Sebastian Opublikowano 29 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 Godzinę temu, starYfaN napisał: Raczej my kontynuujemy polityką <89, skoro zgodziliśmy się na zawody : parlamentarzysty, europosła, wójta/prezydenta i wiecznych radnych. Ordynacja jest o tyle ciekawe, że poza drobną fluktuacją, nie sposób ich w..........ć. Sposób jest zawsze ale większość ludzi, nawet tutaj, to tchórze i konformiści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 29 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 32 minuty temu, Sebastian napisał: Sposób jest zawsze ale większość ludzi, nawet tutaj, to tchórze i konformiści. Dobrze, ze Ty jako nonkomformista, każdego dnia znosisz cierpienia i poświęcasz się na dla naszego dobra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 29 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 35 minut temu, RappaR napisał: Dobrze, ze Ty jako nonkomformista, każdego dnia znosisz cierpienia i poświęcasz się na dla naszego dobra Sebstein nowy Kijowski NA BARYKADACH! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 29 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 4 godziny temu, Pablo81 napisał: Źródło? Księgowy w Berlinie zarabia 3x tyle co w Warszawie, a cena wynajmu jest 2x wyższa. https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Poland&country2=Germany&city1=Warsaw&city2=Berlin&tracking=getDispatchComparison Ale w Polsce ludzie częściej zakładają rodziny więc w Polsce to będzie jedno mieszkanie na 2 osoby a w Berlinie 2 mieszkania dla 2 singli i wyjdzie na to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 29 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 16 minut temu, fluber napisał: Ale w Polsce ludzie częściej zakładają rodziny więc w Polsce to będzie jedno mieszkanie na 2 osoby a w Berlinie 2 mieszkania dla 2 singli i wyjdzie na to samo Podaj dowod, że tak jest. Z moich obserwacji wynika, że nie biorą ślubów, ale łącza się w pary i mieszkają razem. Ale wiadomka - Polacy się kochają i mieszkają razem, Niemcy, bo ich nie stać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kołczu33 Opublikowano 29 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 7 godzin temu, fluber napisał: Ale w Polsce ludzie częściej zakładają rodziny więc w Polsce to będzie jedno mieszkanie na 2 osoby a w Berlinie 2 mieszkania dla 2 singli i wyjdzie na to samo Raczej nie, Niemców nadal jest więcej. Zaciekawiłeś mnie jak masz statystyki per 1k ludzi to podrzuć, wydaje mi się, że jednak nadal na zachodzie rodziny zakładane są częściej niż w PL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 29 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 O ja pi****le Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 29 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 7 godzin temu, Pablo81 napisał: Podaj dowod, że tak jest. Z moich obserwacji wynika, że nie biorą ślubów, ale łącza się w pary i mieszkają razem. Ale wiadomka - Polacy się kochają i mieszkają razem, Niemcy, bo ich nie stać. 34 minuty temu, Kołczu33 napisał: Raczej nie, Niemców nadal jest więcej. Zaciekawiłeś mnie jak masz statystyki per 1k ludzi to podrzuć, wydaje mi się, że jednak nadal na zachodzie rodziny zakładane są częściej niż w PL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 29 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 4 minuty temu, fluber napisał: Mają większą zdolność finansową do wynajmu, to sobie mieszkają, jak chcą. Ten wykres ostatecznie obala wiejska legendę o 30 ludziach w pokoju. Dziękuję, dobranoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 29 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 (edytowane) 6 minut temu, Pablo81 napisał: Mają większą zdolność finansową do wynajmu, to sobie mieszkają, jak chcą. Ten wykres ostatecznie obala wiejska legendę o 30 ludziach w pokoju. Dziękuję, dobranoc. eeeeej serio to: W dniu 28.10.2022 o 15:04, RappaR napisał: https://forsal.pl/artykuly/883180,prawie-polowa-mlodych-polakow-chce-wyemigrowac-na-zachod.html Zachód, gdzie ludzie z wyższym wykształceniem i normalną pracą po 30 wynajmują pokoje. Średnio mi się zachód kojarzy z audi zrozumiałeś jako tekst o 30 osobach w jednym pokoju i od wczoraj się o to bulwersujesz? grubo xD Edytowane 29 Października 2022 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 29 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 3 minuty temu, julekstep napisał: eeeeej serio to: zrozumiałeś jako tekst o 30 osobach w jednym pokoju i od wczoraj się o to bulwersujesz? grubo xD 13 godzin temu, RappaR napisał: W dużych miastach na zachodzie często dorosłych ludzi nie stać na mieszkanie i mając grubo po 30-stce i zawody jak na przykład księgowy, wynajmują pokoje z obcymi ludźmi. Czemu nie wrzucasz cen z Monachium, Londynu, Dublinu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 29 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 (edytowane) 1 minutę temu, Pablo81 napisał: ale widzisz delikatną różnicę między wynajmowaniem pokoju w mieszkaniu z innymi a 30toma osobami w pokoju? xD Edytowane 29 Października 2022 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 29 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 1 minutę temu, julekstep napisał: ale widzisz delikatną różnicę między wynajmowaniem pokoju w mieszkaniu z innymi a 30toma osobami w pokoju? xD Wow, dziękuję, że mnie uświadamiasz, że nie chodzi o dokładnie 30 osób w pokoju. Ja nie wiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 29 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 12 minut temu, Pablo81 napisał: Mają większą zdolność finansową do wynajmu, to sobie mieszkają, jak chcą. Ten wykres ostatecznie obala wiejska legendę o 30 ludziach w pokoju. Dziękuję, dobranoc. Nie za bardzo kumam o jaka legendę chodzi. I czy wykres który wrzucilem pokazuje jak Bułgaria odjechała finansowo USA? A najbardziej dynamiczny wzrost Japonii to efekt tego że niedawno zaczęli być bogaci a nie tego że zaczęli być samotni? Bo podejście że każdy chce mieszkać sam jest trochę smutne. Myślę że mniejszość ludzi mieszka sama z wyboru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 29 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 2 minuty temu, Pablo81 napisał: Wow, dziękuję, że mnie uświadamiasz, że nie chodzi o dokładnie 30 osób w pokoju. Ja nie wiedzieć. No dało się zauważyć! W dniu 28.10.2022 o 18:04, Pablo81 napisał: Chodzi o to, że nie mieszkam w 30 w pokoju i jestem obywatelem 2 kategorii. 22 godziny temu, Pablo81 napisał: Tam sobie zobacz od czego zaczęła się ta nieszczęsna dyskusja. Od 30 osób z wyzszym wykszyalceniem w jednym pokoju. 14 godzin temu, Pablo81 napisał: Jest w sumie dla mnie obojętne, dyskusja zaczęła się od kolejnej zaczepki o 30 osobach w pokoju. 16 minut temu, Pablo81 napisał: Ten wykres ostatecznie obala wiejska legendę o 30 ludziach w pokoju. Dziękuję, dobranoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 29 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 11 minut temu, fluber napisał: Nie za bardzo kumam o jaka legendę chodzi. I czy wykres który wrzucilem pokazuje jak Bułgaria odjechała finansowo USA? A najbardziej dynamiczny wzrost Japonii to efekt tego że niedawno zaczęli być bogaci a nie tego że zaczęli być samotni? Bo podejście że każdy chce mieszkać sam jest trochę smutne. Myślę że mniejszość ludzi mieszka sama z wyboru Legenda: "Młodzi, wykształceni ludzi wynajmują w kilka osób pokój w dużych miastach Europy Zachodniej". Koniec legendy. Świadczy to jedynie o tym, iż ww. legenda mija się z prawdą. Czy coś jeszcze jest niejasne? 13 minut temu, julekstep napisał: No dało się zauważyć! Zależy od bieglosci obserwatora. Ale dziękuję, że mnie uswiadamiasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 29 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 16 minut temu, Pablo81 napisał: Zależy od bieglosci obserwatora. Ale dziękuję, że mnie uswiadamiasz jak jesteś taki miły to w takim razie kolejne uświadomienie w gratisie: 16 minut temu, Pablo81 napisał: Legenda: "Młodzi, wykształceni ludzi wynajmują w kilka osób pokój w dużych miastach Europy Zachodniej". Koniec legendy. dalej źle czytasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 29 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 1 minutę temu, julekstep napisał: jak jesteś taki miły to w takim razie kolejne uświadomienie w gratisie: dalej źle czytasz 14 godzin temu, RappaR napisał: W dużych miastach na zachodzie często dorosłych ludzi nie stać na mieszkanie i mając grubo po 30-stce i zawody jak na przykład księgowy, wynajmują pokoje z obcymi ludźmi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 29 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 Teraz, Pablo81 napisał: tak -> wynajmując pokój (a nie całe mieszkanie) mieszkasz z obcymi ludźmi to nie znaczy że wynajmujesz jeden pokój w 2 albo 30 osób xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 29 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2022 7 minut temu, julekstep napisał: tak -> wynajmując pokój (a nie całe mieszkanie) mieszkasz z obcymi ludźmi Nie, można wynajmować ze znajomymi ludźmi, albo z rodziną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi