Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, matek napisał:

Wtedy zaburzy naturalne szlaki migracyjne, co zdezorientuje zwierzynę oraz może rozdzielić stada. 

https://allegro.pl/oferta/mocny-pastuch-na-dziki-bydlo-miesne-caly-zestaw-10827891440 do 50 km :)

Nie jeżeli dorobi sobie i żonie pilota.

5 minut temu, Pepis21 napisał:

Dostałeś propsy ode mnie jakbyś nie zauważył. :)

hqdefault.jpg

Godzinę temu, quevas napisał:

Takie historie można było usłyszeć od starszych ludzi, opisujących praktyki stosowane przez radzieckich, czerwonych jak burak, bolszewików, ale  przynajmniej arabskie dzieci i rodzące kobiety będą wywożone do lasu w warunkach komfortowych i godności ich nienaruszających

"Wojsko chce przejąć prywatne auto pani Urszuli. "To absurd, że państwo może, ot tak, zabrać moją własność"

- Dostałam pismo, z którego wynika, że mam "oddać w użytkowanie" Wojskom Obrony Terytorialnej mój prywatny samochód. Nikt mnie nawet nie zapytał, czy go potrzebuję, choć mam dwójkę małych dzieci. To jakiś absurd - mówi Onetowi pani Urszula z Białegostoku. Żołnierze mogą przejąć auto nie tylko na okres mobilizacji czy wojny, ale także w czasie pokoju, np. na ćwiczenia. - To część systemowych rozwiązań obronnych państwa - tłumaczy Ministerstwo Obrony Narodowej"

ALE NOWOŚĆ xD

https://dziennikzachodni.pl/armia-bierze-wszystko-jak-wojsko-zechce-to-dasz-mu-swoje-auto/ar/943806

fajnie że dzięki PiSowi vasquezy tego świata dowiadują się nowych rzeczy o świecie ❤️ 

23 minuty temu, julekstep napisał:

ALE NOWOŚĆ xD

https://dziennikzachodni.pl/armia-bierze-wszystko-jak-wojsko-zechce-to-dasz-mu-swoje-auto/ar/943806

fajnie że dzięki PiSowi vasquezy tego świata dowiadują się nowych rzeczy o świecie ❤️ 

Ale zdajesz sobie sprawę że nie każdy przepis jest mądry? 

WOT dostaje więcej kasy niż zawodowe wojsko. Dziwi mnie to zapotrzebowanie, bo na wyposażeniu mają naprawdę dużo ciężkich samochodów 

12 minut temu, josephnba napisał:

Ale zdajesz sobie sprawę że nie każdy przepis jest mądry? 

WOT dostaje więcej kasy niż zawodowe wojsko. Dziwi mnie to zapotrzebowanie, bo na wyposażeniu mają naprawdę dużo ciężkich samochodów 

W pełni sobie zdaję sprawę,

ale sugerowanie że takie rzeczy ostatnim razem działy się 'za bolszewika' jest delikatnie mówiąc niemądre

a w PL jest dużo więcej vasquezów bezrefleksyjnie łykających przekaz Onetów tego kraju :) 

a potem się ludzie dziwią że PiS jest bezkarny i wszystkie afery go omijają (jeśli chodzi o słupki) -> co w tym dziwnego skoro prawdziwe afery 'PiSowe' giną w morzu trąbienia o wszystkim co się da (w większości przypadków o rzeczach, które regularnie a często i w większym stopniu działy się za rządów obecnej opozycji) :) 

Edytowane przez julekstep

37 minut temu, julekstep napisał:

W pełni sobie zdaję sprawę,

ale sugerowanie że takie rzeczy ostatnim razem działy się 'za bolszewika' jest delikatnie mówiąc niemądre

a w PL jest dużo więcej vasquezów bezrefleksyjnie łykających przekaz Onetów tego kraju :) 

a potem się ludzie dziwią że PiS jest bezkarny i wszystkie afery go omijają (jeśli chodzi o słupki) -> co w tym dziwnego skoro prawdziwe afery 'PiSowe' giną w morzu trąbienia o wszystkim co się da (w większości przypadków o rzeczach, które regularnie a często i w większym stopniu działy się za rządów obecnej opozycji) :) 

To co Kurski odpierdolił, to jest grubszy wał na przykład, ale zamiast tego opozycja krzyczy o inflacji, która istnieje na całym świecie(tyle, że w Polsce dodatkowo pensje rosną) i o tym, że Lotos sprzedano Ruskim, gdy tymi Ruskimi jest węgierski koncern paliwowy w rękach zagranicznych(w tym polskich) inwestorów :)

28 minut temu, quevas napisał:

nowość nie polega na istnieniu w.op przepisu, lecz na przejściu do praktyki jego stosowania

I jakoś tak właśnie za rządów PIS, patrz pan, jaki zbieg okoliczności

W sensie że nie odpaliłeś linka z 2013 w którym opisane są przypadki praktyki stosowania tego przepisu?

Za dużo oczekiwałem :( 

No nic -> spamuj dalej kapiszonami, tak żeby prawdziwe pociski zginęły w tłumie. W końcu po to Jarek sobie Ciebie i całą opozycję wystrugał zgodnie z własnymi potrzebami :) 

Edytowane przez julekstep

7 minut temu, RappaR napisał:

Nom. Ale w Polsce jeszcze rosną pensje, ale tego lenie, osoby niewykształcone i bezrobotni mogą nie wiedzieć :)

Rosną ale nie są odczuwalne przez inflacje i urosły najbardziej w „pozostała działalność usługowa” :) ale to że zagranicą płaczą bardziej  to wiemy , nawet w Norwegii :P

W dniu 2.02.2022 o 09:39, fluber napisał:

To nie jest sport. Ci debile co jeżdżą polować na lwy, słonie, czy nosorożce w Afryce to można powiedzieć że jest sport. Ale nie myślistwo w Polsce. W Polsce myśliwi strzelają tak żeby równomiernie odbudowywać ekosystem, żeby proporcje między gatunkami się zgadzały, żeby odstrzeliwac nadmiar sztuk gdy jest ich tak dużo że niszczą uprawy, że robią szkody. Wszystko jest ściśle kontrolowane a myśliwi mają też obowiązki w postaci dokarmiania zwierząt zima żeby trzymały się z dala od ludzi czy budowania pasnikow. Myśliwi to taka sama służba społeczna jak ochotnicza straż pożarna. 

....

A Ty to porównujesz do przemyslowej rzeźni na kilkaset milionow zwierząt w Polsce rocznie???!!! I mnie nazywasz hipokryta? Ja mięsa nie jem, bo jestem przeciwny okrucienstwu wobec zwierząt. Ty sobie szamasz ale problem widzisz nie na swoim talerzu.

Wszystko byłoby fajnie, gdyby nie to ze spora część myśliwych jest myśliwymi bo lubi zabijać. Podkreślam, część myśliwych bo na pewno nie wszyscy. Zabijanie zwierząt w rzeźni, to praca i obowiaze pracującego. Zaś zabijanie jako mysliwy dla przyjemnosci wygląda znacznie gorzej.

Teraz, darkonza napisał:

Wszystko byłoby fajnie, gdyby nie to ze spora część myśliwych jest myśliwymi bo lubi zabijać. Podkreślam, część myśliwych bo na pewno nie wszyscy. Zabijanie zwierząt w rzeźni, to praca i obowiaze pracującego. Zaś zabijanie jako mysliwy dla przyjemnosci wygląda znacznie gorzej.

Cześć rzeźników też pracuje w rzeźni bo lubi zabijac

6 minut temu, fluber napisał:

Cześć rzeźników też pracuje w rzeźni bo lubi zabijac

Przyznaje ze nie znam żadnego rzeźnika, tylko słyszałem ze niektórzy wpadaja w problemy przez to długotrwałe zabijanie własnie. W każdym, razie nawet gdyby, zabijanie jako praca, a zabijanie jako "hobby" to dwie rózne rzeczy moim zdaniem

Teraz, darkonza napisał:

Przyznaje ze nie znam żadnego rzeźnika, tylko słyszałem ze niektórzy wpadaja w problemy przez to długotrwałe zabijanie własnie. W każdym, razie nawet gdyby, zabijanie jako praca, a zabijanie jako "hobby" to dwie rózne rzeczy moim zdaniem

Miałeś w rodzinie kogoś kto w ramach hobby hodował kury albo króliki? ;)

3 minuty temu, quevas napisał:

W starym kawale, podczas ankiety społecznej pada pytanie o częstotliwość uprawiania seksu :

- Kto z państwa codziennie ?, dziękuję, - Kto raz w tygodniu ?, dziękuję, - A kto raz w roku ?

Rękę podnosi jakiś chłop, wachluje nią zajadle : - To ja!, raz w roku!,  ja!, wykrzykuje, na co ankieter : - Bardzo dobrze, ale dlaczego tak pan o tym trąbi ?

- Bo to już jutro!

pewien pan codziennie dawał siedzącemu na chodniku żebrakowi 20 zł

któregoś dnia zafrasowany i zawstydzony położył tylko 10 zł, a na pytający wzrok żebraka zaczął się tłumaczyć : bo wie pan, za rządów PIS straszliwa inflacja panuje, koszty  życia wzrosły niesłychanie, w dodatku spadła na mnie lawina nagłych wydatków, słowem : kryzys dosięgnął mnie z całą brutalnością

żebrak słucha uważnie, kiwa głową i puentuje :

- Rozumiem pańskie trudności i konieczność oszczędzania, ale dlaczego dzieje się to moim kosztem ?

Wujek Zbyszek? 

3 minuty temu, quevas napisał:

W starym kawale, podczas ankiety społecznej pada pytanie o częstotliwość uprawiania seksu :

- Kto z państwa codziennie ?, dziękuję, - Kto raz w tygodniu ?, dziękuję, - A kto raz w roku ?

Rękę podnosi jakiś chłop, wachluje nią zajadle : - To ja!, raz w roku!,  ja!, wykrzykuje, na co ankieter : - Bardzo dobrze, ale dlaczego tak pan o tym trąbi ?

- Bo to już jutro!

I tutaj właśnie pan Szanowny ma syntezę pojęcia praktyki, ściślej : tego, co nią nie jest

nie no czaję

pojedyncze przypadki za PiSu -> oezu TEGO JEST NA PĘCZKI

pojedyncze przypadki za AntyPiSu -> nic takiego się nie działo, wyjątki potwierdzają regułę

xD

Jarek po stworzeniu vasqueza:

Polityczne wzloty, upadki, odkrycia i rozczarowania roku 2018 | Przegląd

• matek zablokował(a) ten temat
  • Reikai odblokował(a) ten temat