Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

Ukraińcy i Polacy zgromadzili się, aby zapalić Płomień Braterstwa i oddać hołd żołnierzom Armii Ukraińskiej Republiki Ludowej.

To nie rok 1950 tylko 2026. Dlaczego to zawsze są te same osoby? Te co podpisują absurdalne listy otwarte, noszą żonkile w kwietniu, wychwalają profesjonalizm Rosjan w pewnym śledztwie, przepraszają za Jedwabne i Kielce....

9 godzin temu, jack napisał(a):

Na „korzyść” Ukraińców działa statystyka, łatwiej na takiego trafić 😉

Wobec dziadka prowadzono wzmożone uczynności operacyjne, po czym sąd puścił go wolno. Teraz dzielne oddziały zatrzymały dwie drobniutkie blondyneczki? Kajdanki za splunięcie? 

21 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

Ukraińcy i Polacy zgromadzili się, aby zapalić Płomień Braterstwa i oddać hołd żołnierzom Armii Ukraińskiej Republiki Ludowej.

To nie rok 1950 tylko 2026. Dlaczego to zawsze są te same osoby? Te co podpisują absurdalne listy otwarte, noszą żonkile w kwietniu, wychwalają profesjonalizm Rosjan w pewnym śledztwie, przepraszają za Jedwabne i Kielce....

Wobec dziadka prowadzono wzmożone uczynności operacyjne, po czym sąd puścił go wolno. Teraz dzielne oddziały zatrzymały dwie drobniutkie blondyneczki? Kajdanki za splunięcie? 

Pojebalo was do reszty? Oglądałem filmiki jak jakaś agresywna baba pluje na faceta wielokrotnie, atakuje go i przewraca na niego parosal. Spirala zjebania się nakręca. Jak otworzy się FB to wylew takiego syfu. Już nawet nie same incydenty wywolane przez Ukraińców czy reakcje służb, a takie powielanie i ciągle szczucie uruchamia takie blond bohaterki.

@julekstep uwaga! Przypadek medialny! Proszę o ekspertyzę eksperta od przypadków medialnych! (Spoiler: materiał nie zawiera statystyk).

9 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Pojebalo was do reszty? Oglądałem filmiki jak jakaś agresywna baba pluje na faceta wielokrotnie, atakuje go i przewraca na niego parosal. Spirala zjebania się nakręca. Jak otworzy się FB to wylew takiego syfu. Już nawet nie same incydenty wywolane przez Ukraińców czy reakcje służb, a takie powielanie i ciągle szczucie uruchamia takie blond bohaterki.).

Po czym sąd ja wypuści do domu, a podatnik sfinansuje kolejną pokazówkę Kierwy. Dobrze że te ukry nie trafiły na swojego rodaka z nożem albo z metalową rurką. Zastanawiałem się dla kogo te ustawki są urządzane. Dla Panczenko to raz. Przyjdzie, rozpłacze się a potem poprosi o pieniądze na kolejną zrzutkę? Wiadomo. Byznes i korzyści dla SBU. Ale dla ciebie? Co cię tak w tym kręci? Gnojony już jesteś przez dojcze rząd tam w enerdefenie, po co tego samego chcesz dla Polaków w Polsce?

Teraz, DLT_Braddock napisał(a):

Po czym sąd ja wypuści do domu, a podatnik sfinansuje kolejną pokazówkę Kierwy. Dobrze że te ukry nie trafiły na swojego rodaka z nożem albo z metalową rurką. Zastanawiałem się dla kogo te ustawki są urządzane. Dla Panczenko to raz. Przyjdzie, rozpłacze się a potem poprosi o pieniądze na kolejną zrzutkę? Wiadomo. Byznes i korzyści dla SBU. Ale dla ciebie? Co cię tak w tym kręci? Gnojony już jesteś przez dojcze rząd tam w enerdefenie, po co tego samego chcesz dla Polaków w Polsce?

Ale ty musisz być nieszczęśliwy w życiu. Jakaś przykrość spotkała w Finlandii czy tam Iralandii i teraz wjeżdża kompensacja?

18 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Pojebalo was do reszty? Oglądałem filmiki jak jakaś agresywna baba pluje na faceta wielokrotnie, atakuje go i przewraca na niego parosal. Spirala zjebania się nakręca. Jak otworzy się FB to wylew takiego syfu. Już nawet nie same incydenty wywolane przez Ukraińców czy reakcje służb, a takie powielanie i ciągle szczucie uruchamia takie blond bohaterki.

niech podziękują swojemu prezydentowi. lepiej niech idzie to w tym kierunku niż drugim a Polska idealnie spełnia rolę lenna USA które nie jest obecnie przychylne ukrainie 

7 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

W ostatnim pełnym okresie sprawozdawczym (rok 2024) Komenda Główna Policji odnotowała w Polsce dokładnie 13 241 przestępstw przeciwko życiu i zdrowiu

Ale atak Ukraińca z nożem. Polityka argumentow incydentalnych. Kampania dla idiotów.

35 minut temu, Koelner napisał(a):

niech podziękują swojemu prezydentowi. lepiej niech idzie to w tym kierunku niż drugim a Polska idealnie spełnia rolę lenna USA które nie jest obecnie przychylne ukrainie 

Wiadomo, że Zelenski zjebał, ale tworzenie równoległej rzeczywistości poprzez rozszerzenie incydentów na całość wbrew statystykom prowadzi do internetowej nagonki. Mity o Ukraińcach żyjący tylko z socjalu i latających po ulicach z nożami prowadzi do zachowań takich jak tego blond przyglupa.

W dniu 11.08.2026 o 20:21, julekstep napisał(a):

Randomowi internauci sobie poradzili z punktem zaczepienia w 1-2 dni 🙃:)

Dlaczego z faktu, że jakiś internauta rozpoznał typa na nagraniu wyciągasz wniosek, że policja w ogóle tego koleżki nie szukała? 

Wytłumacz mi tą pokrętną logikę. 🙃

Załóżmy, że widzę jakiś list gończy i rozpoznaję mordę typa, który jest moim nowym sąsiadem. Czy to oznacza automatycznie znaczy, że policja go w ogóle nie szuka albo że ja jestem jakimś wielkim śledczym? No chyba nie. 

Król cyganów (ten od oszustw ,,na wnuczka'') wpadł na kontroli drogowej. Jakiegoś seryjniaka w USA złapał przypadkiem jakiś krawężnik a nie agenci FBI. Czasem tak po prostu bywa a ty wyciągasz jakieś wnioski totalnie z dupy. 

34 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a):

Dlaczego z faktu, że jakiś internauta rozpoznał typa na nagraniu wyciągasz wniosek, że policja w ogóle tego koleżki nie szukała? 

Wytłumacz mi tą pokrętną logikę. 🙃

Załóżmy, że widzę jakiś list gończy i rozpoznaję mordę typa, który jest moim nowym sąsiadem. Czy to oznacza automatycznie znaczy, że policja go w ogóle nie szuka albo że ja jestem jakimś wielkim śledczym? No chyba nie. 

Król cyganów (ten od oszustw ,,na wnuczka'') wpadł na kontroli drogowej. Jakiegoś seryjniaka w USA złapał przypadkiem jakiś krawężnik a nie agenci FBI. Czasem tak po prostu bywa a ty wyciągasz jakieś wnioski totalnie z dupy. 

czekaj czekaj

zarzucasz mi pokrętną logikę

i jednocześnie porównujesz namierzenie typa 5 min z buta od miejsca zdarzenia do randomowego zatrzymania w PL i złapaniu na podstawie nakazu aresztowania z Austrii?

co do drugiego przypadku to ciężko stwierdzić co miałeś na myśli ale strzelam że seryjni mordercy raczej nie są nagrywani przez monitoring w centrum miasta podczas popełniania swoich przestępstw  a z tego co widzę to w ich przypadku po prostu ciężko przeoczyć zwłoki w aucie  🙃

no i ja nigdzie nie napisałem że policja go 'w ogóle nie szuka'

po prostu patrząc na ostatnie wydarzenia można odnieść wrażenie że jeśli chodzi o sprawy gdzie sprawcą jest Polak a ofiarą obcokrajowiec to działają jak jakieś Delta Force, z kolei przy sprawach gdzie sprawcą jest obcokrajowiec a ofiarą Polak wygląda to jakby byli z 13 posterunku

Edytowane przez julekstep

58 minut temu, julekstep napisał(a):

porównujesz namierzenie typa 5 min z buta od miejsca zdarzenia do randomowego zatrzymania w PL i złapaniu na podstawie nakazu aresztowania z Austrii?

co do drugiego przypadku to ciężko stwierdzić co miałeś na myśli ale strzelam że seryjni mordercy raczej nie są nagrywani przez monitoring w centrum miasta podczas popełniania swoich przestępstw 🙃

no i ja nigdzie nie napisałem że policja go 'w ogóle nie szuka'

po prostu patrząc na ostatnie wydarzenia można odnieść wrażenie że jeśli chodzi o sprawy gdzie sprawcą jest Polak a ofiarą obcokrajowiec to działają jak jakieś Delta Force, z kolei przy sprawach gdzie sprawcą jest obcokrajowiec a ofiarą Polak wygląda to jakby byli z 13 posterunku

Moje przykłady miały pokazać, że ludzie wpadają w różnych okolicznościach i odnosiły się do twojego wnioskowania ,,internauta ustalił tożsamość sprawcy przed policją -> czyli policja na pewno olała sprawę''.

Czasem groźnego bandziora zatrzyma nie CBŚ tylko zwykła drogówka podczas rutynowej kontroli.

Czasem jakiś gangus wpadnie, bo wkurzona konkubina na niego doniesie. 

Czasem jakiś sprawca się odnajdzie, bo jakiś totalny random rozpozna go na nagraniu albo liście gończym. 

W Polsce poszukiwanych w tej chwili jest pewnie z kilkadziesiąt tysięcy osób. Część wpadnie na skutek działań operacyjnych policji a część w zupełnie randomowych sytuacjach. To jest chyba dość oczywiste, bo nawet FBI nie jest wszechmocne i czasem musi liczyć na łut szczęścia i pomoc ze strony społeczeństwa. 

Ty z tych kilkudziesięciu tysięcy przypadków wybrałeś sobie trzy przypadki:

a) typy z Wrocławia, które były już wcześniej znane policji (trudność w ich namierzeniu to jakieś 2/10)

b) dziadek z Gdyni, który mieszkał w pobliżu miejsca zdarzenia (trudność w jego namierzeniu to jakieś 3/10)

c) imigranta spod Złotych Tarasów (trudność w jego namierzeniu to powiedzmy 6/10, bo było nagranie mordy ale nie było innych pomocnych danych a szukanie po omacku w każdym zakamarku w centrum Warszawy trochę mijało się z celem)

Następnie z całą stanowczością stwierdziłeś, że w tym ostatnim przypadku policja olała sprawę, podczas gdy do przyjęcia takiego założenia nie ma w zasadzie żadnych podstaw. Kompromitacja policji to była np. przy poszukiwaniach Jaworka ale tutaj? Gdybyśmy chociaż wiedzieli, że np. policja delegowała do sprawy jakiegoś młokosa to jeszcze można by zacząć podejrzewać, że potraktowali sprawę trzeciorzędnie ale nic takiego nie miało przecież miejsca. 

Edytowane przez Życie_to_mem

24 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a):

Moje przykłady miały pokazać, że ludzie wpadają w różnych okolicznościach i odnosiły się do twojego wnioskowania ,,internauta ustalił tożsamość sprawcy przed policją -> czyli policja na pewno olała sprawę''.

Czasem groźnego bandziora zatrzyma nie CBŚ tylko zwykła drogówka podczas rutynowej kontroli.

Czasem jakiś sprawca się odnajdzie, bo jakiś totalny random rozpozna go na nagraniu albo liście gończym. 

W Polsce poszukiwanych w tej chwili jest pewnie z kilkadziesiąt tysięcy osób. Część wpadnie na skutek działań operacyjnych policji a część w zupełnie randomowych sytuacjach. To jest chyba dość oczywiste, bo nawet FBI nie jest wszechmocne i czasem musi liczyć na łut szczęścia i pomoc ze strony społeczeństwa. 

a) typy z Wrocławia, które były już wcześniej znane policji (trudność w ich namierzeniu to jakieś 2/10)

b) dziadek z Gdyni, który mieszkał w pobliżu miejsca zdarzenia (trudność w jego namierzeniu to jakieś 3/10)

c) imigranta spod Złotych Tarasów (trudność w jego namierzeniu to powiedzmy 6/10, bo było nagranie mordy ale nie było innych pomocnych danych a szukanie po omacku w każdym zakamarku w centrum Warszawy trochę mijało się z celem)

Następnie z całą stanowczością stwierdziłeś, że w tym ostatnim przypadku policja olała sprawę, podczas gdy do przyjęcia takiego założenia nie ma w zasadzie żadnych podstaw. Kompromitacja policji to była np. przy poszukiwaniach Jaworka ale tutaj? Gdybyśmy chociaż wiedzieli, że np. policja delegowała do sprawy jakiegoś młokosa to jeszcze można by zacząć podejrzewać, że potraktowali sprawę trzeciorzędnie ale nic takiego nie miało przecież miejsca. 

d) teraz jakieś dwie patuski (w sprawie duzo mniejszego kalibru, bo o ile patola zenujaca to tam nie bylo realnego zagrozenia zdrowia) -> również namierzone błyskawicznie, jaka tutaj była trudność? xD

i czemu dziadek (zapewne anonimowy w necie) z Gdyni to 3/10 a mocno charakterystyczny imigrant z pelna baza socjalkow (który również bywał w okolicy miejsca zdarzenia) ot 6/10?

wiem że gonimy Europę, ale nadal strzelam że w Gdyni jest więcej emerytów niż w Warszawie tak mlodych imigrantów o bliskowschodniej charakterystyce 🙃

24 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a):

Wklej linki do chociaz tysiaca tego typu przypadkow z ostatnich ~2 miesięcy (dobrej jakosci nagranie zdarzenia ktore 'poszlo viralem') to uznam ze nie pierdolisz i rozumiesz w ogole co pisze ('skuteczność policji w medialnych przypadkach a nastroje spoleczne')

Edytowane przez julekstep

1 godzinę temu, Życie_to_mem napisał(a):

Z ciekawości ile zajmie polskiej policji znalezienie tego kierowcy i doprowadzenie do przesłuchania?

3 godziny temu, jack napisał(a):

Gdyby komuś umknęło to Nawrocki wczoraj docenił „Naszych chłopców”

https://x.com/krzysiekwsk/status/2088624306741743635

Ojp, szczerze jakby to był Kwach pomyślałbym że najebany, Wałęsa czy Komór wiadomo, Duda miał niski sufit ale jak były szef IPN, doktor historii się tak przejęzycza to trochę wstyd :)