DeltaCenter (zablokowane) Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Oby to Andrzej zawetował. Durna ustawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Czarnek może zastąpić Ziobrę na stołku ministra sprawiedliwości. Moje pierwsze skojarzenie to dyskusja, która okupacja gorsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 @quevas ogarnij content - bo to copy-paste tematu dnia z GW / TVN już jest mocno meh przestajesz zabawiać jednym słowem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 (edytowane) 9 godzin temu, Chytruz napisał: W jakich jeszcze kwestiach będziesz skłonny brać poprawkę na muzułmańskie wartości? Może LGBT? może, ale to jest nieistotne z perspektywy rozważań teoretycznych. np. to, że uważam zabijanie gejów za niewłaściwie, nie oznacza, iż jest to złe w sensie absolutnym. 10 godzin temu, julekstep napisał: sa jeśli są, to twoja odpowiedź także, więc zapędziłeś się w kozi róg. Edytowane 20 Września 2020 przez lorak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 15 minut temu, lorak napisał: jeśli są, to twoja odpowiedź także, więc zapędziłeś się w kozi róg. moje odpowiedzi to drabina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 18 minut temu, lorak napisał: może, ale to jest nieistotne z perspektywy rozważań teoretycznych. np. to, że uważam zabijanie gejów za niewłaściwie, nie oznacza, iż jest to złe w sensie absolutnym A w którym momencie to były rozwazania teoretyczne??? Nic nie jest złe w sensie absolutnym więc po c*** ta gadka to nie wiem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 1 minutę temu, fluber napisał: A w którym momencie to były rozwazania teoretyczne??? Nic nie jest złe w sensie absolutnym więc po c*** ta gadka to nie wiem:) anything goes (jeśli trzeba skrytykować coś związanego z PiSem ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Godzinę temu, fluber napisał: A w którym momencie to były rozwazania teoretyczne??? gdy Gnom postawił pytanie o granicę między rządami pieniądza, a człowieczeństwem. albo gdy ty nazwałeś żydów oraz islamistów chorymi wariatami, bo ubój rytualny rani twoje uczucia. Godzinę temu, fluber napisał: Nic nie jest złe w sensie absolutnym jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Teraz, lorak napisał: jest. wg Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Godzinę temu, julekstep napisał: wg Ciebie oraz Jezusa ; ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 3 minuty temu, lorak napisał: oraz Jezusa ; ] też mnie jara to jak dobraliście się w role w tej dyskusji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 5 minut temu, lorak napisał: gdy Gnom postawił pytanie o granicę między rządami pieniądza, a człowieczeństwem. albo gdy ty nazwałeś żydów oraz islamistów chorymi wariatami, bo ubój rytualny rani twoje uczucia. Napisałem że zabijanie zwierząt tak by cierpiały i były świadome jest chore i że ubój rytualny to zabawa wariatów. Nie nazwałem Zydow ani Islamistów chorymi wariatami. To chyba jasne że odwołując się do polskich przepisów odwołujemy się do polskiej moralności i polskich norm etycznych a nie jakiegoś absolutu który c*** wie jak definiujesz . Żadnemu z nas by do głowy nie przyszło żeby dyskutując o pedofilii zacząć pisać jakiś shit o legalnym dymaniu dzieci w islamie. Ale jak zauważył @julekstep żeby skrytykować PiS lub tych którzy go popierają można wpaść dosłownie na każde gówno bez żadnego skrepowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Godzinę temu, fluber napisał: Napisałem że zabijanie zwierząt tak by cierpiały i były świadome jest chore i że ubój rytualny to zabawa wariatów. Nie nazwałem Zydow ani Islamistów chorymi wariatami. to jak nazwiesz tych, którzy popierają ubój rytualny, uważają go za coś dobrego? skoro to zabawa dla wariatów, to jakim cudem oni nie są wariatami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 4 minuty temu, lorak napisał: to jak nazwiesz tych, którzy popierają ubój rytualny, uważają go za coś dobrego? skoro to zabawa dla wariatów, to jakim cudem oni nie są wariatami? Są wierzący, a to jak rozumiem ich Bóg oczekuje ze tak właśnie będą zabijać. Robią to czego oczekuje miłosierny Bóg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 2 minuty temu, darkonza napisał: Są wierzący, a to jak rozumiem ich Bóg oczekuje ze tak właśnie będą zabijać. Robią to czego oczekuje miłosierny Bóg Bóg ze ST nie jest miłosierny lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 1 minutę temu, julekstep napisał: Bóg ze ST nie jest miłosierny lol «Jahwe, Jahwe, Bóg miłosierny i litościwy, cierpliwy, bogaty w łaskę i wierność (Wj 34,6) Tak o Bogu mówią też inni. Tak mówi Mojżesz: Bogiem miłosiernym jest Pan, Bóg wasz, nie opuści was, nie zgładzi i nie zapomni o przymierzu, które poprzysiągł waszym przodkom (Pwt 4,31). Tak mówi Nehemiasz: Tyś Bogiem łaskawym i miłosiernym (Ne 9,31) Tak modli się Sara: Błogosławiony jesteś, miłosierny Boże (Tb 3,11) Tak wielokrotnie woła psalmista: Ty, Panie, jesteś Bogiem miłosiernym i łaskawym, nieskorym do gniewu, bardzo łagodnym i wiernym. (Ps 86,15) Miłosierny jest Pan i łaskawy, nieskory do gniewu i bardzo łagodny. (Ps 103,8) Nawet prorok Jonasz, chociaż nie może pojąć miłosierdzia Bożego, powie uczciwie: Dlatego postanowiłem uciec do Tarszisz, bo wiem, żeś Ty jest Bóg łagodny i miłosierny, cierpliwy i pełen łaskawości, litujący się nad niedolą. (Jon 4,2) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 2 minuty temu, lorak napisał: to jak nazwiesz tych, którzy popierają ubój rytualny, uważają go za coś dobrego? skoro to zabawa dla wariatów, to jakim cudem oni nie są wariatami? Po pierwsze odnoszę się do sytuacji w Polsce i osób które się tym zajmują zawodowo a w większości o ile nie 100 procentach nie są zobowiązane do przestrzegania zasad uboju rytualnego w imię swojej religii. Po drugie każdy kto uważa że ubój rytualny to coś dobrego ma nierowno pod sufitem. Tak samo jak każdy kto uważa że aborcja to coś dobrego ma nierowno pod sufitem. To że coś jest dopuszczalne a to że coś jest dobre to są czasem dwie różne rzeczy. A po trzecie to jest po prostu moje zdanie a nie przepis na uniwersalna moralnosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 3 minuty temu, darkonza napisał: «Jahwe, Jahwe, Bóg miłosierny i litościwy, cierpliwy, bogaty w łaskę i wierność (Wj 34,6) Tak o Bogu mówią też inni. Tak mówi Mojżesz: Bogiem miłosiernym jest Pan, Bóg wasz, nie opuści was, nie zgładzi i nie zapomni o przymierzu, które poprzysiągł waszym przodkom (Pwt 4,31). Tak mówi Nehemiasz: Tyś Bogiem łaskawym i miłosiernym (Ne 9,31) Tak modli się Sara: Błogosławiony jesteś, miłosierny Boże (Tb 3,11) Tak wielokrotnie woła psalmista: Ty, Panie, jesteś Bogiem miłosiernym i łaskawym, nieskorym do gniewu, bardzo łagodnym i wiernym. (Ps 86,15) Miłosierny jest Pan i łaskawy, nieskory do gniewu i bardzo łagodny. (Ps 103,8) Nawet prorok Jonasz, chociaż nie może pojąć miłosierdzia Bożego, powie uczciwie: Dlatego postanowiłem uciec do Tarszisz, bo wiem, żeś Ty jest Bóg łagodny i miłosierny, cierpliwy i pełen łaskawości, litujący się nad niedolą. (Jon 4,2) Jahwe - hold my beer Potop, Sodoma i Gomora i cała reszta wesołych i 'miłosiernych' historyjek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 (edytowane) 3 minuty temu, julekstep napisał: Jahwe - hold my beer Potop, Sodoma i Gomora i cała reszta wesołych i 'miłosiernych' historyjek W czasach gdy pisano stary testament za miłosiernego uważano kogoś kto mi i tylko mi nie zrobi krzywdy, jeśłi innych pali żywcem i tak jest miłosierny bo nie krzywdzi mnie. W czasach Nowego testamentu to miłosierdzie zaczęło dotyczyć już nie tylko żydów ale wszystkich ludzi. Obecnie już miłosierdzie rozciągneliśmy również na zwierzęta (wcześniej cierpienie zwierząt było na równi z cierpieniem drzewa) Ludzka świadomosc ewoluuje , staje się coraz bardziej "lewacka" i lituje się nad coraz mniej skomplikowanym życiem. Edytowane 20 Września 2020 przez darkonza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 22 minuty temu, fluber napisał: Napisałem że zabijanie zwierząt tak by cierpiały i były świadome jest chore i że ubój rytualny to zabawa wariatów. Nie nazwałem Zydow ani Islamistów chorymi wariatami. To chyba jasne że odwołując się do polskich przepisów odwołujemy się do polskiej moralności i polskich norm etycznych a nie jakiegoś absolutu który c*** wie jak definiujesz . Żadnemu z nas by do głowy nie przyszło żeby dyskutując o pedofilii zacząć pisać jakiś shit o legalnym dymaniu dzieci w islamie. Ale jak zauważył @julekstep żeby skrytykować PiS lub tych którzy go popierają można wpaść dosłownie na każde gówno bez żadnego skrepowania Ale serio, to Wy poruszacie aspekt uboju rytualnego w formie rozważań moralnych. A krytyka dotyczyła skutków tego zakazu dla polski i polskiej wsi. A później z Julkiem upaprać ludzi w błocie które sami zrobiliście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi