Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

41 minut temu, darkonza napisał:

"Pójdźcie, błogosławieni Ojca mojego, weźcie w posiadanie królestwo, przygotowane wam od założenia świata!  Bo byłem głodny, a daliście Mi jeść;
byłem spragniony, a daliście Mi pić;
byłem przybyszem, a przyjęliście Mnie;
byłem nagi, a przyodzialiście Mnie;
byłem chory, a odwiedziliście Mnie;
byłem w więzieniu, a przyszliście do Mnie".
Wówczas zapytają sprawiedliwi: "Panie, kiedy widzieliśmy Cię głodnym i nakarmiliśmy Ciebie? spragnionym i daliśmy Ci pić? Kiedy widzieliśmy Cię przybyszem i przyjęliśmy Cię? lub nagim i przyodzialiśmy Cię? Kiedy widzieliśmy Cię chorym lub w więzieniu i przyszliśmy do Ciebie?" A Król im odpowie: "Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, co uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieście uczynili".
Wtedy odezwie się i do tych po lewej stronie: "Idźcie precz ode Mnie, przeklęci, w ogień wieczny, przygotowany diabłu i jego aniołom!
Bo byłem głodny, a nie daliście Mi jeść;
byłem spragniony, a nie daliście Mi pić;
byłem przybyszem, a nie przyjęliście Mnie;
byłem nagi, a nie przyodzialiście Mnie;
byłem chory i w więzieniu, a nie odwiedziliście Mnie."
Wówczas zapytają i ci: "Panie, kiedy widzieliśmy Cię głodnym albo spragnionym, albo przybyszem, albo nagim, kiedy chorym albo w więzieniu, a nie usłużyliśmy Tobie?" Wtedy odpowie im: "Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, czego nie uczyniliście jednemu z tych najmniejszych, tegoście i Mnie nie uczynili". I pójdą ci na mękę wieczną, sprawiedliwi zaś do życia wiecznego"

"A jeśli jakiś cudzoziemiec będzie Twoim gościem i będzie chciał obchodzić Paschę dla PANA, niech najpierw zostanie obrzezany każdy mężczyzna jego domu, a potem niech przystąpi i obchodzi ją. Wtedy będzie jak urodzony w tej ziemi. A ktokolwiek nie jest obrzezany, nie będzie z niej spożywał".

Jak widać wszystko po kolei.

Teraz weź Biblię, skalpel i możesz złożyć im propozycję na granicy.

Wyraźnie z cytatu wynika ze cudzoziemiec moze być gosciem przed obrzezaniem, a obrzezanie to jak będzie chciał razem z Tobą swiętować Wielkanoc. No i poza dyskusją są kobiety je wpuszczamy bezwarunkowo bo ich obrzezanie nie dotyczy.

10 minut temu, starYfaN napisał:

Teraz weź Biblię, skalpel i możesz złożyć im propozycję na granicy.

A jak się upierasz przy swojej interpretacji i dalej ich nie wpuszczasz, bo nie obrzezani to chyba sam powinienes wyemigrować jeśli obrzezany nie jestes.

12 minut temu, darkonza napisał:

Wyraźnie z cytatu wynika ze cudzoziemiec moze być gosciem przed obrzezaniem, a obrzezanie to jak będzie chciał razem z Tobą swiętować Wielkanoc. No i poza dyskusją są kobiety je wpuszczamy bezwarunkowo bo ich obrzezanie nie dotyczy.

A jak się upierasz przy swojej interpretacji i dalej ich nie wpuszczasz, bo nie obrzezani to chyba sam powinienes wyemigrować jeśli obrzezany nie jestes.

Wskazałem jedynie sens podawania powyższych cytatów.

Sens stricte jet prosty, w golfie głodujesz :) Wiec niech nie narzekają.

Serio @Cardi czy tobie się nie nudzi to coroczne udowadnianie jaki to marsz jest super? 

Bo wiesz co, ja nie włączałem radia, nie odpalałem żadnych mediów przez cały dzień i muszę ci przyznać że to był wyjątkowo udany 11ty listopada 

Ale wszedłem tu i musiałeś mi to k**** zjebać 

Może załóż sobie topick marsz niepodległości i tam będziecie się z vaskezem onanizować?

Bo serio mdło mi się robi na kolejną wzmiankę o MN, tak jak mdli mnie na słowo Smoleńsk 

Edytowane przez josephnba

6 godzin temu, josephnba napisał:

Serio @Cardi czy tobie się nie nudzi to coroczne udowadnianie jaki to marsz jest super? 

Bo wiesz co, ja nie włączałem radia, nie odpalałem żadnych mediów przez cały dzień i muszę ci przyznać że to był wyjątkowo udany 11ty listopada 

Może załóż sobie topick marsz niepodległości i tam będziecie się z vaskezem onanizować?

Bo serio mdło mi się robi na kolejną wzmiankę o MN, tak jak mdli mnie na słowo Smoleńsk 

coroczne udowadnianie? Co?

Przepraszam że nie wiedziałem, że józef z forum cały dzień się izolował i nie powinienem poruszać tematu, że wszystkie liberalne media mają zespół niespokojnych nóg, bo nikt nie demolował Wawki podczas marszu, na co wszyscy liczyli.

Na twitterze MN trendował caly dzień, ale musisz się dopi*****ić że wszedłeś w temat POLITYKA W POLSCE i jakiś pojeb o nicku Cardi napisał coś o Marszu.

Ale to moja wina, że zajrzałeś do tematu POLITYCZNEGO na forum o NBA. Wiadomo :) 

7 godzin temu, josephnba napisał:

mnie mdli na wszystkie antypisowe wzmianki w tym temacie!

niech hejterzy założą sobie może temat 'antypis' bo z jakiej racji mieliby pisać o tym w temacie polska scena polityczna!

12 godzin temu, starYfaN napisał:

Wskazałem jedynie sens podawania powyższych cytatów.

Wskazuję jedynie na to ze ludzie słownie deklarują miłośc do Jezusa i nienawiśc do Stalina jednocześnie w realnym świecie wspierają dziąłania bliskie Stalinowi i odrzucaja bliskie Jezusowi. Żeby było śmieszniej w tej sytuacji Stalin okazuje się "prawakiem" a Jezus jest znienawidzonym "lewakiem"

" Jego plan zakładał przekształcenie krajów zajętych przez Armię Czerwoną w strefy buforowe, mające bronić Rosję przed ewentualną agresją Zachodu. Stalin zmierzał więc do zerwania z dawnymi, historycznymi sporami o ziemię i wyrysowania nowych, bardziej stabilnych granic zgodnych z podziałami etnicznymi. Drogą do tego celu było stworzenie państw narodowych bardziej niż kiedykolwiek wcześniej jednolitych etnicznie. "

Tytuł oczywiście taki by Stalina nienawidzić jeszcze mocniej:

https://www.newsweek.pl/wiedza/historia/granice-wytyczane-przez-stalina-skutki-pokretnej-logiki-dyktatora-odczuwamy-do-dzis/5f0pz0v

4 minuty temu, darkonza napisał:

Wskazuję jedynie na to ze ludzie słownie deklarują miłośc do Jezusa i nienawiśc do Stalina jednocześnie w realnym świecie wspierają dziąłania bliskie Stalinowi i odrzucaja bliskie Jezusowi. Żeby było śmieszniej w tej sytuacji Stalin okazuje się "prawakiem" a Jezus jest znienawidzonym "lewakiem"

" Jego plan zakładał przekształcenie krajów zajętych przez Armię Czerwoną w strefy buforowe, mające bronić Rosję przed ewentualną agresją Zachodu. Stalin zmierzał więc do zerwania z dawnymi, historycznymi sporami o ziemię i wyrysowania nowych, bardziej stabilnych granic zgodnych z podziałami etnicznymi. Drogą do tego celu było stworzenie państw narodowych bardziej niż kiedykolwiek wcześniej jednolitych etnicznie. "

Tytuł oczywiście taki by Stalina nienawidzić jeszcze mocniej:

https://www.newsweek.pl/wiedza/historia/granice-wytyczane-przez-stalina-skutki-pokretnej-logiki-dyktatora-odczuwamy-do-dzis/5f0pz0v

Nic nie wskazujesz, bo uchodźcy mają wybór. Zgodnie z prawem międzynarodowym, przedstawiono im możliwość ubiegania się o azyl na Białorusi.

Ambasada Iraku wzywa ich do bezpłatnego powrotu do domu, wystarczy się skontaktować w dowolny sposób.

A Ty tu piszesz o miłości bliźniego, bo Baćka ze swoją ubecją chce zarobić $.

14 minut temu, darkonza napisał:

Widzę, że ruskie portale mocno wjechały w banię:)

Bądźmy poważni, grupka ludzi napierdala w płot, gdy obok ma furtkę, przez którą ich zapraszamy. Mają tam opcję bycia nakarmionymi, napojonymi i nawet odwiezionym do domu. Ale oni wolą napierdalać w płot, a tak w ogóle to mamy się od nich odpi*****ić, bo idą dalej:)

I wtedy wpadasz z tekstem "podróżnych w dom przyjąć" :)

15 minut temu, starYfaN napisał:

Nic nie wskazujesz

W sumie jak wkleję jabłko i powiem ze to jest jabłko też mozesz napisać "to nie jest jabłko" i nikt Ci nic nie zrobi :P

9 minut temu, fluber napisał:

Widzę, że ruskie portale mocno wjechały w banię:)

Nie czytuję ruskich portali, a z fluberem juz staram sie nie wchodzić w tematy zwiazane z religią. Wolabym już o Stalinie :P, który to po morderczych przesiedleniach dokonał następnie morderczych represji w wyniku czego nastąpiło to co w tabelce widać:

Screenshot 2021-11-12 at 11-37-32 20405-Tekst artykułu-44729-1-10-20200213 pdf.png

Edytowane przez darkonza

13 godzin temu, darkonza napisał:

"Pójdźcie, błogosławieni Ojca mojego, weźcie w posiadanie królestwo, przygotowane wam od założenia świata!  Bo byłem głodny, a daliście Mi jeść;
byłem spragniony, a daliście Mi pić;
byłem przybyszem, a przyjęliście Mnie;
byłem nagi, a przyodzialiście Mnie;
byłem chory, a odwiedziliście Mnie;
byłem w więzieniu, a przyszliście do Mnie".
Wówczas zapytają sprawiedliwi: "Panie, kiedy widzieliśmy Cię głodnym i nakarmiliśmy Ciebie? spragnionym i daliśmy Ci pić? Kiedy widzieliśmy Cię przybyszem i przyjęliśmy Cię? lub nagim i przyodzialiśmy Cię? Kiedy widzieliśmy Cię chorym lub w więzieniu i przyszliśmy do Ciebie?" A Król im odpowie: "Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, co uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieście uczynili".
Wtedy odezwie się i do tych po lewej stronie: "Idźcie precz ode Mnie, przeklęci, w ogień wieczny, przygotowany diabłu i jego aniołom!
Bo byłem głodny, a nie daliście Mi jeść;
byłem spragniony, a nie daliście Mi pić;
byłem przybyszem, a nie przyjęliście Mnie;
byłem nagi, a nie przyodzialiście Mnie;
byłem chory i w więzieniu, a nie odwiedziliście Mnie."
Wówczas zapytają i ci: "Panie, kiedy widzieliśmy Cię głodnym albo spragnionym, albo przybyszem, albo nagim, kiedy chorym albo w więzieniu, a nie usłużyliśmy Tobie?" Wtedy odpowie im: "Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, czego nie uczyniliście jednemu z tych najmniejszych, tegoście i Mnie nie uczynili". I pójdą ci na mękę wieczną, sprawiedliwi zaś do życia wiecznego"

Mnie też oburza jak chrześcijanie z Białorusi traktują swoich gości których sami zaprosili;) 

Teraz, Deltuś napisał:

Stalin zrywał z dawnymi sporami narodowościowymi i chciał tylko matiuszki Rassiji bronić? Śmiech. Spytaj Kazachów, Azerow, Czeczenów, Gruzinów jak im się podobała ta koncepcja Stalina w latach 20-tych. Potem jest lista następnych narodów. 

Taki są tezy artykułu napisane przez "stalinofoba" - nie do mnie pretensje. No i też nie moja wina autor jest w Twojej opinii zbyt umiarkowanym "stalinofobem"

29 minut temu, darkonza napisał:

W sumie jak wkleję jabłko i powiem ze to jest jabłko też mozesz napisać "to nie jest jabłko" i nikt Ci nic nie zrobi :P

A jak mówię, że ludzie którzy nie chcą wracać do domu i nie chcą też składać wniosku o azyl, nie są uchodźcami, to możesz napisać, że są i nikt Ci nic nie zrobi :)

Będą się jednak osiedlać na Białorusi.

Godzinę temu, darkonza napisał:

Nie czytuję ruskich portali, a z fluberem juz staram sie nie wchodzić w tematy zwiazane z religią. Wolabym już o Stalinie :P, który to po morderczych przesiedleniach dokonał następnie morderczych represji w wyniku czego nastąpiło to co w tabelce widać:

Screenshot 2021-11-12 at 11-37-32 20405-Tekst artykułu-44729-1-10-20200213 pdf.png

0.8 przestępstwa na tysiąc mieszkańców w 1950 roku i 3 miliony ludzi w gułagu? :) ciekawe:) 

57 minut temu, starYfaN napisał:

A jak mówię, że ludzie którzy nie chcą wracać do domu i nie chcą też składać wniosku o azyl, nie są uchodźcami, to możesz napisać, że są i nikt Ci nic nie zrobi :)

Będą się jednak osiedlać na Białorusi.

Kurde nie wiem czy ktoś tym Arabom powiedział, że ciężko się w naszym rejonie nocuje w namiocie zimą. Ale w sumie w kurtkach z 5,5 tysiąca można pewnie spać i na szczycie K2. 

• matek zablokował(a) ten temat
  • Reikai odblokował(a) ten temat