julekstep Opublikowano 29 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 Teraz, Krzemo napisał: Nie, można wynajmować ze znajomymi ludźmi, albo z rodziną ok 'możesz mieszkać z obcymi ludźmi' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 29 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 7 minut temu, julekstep napisał: tak -> wynajmując pokój (a nie całe mieszkanie) mieszkasz z obcymi ludźmi to nie znaczy że wynajmujesz jeden pokój w 2 albo 30 osób xD I to zmienia wydźwięk dyskusji, w swietle statystyk flubera, o odsetku jednosobowych gospodarstw domowych. Ale dziękuję, wszystko widzę inaczej teraz. Lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 29 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 1 minutę temu, julekstep napisał: ok 'możesz mieszkać z obcymi ludźmi' Bo pewnym czasie nie są już obcy Czepiliście się, a Pablo ma sporo racji w swoim przekazie. 1 minutę temu, Pablo81 napisał: to zmienia wydźwięk dyskusji, w swietle statystyk flubera, o odsetku jednosobowych gospodarstw domowych. Fluber by się pewnie zdziwił jakbyśmy ilość jednosobowych gospodarstw domowych w PL policzyli po rzuceniu przez rząd talonów na węgiel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 29 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 30 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 16 godzin temu, fluber napisał: w Polsce ludzie częściej zakładają rodziny więc w Polsce to będzie jedno mieszkanie na 2 osoby a w Berlinie 2 mieszkania dla 2 singli i wyjdzie na to samo 15 godzin temu, Pablo81 napisał: Podaj dowod, że tak jest. Z moich obserwacji wynika, że nie biorą ślubów, ale łącza się w pary i mieszkają razem. Ale wiadomka - Polacy się kochają i mieszkają razem, Niemcy, bo ich nie stać. Taka była Twoja legenda, ja udowodniłem, że nie masz zielonego pojęcia, co piszesz. Zamiast przyznać się do błędu to wrzucasz jakieś konkluzje z innej dyskusji z inną osobą, które nijak się mają do Twojej obserwacji i naszej dyskusji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 30 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 (edytowane) Godzinę temu, fluber napisał: Taka była Twoja legenda, ja udowodniłem, że nie masz zielonego pojęcia, co piszesz. Zamiast przyznać się do błędu to wrzucasz jakieś konkluzje z innej dyskusji z inną osobą, które nijak się mają do Twojej obserwacji i naszej dyskusji. Godzinę temu, fluber napisał: Taka była Twoja legenda, ja udowodniłem, że nie masz zielonego pojęcia, co piszesz. Zamiast przyznać się do błędu to wrzucasz jakieś konkluzje z innej dyskusji z inną osobą, które nijak się mają do Twojej obserwacji i naszej dyskusji. To raczej Ty nie masz zielonego pojęcia o czym piszeszy, bo z twojej teorii wynika, że 100% Polaków mieszka we dwoje, a 100% Niemców w Berlinie w pojedynkę ("wyjdzie na to samo" - no zajebiscie na to samo). Przytoczone przez Ciebie dane mówią co innego. Poza tym nie zarzucaj mi, że nie wiem, o czym pisze, bo pisałem o obserwacjach, które są jednak słuszne, ponieważ większość Niemców nie tworzy jednoosobowych gospodarstw domowych. Mniej arogancji. Edytowane 30 Października 2022 przez Pablo81 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 30 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 Godzinę temu, Pablo81 napisał: To raczej Ty nie masz zielonego pojęcia o czym piszeszy, bo z twojej teorii wynika, że 100% Polaków mieszka we dwoje, a 100% Niemców w Berlinie w pojedynkę ("wyjdzie na to samo" - no zajebiscie na to samo). Przytoczone przez Ciebie dane mówią co innego. Poza tym nie zarzucaj mi, że nie wiem, o czym pisze, bo pisałem o obserwacjach, które są jednak słuszne, ponieważ większość Niemców nie tworzy jednoosobowych gospodarstw domowych. Mniej arogancji. Z wypowiedzi Rappara wywnioskowales że w Niemczech ludzie mieszkają po 30 osób w pokoju, z mojej że 100 procent osob w Niemczech mieszka samych a 100 procent osób w Polsce we dwójkę. Na koniec oczekujesz że skomentuje jak to o Tobie świadczy bez arogancji. To trochę zbyt wiele. Nie chce mi się już kłócic. Zgadzam się z Tobą że byle kretyn może w Niemczech godnie żyć. Eot 18 godzin temu, fluber napisał: Ale w Polsce ludzie częściej zakładają rodziny więc 100 procent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 30 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 30 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 I ludzie śmieją się z dziennikarzy TVP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 30 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 https://innpoland.pl/186394,dzien-niewoli-inflacyjnej-do-konca-roku-pracujemy-za-darmo Chciałbym wszystkim uświadomić, że do 13 czerwca pracowaliśmy na wszystkie możliwe podatki. Łaskawy rząd dał nam w tym roku aż 4 miesiące naszych zarobków dla nas. Dobry rząd na trudne czasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 30 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 Nie weryfikowałem czy tam matematycznie jest poprawnie ale to dobry wstęp do dyskusji po prostu i bardziej w formie tragi żartu druga cześć „artu” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 30 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 16 minut temu, ignazz napisał: Nie weryfikowałem czy tam matematycznie jest poprawnie ale to dobry wstęp do dyskusji po prostu i bardziej w formie tragi żartu druga cześć „artu” Masło 8,48 za kostkę w sieciówkach. Nie wiem jak cena benzyny wygląda, bo wszystkie samochody mam w dieslu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 30 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 21 minut temu, ignazz napisał: Nie weryfikowałem czy tam matematycznie jest poprawnie ale to dobry wstęp do dyskusji po prostu i bardziej w formie tragi żartu druga cześć „artu” przecież zarobki rosną równie szybko -> @fluber Ci potwierdzi bo mieszka w pustelni i prowadzi excel 50 minut temu, RappaR napisał: I ludzie śmieją się z dziennikarzy TVP ostatnio to raczej jest większa pompa z tych Kraśków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 30 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 Godzinę temu, ignazz napisał: Nie weryfikowałem czy tam matematycznie jest poprawnie ale to dobry wstęp do dyskusji po prostu Ale o czym tu dyskutować? Że cud gospodarczy PiSu jest tylko w głowach ich działaczy i flubera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 30 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 4 godziny temu, Sebastian napisał: https://innpoland.pl/186394,dzien-niewoli-inflacyjnej-do-konca-roku-pracujemy-za-darmo Chciałbym wszystkim uświadomić, że do 13 czerwca pracowaliśmy na wszystkie możliwe podatki. Łaskawy rząd dał nam w tym roku aż 4 miesiące naszych zarobków dla nas. Dobry rząd na trudne czasy. Nie wiem czemu, ale konsekwentnie w krajach z wyższymi podatkami żyje się lepiej niż w tych niskich, a Tygrysy Gospodarcze Paragwaju, Pakistanu, Algerii i innych krajów z niskimi podatkami nie są w stanie przegonić tej Szwecji socjalistycznej. Byłem fanem Korwina w 2005 i czytałem każdy felieton w Angorze. Socjalistyczna Szwecja miała upaść 2 lata temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 30 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 50 minut temu, RappaR napisał: Nie wiem czemu, ale konsekwentnie w krajach z wyższymi podatkami żyje się lepiej niż w tych niskich, a Tygrysy Gospodarcze Paragwaju, Pakistanu, Algerii i innych krajów z niskimi podatkami nie są w stanie przegonić tej Szwecji socjalistycznej. Byłem fanem Korwina w 2005 i czytałem każdy felieton w Angorze. Socjalistyczna Szwecja miała upaść 2 lata temu. Po pierwsze potrzebny jest czas. Po drugie u nas poziom usług publicznych jest słaby. Po trzecie zaś chciałem zwrócić uwagę na to, że szybujecie w obłokach próbując udowodnić, że Polska jest już tuż tuż za Niemcami tymczasem władza swoją polityką kopie ludzi po jajach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 30 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 4 godziny temu, Sebastian napisał: Nie wiem jak cena benzyny wygląda, bo wszystkie samochody mam w dieslu. To Ci powiem, bo wczoraj tankowałem. 95 - 6,66zł, ON - 7,99zł. Tak się na Orlenie w moim mieście prezentowały ceny. Nie wiem jak podtlenek LPG, 98 i ON vervy, bo nie zwracam na nie uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 30 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 16 minut temu, Pepis21 napisał: To Ci powiem, bo wczoraj tankowałem. 95 - 6,66zł, ON - 7,99zł. Tak się na Orlenie w moim mieście prezentowały ceny. Nie wiem jak podtlenek LPG, 98 i ON vervy, bo nie zwracam na nie uwagi. Ładnie. Ja on tankowałem ostatnio powyżej 8 zł ale ile dokładnie to nie wiem czy to było 8,02 czy 8,06.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 30 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 (edytowane) 7 godzin temu, fluber napisał: Nie chce mi się już kłócic. Zgadzam się z Tobą że byle kretyn może w Niemczech godnie żyć. Eot A arogancki buc, który nie potrafi znaleźć argumentów i wychodzi mu słoma z butów? Dyskusja nie idzie, to rozwalacie ja, o jakieś brednie, że rzekomo chodzi o dokładnie 30 osób. Autorowi nie chodzilo, to mi tez nie. Odwolywalem sie do konkretnej tresci. Nie znałem tej metody https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Erystyka #3 Ciężko mi uwierzyć w twoje niektóre moralno-światopoglądowe deklaracje. Jesteś manipulatorem. Stosujesz triki nieuczciwej dyskusji na każdym kroku, obracasz kota ogonem. Odwołujesz się tylko do faktów, które są Tobie wygodne, pomijajac pozostałe (robienie tego świadomie jest kłamstwem i manipulacja). Nigdy nie przyznałes się do jakiegokolwiek błędu. Nierzadko starasz się ośmieszyc rozmówcę, jesteś cynikiem. Jeżeli ja zrobię pomyłkę, to nie celowo, Ty bardzo często używasz swoich zdolności retorycznych, aby wygrać dyskusję, mimo, iż jesteś świadom, że nie jest to do końca zgodne z prawdą. Przyklad pierwszy z brzegu. Twierdzisz, że używanie pejoratywnych określeń to nie jest chamstwo, a nazywanie rzecz po imieniu. Co.oczywiście, że jest. Naprawdę rzadko w realu spotykam takich ludzi. BEZ ODBIORU. Edytowane 30 Października 2022 przez Pablo81 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 30 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 1 minutę temu, Pablo81 napisał: Dyskusja nie idzie, to rozwalacie ja, o jakieś brednie, że rzekomo chodzi o dokładnie 30 osób. Autorowi nie chodzilo, to mi tez nie. Odwolywalem sie do konkretnej tresci. Nie znałem tej metody. Rzekomy autor nigdy tego nie napisal Ty napisales o tych 30 osobach czterokrotnie takze ten no: 2 minuty temu, Pablo81 napisał: Nigdy nie przyznałes się do jakiegokolwiek błędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi