Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

38 minut temu, fluber napisał(a):

mam źródło z najbliższego otoczenia siewiery(chociaz teraz juz nie) i prezydenta i mogę potwierdzić że tak to wyglądało jak to jest opisane tutaj.

gregorious moze co najwyzej kwestionować trzymanie tego w tajemnicy przed obywatelami

50 minut temu, fluber napisał(a):

Jeden dba o Polskę, a drugi o siebie;)

A który dba o Polskę? 

Ten co dawal posady Ziobrze, Kamińskiemu, Kurskiemu, Macierewiczowi czy Piotrowiczowi? 

Jak dla mnie to dbał o swoje interesy 

No i ma łupież 

48 minut temu, the_secret napisał(a):

mam źródło z najbliższego otoczenia siewiery(chociaz teraz juz nie) i prezydenta i mogę potwierdzić że tak to wyglądało jak to jest opisane tutaj.

gregorious moze co najwyzej kwestionować trzymanie tego w tajemnicy przed obywatelami

Wierzymy na słowo 

3 godziny temu, ignazz napisał(a):

Ja wiem że lekarze nie potrzebują w matematykę. Ale jeżeli przyswoisz bardzo trudne zagadnienie WSPÓLNY MIANOWNIK właśnie z zakresu matmy to może zrozumiesz że tych pajaców mam w równym nieposzanowaniu i jedynym tie breakerem jest ta chamska morda tłuste włosy brak ogłady i wyczucia co można robić w Sejmie a czego nie bardzo. Jedni i drudzy mało co potrafią. Ale ci drudzy się myją stosownie ubierają i nie żrą tam gdzie nie chlew. Piszesz namiętnie o sałatce dalej nie rozumiejąc mojego przekazu. Jedni i drudzy mieli wtopy. Ale jedni z nich nawet tego nie pudrowali i dupy nie podcierali. Sorry. Mam awersję do obu frakcji bo nic sobą nie reprezentują ale wyjątkowo ta sałatka mi nie siadła. 

wesołe że można napisać coś tak durnego w tak moralizującym tonie xD

3 godziny temu, the_secret napisał(a):

Wierze że od kogoś to usłyszałeś.  Ba ... wierzę nawet że większa cześć to prawda choć przez wszystkie kłamstwa na ten temat Błaszczaka i calej Pisowskiej ferajny moje zaufanie do nich i Siewiery jest niskie. Natomiast na szybko najwiekszymi problemami byly : brak komunikacji, brak poszukiwań,  opowieści o braku komunikatow od wojska ( nie skleja sie z samolotami), sytuacja z gen Piotrowskim. 

Co do źródeł mialem kontakt z osobą blisko Ziobry ( nawet bardzo) która opowiadała jak to on jest strasznie chory i umiera dwa dni przed jego wystąpieniami w tv gdzie tryskał energia.

5 godzin temu, Gregorius napisał(a):

A rakieta zgubiona przypadkowo odnaleziona po paru msc nie byla większą kompromitacja. Dla mnie była. 

Akurat kabarety z rakietami to ten sam lvl.

Patrioci z PiS odstawili swój pod Bydgoszczą. Rakiety szukali tylko im śnieg zasypał :)

Demokraci z KO godnie sekundowali im na przełomie sierpnia/września 2024 z obiektem nad Lubelszczyzną, gdy najpierw zaręczali, że co najmniej trzy stacje radiolokacyjne przez 25 km śledziły obiekt nad naszym terytorium. Byli  nawet gotowi do jego niezwłocznego  zestrzelenia. A po tygodniu bezowocnych poszukiwań wydali rozkoszny komunikat, że jednak nic nie wleciało.

Szkoda spierać się czy 10% bardziej skompromitowali się jedni czy drudzy. Tier jest ten sam.

Edytowane przez DRK

12 minut temu, fluber napisał(a):

Temat znam bo dostaliśmy kasę na wentylator oddymiający 

KGHM, Orlen, ZUS, MSWiA czy np lasy państwowe takie programy dla OSP robią od lat i zawsze na tych samych zasadach. 

Wnioski są dość obszerne i wystarczy jeden błąd żeby go odrzucić

Najtrudniej o kasę z Orlenu. Ci są wręcz pojebani na punkcie procedury przyznania funduszy 

Jak dla mnie zrobione pod publiczkę bo na innych polach dali dupy i szukają jakiegoś sukcesu na siłę 

Nie wiem czy jakieś osp były faworyzowane ale u nas w Warszawie nie każdy dostał 

Nam z KGHM udało się tylko dwa razy wyrwać kasę 

Takie dotacje są fajne ale i tak najważniejsze jest finansowanie z gminy (w przypadku Warszawy z miasta)

Tu są największe środki i sprzęt ale zasady są tu zupełnie inne, bo chcąc coś kupić najpierw musimy uzyskać zgodę, potem podają nam kwotę, my kupujemy z własnych środków a na koniec miasto zwraca kasę 

Jednak w każdym przypadku nie ma opcji żeby wykorzystać środki na coś innego niż był złożony wniosek 

Edytowane przez josephnba