RappaR Opublikowano 1 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 8 minut temu, josephnba napisał: Piszę, że żeby zrobić 4-4.5 musi iść na karetkę Większość strażaków to ludzie z zarobkami po 3-3.5k i to że stażowym, dodatkami za pracę z psami, kierowcę czy jeszcze kilka innych Śmiejemy się, że strażak to robota dla samotnych gości żyjących z rodzicami bo za taką kasę ciężko utrzymać rodzinę 24 w straży, 24 na karetce i 24 na szeroko pojęty odpoczynek/czas dla rodziny Praca kur*a marzeń dla większości korposzczurow dla których problemy kończą się na dziś nie bylo awokado na owocowej Środzie I za 240h w miesiącu w WPR dostają 1000 zł? fajna bajka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 1 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 28 minut temu, RappaR napisał: I za 240h w miesiącu w WPR dostają 1000 zł? fajna bajka Paskow płacowych tu nie będę wklejał, ale wydaje mi się, że znam to środowisko na tyle dobrze, że mogę być wiarygodny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 1 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 2 minuty temu, josephnba napisał: Paskow płacowych tu nie będę wklejał, ale wydaje mi się, że znam to środowisko na tyle dobrze, że mogę być wiarygodny Ja znam paski ratowników dość dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 4 minuty temu, josephnba napisał: Paskow płacowych tu nie będę wklejał, ale wydaje mi się, że znam to środowisko na tyle dobrze, że mogę być wiarygodny Albo się nie zgadza czas pracy albo pensja bo w 4-6 zł/h to nikt nie uwierzy a tyle wychodzi z tego co napisałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 1 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 (edytowane) 11 minut temu, fluber napisał: Albo się nie zgadza czas pracy albo pensja bo w 4-6 zł/h to nikt nie uwierzy a tyle wychodzi z tego co napisałeś. Masz wyżej linka z placami opartego na raporcie z Komendy PSP Ja sobie tych kwot nie wymyśliłem Podstawa strażaka nie będącego oficerem jest żenująco niska A czas pracy w straży jest stały 24/48 13 minut temu, RappaR napisał: Ja znam paski ratowników dość dobrze Tych ze szpitali mających umowy, czy tych z karetek na samozatrudnieniu? Edytowane 1 Października 2021 przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 1 minutę temu, josephnba napisał: Masz wyżej linka z placami opartego na raporcie z Komendy PSP Ja sobie tych kwot nie wymyśliłem Podstawa strażaka nie będącego oficerem jest żenująco niska Ale ja się odnoszę do tego co napisałeś o pracy kolegi w karetce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 1 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 8 minut temu, josephnba napisał: Tych ze szpitali mających umowy, czy tych z karetek na samozatrudnieniu? I jednych i drugich, przy czym sam jestem na samozatrudnieniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 1 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 32 minuty temu, fluber napisał: Ale ja się odnoszę do tego co napisałeś o pracy kolegi w karetce Napisałem tylko że mają 5 razy więcej wyjazdów, są na c***owych umowach Aha i że owy strażaków dorabia na karetkach (sam jeździłem trochę swego czasu w transportach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 1 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 O czym traktuje ostatnie 6 stron? Kwestia wypełniacza? Trociny, które jak dostaną wilgoci, to napęcznieją? Pytam, bo logiki nie ma w tym żadnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 1 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 Ostatnie dwie są o galopującym dobrobycie - wszyscy dobrze zarabiają pod warunkiem, że pracują na dwóch etatach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 1 minutę temu, Pablo81 napisał: Ostatnie dwie są o galopującym dobrobycie - wszyscy dobrze zarabiają pod warunkiem, że pracują na dwóch etatach Niby śmieszne ale to jest w sumie w wielu zawodach potężna pułapka. Jak masz np nadgodzine za która Ci płacą 100 złotych, to pokusa napierdalania nadgodzin jest potężna a za tym idzie dobry hajs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 1 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 1 minutę temu, fluber napisał: Niby śmieszne ale to jest w sumie w wielu zawodach potężna pułapka. Jak masz np nadgodzine za która Ci płacą 100 złotych, to pokusa napierdalania nadgodzin jest potężna a za tym idzie dobry hajs. To nie jest śmieszne. To jest straszne. Znajomy strażak - służba, potem ratownik na basenie (co jest zabronione w wymiarze godzin, w którym to wykonuje), znajoma pracownica banku po pracy wciska ubezpieczenia, nauczycielka - wiadomo korki, pielęgniarka, standardowo - 260h miesiąc pracy, prowadzący własny biznes mają nielimitowany czas pracy. Słowo kluczowe: KREDYT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 1 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 (edytowane) Reasumując nasz dobrobyt objawia się wolnymi etatami, które mogą wypełnić gówno zarabiający pracownicy by dzięki temu, pracując na 2 etatach mogli dobrze zarobić. A, no i ci, którzy chcą pracować tak jak cywilizowani ludzie a po robocie zająć się wychowaniem dzieci i rozwijaniem swoich pasji to lenie. Wobec tych szokujących ustaleń trzeba by jeszcze uściślić czy minimum sukcesu jakim jest 8000 zł netto tyczy się pracy na jednym czy nieograniczonej ilości etatów. Edytowane 1 Października 2021 przez jack Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 1 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 32 minuty temu, Pablo81 napisał: To nie jest śmieszne. To jest straszne. Znajomy strażak - służba, potem ratownik na basenie (co jest zabronione w wymiarze godzin, w którym to wykonuje), znajoma pracownica banku po pracy wciska ubezpieczenia, nauczycielka - wiadomo korki, pielęgniarka, standardowo - 260h miesiąc pracy, prowadzący własny biznes mają nielimitowany czas pracy. Słowo kluczowe: KREDYT. Ważne że w excelu rośnie i można gloryfikować naszego cesarza Mateusza. Chałwa Wielkiemu Imperium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 15 minut temu, jack napisał: Reasumując nasz dobrobyt objawia się wolnymi etatami, które mogą wypełnić gówno zarabiający pracownicy by dzięki temu, pracując na 2 etatach mogli dobrze zarobić. A, no i ci, którzy chcą pracować tak jak cywilizowani ludzie a po robocie zająć się wychowaniem dzieci i rozwijaniem swoich pasji to lenie. Wobec tych szokujących ustaleń trzeba by jeszcze uściślić czy minimum sukcesu jakim jest 8000 zł netto tyczy się pracy na jednym czy nieograniczonej ilości etatów. Myślę że szybko zapomnieliśmy że zaledwie 10 lat temu płacą minimalna na rękę po raz pierwszy nie była trzycyfrowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 1 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 4 minuty temu, fluber napisał: Myślę że szybko zapomnieliśmy że zaledwie 10 lat temu płacą minimalna na rękę po raz pierwszy nie była trzycyfrowa. Jak z ziomeczkami w 2005-2006 wchodziliśmy jedną nogą na rynek pracy było 20% bezrobocia i pracę jako małolat/student bez skillów można było dostać praktycznie tylko jak ci znajomy załatwił. 5zł/h to była już lepsza stawka. Gud times. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 1 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 2 minuty temu, Chytruz napisał: Jak z ziomeczkami w 2005-2006 wchodziliśmy jedną nogą na rynek pracy było 20% bezrobocia i pracę jako małolat/student bez skillów można było dostać praktycznie tylko jak ci znajomy załatwił. 5zł/h to była już lepsza stawka. Gud times. gimby nie znajo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 1 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 (edytowane) 17 minut temu, fluber napisał: Myślę że szybko zapomnieliśmy że zaledwie 10 lat temu płacą minimalna na rękę po raz pierwszy nie była trzycyfrowa. A jednym z kluczowych projektów PiSu dla zwycięstwa w wyborach była stawka minimalna na rękę na poziomie 12 zł/h BRUTTO Edytowane 1 Października 2021 przez RappaR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 1 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 10 minut temu, Chytruz napisał: Jak z ziomeczkami w 2005-2006 wchodziliśmy jedną nogą na rynek pracy było 20% bezrobocia i pracę jako małolat/student bez skillów można było dostać praktycznie tylko jak ci znajomy załatwił. 5zł/h to była już lepsza stawka. Gud times. Wchodziłem na rynek w 2009 to praca w korpo za 1900 netto to była podjarka w c*** , ale Ci sprzedający garnki kosili koło 5-6 koła - tygrysy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 1 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 1 minutę temu, Koelner napisał: Wchodziłem na rynek w 2009 to praca w korpo za 1900 netto to była podjarka w c*** , ale Ci sprzedający garnki kosili koło 5-6 koła - tygrysy. Na pewno? W 2010 miałem 1600 netto w fabryce mebli, umiejąc jedynie klikać w komputer i przez to ładowałem szablony do pulpitu maszyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi