Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, starYfaN napisał:

Raczej my kontynuujemy polityką <89, skoro zgodziliśmy się na zawody : parlamentarzysty, europosła, wójta/prezydenta i wiecznych radnych.

Ordynacja jest o tyle ciekawe, że poza drobną fluktuacją, nie sposób ich w..........ć.

Sposób jest zawsze ale większość ludzi, nawet tutaj, to tchórze i konformiści.

4 godziny temu, Pablo81 napisał:

Źródło?

Księgowy w Berlinie zarabia 3x tyle co w Warszawie, a cena wynajmu jest 2x wyższa.

https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Poland&country2=Germany&city1=Warsaw&city2=Berlin&tracking=getDispatchComparison

Ale w Polsce ludzie częściej zakładają rodziny więc w Polsce to będzie jedno mieszkanie na 2 osoby a w Berlinie 2 mieszkania dla 2 singli i wyjdzie na to samo

16 minut temu, fluber napisał:

Ale w Polsce ludzie częściej zakładają rodziny więc w Polsce to będzie jedno mieszkanie na 2 osoby a w Berlinie 2 mieszkania dla 2 singli i wyjdzie na to samo

Podaj dowod, że tak jest.

Z moich obserwacji wynika, że nie biorą ślubów, ale łącza się w pary i mieszkają razem.

Ale wiadomka - Polacy się kochają i mieszkają razem, Niemcy, bo ich nie stać.

7 godzin temu, fluber napisał:

Raczej nie, Niemców nadal jest więcej. Zaciekawiłeś mnie jak masz statystyki per 1k ludzi to podrzuć, wydaje mi się, że jednak nadal na zachodzie rodziny zakładane są częściej niż w PL.

7 godzin temu, Pablo81 napisał:

Podaj dowod, że tak jest.

Z moich obserwacji wynika, że nie biorą ślubów, ale łącza się w pary i mieszkają razem.

Ale wiadomka - Polacy się kochają i mieszkają razem, Niemcy, bo ich nie stać.

34 minuty temu, Kołczu33 napisał:

Raczej nie, Niemców nadal jest więcej. Zaciekawiłeś mnie jak masz statystyki per 1k ludzi to podrzuć, wydaje mi się, że jednak nadal na zachodzie rodziny zakładane są częściej niż w PL.

image.png.a1078d2f54531e136a83642bd4f06ddb.png

6 minut temu, Pablo81 napisał:

Mają większą zdolność finansową do wynajmu, to sobie mieszkają, jak chcą. Ten wykres ostatecznie obala wiejska legendę o 30 ludziach w pokoju. Dziękuję, dobranoc.

eeeeej

serio to:

W dniu 28.10.2022 o 15:04, RappaR napisał:

https://forsal.pl/artykuly/883180,prawie-polowa-mlodych-polakow-chce-wyemigrowac-na-zachod.html

Zachód, gdzie ludzie z wyższym wykształceniem i normalną pracą po 30 wynajmują pokoje. Średnio mi się zachód kojarzy z audi

zrozumiałeś jako tekst o 30 osobach w jednym pokoju i od wczoraj się o to bulwersujesz? 

grubo xD

Edytowane przez julekstep

3 minuty temu, julekstep napisał:

eeeeej

serio to:

zrozumiałeś jako tekst o 30 osobach w jednym pokoju i od wczoraj się o to bulwersujesz? 

grubo xD

13 godzin temu, RappaR napisał:

W dużych miastach na zachodzie często dorosłych ludzi nie stać na mieszkanie i mając grubo po 30-stce i zawody jak na przykład księgowy, wynajmują pokoje z obcymi ludźmi. 

Czemu nie wrzucasz cen z Monachium, Londynu, Dublinu? 

12 minut temu, Pablo81 napisał:

Mają większą zdolność finansową do wynajmu, to sobie mieszkają, jak chcą. Ten wykres ostatecznie obala wiejska legendę o 30 ludziach w pokoju. Dziękuję, dobranoc.

Nie za bardzo kumam o jaka legendę chodzi. 

I czy wykres który wrzucilem pokazuje jak Bułgaria odjechała finansowo USA? 

A najbardziej dynamiczny wzrost Japonii to efekt tego że niedawno zaczęli być bogaci a nie tego że zaczęli być samotni? 

Bo podejście że każdy chce mieszkać sam jest trochę smutne. Myślę że mniejszość ludzi mieszka sama z wyboru

2 minuty temu, Pablo81 napisał:

Wow, dziękuję, że mnie uświadamiasz, że nie chodzi o dokładnie 30 osób w pokoju. Ja nie wiedzieć.

❤️

No dało się zauważyć!

W dniu 28.10.2022 o 18:04, Pablo81 napisał:

Chodzi o to, że nie mieszkam w 30 w pokoju i jestem obywatelem 2 kategorii.

22 godziny temu, Pablo81 napisał:

Tam sobie zobacz od czego zaczęła się ta nieszczęsna dyskusja. Od 30 osób z wyzszym wykszyalceniem w jednym pokoju.

14 godzin temu, Pablo81 napisał:

Jest w sumie dla mnie obojętne, dyskusja zaczęła się od kolejnej zaczepki o 30 osobach w pokoju.

16 minut temu, Pablo81 napisał:

Ten wykres ostatecznie obala wiejska legendę o 30 ludziach w pokoju. Dziękuję, dobranoc.

11 minut temu, fluber napisał:

Nie za bardzo kumam o jaka legendę chodzi. 

I czy wykres który wrzucilem pokazuje jak Bułgaria odjechała finansowo USA? 

A najbardziej dynamiczny wzrost Japonii to efekt tego że niedawno zaczęli być bogaci a nie tego że zaczęli być samotni? 

Bo podejście że każdy chce mieszkać sam jest trochę smutne. Myślę że mniejszość ludzi mieszka sama z wyboru

Legenda:

"Młodzi, wykształceni ludzi wynajmują w kilka osób pokój w dużych miastach Europy Zachodniej".

Koniec legendy.

Świadczy to jedynie o tym, iż ww. legenda mija się z prawdą.

Czy coś jeszcze jest niejasne?

13 minut temu, julekstep napisał:

No dało się zauważyć!

❤️

Zależy od bieglosci obserwatora.

Ale dziękuję, że mnie uswiadamiasz ❤️

Zależy od bieglosci obserwatora.

Ale dziękuję, że mnie uswiadamiasz ❤️

jak jesteś taki miły to w takim razie kolejne uświadomienie w gratisie:

Legenda:

"Młodzi, wykształceni ludzi wynajmują w kilka osób pokój w dużych miastach Europy Zachodniej".

Koniec legendy.

dalej źle czytasz :) 

1 minutę temu, julekstep napisał:

jak jesteś taki miły to w takim razie kolejne uświadomienie w gratisie:

dalej źle czytasz :) 

14 godzin temu, RappaR napisał:

W dużych miastach na zachodzie często dorosłych ludzi nie stać na mieszkanie i mając grubo po 30-stce i zawody jak na przykład księgowy, wynajmują pokoje z obcymi ludźmi. 

• matek zablokował(a) ten temat
  • Reikai odblokował(a) ten temat