fluber Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 2 minuty temu, Krzemo napisał: No i co z tego? Dowód anegodtyczmy. Zgadza się. Ja tylko wyjaśniam dlaczego nie narzekam. Średni wzrost pensji we wrześniu RdR wyniósł 14,5 procent. Mój wzrost jest wyższy niż średnia i nie zamierzam z tym polemizować. W ubiegłym miesiącu średnio zbiednielismy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 13 minut temu, fluber napisał: Zgadza się. Ja tylko wyjaśniam dlaczego nie narzekam. Średni wzrost pensji we wrześniu RdR wyniósł 14,5 procent. Mój wzrost jest wyższy niż średnia i nie zamierzam z tym polemizować. W ubiegłym miesiącu średnio zbiednielismy. Czy ponadprzeciętny wzrost Waszych przychodów wynika z tego, że Twoja żona działa w strukturach PISu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 Teraz, Pablo81 napisał: Czy ponadprzeciętny wzrost Waszych przychodów wynika z tego, że Twoja żona działa w strukturach PISu? https://biznes.interia.pl/praca/newsamp-wynagrodzenia-polakow-rosna-wolniej-od-inflacji-gus-podal-na,nId,6359558 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 3 minuty temu, Koelner napisał: https://biznes.interia.pl/praca/newsamp-wynagrodzenia-polakow-rosna-wolniej-od-inflacji-gus-podal-na,nId,6359558 Wiadomo. Nawet Jarosław o tym mowil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 3 minuty temu, Pablo81 napisał: Czy ponadprzeciętny wzrost Waszych przychodów wynika z tego, że Twoja żona działa w strukturach PISu? Nie, ani ja, ani żona nie działamy w strukturach PiSu. 38 minut temu, Koelner napisał: kolega z pisu wystawia mu fv za pseudoszkolenia Nie mam nic wspólnego zawodowo z PiSem. Regularnie się doksztalcam, dodaje nowe kwalifikacje i kompetencje, rozszerzam swoje możliwości zatrudnienia w różnych projektach. Żona robi tak samo. Nie chce tu mentzenować, ale ciężko pracowaliśmy na lepsze zarobki. I jestem raczej spokojny o to że w kolejnym roku będzie jeszcze lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 Godzinę temu, Pablo81 napisał: Wina PiSu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 6 minut temu, RappaR napisał: Wina PiSu Podasz swoje wnioski nt. tego wykresu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 Teraz, Pablo81 napisał: Podasz swoje wnioski nt. tego wykresu? Kaczyński nienawidzi ludzi któym wyszło w życiu i mają konta bankowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 2 minuty temu, RappaR napisał: Wina PiSu W sumie wiele opcji kredytowych jest teraz tańsza niż inflacja, więc to niekoniecznie świadczy o zwiększaniu biedy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 Teraz, P_M napisał: W sumie wiele opcji kredytowych jest teraz tańsza niż inflacja, więc to niekoniecznie świadczy o zwiększaniu biedy. Zmień podpisy na to, że to polskie dane i wrzuć na jakiś portal antypisowski, ciekawe jak to skomentują Ci lepsi i oświeceni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 3 minuty temu, RappaR napisał: Zmień podpisy na to, że to polskie dane i wrzuć na jakiś portal antypisowski, ciekawe jak to skomentują Ci lepsi i oświeceni Pewnie, po prostu chciałem tylko podkreślić, że na pierwszy rzut oka, ten wykres może być przedstawiony dość zero jedynkowo i czarno biało, w powiedzmy normalnych czasach gdy inflacja jest na poziomie celu inflacyjnego. Obecnie, jeżeli ktoś może się zadłużać na odpowiednio niskim poziomie to niekoniecznie jest głupcem/biedakiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 Godzinę temu, P_M napisał: W sumie wiele opcji kredytowych jest teraz tańsza niż inflacja, więc to niekoniecznie świadczy o zwiększaniu biedy. Jaki bank ma interes na udzielanie kredytu poniżej poziomu inflacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 4 godziny temu, Pablo81 napisał: Czy ponadprzeciętny wzrost Waszych przychodów wynika z tego, że Twoja żona działa w strukturach PISu? Najpierw trzeba ustalić czy głosował na nich czy nie, bo sprzeczne zeznania składa w tej sprawie i się nadal -ku mojemu rozczarowaniu- nie odniósł się do tego, że został na tym przyłapany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 5 minut temu, Pepis21 napisał: Najpierw trzeba ustalić czy głosował na nich czy nie, bo sprzeczne zeznania składa w tej sprawie i się nadal -ku mojemu rozczarowaniu- nie odniósł się do tego, że został na tym przyłapany. Głosował na Gowina który jest w koalicji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 3 minuty temu, RappaR napisał: Głosował na Gowina który jest w koalicji czyli jeden c*** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 24 minuty temu, Pablo81 napisał: Jaki bank ma interes na udzielanie kredytu poniżej poziomu inflacji? Zależy od kredytu, przy długoterminowym kredycie, stopa zwrotu overall powinna być wyższa, niż krótkotrwały peak inflacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 (edytowane) 17,9% czyli w stosunku do ostatniego miesiąca "spadła" według PiS o 0,7%. Bo przecież sytuację mają już opanowaną. A to przy "tarczy antyinflacyjnej" a przed podwyżkami cen prądu i oczywiście minimalnej w przyszłym roku. k****.. na Polsacie właśnie jakiś gość z PKO prognozuje spadek inflacji od lutego marca. Przy czym jego wzrok przy tym "oświadczeniu" wskazywał, że był pewny tego co mówi na 100% Edytowane 31 Października 2022 przez Sebastian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 2 minuty temu, P_M napisał: Zależy od kredytu, przy długoterminowym kredycie, stopa zwrotu overall powinna być wyższa, niż krótkotrwały peak inflacji. Czyli podana przez Ciebie motywacja do brania kredytów jest pozbawiona sensu trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 Teraz, Pablo81 napisał: Czyli podana przez Ciebie motywacja do brania kredytów jest pozbawiona sensu trochę. niekoniecznie, jeszcze pod koniec roku mozna bylo zaciagnac kredyt na stałej stopie na 5 lat ponizej 5% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 31 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 11 minut temu, RappaR napisał: Głosował na Gowina który jest w koalicji Czyli jednak głosował na PiS mimo iż zarzekał się iż nigdy na nich nie głosował (potem pisał inaczej) choć przecież Gowin z ich list chodził. O to mi tylko chodziło. Dzięki za wyjaśnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi