Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

18 minut temu, RappaR napisał(a):

Ale nie wszyscy przedsiębiorcy wyjeżdżają. 
Na PO głosowali głównie Ci, którym nie zależy na własnym szczęściu, ale byle dokopać i dowalić innym. 

Widać wyraźnie:

Masz cokolwiek, czym możesz argumentować te wywód, poza własną niechęcią do KO i ich wyborców?

Edytowane przez josephnba

2 minuty temu, josephnba napisał(a):

Masz cokolwiek, czym możesz argumentować te wywód, poza własną niechęcią do KO i ich wyborców?

A jak inaczej wytłumaczysz radość z powstawania nowych podatków, które tworzy partia, na która głosowali, a która ma w programie obniżenie podatków (czego zresztą nie realizuje)?

Godzinę temu, Koelner napisał(a):

Nie mogli tego lepiej wymyślić, niby takie proste a genialne 

No powinni jeszcze dojechać tych co spierdalają na Dominikanę, tylko zanim kasę schowa Iwonka Morawiecka pod spódnicę. Przy okazji i tych co uciekają do Emiratów , nawet jak ręce za krótkie i nie sięgają do Dubaju, to mają pod ręką tatusia żonkę i resztę rodzinki, która tą ucieczkę finansuje 

22 minuty temu, RappaR napisał(a):

Działania PO, te podjęte. 

czyli nie masz. Jedyne co masz to własne przekonanie o nieomylności w każdym temacie od medycyne (Tu moze słusznie) do Historii,geopolityki , socjologi, Wagin w Kolumbii i wielu innych.  Ciężko przez to przekonanie z Toba dyskutować jak się na czymś zafiksujesz. Szczególnie że najczęściej idziesz w jakieś ekstrema gdzie najcześciej sytuacja nie jest czarno-biała ,a w odcieniach szarości. 

3 minuty temu, Gregorius napisał(a):

czyli nie masz. Jedyne co masz to własne przekonanie o nieomylności w każdym temacie od medycyne (Tu moze słusznie) do Historii,geopolityki , socjologi, Wagin w Kolumbii i wielu innych.  Ciężko przez to przekonanie z Toba dyskutować jak się na czymś zafiksujesz. Szczególnie że najczęściej idziesz w jakieś ekstrema gdzie najcześciej sytuacja nie jest czarno-biała ,a w odcieniach szarości. 

Milo, że jesteś na tym forum Ty, który specjalnie pisze tylko te treści, w których się myli. 

2 godziny temu, fluber napisał(a):

Pionierzy. Jeszcze nikt nigdy nigdzie na świecie czegoś takiego nie wprowadził.

No dlatego napisałem czapki z głów:))

Jeszcze powinni wrzucić podatek od każdego posiłku zjedzonego w jakiejkolwiek zagranicznej restauracji przez ludzi będących w delegacjach/podróżach służbowych zatrudnionych w PL firmach. Złotówka od posiłku i w ramach dbania o dobrostan pracowników zagwarantują obowiązkowe 5 posiłków dziennie zgodnie z zaleceniami WHO:)

Pracownik i pracodawca będą musieli zebrać paragony 5 posiłków każdego dnia. Brak odpowiedniej ilości paragonów/posiłków będzie równał się karze dla przedsiębiorcy, bo nie zapewnił swojemu pracownikowi 5 posiłków.

3 minuty temu, RappaR napisał(a):

Nie. Poza pisaniem specjalnie błędów za wiele ciekawego nie masz do wniesienia. 

nie każdy tak jak Ty może na lata dostarczać zabawy swoimi opowieściami o Kolumbijkach, remontu mieszkania które powoduje że jest lepsze niż wille za pare milionów (wiadomo przeciez to wielki Rappar robił remont) czy tematach o wydumanej depresji. 

Nie o to chodzi że wierzysz w to co piszesz. Zakładam że poza osobami jak staryFan kiedyś ( nie mogę uwierzyć że wierzył w to co pisał o PIS i np. zakupach uzbrojenia w Korei) każdy wierzy w to co piszę ale nie każdy tak jak Ty ma pogardę dla poglądów innych ,fanatycznie wierząc w swoje wymysł bardzo często nie mając nic na uzasadnie Swoich pogladów poza swoimi poglądami. Tak jak teraz głosisz swoje pierdy na temat tego kto głosował na PO mimo że żadne dane tego nie potwierdzają. 

2 minuty temu, P_M napisał(a):

No dlatego napisałem czapki z głów:))

Jeszcze powinni wrzucić podatek od każdego posiłku zjedzonego w jakiejkolwiek zagranicznej restauracji przez ludzi będących w delegacjach/podróżach służbowych zatrudnionych w PL firmach. Złotówka od posiłku i w ramach dbania o dobrostan pracowników zagwarantują obowiązkowe 5 posiłków dziennie zgodnie z zaleceniami WHO:)

Pracownik i pracodawca będą musieli zebrać paragony 5 posiłków każdego dnia. Brak odpowiedniej ilości paragonów/posiłków będzie równał się karze dla przedsiębiorcy, bo nie zapewnił swojemu pracownikowi 5 posiłków.

A poza luźnym pomysłem są już gdzieś opisane jakiekolwiek konkrety?

1 minutę temu, Gregorius napisał(a):

nie każdy tak jak Ty może na lata dostarczać zabawy swoimi opowieściami o Kolumbijkach, remontu mieszkania które powoduje że jest lepsze niż wille za pare milionów (wiadomo przeciez to wielki Rappar robił remont) czy tematach o wydumanej depresji. 

Nie o to chodzi że wierzysz w to co piszesz. Zakładam że poza osobami jak staryFan kiedyś ( nie mogę uwierzyć że wierzył w to co pisał o PIS i np. zakupach uzbrojenia w Korei) każdy wierzy w to co piszę ale nie każdy tak jak Ty ma pogardę dla poglądów innych ,fanatycznie wierząc w swoje wymysł bardzo często nie mając nic na uzasadnie Swoich pogladów poza swoimi poglądami. Tak jak teraz głosisz swoje pierdy na temat tego kto głosował na PO mimo że żadne dane tego nie potwierdzają. 

Jak wspomniałem, nie masz nic ciekawego do wniesienia i jedynie przeżywasz ból dupy, że mam zabawę, słusznie pokazując waszą płytkość, kiedy pod rządami PO używam dokładnie tych zarzutów wobec nich, jakich wy używaliście wobec PiSu tylko zmieniając literki. I pozostaje Ci wypominać, że najebałem się dwa lata temu w Kolumbii i opisałem to na forum. D

7 minut temu, Gregorius napisał(a):

A poza luźnym pomysłem są już gdzieś opisane jakiekolwiek konkrety?

Nawet jeżeli jedynym konkretem z tego luźnego pomysłu jest złotówka za gwiazdkę w standardzie hotelu to jest to wystarczające, żeby uznać sam pomysł za dość nierozsądny, zwłaszcza, że dotyczy opodatkowania budynków nie będących na terenie Państwa, który jest opodatkowywany. 

18 minut temu, RappaR napisał(a):

Jak wspomniałem, nie masz nic ciekawego do wniesienia i jedynie przeżywasz ból dupy, że mam zabawę, słusznie pokazując waszą płytkość... I pozostaje Ci wypominać, że najebałem się dwa lata temu w Kolumbii i opisałem to na forum. D

Kiedyś obracałeś egzotyczne panny, a teraz masz zabawę pokazując płytkość anonimowych userow :)

Co poszło nie tak? 

Jak miałeś jakieś fajne falliczne przygody, to dawaj śmiało! To był twój absolutny peak na forum :)

40 minut temu, P_M napisał(a):

Nawet jeżeli jedynym konkretem z tego luźnego pomysłu jest złotówka za gwiazdkę w standardzie hotelu to jest to wystarczające, żeby uznać sam pomysł za dość nierozsądny, zwłaszcza, że dotyczy opodatkowania budynków nie będących na terenie Państwa, który jest opodatkowywany. 

To jest pomysł na Polskę. Konkretów odnośnie podatku od wyjazdów zagranicznych nie ma poza stwierdzeniem, że miałoby to wyrównać konkurencyjność względem polskich ośrodków obłożonych podatkiem od gwiazdek 

39 minut temu, RappaR napisał(a):

I pozostaje Ci wypominać, że najebałem się dwa lata temu w Kolumbii i opisałem to na forum.

Wypominać ... co ty. To było nawet śmieszne. i nie chodzi o to co robiłeś w Kolumbii(ce) czy gdziekolwiek indziej. Raczej o opisanie tego na forum. Opisywanie takich rzeczy na forum świadczy o zaburzeniach osobowości lub byciu bardzo prymitywnym(głupim). O braki w IQ ciebie nie podejrzewam (a nawet podejrzewam że masz sporo ponad średnia) wiec zostaje zaburzenie osobowości połączone z takim charakterem (sposobem bycia) który powoduje że jesteś sam (o ile coś się nie zmieniło od postów z żalami) i jedyna rozrywka jest  

43 minuty temu, RappaR napisał(a):

mam zabawę, słusznie pokazując waszą płytkość, kiedy pod rządami PO używam dokładnie tych zarzutów wobec nich, jakich wy używaliście wobec PiSu tylko zmieniając literki

To plus chwalenie się czego nie masz/co zrobiłeś itd. powoduje że o ile się nie mylę w Twojej ocenie to było by mi Ciebie żal bo ciężko tak żyć z takim kompleksami zrzucając winne na innych/kobiety za swoje nie powodzenia. Nie sadze żebyś podbudował wystarczająco swoje ego na forum żeby poczuć się lepiej szczególnie widząc jak jesteś postrzegany.

40 minut temu, P_M napisał(a):

Taki pomysł byłby głupi z uwagi na niemożliwe sensowne wprowadzenie. Pytałem o szczegóły bo gdzieś mi wcześniej mignęło że podatek miałby być od wycieczek w biurach podróży co już jest bardziej realne do wprowadzenia. Natomiast nie wiem jaka jest teraz sytuacja biur podróży bo mogło by się okazać że podatek zabiłby branże jeśli operują na niskich marżach.

1 minutę temu, Gregorius napisał(a):

Wypominać ... co ty. To było nawet śmieszne. i nie chodzi o to co robiłeś w Kolumbii(ce) czy gdziekolwiek indziej. Raczej o opisanie tego na forum. Opisywanie takich rzeczy na forum świadczy o zaburzeniach osobowości lub byciu bardzo prymitywnym(głupim). O braki w IQ ciebie nie podejrzewam (a nawet podejrzewam że masz sporo ponad średnia) wiec zostaje zaburzenie osobowości połączone z takim charakterem (sposobem bycia) który powoduje że jesteś sam (o ile coś się nie zmieniło od postów z żalami) i jedyna rozrywka jest  

Byłem wtedy mocno pijany. I nie, nie jestem sam.

2 minuty temu, Gregorius napisał(a):

To plus chwalenie się czego nie masz/co zrobiłeś itd. powoduje że o ile się nie mylę w Twojej ocenie to było by mi Ciebie żal bo ciężko tak żyć z takim kompleksami zrzucając winne na innych/kobiety za swoje nie powodzenia. Nie sadze żebyś podbudował wystarczająco swoje ego na forum żeby poczuć się lepiej szczególnie widząc jak jesteś postrzegany.

Z ciekawości gdzie i kiedy zrzuciłem winę na kobiety za jakie niepowodzenia? Jestem absolutnie zaciekawiony tym tematem. 

2 minuty temu, RappaR napisał(a):

Byłem wtedy mocno pijany. I nie, nie jestem sam.

Opowiadaj!

Od pierwszych nieporadnych zbaw zakończonych przytrzaśnięciem rozporkiem, przez zaręczyny z 20latką, do egzotycznego seksu z oklaskami. Ludzie uwielbiają ten Truman-, a w zasadzie Raparshow :)