fluber Opublikowano 27 Maja Udostępnij Opublikowano 27 Maja 31 minut temu, Życie_to_mem napisał(a): Proponuję zabawę - niech Pisowcy wymienią trzy najlepsze rzeczy z czasów rządów Tuska (obie kadencje) a Antypis trzy najlepsze rzeczy z czasów rządów PiS. Ja zaczynam (rządy PiS): - Baltic Pipe - mObywatel - obniżka PIT za czasów Gilowskiej Chodzi o te dwie pierwsze? IKZE Ulga na dzieci w PIT Zniesienie obowiązkowej służby wojskowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano 27 Maja Udostępnij Opublikowano 27 Maja 47 minut temu, fluber napisał(a): Ulga na dzieci w PIT Temat odległy, ale jesteś pewny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 27 Maja Udostępnij Opublikowano 27 Maja 4 minuty temu, tankathon napisał(a): Temat odległy, ale jesteś pewny? Chodzi mi o ten upgrade z 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano 27 Maja Udostępnij Opublikowano 27 Maja (edytowane) 3 minuty temu, fluber napisał(a): Chodzi mi o ten upgrade z 2014 Niech będzie, ale co do zasady to nie jest ich tylko Zyty, więc lekko naciągane. Edytowane 27 Maja przez tankathon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 27 Maja Udostępnij Opublikowano 27 Maja Ja pi****le Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 27 Maja Udostępnij Opublikowano 27 Maja 12 minut temu, fluber napisał(a): Ja pi****le Pocałunek śmierci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 27 Maja Udostępnij Opublikowano 27 Maja 8 minut temu, RappaR napisał(a): Pocałunek śmierci I ultimate argument dla @ignazz Ogólnie od czasu Gowina (ustalenie proporcji zarobków pomiędzy stanowiskami plus uczelnie badawcze) działania ministerstwa można sprowadzić do rokrocznych podwyżek wymuszonych podniesieniem placy minimalnej w gospodarce, żeby doktor na stanowisku asystenta nie zarabiał poniżej minimalnej krajowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 27 Maja Udostępnij Opublikowano 27 Maja 4 minuty temu, fluber napisał(a): I ultimate argument dla @ignazz Może jakby minister nauki zjadł sałatkę, to by się oburzył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 28 Maja Udostępnij Opublikowano 28 Maja Platforma musi rządzić 2 kadencje więc Czarnek im pomaga kiedy trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 28 Maja Udostępnij Opublikowano 28 Maja 11 godzin temu, Życie_to_mem napisał(a): Ja zaczynam (rządy PiS): - 500+ - rewolucja w prawie odpadowym - zerowy PIT dla młodych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Maja Udostępnij Opublikowano 28 Maja Migalski mnie kiedyś wkurwiał i śmieszył, ale odnalazł w sobie RIGCZ Kocham sztukę, ale pomysł rządu, by kasjerka miała finansować emerytury świetnie bawiących się przez całe życie i realizujących swoje pasje artystów, zakrawa na ponury żart. No ale kasjerka nie zaśpiewa na konwencji partii rządzących, a artysta może medialnie się odwdzięczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Maja Udostępnij Opublikowano 28 Maja 6 minut temu, RappaR napisał(a): Migalski mnie kiedyś wkurwiał i śmieszył, ale odnalazł w sobie RIGCZ Kocham sztukę, ale pomysł rządu, by kasjerka miała finansować emerytury świetnie bawiących się przez całe życie i realizujących swoje pasje artystów, zakrawa na ponury żart. No ale kasjerka nie zaśpiewa na konwencji partii rządzących, a artysta może medialnie się odwdzięczyć. Czy ktokolwiek na forum jest w stanie wyjaśnić sens tego pomysłu z artystami? @jack moze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Maja Udostępnij Opublikowano 28 Maja Teraz, fluber napisał(a): Czy ktokolwiek na forum jest w stanie wyjaśnić sens tego pomysłu z artystami? @jack moze? Ja mogę 7 minut temu, RappaR napisał(a): No ale kasjerka nie zaśpiewa na konwencji partii rządzących, a artysta może medialnie się odwdzięczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 28 Maja Udostępnij Opublikowano 28 Maja 26 minut temu, fluber napisał(a): Czy ktokolwiek na forum jest w stanie wyjaśnić sens tego pomysłu z artystami? @jack moze? Jest w ogóle jakaś geneza tego pomysłu? Bo on nie jest nowy i już w 2021 było na ten temat gorąco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Maja Udostępnij Opublikowano 28 Maja 39 minut temu, jack napisał(a): Jest w ogóle jakaś geneza tego pomysłu? Bo on nie jest nowy i już w 2021 było na ten temat gorąco. Ja nie wiem jaka jest geneza. Poziom absurdalności tej ustawy jest poza skalą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 28 Maja Udostępnij Opublikowano 28 Maja 42 minuty temu, fluber napisał(a): Ja nie wiem jaka jest geneza. Poziom absurdalności tej ustawy jest poza skalą Lasy Państwowe obstawione, PKP obstawione, Orlen, KGHM, obstawione i tak dalej i tak dalej, jak żyć? 2050 tworzy sobie miejsca pracy bo do sejmu zwyczajnie się nie dostaną Stanowiski fajnie rozrysował jak i ilu ludzi do komisji, a ilu do rady + wyjaśnił kadencyjność + zarobki xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 28 Maja Udostępnij Opublikowano 28 Maja szacunkowo to około 350 baniek więc kłótnia o waciki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 28 Maja Udostępnij Opublikowano 28 Maja 15 godzin temu, Życie_to_mem napisał(a): Proponuję zabawę - niech Pisowcy wymienią trzy najlepsze rzeczy z czasów rządów Tuska (obie kadencje) a Antypis trzy najlepsze rzeczy z czasów rządów PiS. Nie nazwałbym się ani jednym ani drugim. Choć przy jednych stawiałem krzyżyk i wrzucałem głos do urny +20 lat temu, a przy drugich +10 lat wstecz. Typowe grzechy młodości, które z uwagi na upływ czasu uważam, że uległy już zatarciu. Obecnie identyfikuję się jako antypopis. Za to wskażę pozytyw u obydwóch. Wrzucam tylko te, które jeszcze nie podawaliście PiS -likwidacja gimnazjów (reforma 6+3+3 out, powrót do 8+4) PO - nie wprowadzili Euro (choć pewnie ich korci ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 28 Maja Udostępnij Opublikowano 28 Maja 29 minut temu, DRK napisał(a): PO - nie wprowadzili Euro (choć pewnie ich korci ) Dosyć znamienne, że przy trzech kadencjach jako najlepsze wskazane jest zaniechanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Maja Udostępnij Opublikowano 28 Maja 50 minut temu, Koelner napisał(a): szacunkowo to około 350 baniek więc kłótnia o waciki Daj mi połowę jedną dziesiątą z tego, a sobie życie na nowo ułożę za takie waciki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi