Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, P_M napisał:

Chętne zobaczyłbym ankietę z zarobkami wśród userów tego forum ;) Myślę, że czasami na potrzeby dyskusji, łatwiej byłoby poczuć perspektywę innych osób i dlaczego, kto używa danych argumentów.

Tak na oko to 90% userow z tego tematu traci na polskim ladzie. :) 

Teraz, fluber napisał:

Jeżeli Polski ład daje większe pieniądze większości emerytów niż czternasta emerytura to może jednak potrafią? :)

Poczekam na końcowe wyniki. Zobaczymy czy faktycznie emerytura z ładem będzie wyższa niż przed ładem. Jak rozumiem, Ład załatwia też podwyżkę inflacyjną?

Godzinę temu, P_M napisał:

Chętne zobaczyłbym ankietę z zarobkami wśród userów tego forum ;) Myślę, że czasami na potrzeby dyskusji, łatwiej byłoby poczuć perspektywę innych osób i dlaczego, kto używa danych argumentów.

Na tym forum wszyscy zarabiają powyżej 5 tysięcy do ręki, tak wynika z wpisów :)

17 minut temu, jack napisał:

Poczekam na końcowe wyniki. Zobaczymy czy faktycznie emerytura z ładem będzie wyższa niż przed ładem. Jak rozumiem, Ład załatwia też podwyżkę inflacyjną?

Przecież waloryzacja obejmuje inflację i nie ma nic wspólnego z ładem. Do tego kwota wolna od podatku w Nowym Ładzie też jest dla wszystkich duuużo wyższa, więc spokojnie, jeszcze wyjdą na plus. Akurat o ten elektorat PiS dba i dobrze. To pierwszy rząd, który nie ma emerytów w dupie.

3 minuty temu, andy13 napisał:

To pierwszy rząd, który nie ma emerytów w dupie.

Bo to ich wyborcy 

12 minut temu, fluber napisał:

Widzę że są ludzie którzy nie słyszeli o waloryzacji emerytur:) 

Nie wiem po czym wznosisz. Ja bym się nie zdziwił, gdyby waloryzacja też wchodziła w Ład. Ale skoro nie to .... w sumie szkoda bo mogłoby być jeszcze weselej 

11 minut temu, Sebastian napisał:

Na tym forum wszyscy zarabiają powyżej 5 tysięcy do ręki, tak wynika z wpisów :)

To nic dziwnego. Żeby interesować się NBA na tyle żeby być na forum tematycznym raczej trzeba znać dobrze angielski, fora to miejsca w których gromadzą się ludzie 30 plus a nie młodsi, no i przede wszystkim mężczyźni. Chociażby z tych trzech powodów większość powinna zarabiać ponad średnia. 

2 minuty temu, jack napisał:

Nie wiem po czym wznosisz. Ja bym się nie zdziwił, gdyby waloryzacja też wchodziła w Ład. Ale skoro nie to .... w sumie szkoda bo mogłoby być jeszcze weselej 

Skoro pytasz o wyrównanie inflacji emerytom to zakładam że pytasz bo nie wiesz:) 

3 minuty temu, jack napisał:

Bo to ich wyborcy

Chyba bardziej nie mogłeś skomplementować PiSu :) Szacunek dla nich.

Ja może byłem wyborcą PO. Obiecali mi 3x15 a potem dowalili taką progresję zabierając ulgi, że do teraz chwytam się za portfel jak widzę Tuska.

1 minutę temu, andy13 napisał:

Chyba bardziej nie mogłeś skomplementować PiSu :) Szacunek dla nich.

Ja może byłem wyborcą PO. Obiecali mi 3x15 a potem dowalili taką progresję zabierając ulgi, że do teraz chwytam się za portfel jak widzę Tuska.

No ale to przecież rozsądne dbać o swoich wyborców. Przynajmniej na tyle by ten wyborca czuł się zadbany 😜

• matek zablokował(a) ten temat
  • Reikai odblokował(a) ten temat