Życie_to_mem Opublikowano Sobota o 20:12 Udostępnij Opublikowano Sobota o 20:12 1 godzinę temu, agresywnychomik napisał(a): Gdzie jest jakieś sprostowanie że to nie ten typ? Z tego co ja czytałem to Policja potwierdziła tożsamość. Facet, który zgłosił się na policję, to nie jest "pan ręcznik" z Gdańska z 2010 r. To jest facet, który zobaczył się na filmie. Nie ma nic wspólnego z tym gościem, który szedł za Iwoną – przekazał funkcjonariusz policji w rozmowie z dziennikarzami 21 minut temu, julekstep napisał(a): wejdź sobie na profile klubu sportowego Aligatores w Wawie np Ok, czyli rozpoznał go jakiś członek tego klubu. I tylko na tej podstawie wysuwasz wniosek, że policja włożyła mało wysiłku w znalezienie sprawcy? Jeżeli rozpoznam w jakimś typie z siłowni koleżkę, który jest poszukiwany listem gończym to automatycznie oznacza to, że policja słabo go szuka? No chyba nie. To znaczy oczywiście może tak być ale przecież nie musi. Żeby wysnuć taki daleko idący wniosek musiałbym mieć dużo więcej danych niż sam fakt spotkania go na siłowni. Cytat a nieeee, jak tak to luz xD Sprawa murzyna nie dotyczy działań policji więc zostawmy to. Cytat a Ty na jej zaprzeczenie podajesz przykłady zdarzeń gdzie poszkodowanym nie jest imigrant Coś słabo ogarniasz. Ogólnie to powinieneś podać przykłady w których w podobnej sytuacji policja postępuje inaczej w stosunku do Polaków a inaczej w stosunku do imigrantów. Bo to, że jakaś sprawa została rozwiązana wcześniej a inna później może wynikać z szeregu różnych czynników niemających żadnego związku z narodowością sprawcy czy ofiary. Równie dobrze ja mogę stwierdzić, że tego typa od Morskiego Oka znaleźli od razu a jakiegoś husarza z Ostrołęki szukali przez miesiąc i na tej podstawie postawić tezę, że polski rząd bardziej angażuje się w ściganie Ukrów niż naszych rodzimych bandziorków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano Sobota o 20:41 Udostępnij Opublikowano Sobota o 20:41 (edytowane) 29 minut temu, Życie_to_mem napisał(a): Sprawa murzyna nie dotyczy działań policji więc zostawmy to. Czemu? To pokazuje ze to 'profilowanie' moze isc duzo dalej i nie dotyczy tylko jednego organu panstwa. 29 minut temu, Życie_to_mem napisał(a): Ogólnie to powinieneś podać przykłady w których w podobnej sytuacji policja postępuje inaczej w stosunku do Polaków a inaczej w stosunku do imigrantów. Bo to, że jakaś sprawa została rozwiązana wcześniej a inna później może wynikać z szeregu różnych czynników niemających żadnego związku z narodowością sprawcy czy ofiary. Równie dobrze ja mogę stwierdzić, że tego typa od Morskiego Oka znaleźli od razu a jakiegoś husarza z Ostrołęki szukali przez miesiąc i na tej podstawie postawić tezę, że polski rząd bardziej angażuje się w ściganie Ukrów niż naszych rodzimych bandziorków. Cos slabo ogarniasz bo mam wrazenie ze probujesz MNIE przekonac ze wszystko dziala jak nalezy w momencie kiedy moja teza jest taka ze obecne dzialania sluzb/organow panstwa w medialnych sprawach wplywaja negatywnie na stosunek do imigrantow. Tak wiec powinienes swoje dzialania zakroic na wieksza skale zeby przekonac 'spoleczenstwo' Serio - mnie nie musisz, ja nie planuje wychodzic i bic obcych lol Edytowane Sobota o 20:42 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano Sobota o 21:01 Udostępnij Opublikowano Sobota o 21:01 3 minuty temu, julekstep napisał(a): Czemu? To pokazuje ze to 'profilowanie' moze isc duzo dalej i nie dotyczy tylko jednego organu panstwa. Coś w stylu wytyczne dla biegłych żeby naćpanych imigrantów uznawać jako niepoczytalnych? To już prędzej bym uwierzył, że koleżka zwyczajnie dał w łapę lekarzowi żeby ten dał mu kwit o niepoczytalności. Czyli to nadal byłaby patologiczna sytuacja ale nie mająca nic wspólnego z narodowością sprawcy. Cytat Cos slabo ogarniasz bo mam wrazenie ze probujesz MNIE przekonac ze wszystko dziala jak nalezy w momencie kiedy moja teza jest taka ze obecne dzialania sluzb/organow panstwa w medialnych sprawach wplywaja negatywnie na stosunek do imigrantow. Tak wiec powinienes swoje dzialania zakroic na wieksza skale zeby przekonac 'spoleczenstwo' Serio - mnie nie musisz, ja nie planuje wychodzic i bic obcych lol PiS i PO niezbyt dobrze rozgrywają sprawę z imigrantami na różnych płaszczyznach. Ale sprawa ze Złotych Tarasów akurat się w to nie wpisuje. To jest po prostu jedna z wielu spraw w których policja miała problem z szybkim zlokalizowaniem sprawcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano Sobota o 21:04 Udostępnij Opublikowano Sobota o 21:04 20 minut temu, julekstep napisał(a): Cos slabo ogarniasz bo mam wrazenie ze probujesz MNIE przekonac ze wszystko dziala jak nalezy w momencie kiedy moja teza jest taka ze obecne dzialania sluzb/organow panstwa w medialnych sprawach wplywaja negatywnie na stosunek do imigrantow. Bo wszystko działa jak należy. Po prostu cel działania nie jak taki, jaki Ty byś chciał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano Sobota o 21:10 Udostępnij Opublikowano Sobota o 21:10 1 minutę temu, RappaR napisał(a): Bo wszystko działa jak należy. Po prostu cel działania nie jak taki, jaki Ty byś chciał Szachy 5D w wykonaniu polityków to mocna przereklamowana sprawa. Myślę, że w kwestii imigracji oni naprawdę działają bez jakiegoś większego planu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano Sobota o 21:16 Udostępnij Opublikowano Sobota o 21:16 2 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a): Szachy 5D w wykonaniu polityków to mocna przereklamowana sprawa. Ale ja nie oskarżam o to polityków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano Sobota o 21:18 Udostępnij Opublikowano Sobota o 21:18 1 minutę temu, RappaR napisał(a): Ale ja nie oskarżam o to polityków A komu mogłoby zależeć żeby Polacy mieli negatywny stosunek do imigrantów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano Sobota o 21:20 Udostępnij Opublikowano Sobota o 21:20 1 minutę temu, Życie_to_mem napisał(a): A komu mogłoby zależeć żeby Polacy mieli negatywny stosunek do imigrantów? Różnym sponsorom organizacji walczącym z rasizmem i między innymi z jej udziałem sterujący polityką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano Sobota o 21:48 Udostępnij Opublikowano Sobota o 21:48 (edytowane) 1 godzinę temu, Życie_to_mem napisał(a): Ok, czyli rozpoznał go jakiś członek tego klubu. nie -> nie rozpoznał go 'jakiś członek klubu' tylko analiza socjalków (czyli coś co policja powinna i jest w stanie zrobić dużo sprawniej niż randomy z internetu) zresztą już się to potwierdziło (oświadczenie klubu) 2 miesięczny headstart przypominam (kiedy randomom z neta wystarczyły 2 dni) tu się przypomina case Majtczaka, gdzie też internauci ogarniali sprawę lepiej niż policja (wiadomo profil 'bogacz' ma podobne chody jak profil 'cudzoziemiec' a oba te profile przebija tylko profil 'jurekowsiaksantosubito' xD) Edytowane Sobota o 21:52 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano Sobota o 22:03 Udostępnij Opublikowano Sobota o 22:03 1 minutę temu, julekstep napisał(a): nie -> nie rozpoznał go 'jakiś członek klubu' tylko analiza socjalków (czyli coś co policja powinna i jest w stanie zrobić dużo sprawniej niż randomy z internetu) zresztą już się to potwierdziło (oświadczenie klubu) 2 miesięczny headstart przypominam (kiedy randomom z neta wystarczyły 2 dni) Ale te randomy musiały chyba mieć jakiś punkt zaczepienia. Czy po prostu wklepały zdjęcie jego mordy do Google Grafika i wyświetliły się jego profile na socjalach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano Sobota o 22:37 Udostępnij Opublikowano Sobota o 22:37 33 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a): Ale te randomy musiały chyba mieć jakiś punkt zaczepienia. no miały -> ten materiał do którego policja miała dostęp przed upublicznieniem (minus dodatkowy materiał z monitoringu ZT do którego nie miały dostępu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano Sobota o 22:55 Udostępnij Opublikowano Sobota o 22:55 4 minuty temu, julekstep napisał(a): no miały -> ten materiał do którego policja miała dostęp przed upublicznieniem (minus dodatkowy materiał z monitoringu ZT do którego nie miały dostępu) Czyli jakiś random musiał go rozpoznać. Niekoniecznie z nazwiska ale coś na zasadzie ,,często widuję go w miejscu X''. Policja ma pewne możliwości, których nie mają randomy (dostęp do bilingów, kontrola operacyjna, baza informatorów) ale to nie znaczy, że są w stanie namierzyć każdego człowieka w dwu milionowym mieście mając za punkt zaczepienia samo zdjęcie mordy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano Sobota o 23:27 Udostępnij Opublikowano Sobota o 23:27 (edytowane) 32 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a): Czyli jakiś random musiał go rozpoznać. Niekoniecznie z nazwiska ale coś na zasadzie ,,często widuję go w miejscu X''. Policja ma pewne możliwości, których nie mają randomy (dostęp do bilingów, kontrola operacyjna, baza informatorów) ale to nie znaczy, że są w stanie namierzyć każdego człowieka w dwu milionowym mieście mając za punkt zaczepienia samo zdjęcie mordy. no chyba że obrazi Ukrainca wtedy są w stanie Edytowane Sobota o 23:28 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano Sobota o 23:44 Udostępnij Opublikowano Sobota o 23:44 8 minut temu, julekstep napisał(a): no chyba że obrazi Ukrainca wtedy są w stanie Jakiś przykład podobnego przypadku gdy poszkodowanym był Ukrainiec? Bo ci medialni obrażacze i przemocowcy byli raczej dość łatwi do namierzenia: - notowane karki - pracownik MPK - pracownik magazynu - dziad mieszkający w okolicy pewnie od 60 lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano Sobota o 23:49 Udostępnij Opublikowano Sobota o 23:49 3 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a): Jakiś przykład podobnego przypadku gdy poszkodowanym był Ukrainiec? Bo ci medialni obrażacze i przemocowcy byli raczej dość łatwi do namierzenia: - notowane karki - pracownik MPK - pracownik magazynu - dziad mieszkający w okolicy pewnie od 60 lat pracownik magazynu jako 'łatwy do namierzenia cel' kek mieszkanie w okolicy jako argument (w kontekście tego że typa ze ZT namierzono w klubie oddalonym o 5 min piechotą od miejsca zdarzenia) kek x2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano Niedziela o 06:55 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 06:55 z obcokrajowcami jest więcej papierów do wypełnienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano Niedziela o 13:00 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 13:00 19 godzin temu, julekstep napisał(a): a kogo zabito bo pomijasz clue cały czas? nvm znalazłem: https://tvn24.pl/lodz/lodz-zbrodnia-w-parku-na-zdrowiu-policja-szuka-trzech-mezczyzn-st5137305 czyli zginęła Polka (nie będąca Jurkiem Owsiakiem) -> miło że dajesz kolejny przykład anegdotyczny na potwierdzenie tezy lmao a co do pytania -> w 2026 mam w domu kamerki nagrywające w dużo lepszej jakości niż 2 z 3 zdjęć w tym arcie (a wybierałem mocno budżetową opcję) xDDD “Z twarzy podobny do nikogo” jak w klasyku Mężczyzna poruszał się 04/12/2020 r. około godz. 19:00 ul. Krakowska, Krzemieniecka w kierunku ul. Retkińskiej. Jest krępej budowy ciała, posiada zarost na twarzy, ubrany był w ciemną kurtkę oraz spodnie, buty typu sportowego oraz ciemną czapkę z jasnym kwadratowym emblematem na przodzie. Poruszał się w charakterystyczny sposób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano wczoraj o 13:00 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 13:00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano wczoraj o 17:03 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 17:03 W dniu 9.08.2026 o 01:49, julekstep napisał(a): pracownik magazynu jako 'łatwy do namierzenia cel' kek Przecież ten typ został nagrany w miejscu pracy a na nagraniu wyraźnie widać jego mordę. W zasadzie to pokrzywdzeni podali tego typa policji na tacy. Cytat mieszkanie w okolicy jako argument (w kontekście tego że typa ze ZT namierzono w klubie oddalonym o 5 min piechotą od miejsca zdarzenia) kek x2 Serio uważasz, że jest to dokładnie to samo? Żeby namierzyć dziada mieszkającego na blokowisku w Gdyni od 60 lat wystarczy pewnie rozpytać kilka pań z osiedlowch sklepów. To by mogło zająć jakieś 10-15 minut. W przypadku szukania randomowego imigranta w centrum Warszawy nawet nie masz jakiegoś punktu zaczepienia. Policjanci pewnie się przeszli po paru miejscach ale dobrze wiesz, że w tej okolicy jest tego od c***a (sklepy, knajpy, siłownie, punkty usługowe, punkty gastronomiczne itp itd) i to jest trochę jak szukanie igły w stogu siana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano wczoraj o 18:21 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 18:21 (edytowane) Godzinę temu, Życie_to_mem napisał(a): W przypadku szukania randomowego imigranta w centrum Warszawy nawet nie masz jakiegoś punktu zaczepienia. Policjanci pewnie się przeszli po paru miejscach ale dobrze wiesz, że w tej okolicy jest tego od c***a (sklepy, knajpy, siłownie, punkty usługowe, punkty gastronomiczne itp itd) i to jest trochę jak szukanie igły w stogu siana. Randomowi internauci sobie poradzili z punktem zaczepienia w 1-2 dni Policja w tym czasie polaczyla fakt ze nagranie ktore wycieklo dotyczy zgloszenia jakie dostali 2 miesiace wczesniej Edytowane wczoraj o 18:23 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi