RappaR Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Godzinę temu, memento1984 napisał(a): Napisales to w tonie jakby nas dzielilo 20-25lat lol Nie wiem ile nas dzieli, ale tak czy siak, katastrofa demograficzna się zaczęła kiedy byłem małym dzieckiem, więc na pewno nie moje pokolenie jest za nią odpowiedzialne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 5 minut temu, RappaR napisał(a): Nie wiem ile nas dzieli, ale tak czy siak, katastrofa demograficzna się zaczęła kiedy byłem małym dzieckiem, więc na pewno nie moje pokolenie jest za nią odpowiedzialne Ojp 2015369,3 tys.2016382,3 tys.2017402,0 tys. (ostatnie duże odbicie, m.in. po wprowadzeniu 500+)2018388,2 tys.2019375,0 tys.2020354,7 tys.2021331,0 tys.2012305,1 tys.2023272,0 tys.2024251,8 tys.2025 238,0 tys. To Ty masz 10 lat czy jak? Edytowane 1 godzinę temu przez Pablo81 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 4 minuty temu, RappaR napisał(a): Nie wiem ile nas dzieli, ale tak czy siak, katastrofa demograficzna się zaczęła kiedy byłem małym dzieckiem, więc na pewno nie moje pokolenie jest za nią odpowiedzialne Patrzac na cyferki to sa za to odpowiedzialne wszystkie roczniki jakos od ~1975 w gore. Jako ze w ostatnich 3-4 latach jest jeszcze gorzej niz bylo to roczniki ktore teraz maja swoj 'rozrodczy' peak (pewnie okolice 1995) sa absolutnymi liderami c***ozy w tym temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 2 minuty temu, julekstep napisał(a): Patrzac na cyferki to sa za to odpowiedzialne wszystkie roczniki jakos od ~1975 w gore. Jako ze w ostatnich 3-4 latach jest jeszcze gorzej niz bylo to roczniki ktore teraz maja swoj 'rozrodczy' peak (pewnie okolice 1995) sa absolutnymi liderami c***ozy w tym temacie Ale jakby roczniki 95 miały średnio 3 dzieci, dwa razy więcej niż średnia z rozwiniętych krajów, dalej bylibyśmy w dupie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 10 minut temu, Pablo81 napisał(a): Ojp 2015369,3 tys.2016382,3 tys.2017402,0 tys. (ostatnie duże odbicie, m.in. po wprowadzeniu 500+)2018388,2 tys.2019375,0 tys.2020354,7 tys.2021331,0 tys.2012305,1 tys.2023272,0 tys.2024251,8 tys.2025 238,0 tys. To Ty masz 10 lat czy jak? Na calosciowe liczby nie ma co patrzec akurat, bo tutaj faktycznie ci mlodsi sa skazani na kleske przez to ze ci nieco starsi juz zawalili. Generalnie duzy spadek byl w early 90's a potem na jakies 20 lat utrzymywal sie staly trend (ok 1,3) Jednak ostatnie 3-4 lata to juz przebijanie dna od spodu i jestesmy na dobrym kursie zeby zjechac ponizej 1,0 3 minuty temu, RappaR napisał(a): Ale jakby roczniki 95 miały średnio 3 dzieci, dwa razy więcej niż średnia z rozwiniętych krajów, dalej bylibyśmy w dupie I dlatego te roczniki postanowily jeszcze dokrecic srube Brawo! Edytowane 58 minut temu przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 54 minuty temu Udostępnij Opublikowano 54 minuty temu 3 minuty temu, julekstep napisał(a): Na calosciowe liczby nie ma co patrzec akurat, bo tutaj faktycznie ci mlodsi sa skazani na kleske przez to ze ci nieco starsi juz zawalili. Generalnie duzy spadek byl w early 90's a potem na jakies 20 lat utrzymywal sie staly trend (ok 1,3) Jednak ostatnie 3-4 lata to juz przebijanie dna od spodu i jestesmy na dobrym kursie zeby zjechac ponizej 1,0 I dlatego te roczniki postanowily jeszcze dokrecic srube Brawo! Kurcze, ale gość w wieku chyba idealnym (jak na obecne czasy, bo wcześniej dzieci miały młodszych rodziców) na założenie rodziny pisze: "niż demograficzny był jak miałem kilka lat, to co teraz mam zrobić, ale będę ciągle alarmował, że mało dzieci się rodzi i to jest złe". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 50 minut temu Udostępnij Opublikowano 50 minut temu Może jest tak bo jest inna hierarchia wartości Niż była w 90’ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 47 minut temu Udostępnij Opublikowano 47 minut temu 2 minuty temu, LAF napisał(a): Może jest tak bo jest inna hierarchia wartości Niż była w 90’ Jaka jest Twoja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 47 minut temu Udostępnij Opublikowano 47 minut temu (edytowane) 3 minuty temu, LAF napisał(a): Może jest tak bo jest inna hierarchia wartości Niż była w 90’ No nawet na pewno jest tak psychologia, konsumpcjonizm, pedaliada i pewnie jeszcze kilka innych nowozytnych wartosci Edytowane 46 minut temu przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 40 minut temu Udostępnij Opublikowano 40 minut temu 5 minut temu, julekstep napisał(a): No nawet na pewno jest tak psychologia, konsumpcjonizm, pedaliada i pewnie jeszcze kilka innych nowozytnych wartosci Netflix, SM to są nowe wartości, gorsze niż sojowe latte, CrossFit czy falafel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi