Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, fluber napisał(a):

TVN będzie pierwszą zagraniczną firma na liście w historii naszego kraju?;) czy oni tak samo mogą zrobić np. z LG?

Jaką pierwszą?

1 godzinę temu, fluber napisał(a):

Orange Polska S.A. z siedzibą w Warszawie (numer KRS: 0000010681) - największa sieć komórkowa w Polsce;

https://pl.wikipedia.org/wiki/Orange_(przedsiębiorstwo) 
image.png.282b84bb589f8265312aa78d475a6022.png

10 minut temu, fluber napisał(a):

A to nie było wpisane jako tpsa kiedyś?

no kiedys tpsa została kupiona przez France Telecom za sprawą unijnego zalecenia o ograniczeniu monopolu państwowego na naszym rynku oddając państwowego molocha, do innego państwowego molocha.

https://wiadomosci.wp.pl/minister-wieczorek-ujawnil-dane-sygnalistki-zaufalam-teraz-jestem-szykanowana-7101726195264160a

Oficjalnie, Przemek wróć 

12 godzin temu, P_M napisał(a):

no kiedys tpsa została kupiona przez France Telecom za sprawą unijnego zalecenia o ograniczeniu monopolu państwowego na naszym rynku oddając państwowego molocha, do innego państwowego molocha.

Wiem, chodzi mi o to czy tpsa nie była wpisana do rejestru przed kupnem przez Orange 

39 minut temu, fluber napisał(a):

https://wiadomosci.wp.pl/minister-wieczorek-ujawnil-dane-sygnalistki-zaufalam-teraz-jestem-szykanowana-7101726195264160a

Oficjalnie, Przemek wróć 

Wiem, chodzi mi o to czy tpsa nie była wpisana do rejestru przed kupnem przez Orange 

Pewnie tak (nie wiem), ale w momencie, kiedy został "sprywatyzowany" i skarb Państwa (Polski) stracił w nim pakiet większościowy powinien być z takowej listy wykreślony.

23 godziny temu, Gregorius napisał(a):

Zgodnie z danymi GUS z 15 Listopada "Żywność i napoje bezalkoholowe w październiku 2024 r. były o 4,9 proc. droższe niż w analogicznym miesiącu 2023 r. W przypadku alkoholi i wyrobów tytoniowych wzrost wyniósł natomiast 4,3 proc."

z dziś aktualizacja cen koszyka z WP :

image.png.4c521cba53e8b414e6b1c75a888b9ff8.png

W dniu 11.12.2024 o 16:29, memento1984 napisał(a):

jakims najtanszym markecie nie zrobie zakupow dla 4 osobowej rodziny na jeden dzien za 100pln?

Zależy co kupisz. Mozesz i za 50 zrobić zakupy , ale to będą produkty najniższej jakości. Za sam obiad wydasz pewnie z 50 a gdzie śniadanie i kolacja ? Jakieś napoje ? 

18 godzin temu, fluber napisał(a):

O Ja jebie

31 minut temu, LAF napisał(a):

Zależy co kupisz. Mozesz i za 50 zrobić zakupy , ale to będą produkty najniższej jakości. 

w głowach się popierdoliło! waliłeś wódę z czerwoną kartkę a teraz bonżur na Bushmillsy i Chivasy się przerzucił to marudzi 

11 godzin temu, LAF napisał(a):

Zależy co kupisz. Mozesz i za 50 zrobić zakupy , ale to będą produkty najniższej jakości. Za sam obiad wydasz pewnie z 50 a gdzie śniadanie i kolacja ? Jakieś napoje ? 

z wedlinami mozna jeszcze podyskutowac o jakosci/smaku ale mleko, maslo, maka, normalnie wygladajace owoce/warzywa/mieso/chleb/bulka? roznice miedzy sieciami sa minimalne? chyba ze mierzysz tylko jakosc cena?

7 minut temu, josephnba napisał(a):

Wracam do ostatniego pokolenia 

@RappaR cieszysz się że rząd tak ostro reaguje czy wciąż będziesz twierdził że nic z tym nie zrobią?

Ogólnie się cieszę, ale jednak dość późno, bo ponad tydzień drogę wcześniej tarasowali.

34 minuty temu, RappaR napisał(a):

Ogólnie się cieszę, ale jednak dość późno, bo ponad tydzień drogę wcześniej tarasowali.

Wcześniej niecałe 10 minut więc też niezbyt długo 

15 minut temu, fluber napisał(a):

Tam z nimi też strajk kobiet dziś protestował;)

Nie ma już strajku kobiet, teraz zostały tam same nawiedzone kretynki które wszędzie protestują 

Refugees welcome itp