fluber Opublikowano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 48 minut temu, darkonza napisał: Zgoda była ponad partyjna na ceny gazu, a za to jak dostaniemy pod tyłku za ceny prądu to winna jest UE https://next.gazeta.pl/next/7,151003,28008252,w-unii-prad-ma-byc-drogi-trzeba-z-energii-zrobic-upierdliwy.html#s=BoxMMtTi O, już wiemy kiedy sie zacznie Polexit:) Cytat Bruksela dąży do tego, żeby gospodarstwa domowe też obejmowała cena rynkowa? Tak. Odchodzimy w energetyce od cen regulowanych. Wiadomo kiedy? W styczniu 2024 roku. I jeśli wtedy ceny na giełdach skoczą o tysiąc procent, to mój domowy rachunek też skoczy o tysiąc procent? Chyba że podpiszesz umowę długookresową. Ale główna idea jest taka, żebyśmy jako odbiorcy odczuwali ceny energii i musieli coś z tym zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonza Opublikowano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 15 minut temu, fluber napisał: O, już wiemy kiedy sie zacznie Polexit:) Przecież wam wmówią ze to wina Putina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 https://www.gov.pl/web/sport/program-wsparcia-mistrzow--ponad-pol-miliarda-zlotych-dla-druzyn-walczacych-o-europejskie-puchary Możnaby budować szkółki ale lepiej dać kasę na kolejnych Serbów, Albańczyków czy innych Azerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 36 minut temu, jack napisał: https://www.gov.pl/web/sport/program-wsparcia-mistrzow--ponad-pol-miliarda-zlotych-dla-druzyn-walczacych-o-europejskie-puchary Możnaby budować szkółki ale lepiej dać kasę na kolejnych Serbów, Albańczyków czy innych Azerów. Miło że uwzględnili koszykówkę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 (edytowane) Sk****syny prywaciarze. Edytowane 12 Listopada 2022 przez Cardi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 2 godziny temu, fluber napisał: Miło że uwzględnili koszykówkę:) Nie miałem pewności, że mamy jeszcze profesjonalną ligę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 5 godzin temu, fluber napisał: O, już wiemy kiedy sie zacznie Polexit:) Do tego czasu to Polska będzie któraś w kolejce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 18 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2022 Cytat Premier Mateusz Morawiecki z największym zaufaniem respondentów od października. Szef rządu, któremu ufa 37,6 proc. badanych wrócił na pierwsze miejsce rankingu. Największe spadki zaufania odnotowali liderzy PO i Polski 2050 Donald Tusk i Szymon Hołownia - wynika z sondażu IBRiS dla Onetu. @quevas coś nie idzie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 14 godzin temu, fluber napisał: @quevas coś nie idzie:) 37% zaufania to jak szczycić się, że siostra jest najlepszą kurwą w swojej agencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 20 minut temu, quevas napisał: Fake, ewidentnie za mała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 https://rzeszow.wyborcza.pl/rzeszow/7,34962,28008932,poslanka-maria-kurowska-figurka-sw-andrzeja-boboli-zatrzymala.html Ja pi****le. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 Godzinę temu, Cardi napisał: https://rzeszow.wyborcza.pl/rzeszow/7,34962,28008932,poslanka-maria-kurowska-figurka-sw-andrzeja-boboli-zatrzymala.html Ja pi****le. A mogła w intencji obniżek Ale fejm jest, stanowski o niej wspominał dziś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 15 minut temu, josephnba napisał: A mogła w intencji obniżek Ale fejm jest, stanowski o niej wspominał dziś No właśnie stąd wiem. Ciekawe czy panią poseł i Prezesa Kraju też można zastąpić relikwiami dla lepszego efektu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 20 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 Kolejny ciekawy papierek ekonomiczny wyszedł, @Sebastianpowinien Cię zainteresować. Wprowadzenie płacy minimalnej w Niemczech zwiększyło wydajność, znacznie zwiększyło place i nie miało negatywnego efektu na zatrudnienie. Nastąpił znaczący przepływ pracowników z firm o niskiej do firm o wysokiej wydajności. Czyli w sumie to dokładnie potwierdza jaka jest i powinna być rola płacy minimalnej. A gadki o 1800 max dla imadła to nic innego jak średniowieczna ekonomia . Link dla zainteresowanych: https://academic.oup.com/qje/article/137/1/267/6355463 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 20 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 9 minut temu, polskignom napisał: Kolejny ciekawy papierek ekonomiczny wyszedł, @Sebastianpowinien Cię zainteresować. Wprowadzenie płacy minimalnej w Niemczech zwiększyło wydajność, znacznie zwiększyło place i nie miało negatywnego efektu na zatrudnienie. Nastąpił znaczący przepływ pracowników z firm o niskiej do firm o wysokiej wydajności. Czyli w sumie to dokładnie potwierdza jaka jest i powinna być rola płacy minimalnej. A gadki o 1800 max dla imadła to nic innego jak średniowieczna ekonomia . Link dla zainteresowanych: https://academic.oup.com/qje/article/137/1/267/6355463 Gdzie jest sufit płacy minimalnej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 20 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 4 minuty temu, Koelner napisał: Gdzie jest sufit płacy minimalnej? W tej chwili właśnie do niego dobijamy. Generalnie płaca minimalna to powinna być około połowy płacy średniej. W listopadzie przekoczyliśmy 6k średniej, więc te 3k w 2022 to jest prawie 50% które powinno być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 20 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 21 minut temu, Koelner napisał: Gdzie jest sufit płacy minimalnej? Wg mnie na poziomie 50-60% średniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 20 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 ale to jest tak jak z inflacją ,że jak było ok to te 3-5% super a jak wyjebało to mamy teraz 8%? tak tylko podpytuje Was bo piszecie jak o pewniku a ilu profesorów ,ekspertów i osób co dopiero przeczytało parę artykułów oraz nauczyło się dopiero co używać kalkulatora czy excela jest co nie miara jak pisałem ,że lepiej mieć 1-2% inflacji bo w razie turbulencji damy radę to pisaliście o założeniu inflacyjnym i jesteśmy w dupie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 20 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 3 minuty temu, Koelner napisał: ale to jest tak jak z inflacją ,że jak było ok to te 3-5% super a jak wyjebało to mamy teraz 8%? tak tylko podpytuje Was bo piszecie jak o pewniku a ilu profesorów ,ekspertów i osób co dopiero przeczytało parę artykułów oraz nauczyło się dopiero co używać kalkulatora czy excela jest co nie miara jak pisałem ,że lepiej mieć 1-2% inflacji bo w razie turbulencji damy radę to pisaliście o założeniu inflacyjnym i jesteśmy w dupie Ja nie pisałem o założeniu bardziej pisałem o tym, ze inflacja jest w większości importowana. Ale all in all w płacy minimalnej chodzi o to, ze ona powinna zapewnić podstawowe potrzeby z perspektywy pracownika i zachować równowagę między chronieniem interesów pracowników i pracodawców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 20 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 18 minut temu, Koelner napisał: jak pisałem ,że lepiej mieć 1-2% inflacji bo w razie turbulencji damy radę to pisaliście o założeniu inflacyjnym i jesteśmy w dupie A teraz nie dajemy rady?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi