P_M Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 Teraz, fluber napisał: (Facepalm) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 @Szulim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camelus Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 1 minutę temu, fluber napisał: Tymczasem w US w 2035 pewnie wejdzie do użytku nowa generacja V8-mek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 Ktoś jeszcze jest na tyle głupi by uważać, że dalsze członkostwo w UE przyniesie nam korzyści ? I nie mówię o gospodarce - bo ta może i będzie ok. Chodzi mi o zamożność przeciętnego Polaka, o to co będzie mógł, na co będzie mógł sobie pozwolić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 22 minuty temu, Sebastian napisał: Ktoś jeszcze jest na tyle głupi by uważać, że dalsze członkostwo w UE przyniesie nam korzyści ? I nie mówię o gospodarce - bo ta może i będzie ok. Chodzi mi o zamożność przeciętnego Polaka, o to co będzie mógł, na co będzie mógł sobie pozwolić. Biorąc pod uwagę, że UK, który wyszedł z Unii też przyjął podobny projekt odnośnie samochodów z silnikami spalinowymi, to śmiem twierdzić, że społeczeństwo pod względem wolności i zamożności będzie coraz bardziej w dupie, a klasa polityczna w Europie i tak nam urządzi neokomunizm z lub bez naszej aprobaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulim Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 @fluber widzialem, słyszałem, czytalem uwazam ze to nagonka polityczno-medialna gorsze wały chodziły j nikt nic nie zrobił, a tu nawet wału nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 Godzinę temu, P_M napisał: Biorąc pod uwagę, że UK, który wyszedł z Unii też przyjął podobny projekt odnośnie samochodów z silnikami spalinowymi, to śmiem twierdzić, że społeczeństwo pod względem wolności i zamożności będzie coraz bardziej w dupie, a klasa polityczna w Europie i tak nam urządzi neokomunizm z lub bez naszej aprobaty. Chiny i Kalifornia o dziwo też Przeżyć życzę zanim mi zakażą jeść mięsa, może do tej pory pozwolą na eutanazję, a ja się powoli rozglądam za wymarzonym mustangiem, bo nie ma co chować na starość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 Teraz, RappaR napisał: Przeżyć życzę zanim mi zakażą jeść mięsa, może do tej pory pozwolą na eutanazję, a ja się powoli rozglądam za wymarzonym mustangiem, bo nie ma co chować na starość 67 Fastback? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 27 minut temu, Szulim napisał: @fluber widzialem, słyszałem, czytalem uwazam ze to nagonka polityczno-medialna gorsze wały chodziły j nikt nic nie zrobił, a tu nawet wału nie było Wątpliwe sądząc po reakcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulim Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 Sure, każdy widzi to inaczej ja siedząc od srodka widziałem większe pieniądze na gorsze projekty tylko nikt tym się w owym momencie nie zainteresował i nie, nie było to w żaden sposób robione z „plecami” sam robiłem finansowanie na ponad 20mln gdzie spółkę celowa założyliśmy na dzień przed złożeniem wniosku projektowego teraz ta firma robi po 200mln obrotu rocznie dzięki temu ze mogła zrealizować i wdrożyć B+R no ale co temat to inne szczegóły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 18 minut temu, P_M napisał: 67 Fastback? Niee, obecna generacja mi się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 1 minutę temu, RappaR napisał: Niee, obecna generacja mi się podoba smuteczek te nowe Camaro/Mustangi są dla mnie totalnie wyprane z duszy, to już nawet wolałbym bieda wersję czyli Capri Mk1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 14 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2023 17 minut temu, Szulim napisał: Sure, każdy widzi to inaczej ja siedząc od srodka widziałem większe pieniądze na gorsze projekty tylko nikt tym się w owym momencie nie zainteresował i nie, nie było to w żaden sposób robione z „plecami” sam robiłem finansowanie na ponad 20mln gdzie spółkę celowa założyliśmy na dzień przed złożeniem wniosku projektowego teraz ta firma robi po 200mln obrotu rocznie dzięki temu ze mogła zrealizować i wdrożyć B+R no ale co temat to inne szczegóły Dokładnie, co temat to inne szczegóły. Znam kilkanaście projektów w okolicy i tak mniej więcej co trzeci to wał w postaci wyciągnięcia kasy na inne cele pod pretekstem wdrożenia jakiejś technologii itp. Natomiast tu chyba sprawa rozbija się o to, że projekt otrzymał ocenę 10 punktów na 50 możliwych co raczej powinno go dyskwalifikować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 5 godzin temu, Szulim napisał: Sure, każdy widzi to inaczej ja siedząc od srodka widziałem większe pieniądze na gorsze projekty tylko nikt tym się w owym momencie nie zainteresował i nie, nie było to w żaden sposób robione z „plecami” sam robiłem finansowanie na ponad 20mln gdzie spółkę celowa założyliśmy na dzień przed złożeniem wniosku projektowego teraz ta firma robi po 200mln obrotu rocznie dzięki temu ze mogła zrealizować i wdrożyć B+R no ale co temat to inne szczegóły W jakim sensie gorsze jak tu mamy jakiegoś 26-letniego barmana że spóźnionym wnioskiem i ocena projektu na poziomie 20 procent punktów? Teraz z kumplami składamy wniosek do ncbir na 1,5 miliona i musimy we wniosku wykazać swoje osiągnięcia, wdrożenia przemysłowe, patenty, wrzucić parę listów intencyjnych od dużych firm, czy współpracę międzynarodową itd. I ja wiem jak dużych słów na wyrost się używa w takich wnioskach ale nie spotkałem się żeby z tym żeby projekt dostał dosłownie ktoś z ulicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 https://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Chca-poszerzyc-autostrade-A1-o-trzeci-pas-n175308.html brawo! Brawo Kujawy i Pomorze. Jestem za większą autonomią i odłączeniem od tego skorumpowanego południa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 1 godzinę temu, Koelner napisał: https://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Chca-poszerzyc-autostrade-A1-o-trzeci-pas-n175308.html brawo! Brawo Kujawy i Pomorze. Jestem za większą autonomią i odłączeniem od tego skorumpowanego południa. Jeszcze na elektrownię atomową poczekamy 10 godzin temu, RappaR napisał: Niee, obecna generacja mi się podoba https://www.ford.pl/osobowe/mustang-mach-e nawet wpisuje się w nową politykę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 4 minuty temu, jack napisał: Jeszcze na elektrownię atomową poczekamy pod Toruniem oraz pod Włocławkiem - biskupim miastem jest wiele ziem świętych więc być może będzie tam niedługo zagłębie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 5 minut temu, Koelner napisał: pod Toruniem oraz pod Włocławkiem - biskupim miastem jest wiele ziem świętych więc być może będzie tam niedługo zagłębie ;] Włocławka bym nie brał. Granica na S10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 32 minuty temu, jack napisał: Jeszcze na elektrownię atomową poczekamy https://www.ford.pl/osobowe/mustang-mach-e nawet wpisuje się w nową politykę Według mnie nowa elektryczna wersja kompletnie zatraciła charakter tego wozu i nie chodzi tylko o zmianę silnika ale o to, że jest po prostu zniewieściała. Mało męska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 https://businessinsider.com.pl/gospodarka/polski-pkb-drugi-najwiekszy-spadek-na-swiecie-polska-gospodarka-na-pozycji-outsidera/jpn21yh Irlandia jaka zielona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi