fluber Opublikowano 13 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 Wszystko robią żeby konfe napompować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 13 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 (edytowane) 29 minut temu, Koelner napisał: niesmak jest ponieważ widać, że część naszego społeczeństwa potrzebuje jakiś form przeprosin za te wydarzenia które miały miejsce 80 lat temu ale to jest właśnie zjebana gra polityką historyczną przez państwa. przeprosiny za jedwabne, wołyń, katyń, II WŚ to są igrzyska dla plebsu które są fajne jak to wykorzystuje polityk i ma z tego korzyści a jak jest się w plecy to nagle wielki dramat. pis sam kocha grać na emocjach i wykorzystywać historię jako narzędzie gry i ewidentnie w tej grze przegrywa. Myślę że można stwierdzić że duża część naszego społeczeństwa chce wyjaśnienia tej sprawy a nie jest wyjaśniona.Nie interesuje mnie co mówi na ten temat m.in Morawiecki w Polsce na użytek wewnętrznej polityki ale to że ta niewyjaśniona zadra w oku będzie wypływała jestem pewny.W plecy na tej sprawie jest pis i to co raz bardziej. Tak jak napisał @Gregorius Nie ma wyraźnego (lub jakiegokolwiek) rozgraniczenia w tej sprawie, kto był katem a kto ofiarą. Edytowane 13 Lipca 2023 przez Sewer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 13 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 2 minuty temu, Sewer napisał: że duża część naszego społeczeństwa tak naprawdę raczej głośna. Do początku wojny Wołyń naprawdę nie interesował większości społeczeństwa. Smutne ale prawdziwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 13 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 (edytowane) 3 minuty temu, Gregorius napisał: tak naprawdę raczej głośna. Do początku wojny Wołyń naprawdę nie interesował większości społeczeństwa. Smutne ale prawdziwe Mam wrażenie że do czasu wojny Ukraina czy ogólnie wschód i tematy z tym związane nie interesowały Polaków i wiedza na temat poszczególnych krajów była nikła.Jako Polska zwróciliśmy się totalnie na zachód, tak btw. Edytowane 13 Lipca 2023 przez Sewer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 13 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 10 minut temu, Sewer napisał: Myślę że można stwierdzić że duża część naszego społeczeństwa chce wyjaśnienia tej sprawy a nie jest wyjaśniona.Nie interesuje mnie co mówi na ten temat m.in Morawiecki w Polsce na użytek wewnętrznej polityki ale to że ta niewyjaśniona zadra w oku będzie wypływała jestem pewny.W plecy na tej sprawie jest pis i to co raz bardziej. dokładnie. ponieważ ruskie onuce ten temat rozdmuchały i ja też w sumie uważam, że jak już tak duża część polskiego społeczeństwa jest wrażliwa na ten temat to Zelensky powinien coś z tym zrobić. 8 minut temu, Gregorius napisał: tak naprawdę raczej głośna. Do początku wojny Wołyń naprawdę nie interesował większości społeczeństwa. Smutne ale prawdziwe racja. kto teraz wie o zbrodniach Litwinów w Ponarach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 13 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 6 minut temu, Sewer napisał: Mam wrażenie że do czasu wojny Ukraina czy ogólnie wschód i tematy z tym związane nie interesowały Polaków i wiedza na temat poszczególnych krajów była nikła.Jako Polska zwróciliśmy się totalnie na zachód, tak btw. KATYN i wszystko co można było wykorzystać do przedstawienia że Ruscy są złe było dosyć ważne w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 13 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 Godzinę temu, Koelner napisał: kto teraz wie o zbrodniach Litwinów w Ponarach? Obecny! Sorry, że zacytuję siebie. To z wątku ,,Wojna na Ukrainie" W dniu 8.06.2023 o 14:21, DRK napisał: Może chodzi Ci o masakry w Ponarach? Tu faktycznie doszło do masowej zbrodni. Tylko akurat w tym przypadku Polacy stali po niewłaściwej stronie karabinów i skończyli w dołach śmierci, a za spust pociągali często Litwini. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 13 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 @Sebastian powinno Cię zainteresować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 14 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2023 Ryszard reaktywacja https://www.polsatnews.pl/wideo/ryszard-petru-kontra-skarbnik-konfederacji-michal-wawer_6824229/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 15 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2023 W dniu 14.07.2023 o 09:02, jack napisał: Ryszard reaktywacja https://www.polsatnews.pl/wideo/ryszard-petru-kontra-skarbnik-konfederacji-michal-wawer_6824229/ Pięć powodów dla których nie powinno głosować się na Konfe 1. Braun 2. Bosak 3. Winnicki 4. Metzen 5 LAF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 https://legaartis.pl/blog/2023/07/18/od-1-stycznia-wszyscy-polacy-otrzymaja-bon-na-zywnosc-bedzie-to-100-zlotych-miesiecznie/ Ja jebię. Jak to nie jest komuna to co nią jest ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 2 minuty temu, Sebastian napisał: https://legaartis.pl/blog/2023/07/18/od-1-stycznia-wszyscy-polacy-otrzymaja-bon-na-zywnosc-bedzie-to-100-zlotych-miesiecznie/ Ja jebię. Jak to nie jest komuna to co nią jest ? Cytat Rząd planuje wprowadzić bon na żywność dla wszystkich obywateli Polski od nowego roku. W tej sprawie wypowiedział się wiceminister finansów Artur Soboń, który podczas konferencji prasowej ujawnił plany na kolejny rok. Istotą tego rozwiązania będzie przedłużenie obowiązującej zerowej stawki VAT na żywność, co w efekcie pozwala Polakom zaoszczędzić około 100 złotych miesięcznie. Ten mechanizm jest praktycznie formą bonu, którego korzyści są już obecnie dostępne dla społeczeństwa Polecam nie kończyć czytania artykułów na tytule:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 28 minut temu, fluber napisał: Polecam nie kończyć czytania artykułów na tytule:) Ale widzisz różnicę w mechanizmie czy nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 3 minuty temu, Sebastian napisał: Ale widzisz różnicę w mechanizmie czy nie ? Mechanizm będzie taki sam jak teraz, dałeś się zbaitować:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 8 minut temu, fluber napisał: Mechanizm będzie taki sam jak teraz, dałeś się zbaitować:) Czytam i chyba masz rację. Wydawało mi się, że chcą to zrobić w zamian co by oznaczało kolejny dodatek socjalny który ciężko jest odebrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 ostra inba z tą Mariką M czemu PiS o tym nie trąbił wcześniej?!? napierdalanie w prawaków, robienie chlewu w kościele?!? Można, np mordeczki, no mooooże kilka godzin prac społecznych potarmoszenie torebki LGBT za 10 zeta? 3 LATA BEZWZGLĘDNEGO WIĘZIENIA wolne sądy im w dupę lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 22 minuty temu, julekstep napisał: ostra inba z tą Mariką M czemu PiS o tym nie trąbił wcześniej?!? napierdalanie w prawaków, robienie chlewu w kościele?!? Można, np mordeczki, no mooooże kilka godzin prac społecznych potarmoszenie torebki LGBT za 10 zeta? 3 LATA BEZWZGLĘDNEGO WIĘZIENIA wolne sądy im w dupę lol A to nie Ziobro zwiększył kary za rozboje, teraz robiąc ofiarę i szukając winnych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 20 minut temu, julekstep napisał: ostra inba z tą Mariką M czemu PiS o tym nie trąbił wcześniej?!? napierdalanie w prawaków, robienie chlewu w kościele?!? Można, np mordeczki, no mooooże kilka godzin prac społecznych potarmoszenie torebki LGBT za 10 zeta? 3 LATA BEZWZGLĘDNEGO WIĘZIENIA wolne sądy im w dupę lol Zareagowałem tak Ty. Pomyślałem, co za głupota. Ale potem doczytałem: Sąd orzekł, że oskarżeni, działając wspólnie i w porozumieniu dopuścili się próby rozboju o charakterze chuligańskim i wykazali się rażącym lekceważeniem dla obowiązującego porządku prawnego. Za próbę rozboju, niezależnie, czy jest udana, czy nie, grozi kara od 2 do 12 lat pozbawienia wolności. Karę trzech lat więzienia sąd wymierzył z uwagi na chuligański charakter czynu, co automatycznie podnosi wymiar kary. Z jednej strony Ziobro zaostrza przepisy a potem jest zdziwiony jak mu sąd bojowników wyklętych wsadza do więzienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 (edytowane) 17 minut temu, jack napisał: Zareagowałem tak Ty. Pomyślałem, co za głupota. Ale potem doczytałem: Sąd orzekł, że oskarżeni, działając wspólnie i w porozumieniu dopuścili się próby rozboju o charakterze chuligańskim i wykazali się rażącym lekceważeniem dla obowiązującego porządku prawnego. Za próbę rozboju, niezależnie, czy jest udana, czy nie, grozi kara od 2 do 12 lat pozbawienia wolności. Karę trzech lat więzienia sąd wymierzył z uwagi na chuligański charakter czynu, co automatycznie podnosi wymiar kary. Z jednej strony Ziobro zaostrza przepisy a potem jest zdziwiony jak mu sąd bojowników wyklętych wsadza do więzienia. zeby szarpanine na gowno marszu (jakich pelno z obu stron) zakwalifikowac jako probe rozboju to potrzeba bardzo duzo zlej woli 19 minut temu, Reikai napisał: A to nie Ziobro zwiększył kary za rozboje, teraz robiąc ofiarę i szukając winnych? j.w Edytowane 18 Lipca 2023 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 28 minut temu, julekstep napisał: zeby szarpanine na gowno marszu (jakich pelno z obu stron) zakwalifikowac jako probe rozboju to potrzeba bardzo duzo zlej woli To nie było na marszu, laska wychodziła z Żabki i napadły ją 4 osoby. 2 nie zostały zidentyfikowane bo skazani kryli kumpli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi