Artlan Opublikowano 11 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 Polska według julka na jednym obrazku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 11 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 Trzeba przyznać , że na tych wszystkich marszach ciekawe towarzystwo się zbiera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 11 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 Lekturę prac tegorocznych noblistów ekonomicznych polecam szczególnie @Sebastian . Warto iść z duchem czasu 42 minuty temu, Artlan napisał: Polska według julka na jednym obrazku. @Artlan jak tam inflacja w Czechach? Dla kolegi pytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 11 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 @polskignom Nie jestem Artlanem ale nie wiem czy się doczekasz odpowiedzi i nie wiem tez czemu akurat do niego kierujesz zapytanie ale https://appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui/submitViewTableAction.do Tu masz w miare świeże dane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 11 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 (edytowane) 22 minuty temu, polskignom napisał: Lekturę prac tegorocznych noblistów ekonomicznych polecam szczególnie @Sebastian . Warto iść z duchem czasu A zobaczę co to, bo nie wiem czym się zajmowali, chociaż wiesz, są ludzie, którzy by chcieli nobla dla Piketty'ego Edytowane 11 Października 2021 przez Sebastian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 11 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 o! ministrant ciągle o mnie pisze? w sumie fajnie mieć psychofana - nawet takiego z niższej półki (widocznie na więcej nie zasługuję ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 11 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 (edytowane) 23 minuty temu, ely3 napisał: @polskignom Nie jestem Artlanem ale nie wiem czy się doczekasz odpowiedzi i nie wiem tez czemu akurat do niego kierujesz zapytanie ale https://appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui/submitViewTableAction.do Tu masz w miare świeże dane Dlatego, ze gadka o tym, ze inflacja, bo PiS jest koszmarna, lub co najwyżej świadczy o braku elementarnej wiedzy. Nie wiem co jest pod linkiem, bo mi się nie otwiera, ale wiem za to, ze mimo kompletnie odmiennej polityki pieniężnej Czesi zaliczyli największy skok inflacji we wrześniu w naszym regionie . To chyba powinno rozwiac wątpliwości jak duży wpływ ma polityka pieniężna na obecna inflacje. A ze w pakiecie gospodarka czeska jest jeszcze pod kreska, to przy okazji . 21 minut temu, Sebastian napisał: A zobaczę co to, bo nie wiem czym się zajmowali, chociaż wiesz, są ludzie, którzy by chcieli nobla dla Piketty'ego W skrócie badania udowadniające, ze wzrost minimalnej nie wpływa na bezrobocie . Ergo podwyższenie minimalnej ma pozytywny wpływ na gospodarkę Edytowane 11 Października 2021 przez polskignom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 11 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 5 minut temu, polskignom napisał: W skrócie badania udowadniające, ze wzrost minimalnej nie wpływa na bezrobocie . Ergo podwyższenie minimalnej ma pozytywny wpływ na gospodarkę Ale to jest w tej książce ? Bo z tego pierwszego wniosku ten drugi wcale nie wynika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 11 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 No nie, to jest mój skrót myślowy spowodowany lenistwem i pisaniem na komórce . Co nie zmienia faktu, ze w długim okresie jedno z drugim jest powiązane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 11 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 1 minutę temu, polskignom napisał: No nie, to jest mój skrót myślowy spowodowany lenistwem i pisaniem na komórce . Co nie zmienia faktu, ze w długim okresie jedno z drugim jest powiązane. Nie możesz wyciągać takich wniosków, równie dobrze można napisać, że powoduje mniejsze inwestycje i słabszy rozwój firm. W dłuższym okresie jest to przecież powiązane Proponuję nie rozszerzać interpretacji bez sensu. Kupię, przeczytam to się wypowiem, po jednym zdaniu nie będę oceniał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 11 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 11 godzin temu, quevas napisał: Czcigodny wyraźnie nie docenia poziomu desperacji pracowników TVP Info Może Szanowny wytłumaczyć czcigodnemu, co ma poziom desperacji pracowników TVP Info, do zaniechania pasowania na Wielkiego Mistrza Zakonu Krzyżackiego, skoro wskazałem zakon, gdzie Szanowny wypasuje idola z większym skutkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 11 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 Generalnie badali wpływ wzrostu minimalnej na bezrobocie. W skrócie. Mniejsze inwestycje i słabszy rozwój firm spowodowany przez wzrost minimalnej nie jest problemem. Wzrost minimalnej wymaga na firmach rozwój/automatyzację, a przy okazji „zapewnia” bogatszych konsumentów i pozbywa się firm bez żadnej wartości dodanej, czyli tych, które funkcjonują na rynku, bo płaca mało. Plusow jest o wiele więcej niż minusów z perspektywy całej gospodarki i zwykłego Kowalskiego. Inna sprawa, ze nie można tego sprowadzać do kwestii samego minimalnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 11 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 Znalazły się dzieci z Michałowa. Znalazły się w lesie. Tak Kaczyński definiuje bezpieczne dla nich miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 11 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 Pytanie, o co chodzi z tymi demonstrantami, z flagami i Unii, i hasłami zostajemy? Samo postanowienie TK, że część zapisów prawa unijnego jest w kontrze do konstytucji wystarczyło? Bo jakoś nie słyszałem, żeby ktokolwiek przedłożył cokolwiek, co miało by z nas tej Unii odinstalować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 11 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 Teraz, P_M napisał: Pytanie, o co chodzi z tymi demonstrantami, z flagami i Unii, i hasłami zostajemy? Samo postanowienie TK, że część zapisów prawa unijnego jest w kontrze do konstytucji wystarczyło? Bo jakoś nie słyszałem, żeby ktokolwiek przedłożył cokolwiek, co miało by z nas tej Unii odinstalować. Ogólnie TK w zasadzie potwierdził to, co potwierdziło sądownictwo chyba wszystkich krajów EU. A wiece, to nic innego jak robienie z ludzi idiotów, poprzez manipulacyjne utożsamianie postanowienia z polexitem. Nihil novi sub sole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 11 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 1 minutę temu, starYfaN napisał: Ogólnie TK w zasadzie potwierdził to, co potwierdziło sądownictwo chyba wszystkich krajów EU. A wiece, to nic innego jak robienie z ludzi idiotów, poprzez manipulacyjne utożsamianie postanowienia z polexitem. Nihil novi sub sole. Czyli tak jak myślałem, po staremu, lud daje się manipulować, lub lud na wiece został aktywnie zebrany, żeby wzbudzić strach w reszcie, która siedzi w domu i wpłynąć na sondaże i spróbować przechylić szalę na stronę KO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 11 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 (edytowane) 34 minuty temu, P_M napisał: Pytanie, o co chodzi z tymi demonstrantami, z flagami i Unii, i hasłami zostajemy? o to samo co zwykle (odsunięcie PiS od władzy) ci sami organizatorzy, przemawiający i potencjalni beneficjenci co zwykle - już od 6 lat (ot kilka zmian kosmetycznych jak Lempart zastępująca Kijowskiego czy Babcia Kasia zastępująca Lodzie z KoDu ) Edytowane 11 Października 2021 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 11 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 5 minut temu, Deltuś napisał: Bierz kredki, idź pod siedzibę PiS. I co dalej? Jak tam? Wyjaśnij mi co mam wspólnego z postpeerelowskim cwaniactwem czy dostałeś za mało dni do zastanowienia się jak na swoje możliwości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 11 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 7 minut temu, Deltuś napisał: Było napisane na samym początku. Powtórzę jeszcze raz. Miałeś o wiele łatwiej bo "uwlaszczyles się na panstwowym". Czego nie rozumiesz? Czyli lekarz we Francji też reprezentuje postpeerelowskie cwaniactwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 12 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2021 9 godzin temu, starYfaN napisał: Ogólnie TK w zasadzie potwierdził to, co potwierdziło sądownictwo chyba wszystkich krajów EU. A wiece, to nic innego jak robienie z ludzi idiotów, poprzez manipulacyjne utożsamianie postanowienia z polexitem. Nihil novi sub sole. Nie jestem pewny ale problemem nie jest to że Polska konstytucja stoi nad prawem unijnym bo to chyba nie jest w ogóle przedmiotem sporu. Problemem jest to że TK orzekł że traktat akcesyjny jest niezgodny z konstytucją. A to już robi różnice. Być może PiS myśli że jak znowu sprowadzi opozycję do roli totalsow to znów wygra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi