fluber Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 28 minut temu, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a): wytlumacze Ci, i zadaj sobie pytanie sam. co takiego się stało, ze Niemcy strategiczny partner Rosji, odsunał się a raczej wypiął na Rosje jak doszlo do inwazji na ukraine, bylo takie spotkanie przywodcow usa francji i niemiec jeszcze przed 2022 roku juz nie pamietam gdzie, i tam zapadla moim zdaniem decyzja ze USA w zamian za pozostawienie Rosji na rzecz Ukrainy przez niemcy da im zielone swiatlo do urządzania europy po swojemu, i to sie dzieje, ta redukcja amerykanskich wojsk w europie etc. to są takie male kroczki, Niemcy sie zbroją na potęgę, do tego sojusz z Ukraina, ostatnio podpisywali jakies umowy militarne etc. W 2021 roku w Europie stacjonowało łącznie około 80 tysięcy amerykańskich żołnierzy. Liczba ta dzieliła się na dwie główne grupy: Około 64–65 tysięcy wojskowych stacjonujących na stałe w europejskich bazach (głównie w Niemczech, Włoszech i Wielkiej Brytanii). Około 15 tysięcy żołnierzy przebywających na kontynencie w ramach sił rotacyjnych. W 2026 roku w Europie stacjonuje 80-84 tysiące amerykańskich żołnierzy. Z obecnej puli amerykańskich żołnierzy w Europie podział wygląda następująco: Siły stacjonujące na stałe (ok. 68 tysięcy): Stanowią one zdecydowaną większość i są na stałe przydzielone do długoterminowych baz. Siły rotacyjne (ok. 12–16 tysięcy): To wojska rozmieszczane tymczasowo, najczęściej na kilkumiesięczne zmiany, w ramach wzmacniania wschodniej flanki NATO. Głównym ośrodkiem dla sił rotacyjnych jest Polska, która gości około 10 tysięcy z nich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vice-rezerwa-rezerwy2 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Teraz, fluber napisał(a): W 2021 roku w Europie stacjonowało łącznie około 80 tysięcy amerykańskich żołnierzy. Liczba ta dzieliła się na dwie główne grupy: Około 64–65 tysięcy wojskowych stacjonujących na stałe w europejskich bazach (głównie w Niemczech, Włoszech i Wielkiej Brytanii). Około 15 tysięcy żołnierzy przebywających na kontynencie w ramach sił rotacyjnych. W 2026 roku w Europie stacjonuje 80-84 tysiące amerykańskich żołnierzy. Z obecnej puli amerykańskich żołnierzy w Europie podział wygląda następująco: Siły stacjonujące na stałe (ok. 68 tysięcy): Stanowią one zdecydowaną większość i są na stałe przydzielone do długoterminowych baz. Siły rotacyjne (ok. 12–16 tysięcy): To wojska rozmieszczane tymczasowo, najczęściej na kilkumiesięczne zmiany, w ramach wzmacniania wschodniej flanki NATO. Głównym ośrodkiem dla sił rotacyjnych jest Polska, która gości około 10 tysięcy z nich jezu... Trump zapowiedzial redukcje wojsk i to grubą w najblizszych latach. o to mi chodzilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Teraz, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a): jezu... Trump zapowiedzial redukcje wojsk i to grubą w najblizszych latach. o to mi chodzilo Co to ma do spotkania z 2021 roku? Przecież to co piszesz się kupy nie trzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 9 minut temu, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a): przecież to już się stało, niemcy pozostawily od 2022 roku Rosje na pastwe losu, wlasciwie nic nie zrobily by pomoc swojemu najwiekszemu sojusznikowi i parnerowi. wystawili ich do wiatru, myslalem ze to dla ciebie widoczne i oczywiste https://www.money.pl/biznes/niemiecki-biznes-wraca-do-rosji-po-raz-pierwszy-od-2022-pojawi-sie-na-forum-putina-7292577921194432a.html https://wiadomosci.onet.pl/swiat/o-tym-mowi-sie-za-malo-tak-niemiecki-biznes-uklada-sie-z-rosja/tx56rrg https://defence24.pl/geopolityka/niemiecki-biznes-chce-powrotu-dobrych-relacji-z-moskwa nikt (z 'zachodniego świata') nie wróci szybciej do BaU z Rosją niż Niemcy dlatego tak śmieszy że ci którzy dziś najintensywniej śledzą 'ruskie onuce' w każdym możliwym miejscu, będą tymi którzy pierwsi przestawią się na tryb walki z rusofobią ciemnogrodu...bez jakiejkolwiek refleksji 9 minut temu, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a): nie no jak warszawiacy pozwolą na to by w ich miescie byly placowki antypolskiej banderowsko-nazistowskiej organizacji to masz racje nic takiego spoko. ale to też nie jest tak że Warszawa jest jakąś niedostępną twierdzą dla ludzi spoza -> raczej łatwo tu dojechać z każdego miejsca w PL (a tablice informujące o odległości do Wwa zaczynają się średnio 300 km od jej granic!) także tego...zapraszamy! działaj! 9 minut temu, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a): az tak to się nie zwierzam. moze mam, może nie pozdro czyli tak: zwierzanie się z działań na pograniczu prawa (jak rozumiem!) w ramach kultywowania swojego 'genu agresji' -> spoko zwierzanie się ze swojej sytuacji społecznej w kontekście kompleksowego dbania o dobro narodu -> o nie nie, to już za dużo! no spoko -> ku chwale ojczyzny! Edytowane 2 godziny temu przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vice-rezerwa-rezerwy2 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 3 minuty temu, fluber napisał(a): Co to ma do spotkania z 2021 roku? Przecież to co piszesz się kupy nie trzyma. ty albo jestes pierdolniety albo nie wiem, przeciez wszystko na swoj cykl, wytlumacze ci w ciagu najblizszych lat , dekady, wojska amerykanskie będą sie powoli stąd wycofywac a niemieckie rosnąc w sile. no juz prosciej nie moge, 1 minutę temu, julekstep napisał(a): zwierzanie się ze swojej sytuacji społecznej w kontekście kompleksowego dbania o dobro narodu -> o nie nie, to już za dużo! stary moja rodzina to moja swiętość i prywatnosc. nie mam zamiaru nikogo o takich rzeczach informowac nawet na forum dobra z mojej strony eot. milego wieczoru wszystkim nawet @fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 11 minut temu, LAF napisał(a): Czekaj , czekaj. Ty piszesz jest groźniejsza niż to co się dzieje na wschodzie ? ale to chyba oczywiste? sytuacja na wschodzie może, ale nie musi wpłynąć na zmianę Polski 'jaką znamy' sytuacja demograficzna (i fakt że mimo tego że już jest przec***owo, to trend jest jeszcze negatywny) na pewno wpłynie na zmianę Polski 'jaką znamy' 3 minuty temu, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a): stary moja rodzina to moja swiętość i prywatnosc. nie mam zamiaru nikogo o takich rzeczach informowac nawet na forum a ktoś tu pytał o pesele czy inne dane PII? xD Edytowane 2 godziny temu przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 4 minuty temu, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a): ty albo jestes pierdolniety albo nie wiem, No wydaje mi się, że właśnie nie wiesz 4 minuty temu, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a): przeciez wszystko na swoj cykl, wytlumacze ci w ciagu najblizszych lat , dekady, wojska amerykanskie będą sie powoli stąd wycofywac a niemieckie rosnąc w sile. no juz prosciej nie moge, Tak, to się może zdarzyć, ale pisanie o jakimś tajnym spotkaniu sprzed 2022 roku w tym kontekście? Rok po tym spotkaniu sprowadzono 20 tysięcy dodatkowych amerykańskich żołnierzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Godzinę temu, julekstep napisał(a): ok, myślałem że 'kilka lat' to krótsza perspektywa, no ale - jeśli dożyjemy - to zobaczymy! i wydaje mi się że tutaj też jest mocny rozjazd między tym co piszesz -> najpierw tekst o Ukrainie jako 'śmiertelnym zagrożeniu' a teraz wychodzi że tutaj głównym triggerem mają być jednak Niemcy (i - jak rozumiem - Ukraina się tylko podepnie czując 'okazję') więc to chyba jednak Niemcy są dla nas śmiertelnym zagrożeniem? I tu sensu largo się zgadzam, Niemiec to zawsze będzie wróg...ale ofc wątpię żeby coś mieli ruszać w najbliższym czasie (chyba że faktycznie w związku z rozpi****lem wewnętrznym jaki u nich się zaczyna dziać będą szukać ujścia na zewnątrz -> sukcesy afd mogą budzić pewien niepokój) Tutaj też trzeba pamiętać o tym że Niemiec z Ruskiem zawsze się prędzej czy później dogada (strzelam że już niedługo ci od onuco-inkwizycji z powrotem przestawią wajchę na ocieplanie stosunków, jak tylko Niemcy wrócą do biznesowego BAU z Ruskimi ) -> gorszym dla nas combo wydaje się Niemiec + Rusek niż Niemiec + Ukrainiec... więc jeśli założymy że masz rację (i Niemcy na nas ruszą w przeciągu 15 lat) to optymalną opcją jest chyba to żeby wojna na wschodzie trwała jak najdłużej...a że Ukraina jest słabsza to jednak warto im jakoś tam pomagać (ofc pewnie rozsądniej niż to się działo do tej pory), c'nie? Wez mu nie burz syndromu oblezonej twierdzy jakimis swoimi whatifami, m’okej?!?!? 57 minut temu, julekstep napisał(a): Rozumiem że Ty jako nie-cwelo Polak dbający o przyszłość narodu masz co najmniej trójkę, żeby ładnie przekroczyć wskaźnik zastępowalności? 52 minuty temu, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a): az tak to się nie zwierzam. moze mam, może nie pozdro Czyli z duzego kutasa na pokaz malo produktywnosci xD w koncu latwiej walczyc z wirtualna III wojna polska vs reszta swiata na niszowym forum… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 50 minut temu, julekstep napisał(a): ale to chyba oczywiste? sytuacja na wschodzie może, ale nie musi wpłynąć na zmianę Polski 'jaką znamy' sytuacja demograficzna (i fakt że mimo tego że już jest przec***owo, to trend jest jeszcze negatywny) na pewno wpłynie na zmianę Polski 'jaką znamy' Postępującą islamizacja Europy czy sytuacja na wschodzie jest chyba bardziej niebezpieczna niż to, że Polki są zmanierowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 4 minuty temu, LAF napisał(a): Postępującą islamizacja Europy czy sytuacja na wschodzie jest chyba bardziej niebezpieczna niż to, że Polki są zmanierowane. to faceci wolą walić konia na onlyfans, jakoś grube polki hop hop hop przyjmują subsaharyjskie kutasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 7 minut temu, LAF napisał(a): Postępującą islamizacja Europy czy sytuacja na wschodzie jest chyba bardziej niebezpieczna niż to, że Polki są zmanierowane. przecież c***owa demografia otwiera na oścież furtkę dla islamizacji Europy lol i czemu za c***ową demografię w PL obwiniasz tylko Polki? Typu w ostatnich 20-30 latach zmanierowały się dużo bardziej niż typiary xD Edytowane 1 godzinę temu przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 59 minut temu Udostępnij Opublikowano 59 minut temu 14 minut temu, LAF napisał(a): Postępującą islamizacja Europy czy sytuacja na wschodzie jest chyba bardziej niebezpieczna niż to, że Polki są zmanierowane. Goonerzy są gorsi niż Polki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 36 minut temu Udostępnij Opublikowano 36 minut temu 22 minuty temu, fluber napisał(a): Goonerzy są gorsi niż Polki aż musiałem sprawdzić co to znaczy 32 minuty temu, julekstep napisał(a): przecież c***owa demografia otwiera na oścież furtkę dla islamizacji Europy lol kto jest Konradem Mazowieckim i ściąga do nas imigrantów aby podnieśli nam demografie? 35 minut temu, julekstep napisał(a): i czemu za c***ową demografię w PL obwiniasz tylko Polki? Typu w ostatnich 20-30 latach zmanierowały się dużo bardziej niż typiary xD to co robią Polacy, że mamy niższą demografie ? Tutaj by się przydał @RappaR w tej rozmowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 28 minut temu Udostępnij Opublikowano 28 minut temu 7 minut temu, LAF napisał(a): to co robią Polacy, że mamy niższą demografie ? Tutaj by się przydał @RappaR w tej rozmowie. raczej czego nie robią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan A. Opublikowano 4 minuty temu Udostępnij Opublikowano 4 minuty temu 2 godziny temu, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a): jesli mieszkancy warszawy ( jesli tutaj są i czytają) nic z tym nie zrobią to są dla mnie zwyklymi cfelami, to powinno zostać fizycznie niszczone od podpalen bo inne dziala zmierzajace do rozjebania tego przybytu. ale mowie po cfelo polakach wykorzenionych z genu agresji duzo sie nie spodziwam. Na szczęście my, cfelopolacy mamy Ciebię i 'Salcesona' - dwóch niewykorzenionych z genu agresji internetowych wojowników - ruszajcie do boju, ku chwale ojczyzny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 3 minuty temu Udostępnij Opublikowano 3 minuty temu 25 minut temu, julekstep napisał(a): raczej czego nie robią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi