RappaR Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 4 minuty temu, ignazz napisał: Mamy wyjątkowo parszywe czasy. Świat parszywieje. Fascynuje mnie ten zwrot używany przez millenialsów, którzy jednocześnie mają pretensje do poprzedniego pokolenia i nienawidzą poprzedniego porządku i koniecznie chcą go zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rw30 Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 2 minuty temu, ignazz napisał: Mamy wyjątkowo parszywe czasy. Świat parszywieje. zawsze był podobny, tylko nasze matki, w trosce o nas bądź podświadomie kierowane instynktem macierzyńskim :), nie za bardzo chcą opowiadać smutną prawdę . Podobnie w szkołach gdzie uczysz się o epickich czynach i herosach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 Politycy robią odnośniki do potężnej Polski wiec tak sobie pomyślałem o tych latach świetności. I kiepsko wypada porównanie. A coś czuje w starych kościach ze będzie jeszcze gorzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeltaCenter (zablokowane) Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 Każde pokolenie jest najlepsze, każde ma najlepsze dzieciństwo, każde ma najlepsze lata szkolne, tylko w tej pracy c****** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 24 minuty temu, ignazz napisał: Osadnictwo holenderskie, niemieckie, nie chodzi mi tylko o brak pogromów Żydów gdzie przepędzano ich z innych stron. Dosyć ciekawy rozwój samorządności miast i otwartość religijna z rzadkimi jak na krwawe średniowiecze aferami. Stosunkowo wysoka kultura i otwartość handlowa. Oczywiście ten wesoły obraz jest lekko zwichrowany tym ze patrzę na to z perspektywy złotego wieku Torunia. Ogólnie afery religijne w średniowieczu to rzadkość i Polska nie miała ich stosunkowo mniej od reszty. Osadnictwo holenderskie w Polsce to kilka-kilkanaście tysięcy osób, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 Oglądam sobie Dudę w Rzeszowie a tu przemawia Pierwsza Dama. Pierwszy raz chyba słyszę jak mówi. Czy to przypadek i nie trafiłem prędzej czy sondaże są tak słabe i nanfiniszu wszystkie ręce na pokład? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 2 minuty temu, quevas napisał: rząd nie pracuje od początku czerwca, a wg premiera Morawieckiego Polska radzi sobie wyśmienicie na tle całej Europy wniosek : po diabła Polsce rząd PIS ? Lepsze pytanie po co zachodniej Europie te wszystkiego tolerancyjne i demokratyczne rządy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 3 godziny temu, Koelner napisał: rozwiązanie umowy za porozumieniem stron Ciężko byłoby rozwiązać z winy zawodnika w przypadku gdy chodziło o wpis jego żony niemniej jednak facet został zwolniony nie ze swojej winy ergo niesłusznie i to jest niezaprzeczalny fakt. Jakby kogoś to interesowało to obecnie Katai wrócił do Serbii i podpisał kontrakt z Crvena Zvezdą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 5 minut temu, jack napisał: Oglądam sobie Dudę w Rzeszowie a tu przemawia Pierwsza Dama. Pierwszy raz chyba słyszę jak mówi. Czy to przypadek i nie trafiłem prędzej czy sondaże są tak słabe i nanfiniszu wszystkie ręce na pokład? Sondaże są po prostu wyrównane. Zadecyduje mobilizacja. Ja ogarnąłem w rodzinie 5 nowych głosów na Dudę w stosunku do 1 tury (trochę się nawożę ludzi w niedzielę do komisji), więc mam nadzieję, że mobilizacja konserwatywnych wyborców będzie wysoka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeltaCenter (zablokowane) Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 6 minut temu, jack napisał: Oglądam sobie Dudę w Rzeszowie a tu przemawia Pierwsza Dama. Pierwszy raz chyba słyszę jak mówi. Czy to przypadek i nie trafiłem prędzej czy sondaże są tak słabe i nanfiniszu wszystkie ręce na pokład? O , dzięki że podjąłeś ten temat? Co ma jeszcze robić, Pierwsza Dama, poza poparciem aborcji, czarnych marszów i wszystkich postulatów glbt???? Bo jak rozumiem zarzuty wobec Pierwszej Damy są takie, że nie jest taka jak Pani Komorowska (imienia zapomniałem) i nie wypowiada się na tematy zgodnie z poglądami Magdaleny Środy? 1 minutę temu, fluber napisał: Sondaże są po prostu wyrównane. Zadecyduje mobilizacja. Ja ogarnąłem w rodzinie 5 nowych głosów na Dudę w stosunku do 1 tury (trochę się nawożę ludzi w niedzielę do komisji), więc mam nadzieję, że mobilizacja konserwatywnych wyborców będzie wysoka. wow. U mnie tylko siostra dojdzie, która przyjechała na wakacje z zagranicy, a jest w rejestrze wyborców (jak mówi, głosuje na mniejsze zło). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 1 godzinę temu, DeltaCenter napisał: Zachód jest cool A wy narzekacie na wiszące krzyże w szkole? Gdzie można kupić tęczowe consy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 5 minut temu, DeltaCenter napisał: wow. U mnie tylko siostra dojdzie, która przyjechała na wakacje z zagranicy, a jest w rejestrze wyborców (jak mówi, głosuje na mniejsze zło). Mobilizacja jest wysoka, wśród sąsiadów również, także mam nadzieję, że to nie tylko u mnie lokalnie, tylko w całej Polsce jest podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 (edytowane) @fluber serio to dowozenie ludzi to szczyt żenady Wynajmuj autobus i od razu spod kościoła batogiem ludzi do środka zapędzaj Od razu jebniesz wynik 99% Co za bezsens Kiedy prawica ogarnie że im bardziej biją w struny antyhomo tym mocniej ludzie będą ich wspierać? Edytowane 10 Lipca 2020 przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 45 minut temu, rw30 napisał: a te odwołania do tego co było w XV wieku to z jakiej paki tutaj? żeby się pochwalić znajomością historii czy jak? Zupełnie inna gospodarka, zupełnie inny przepływ informacji, inne wszystko, właściwie zupełnie bez znaczenia co było w Polsce w XV czy XVI wieku z punktu widzenia problemów o których tu mówimy Mam inne zdanie. 27 minut temu, RappaR napisał: Ogólnie afery religijne w średniowieczu to rzadkość i Polska nie miała ich stosunkowo mniej od reszty. Osadnictwo holenderskie w Polsce to kilka-kilkanaście tysięcy osób, Oj sporo było krzywych akcji w Europie od wojen religijnych po ultrasów władców. U nas był stosunkowo spory spokój i z tego Polska słynęła. Nawet tych mordów królów było niewiele i to w sumie na zlecenie z zewnątrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 3 minuty temu, ignazz napisał: Mam inne zdanie. Oj sporo było krzywych akcji w Europie od wojen religijnych po ultrasów władców. U nas był stosunkowo spory spokój i z tego Polska słynęła. Nawet tych mordów królów było niewiele i to w sumie na zlecenie z zewnątrz. Jakie to były wojny religijne w Europie w średniowieczu? Bo w Polsce też było ich trochę 7 minut temu, josephnba napisał: Kiedy prawica ogarnie że im bardziej biją w struny antyhomo tym mocniej ludzie będą ich wspierać? Kiedy lewica ogarnie, że im bardziej biją w struny anty-pis, tym mocniej ludzie będą ich wspierać? 19 minut temu, quevas napisał: bo przez setki lat Europę pustoszyły wojny, które kosztowały życie milionów ludzi - i lepiej, żeby tamte czasy nie wróciły ? Podobnie jak w Polsce. Ale odkąd rządzi PiS nikt Polski nie zaatakował. Utrzymajmy ich u władzy, by dalej tak sprawnie nas bronili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 16 minut temu, josephnba napisał: @fluber serio to dowozenie ludzi to szczyt żenady Wynajmuj autobus i od razu spod kościoła batogiem ludzi do środka zapędzaj przeciez nie dowoze obcych ludzi tylko z rodziny ktore ze wzgledu na wiek mialyby problem z dotarciem do lokalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 1 minutę temu, quevas napisał: przytaknęli Ci, żebyś się odfastrygował z agitką rodem z TVP Info, a w niedzielę zagłosują na Trzaskowskiego tak działa każda szanująca się rodzina nie obrazaj prosze mojej rodziny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 2 minuty temu, fluber napisał: nie obrazaj prosze mojej rodziny A jaka to obraza? Nie mają prawa zagłosować wg własnych poglądów? Książkowy z Ciebie katolik jak widzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 5 minut temu, fluber napisał: przeciez nie dowoze obcych ludzi tylko z rodziny ktore ze wzgledu na wiek mialyby problem z dotarciem do lokalu. W jaki sposób przekonałeś tych nowych wyborców? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 7 minut temu, fluber napisał: przeciez nie dowoze obcych ludzi tylko z rodziny ktore ze wzgledu na wiek mialyby problem z dotarciem do lokalu. Twój wpis o zwerbowaniu kolejnych głosów na dontDuda't trochę ma inny wydźwięk niż "pomoc" drogi Samarytaninie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi