polskignom Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 2 minuty temu, P_M napisał: Chętne zobaczyłbym ankietę z zarobkami wśród userów tego forum Myślę, że czasami na potrzeby dyskusji, łatwiej byłoby poczuć perspektywę innych osób i dlaczego, kto używa danych argumentów. Tak na oko to 90% userow z tego tematu traci na polskim ladzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 23 minuty temu, polskignom napisał: Tak na oko to 90% userow z tego tematu traci na polskim ladzie. Paradoksalnie poza jego największym krytykiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 5 godzin temu, fluber napisał: Względem czego? Bo ta czternastka miała być jednorazowa a nie permanentna. Ale licząc z czternastka sprzed roku to do przodu jest każdy kto ma emeryturę do 4k brutto około. Wuc mówił, że będzie na zawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 8 minut temu, jack napisał: Wuc mówił, że będzie na zawsze. Rozumiem że identyfikujesz sie z grupa która krytykowała PiS za wprowadzenie 14 emerytury a teraz krytykuje PiS za to że 14 emerytury nie będzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 Teraz, fluber napisał: Rozumiem że identyfikujesz sie z grupa która krytykowała PiS za wprowadzenie 14 emerytury a teraz krytykuje PiS za to że 14 emerytury nie będzie? Identyfikuje się z grupą, która uważa, że wyborcy PIS nie potrafią liczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 5 minut temu, jack napisał: Identyfikuje się z grupą, która uważa, że wyborcy PIS nie potrafią liczyć Jeżeli Polski ład daje większe pieniądze większości emerytów niż czternasta emerytura to może jednak potrafią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 Teraz, fluber napisał: Jeżeli Polski ład daje większe pieniądze większości emerytów niż czternasta emerytura to może jednak potrafią? Poczekam na końcowe wyniki. Zobaczymy czy faktycznie emerytura z ładem będzie wyższa niż przed ładem. Jak rozumiem, Ład załatwia też podwyżkę inflacyjną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 1 minutę temu, jack napisał: Jak rozumiem, Ład załatwia też podwyżkę inflacyjną? Z niewiedzy wyborców PiS się śmiejesz a takie pytania zadajesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 6 minut temu, fluber napisał: Z niewiedzy wyborców PiS się śmiejesz a takie pytania zadajesz? Przecież szczegółów polskiego ładu nie znają nawet jego twórcy. Więc jak można się z niego cieszyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 Teraz, jack napisał: Przecież szczegółów polskiego ładu nie znają nawet jego twórcy. Więc jak można się z niego cieszyć Widzę że są ludzie którzy nie słyszeli o waloryzacji emerytur:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 Godzinę temu, P_M napisał: Chętne zobaczyłbym ankietę z zarobkami wśród userów tego forum Myślę, że czasami na potrzeby dyskusji, łatwiej byłoby poczuć perspektywę innych osób i dlaczego, kto używa danych argumentów. Na tym forum wszyscy zarabiają powyżej 5 tysięcy do ręki, tak wynika z wpisów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy13 Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 17 minut temu, jack napisał: Poczekam na końcowe wyniki. Zobaczymy czy faktycznie emerytura z ładem będzie wyższa niż przed ładem. Jak rozumiem, Ład załatwia też podwyżkę inflacyjną? Przecież waloryzacja obejmuje inflację i nie ma nic wspólnego z ładem. Do tego kwota wolna od podatku w Nowym Ładzie też jest dla wszystkich duuużo wyższa, więc spokojnie, jeszcze wyjdą na plus. Akurat o ten elektorat PiS dba i dobrze. To pierwszy rząd, który nie ma emerytów w dupie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 3 minuty temu, andy13 napisał: To pierwszy rząd, który nie ma emerytów w dupie. Bo to ich wyborcy 12 minut temu, fluber napisał: Widzę że są ludzie którzy nie słyszeli o waloryzacji emerytur:) Nie wiem po czym wznosisz. Ja bym się nie zdziwił, gdyby waloryzacja też wchodziła w Ład. Ale skoro nie to .... w sumie szkoda bo mogłoby być jeszcze weselej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 11 minut temu, Sebastian napisał: Na tym forum wszyscy zarabiają powyżej 5 tysięcy do ręki, tak wynika z wpisów To nic dziwnego. Żeby interesować się NBA na tyle żeby być na forum tematycznym raczej trzeba znać dobrze angielski, fora to miejsca w których gromadzą się ludzie 30 plus a nie młodsi, no i przede wszystkim mężczyźni. Chociażby z tych trzech powodów większość powinna zarabiać ponad średnia. 2 minuty temu, jack napisał: Nie wiem po czym wznosisz. Ja bym się nie zdziwił, gdyby waloryzacja też wchodziła w Ład. Ale skoro nie to .... w sumie szkoda bo mogłoby być jeszcze weselej Skoro pytasz o wyrównanie inflacji emerytom to zakładam że pytasz bo nie wiesz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 13 minut temu, Sebastian napisał: Na tym forum wszyscy zarabiają powyżej 5 tysięcy do ręki, tak wynika z wpisów 5k netto to nie są jakieś wygórowane zarobki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy13 Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 3 minuty temu, jack napisał: Bo to ich wyborcy Chyba bardziej nie mogłeś skomplementować PiSu Szacunek dla nich. Ja może byłem wyborcą PO. Obiecali mi 3x15 a potem dowalili taką progresję zabierając ulgi, że do teraz chwytam się za portfel jak widzę Tuska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 1 minutę temu, P_M napisał: 5k netto to nie są jakieś wygórowane zarobki. Ja akurat po wpisach średnią pensje bym jednak ocenił po członkach tematu na powyżej 25k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 1 minutę temu, fluber napisał: Skoro pytasz o wyrównanie inflacji emerytom to zakładam że pytasz bo nie wiesz:) Pytam tylko czy Ład obejmuje również podwyżkę emerytur. Już mi tu nie wkładaj nic w usta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 1 minutę temu, P_M napisał: 5k netto to nie są jakieś wygórowane zarobki. Nie są wygórowane ale nie są niskie. Mediana wynagrodzeń wynosi pewnie gdzieś koło 3300 zł na rękę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 1 minutę temu, andy13 napisał: Chyba bardziej nie mogłeś skomplementować PiSu Szacunek dla nich. Ja może byłem wyborcą PO. Obiecali mi 3x15 a potem dowalili taką progresję zabierając ulgi, że do teraz chwytam się za portfel jak widzę Tuska. No ale to przecież rozsądne dbać o swoich wyborców. Przynajmniej na tyle by ten wyborca czuł się zadbany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi