Chytruz Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Godzinę temu, rw30 napisał: mieszkałem 9 lat na tzw zachodzie, w dwóch różnych krajach, i rozczaruję Cię: raczej mało kto się tam Europą Wschodnią interesuje (nie żeby Polską jakoś mniej lub bardziej niż innymi krajami), więc nawet jeśli coś kiedyś przeleci w którejś TV to raczej nikomu snu z powiek nie spędza Troche sie przebija, bo sa ludzie, ktorzy regularnie wrzucaja np. na reddita "podsumowania sytuacji w Polsce" itp. (wiadomo o jakim wydzwieku) i tam czesto lapie spore traction userow przerazonych tym co czytaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 4 godziny temu, josephnba napisał: Zdecydowanie lepiej biodro się od ciebie prezentował więc sobie zbyt wiele nie wyobrażaj Odrzucone kobiety też tak często racjonalizują. Nie poddawaj się, nie ja, to może inny Ciebie pokocha takim, jakim jesteś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 25 minut temu, RappaR napisał: Odrzucone kobiety też tak często racjonalizują. Nie poddawaj się, nie ja, to może inny Ciebie pokocha takim, jakim jesteś Już mnie pokochał Mam syna i to jedyna męska miłość jaką pod swoim adresem akceptuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Teraz, josephnba napisał: Już mnie pokochał Mam syna i to jedyna męska miłość jaką pod swoim adresem akceptuję Na Śląsku nazywamy to pedofilią, ale w sumie ekspert z TVN kazał akceptować inność, więc jeśli wam dobrze, to wszystkiego najlepszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Ciekawy materiał z Warszawy. zaskakująco wyważone i sensowne wypowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 50 minut temu, RappaR napisał: Na Śląsku nazywamy to pedofilią, ale w sumie ekspert z TVN kazał akceptować inność, więc jeśli wam dobrze, to wszystkiego najlepszego No cóż często Ślązacy mają kłopot ze zrozumieniem języka polskiego Nie wiem czy w języku Ślązaków słowa pedofil i ojciec brzmią podobnie, bo w języku polskim nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 8 minut temu, josephnba napisał: No cóż często Ślązacy mają kłopot ze zrozumieniem języka polskiego Nie wiem czy w języku Ślązaków słowa pedofil i ojciec brzmią podobnie, bo w języku polskim nie Wszystko z uśmiechem, Biodro się nie chwalił, ale cieszę się, że w końcu ktokolwiek Ciebie zechciał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Te protesty to dlatego ze aresztowano osobę z filmiku za pobicie oraz zdemolowanie samochodu? @DeltaCenter czytałem na Onet o tym że policja brutalnie pacyfikuje protesty. Siedzisz bardziej w temacie, ile osób już zginęło lub odniosło poważne obrażenia w efekcie tych brutalnych pacyfikacji? I generalnie to o co są te protesty? O całkowita bezkarność osób LGBT? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeltaCenter (zablokowane) Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 33 minuty temu, fluber napisał: @DeltaCenter czytałem na Onet o tym że policja brutalnie pacyfikuje protesty. Siedzisz bardziej w temacie, ile osób już zginęło lub odniosło poważne obrażenia w efekcie tych brutalnych pacyfikacji? Nie siedzę w temacie tak jak niektórym się wydaje wiem tylko, że ludzie, ludzie NIE IDEOLOGIA, znikają. Przerażające. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 2 godziny temu, fluber napisał: Te protesty to dlatego ze aresztowano osobę z filmiku za pobicie oraz zdemolowanie samochodu? No właśnie nie do końca. Odpalił się raczej mechanizm obrony osoby, która złamała prawo w obronie praw czy wartości. Państwo w nie zareagowało na samochód z oszczerczymi treściami więc obywatele zareagowali. Na co państwo zareagowało z całą stanowczością co spotkało się z protestem. A że wcale nie przypadkowo działania policji są tu zbieżne z linią partii rządzącej to i zadyma gotowa. Mam tylko nadzieję, że ten mechanizm nie jest planowym działaniem władzy obliczonym na dalsze polaryzowanie społeczeństwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 W jaki sposób napaść fizyczna jest obroną praw czy wartości? Jakich wartości broni takie zachowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 9 minut temu, BMF napisał: W jaki sposób napaść fizyczna jest obroną praw czy wartości? Jakich wartości broni takie zachowanie? Takie zachowanie broni najważniejszej wartości XXI wieku - podwójnych standardów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 16 minut temu, BMF napisał: W jaki sposób napaść fizyczna jest obroną praw czy wartości? Jakich wartości broni takie zachowanie? Nie słyszałeś nigdy o linczach na sprawcach przestępstw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 1 minutę temu, jack napisał: Nie słyszałeś nigdy o linczach na sprawcach przestępstw? Pytałem o tę sytuację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 1 minutę temu, jack napisał: Nie słyszałeś nigdy o linczach na sprawcach przestępstw? Słyszałeś o tym żeby linczujacy nie zostali aresztowani? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 2 minuty temu, fluber napisał: Słyszałeś o tym żeby linczujacy nie zostali aresztowani? Nie, nie słyszałem. Słyszałem za to o ludziach protestujacych w ich obronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 4 minuty temu, jack napisał: Nie, nie słyszałem. Słyszałem za to o ludziach protestujacych w ich obronie. Skaczacych po radiowozach??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 4 minuty temu, BMF napisał: Pytałem o tę sytuację. Ale ja nie bronię jakiejś Margo co jej nerwy puściły i dała kierowcy w lampę bo uważała, że to słuszne. Każdy niech odpowiada za swoje czyny. Ja wymagam tylko od państwa by przeciwdziałało takim zdarzeniom zamiast czerpać z niego polityczne korzyści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMF Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 1 minutę temu, jack napisał: Ale ja nie bronię jakiejś Margo co jej nerwy puściły i dała kierowcy w lampę bo uważała, że to słuszne. Każdy niech odpowiada za swoje czyny. Atak na tę furgonetkę można bronić jeszcze, wrażliwi na punkcie swoich uczuć konserwatyści powinni przyklasnąć, reszty już nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 5 minut temu, jack napisał: Ja wymagam tylko od państwa by przeciwdziałało takim zdarzeniom W jakim sensie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi