet nie ogłasza konkursów na asesorów przez co sądy mają sporo wakatów

42 minuty temu, polskignom napisał:

Euro ładnie wykończyło południową Europę. Będzie trend dalej tak szedł i do 2030 top4 ekonomii EU to będzie Niemcy, Francja, Holandia i Polska.

38 minut temu, RappaR napisał:

Euro ładnie wykończyło południową Europę. Będzie trend dalej tak szedł i do 2030 top4 ekonomii EU to będzie Niemcy, Francja, Holandia i Polska.

Pewnie tak by było, jeśli do 2030 UE będzie istnieć. Zobaczymy, południe teraz pewnie zbankrutuje całe, wiec nie zdziwi mnie powrót do swoich walut. A wtedy połączenie silnej marki i katastrofalnej demografii może rozsadzić gospodarkę niemiecka :) 

1 godzinę temu, polskignom napisał:

Pewnie tak by było, jeśli do 2030 UE będzie istnieć. Zobaczymy, południe teraz pewnie zbankrutuje całe, wiec nie zdziwi mnie powrót do swoich walut. A wtedy połączenie silnej marki i katastrofalnej demografii może rozsadzić gospodarkę niemiecka :) 

Sęk w tym, że jak południe wróci do swoich walut, to ten dług w euro im wzrośnie z dwa razy, bo będą mieli słabszą walutę.

Unia walutowa okazała się dramatyczną pomyłką i Europa nie ma jak z tego wybrnąć. Benelux, DACH, Skandynawia się trzymają, MittelEuropa rośnie w siłę, ale Francja, południe i Wielka Brytania toną.

10 godzin temu, josephnba napisał:

I wzorem Cypru będzie można kupić domek z basenem za 50 tys zł

Idealnie bo planuje emeryturę w Grecji 

W Hiszpanii koło Alicante/Benidorm widziałem domek za 30 tys Euro w dobrym stanie ( dwa lata temu chodziły koło 50 tys) . Spoko jeszcze trochę i będziemy tam zjeżdżać jak emeryci Angole, Belgowie , Norwedzy, Holendrzy .... 

Godzinę temu, Koelner napisał:

W Hiszpanii koło Alicante/Benidorm widziałem domek za 30 tys Euro w dobrym stanie ( dwa lata temu chodziły koło 50 tys) . Spoko jeszcze trochę i będziemy tam zjeżdżać jak emeryci Angole, Belgowie , Norwedzy, Holendrzy .... 

Zaraz po tym jak laiki bank upadł na Cyprze, a wszelkie firmy zaczęły zwijać swoje "przedstawicielstwa" z wyspy, mój znajomy z którym przez prawie rok tam mieszkałem kupił dom w Pafos za niecałe 40k juro

Ja z kolei zakochałem się w Grecji z uwagi na historię, pogodę ale przede wszystkim ludzi którzy są niesamowici

Drugi najpiękniejszy kraj świata a na starość chcę opalać goły tyłek przez 9 miesięcy w roku 😎

• matek zablokował(a) ten temat
  • Reikai odblokował(a) ten temat