Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, Wyparlo napisał(a):

Wybierałem wtedy losowo średnie drużyny i źle trafiło. Mimo wszystko w tej historii dalej fajnie widać, że jest 3:0 dla Pacers i praktycznie pewne finały NBA, a kurs na ich mistrzostwo dalej wynosi 5,50, co jest ogromnym kursem i ludzie nie wierzą kasą w ich mistrza. W ramach rewanżu też się źle zestrzał Twój wpis z 24 listopada 2024 roku, który był napisany dzień wcześniej 😀

O czym Ty mówisz, przecież Stanowski wygrał 1 miejsce?

Dziwna inba się zrobiła z tą reakcją Bosaka.

Krzychu prawdopodobnie powiedział ,,każdy ma swoją OCENĘ'' (w domyśle: tej sytuacji z piwem). 

Część osób usłyszała jednak ,,każdy ma swoją CENĘ'' (co wygląda na sugestię, że Mentzen sprzedał się środowisku KO). 

Trochę podobna historia jak z Boruc bardzo/Borubar. 

lmao on nie wiedzioł

Szybko przeszło od wywracania stolika do „Zamierzam spotykać się z każdym ważnym politykiem, który będzie chciał się spotkać. Poszedłbym na piwo, wino czy kawę z Kaczyńskim, Tuskiem, Zandbergiem czy Czarzastym.” 

i moje ulubione z tego tweeta: 

„Jeśli komuś to przeszkadza, to nic na to nie poradzę. Ja wam nie mówię, z kim możecie się spotkać a z kim nie.” 

Sławek odpala protokół 6% co to jest za agent hahah

Rozmowy Mentzena: Rozmowy z Trzaskowskim i Nawrockim zdecydowanie byłe lepsze od wszystkich debat razem wziętych z bardzo prostego powodu: Mentzen poprosił Nawrockiego aby nie mówił o Trzaskowskim i PO i tak samo poprosił Trzaskowskiego aby nie mówił o Nawrockim i Pis. I to był game changer tych rozmów, jak w debatach kandydaci nawijali cały czas na siebie tu można było dobrze ich poznać.

Piwo: Jak czytam te wszystkie komentarze i ból dupy prawicy o to piwo uświadamiam sobie jak bardzo Polacy są podzieleni, a podzielona Polska to słaba Polska a to tylko woda na młyn dla wszystkich przeciwników Polski. Cieszy mnie to piwo, fakt, że można normalnie porozmawiać, nie ze wszystkim się zgadzać a w niektórych kwestiach mieć zupełnie odrębne poglądy a potem iść na piwo. 

Brawo Sławomir Mentzen. 

Godzinę temu, P_M napisał(a):

Dokładnie tak powiedział, nie wiem jak można było usłyszeć bez "o"

Też tego nie wiem. :)

To znaczy rozumiem, że ktoś mógł mieć wątpliwości, bo te słowa są do siebie bardzo podobne.

Jednak wystarczyło uwzględnić kontekst wypowiedzi, prawdopodobne intencje mówiącego oraz okoliczności rozmowy. Nawet gdyby Bosak był mocno wkurzony na Mentzena to przecież nie waliłby w niego na wizji. 

Ludzie jednak swoje wiedzą, bo widziałem naprawdę sporo wypowiedzi typu ,,Bosak powiedział, że Mentzen ma swoją cenę, ciekawe co Tusk mu zaproponował''. 

9 minut temu, mcreativo napisał(a):

Piwo: Jak czytam te wszystkie komentarze i ból dupy prawicy o to piwo uświadamiam sobie jak bardzo Polacy są podzieleni, a podzielona Polska to słaba Polska a to tylko woda na młyn dla wszystkich przeciwników Polski. Cieszy mnie to piwo, fakt, że można normalnie porozmawiać, nie ze wszystkim się zgadzać a w niektórych kwestiach mieć zupełnie odrębne poglądy a potem iść na piwo. 

Mam sporo znajomych popierających dalekie prawo(w sumie praktycznie jedynie nie znam wyborców PiSu na żywo XD), nikt z nich nie ma problemu z tym piwem.

13 minut temu, mcreativo napisał(a):

Cieszy mnie to piwo, fakt, że można normalnie porozmawiać, nie ze wszystkim się zgadzać a w niektórych kwestiach mieć zupełnie odrębne poglądy a potem iść na piwo. 

Zgoda, tylko, że to sam Mentzen ma np. zdjęcie w swoim pubie z listą tych klientów nie obsługujemy i jest tam wiele prominentnych polityków PiSu czy Lewicy w tym wymienionego przez Mentzena Zandberga (z którym teraz zarzeka się, że jednak by na piwo również poszedł)

Także Mentzen sam na siebie ukręcił trochę bat, ale z drugiej strony, jest to pewnie koszt z wyjścia od pozycji śmiesznej partii z progu pod 10% do przebicia się w mainstream, czy robi dobrze czy źle? W krótkim terminie na pewno źle, ale za 2 lata sytuacja może się diametralnie zmienić i niewiele osób będzie to pamietac. Może teraz widzi swój kierunek tak, że zbudował sporą bazę i chce wyjść po szaraków, których ma PiS i PO a bez pokazania się jako polityk dialogu, może nie być w stanie przebić tego sufitu 15%, który zebrał teraz indywidualnie.

Dodatkowo tego typu spotkanie niejako umocowalo go i jego partię, jako nie partię marginesu, radykałów, z którymi się nie rozmawia (patrz starcie Brauna i Trzaskowskiego na debacie) 

Gambit Mentzena, będzie to niezwykle interesujące do obserwowania z długoterminowej perspektywy.

image.jpeg

3 godziny temu, P_M napisał(a):

Nie mam dostępu:)

2 minuty temu, P_M napisał(a):

image.jpeg

Z tego co widzę to nie ma tam ani jednego aktywnego polityka platformy, więc w sumie nic dziwnego:)

Edytowane przez fluber

10 minut temu, fluber napisał(a):

Z tego co widzę to nie ma tam ani jednego aktywnego polityka platformy, więc w sumie nic dziwnego:)

tam bylo kilka wersji:
radoslaw-sikorski-w-pubie-slawomira-mentzena.avif
Tu widzę jest Rostowski, ale widzialem tez grafikę gdzie  Zandberga nie było, także na pewno to ewoluowało w czasie, ale tak średnio widzi mi się to analizować :D 

dobra jednak posprawdzałem:

Michnika nie obsługujemy. Czarna lista w pubie Sławomira Mentzena z  Konfederacji

tu mamy Schetynę

Na otwarcie pubu Mentzena przybyło tyle kuców, że miejsca ...

a tu Kopacz :D 
AC9h4np_TEuEn2Su8en9plzzLMbn2TAdWQa-wM1ws1Rj6RqrrZg91KqeHU4tIP6kuIs0f4UjGtxotYyMiCcNevtUuWprHXlRxfU_0uBq-FPYjFeqUSHQvScu3wbvB6wlLsuJ8w9dMaU=s680-w680-h510-rw

Na srodku chyba Tusk?

Edytowane przez P_M

29 minut temu, RappaR napisał(a):

Mam sporo znajomych popierających dalekie prawo(w sumie praktycznie jedynie nie znam wyborców PiSu na żywo XD), nikt z nich nie ma problemu z tym piwem.

Jeśli wyborców nie da się odstraszyć kłamstwami co 5 minut, cpaniem koksu, ustawkami w lesie czy wykorzystywaniem naiwności staruszka to piwo ma być problemem?

w obliczu odpałów konkurentów, piwo jest kurewsko normalne. 

Nawet bez tła w postaci odpałów piwo jest normalne