Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, fluber napisał(a):

Czy to jest jakaś próba przykrycia, że Berek ma zostać sędzią TK?;)

Chyba wypadłem z obiegu - co się w tym kraju odpierdala?

Powiem tak, Gawkowski sprawiał wrażenie odpowiedniego człowieka na odpowiednim miejscu co w tym rządzie jest dość niespotykane, człowiek roku w Karpaczu rozwój mobywatela, gadka szmatką ile tysięcy cyber ataków odpieramy etc etc :)

A tu nie jestem pewien czy w ogóle on powinien wychodzić na tą konferencję (tzn nie wiem ile jest winy po stronie rządu but still).

4 godziny temu, fluber napisał(a):

Czy to jest jakaś próba przykrycia, że Berek ma zostać sędzią TK?;)

Chyba wypadłem z obiegu - co się w tym kraju odpierdala?

nie wiem czy to przykrywka czy nie, ale memiki przednie

Co jak co, ale Donald Tusk zna się na robieniu wałów jak mało kto 😉

W dniu 24.02.2024 o 12:13, Reikai napisał(a):

Obiecuja zachod

Lol?

Tak czy siak, milo patrzec jak 15 pazdziernika wszystko stalo sie bardziej usmiechniete, brak codziennych przypalow i afer, na arenie miedzynarodowej mamy ludzi ktorzy sa szanowani, ktorzy potrafia mowic po angielsku, KPO odblokowane, humor gituwa

A najwiekszy przypal to ze ktos tanczy sobie w sejmie ❤️

Fajnopolacy rzadza

ciągle śmieszy! xD

Tak sobie myślę w całej tej sprawie z co ma Gawkowski do wycieku tych danych? Rozumiem powagę sytuacji i potrzebę ochrony obywateli, ale to był atak na prywatną firmę, firmę która się rozwinęła na bazie paniki Covidowej, której tak chętnie udostępniano dostępy do API danych medycznych, a które były na architekturze AWS.

Trudno mi sobie wyobrazić, że ktoś wykradł te dane, żeby szantażować ludzi, bo więcej zarobią sprzedając je chociażby firmom ubezpieczeniowym czy finansowym.

AWS już się odcina, że to nie ich wina (choć to nie pierwszy taki atak na ich infrastrukturę), właściciel MyDr (Docplanner) jest w dupie bo szykował się do kolejnej rundy finansowania i jeśli tu ktoś najwięcej straci to prywatni udziałowcy...

Sam nie wiem co o tym myśleć, ale na pewno darowałbym sobie wrzucanie tu postów z oburzeniem PiSowskich Botów, bo to w latach 2020-2023 podpisano najwięcej umów...

3 godziny temu, dannygd napisał(a):

Tak, mają udostepnić interfejs do tego, może przez mObywatel

Przecież oni od początku kadencji się zapierają, żeby to nie było w mobywatelu tylko poza...

3 godziny temu, blackmagic napisał(a):

Da się sprawdzić czyje dane wyciekły?

Powodzenia 

https://bezpiecznedane.gov.pl/

19 minut temu, tankathon napisał(a):

Trzeba przyznać, że można się poczuć zdecydowanie młodziej, taka podróż do przeszłości, gdy co chwilę wypadają kolejne trupy z szafy po. Taki wspomnień czar...😎

Tusk nie zmienił przepisów ani nie ograniczył działalności WIOŚ. WIOŚ jest tak samo c***owy od zawsze i takich rzeczy, gdy w kwitach się wszystko zgadza, nie jest w stanie wyłapać. Mediana zarobków inspektora to 6900 brutto. 

26 minut temu, jack napisał(a):

Tusk nie zmienił przepisów ani nie ograniczył działalności WIOŚ. WIOŚ jest tak samo c***owy od zawsze i takich rzeczy, gdy w kwitach się wszystko zgadza, nie jest w stanie wyłapać. Mediana zarobków inspektora to 6900 brutto. 

Nie byliśmy co roku 250 miliardów na minusie przez 8 lat, dane krzyczą z monitora 

41 minut temu, jack napisał(a):

Mój wpis dotyczy WIOSiu a za jego katastrofalny stan odpowiadają wszyscy rządzący jeden po drugim. 

Bo naiwnie wierzysz, że te wszystkie wałki to efekt złego zarządzania, wadliwych procedur, niedofinansowanych kontrolerów a nie celowych działań. 

250 miliardów na minusie co roku. Plus KPO. Plus SAFE. Przejebane 6 rocznych  budżetów w 3 lata przy aplauzie (nie pisze personalnie do Ciebie) straszących drugą Grecją.

Sorry, wiem ile zarabiam ja, wiem ile zarabia moja żona, wiem jak mieszkam i na co mogę sobie pozwolić. Wiem też ile oficjalnie zarabiają politycy, w sejmie, Senacie, na szczeblu wojewódzkim, powiatowym, czy miejskim. Wiem gdzie oni mieszkaja, czym jeżdżą i jak spędzają wakacje. A że jestem z terenu Kłodzko - jeleniogórskiego to platforma rządzi tu odkąd pamiętam i jesteśmy jebani na maxa odkąd pamiętam. I to nie są żadne zaniedbania, to jest bezczelne i celowe złodziejstwo.