Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie to od dwóch dni trwa niezła żenada w wykonaniu Pisu. Nagle się dowiaduje ,że Morawiecki to szkodził Polsce. i pewnie elektorat nawet się nie skapnie ,ze to był ich premier. Sasin wyskakujee ,że to w sumie był doradce Tuska choc jeszcze 4 lata temu w kilku wywiadach się zarzekał ,ze nigdy nie był .. Matecki robiący ludziom z ukrycia zdjęcia na lotnisku w Goleniowie by potem wrzucać ,ze to zdrada bo ktoś od Moraiwckiego rozmawiał z kims z KO.

I jeszcze jakas imba bo Bundeswehra jest na ziemii Polskiej a dokładnie to chyba 40 saperów buduje umocnienia na granicy z Białorusią.

Mam mocną bekę z Karnowskiego i Adamczyka. Otwierać kanał na YT w 2026 roku gdy rynek jest już nasycony prawicowymi treściami to jakiś szczyt absurdu. 

Niby nazbierali prawie 100K subów ale podejrzewam, że większość jest po prostu kupiona. 

Obczaiłem jaką oglądalność ma 20 ich ostatnich filmów i to jest naprawdę mocna żenada. Żebyście mieli jakiś punkt odniesienia to taki przykładowy Keep The Beat robi średnio około 50K wyświetleń a dość niszowy kanał lewicowy ,,Dwie Lewe Ręce'' zazwyczaj przekracza te 20K wyświetleń. 

W przypadku tych pajaców wygląda to natomiast tak: 

Ostatnie dwa filmy o Tusku uzbierały odpowiednio 2K i 6K widzów. 

Dalej mamy filmik z clicbaitowym tytułem ,,Ziobro wróci i rozliczy Żurka i Tuska'', który uzbierał 69K wyświetleń (czyli całkiem ok). 

Następnie mamy filmy o różnej tematyce, które nabiły 2K, 9K, 5K i 14K. 

Potem jest filmik o konflikcie Kaczyńskiego i Morawieckiego - 42K czyli niby ok ale video Mazurka o tej samej tematyce nabiło prawie 300K. 

Kolejny filmy - 4K, 3K, 9K, 16K, 3K i 17K. 

Potem jest filmik o Kosiniaku i Patriotach, który zrobił 47K czyli dość przyzwoicie.

Kolejne filmy - 6K, 7K, 13K, 5K i 5K.

22 godziny temu, fluber napisał(a):

ale to jest ewakuacja konkretnych jednostek, dająca uprawnienia do konkretnych rzeczy, których oni nie robią - i to jest absurd całego systemu. Nie miałbym problemu z tym, że dostali te wszystkie uprawnienia, jeżeli mają dobrych naukowców (a pewnie mają) i mogli się wykazać i udowodnić swoją potencjał, ale mam problem z tym, że dostali najwyższą możliwą ocenę

Idąc Twoim tokiem myślenia, to żadna nowa uczelnia czy nowy kierunek by nie miał szans się rozwinąć, bo żeby spełnić wymogi musiałbyś najpierw wytworzyć masę dr, hab i prof., ale nie mogłbyś ich wytworzyć bo nie spełniłbyś wymogów do nadawania uprawnień...

Dlatego zmieniono zasady w 2018 roku, bo przez prawie 30 lat wolnej Polski tylko 1 uczelni po wielu trudach udało się to uzyskać.

Obecnie uczelnie prywatne dzięki temu wywierają duża presję na podnoszenie jakości państwowych i podnosi się poziom nauczania (nie mówię o tych beznadziejnych prywatnych).

zje***y system to był wcześniej, który promował statusquo i zmuszał ludzi do pracy na kilku uczelniach zeby łaskawie patologiczne szefostwo dopuszczalo przewód hab czy doktorski i blokował tym samym tworzenie nowych/nowoczesnych kierunków.

Tak więc nie zgadzam się z tym co piszesz i odnoszę wrażenie, że trochę za tym stoi zazdrość i animozja uczelniana.

28 minut temu, dannygd napisał(a):

Idąc Twoim tokiem myślenia, to żadna nowa uczelnia czy nowy kierunek by nie miał szans się rozwinąć, bo żeby spełnić wymogi musiałbyś najpierw wytworzyć masę dr, hab i prof., ale nie mogłbyś ich wytworzyć bo nie spełniłbyś wymogów do nadawania uprawnień...

Dlatego zmieniono zasady w 2018 roku, bo przez prawie 30 lat wolnej Polski tylko 1 uczelni po wielu trudach udało się to uzyskać.

Obecnie uczelnie prywatne dzięki temu wywierają duża presję na podnoszenie jakości państwowych i podnosi się poziom nauczania (nie mówię o tych beznadziejnych prywatnych).

zje***y system to był wcześniej, który promował statusquo i zmuszał ludzi do pracy na kilku uczelniach zeby łaskawie patologiczne szefostwo dopuszczalo przewód hab czy doktorski i blokował tym samym tworzenie nowych/nowoczesnych kierunków.

Tak więc nie zgadzam się z tym co piszesz i odnoszę wrażenie, że trochę za tym stoi zazdrość i animozja uczelniana.

Ja nie mam problemu, że oni dostali uprawnienia. Mam problem, że zostali ocenieni najwyżej w Polsce.

22 minuty temu, fluber napisał(a):

Ja nie mam problemu, że oni dostali uprawnienia. Mam problem, że zostali ocenieni najwyżej w Polsce.

Właśnie o tym mówię - wyznajesz patogenny historyczny system ewaluacji, który nijak nie premiował nowych, innowacyjnych kierunków, ale. jednocześnie narzekasz na nasze uczelnie i system kształcenia. Ciut rozdwojenie jaźni masz.

Godzinę temu, dannygd napisał(a):

Właśnie o tym mówię - wyznajesz patogenny historyczny system ewaluacji, który nijak nie premiował nowych, innowacyjnych kierunków, ale. jednocześnie narzekasz na nasze uczelnie i system kształcenia. Ciut rozdwojenie jaźni masz.

Powiedz mi gdzie jest to prawo z politechniki Warszawskiej w międzynarodowych rankingach skoro nie chcesz się opierać na polskich historycznych systemach oceny.

2 godziny temu, dannygd napisał(a):

Btw rozmawiamy o totalnie nie mojej dyscyplinie i jednostce Twojego kolegi Marka (w mojej dyscyplinie politechnika Warszawska ma niższą ocenę niż moja uczelnia i , uwaga, nie powinna mieć niższej oceny)

Edytowane przez fluber

14 godzin temu, Życie_to_mem napisał(a):

Mam mocną bekę z Karnowskiego i Adamczyka. Otwierać kanał na YT w 2026 roku gdy rynek jest już nasycony prawicowymi treściami to jakiś szczyt absurdu. 

Niby nazbierali prawie 100K subów ale podejrzewam, że większość jest po prostu kupiona. 

Obczaiłem jaką oglądalność ma 20 ich ostatnich filmów i to jest naprawdę mocna żenada. Żebyście mieli jakiś punkt odniesienia to taki przykładowy Keep The Beat robi średnio około 50K wyświetleń a dość niszowy kanał lewicowy ,,Dwie Lewe Ręce'' zazwyczaj przekracza te 20K wyświetleń. 

W przypadku tych pajaców wygląda to natomiast tak: 

Ostatnie dwa filmy o Tusku uzbierały odpowiednio 2K i 6K widzów. 

Dalej mamy filmik z clicbaitowym tytułem ,,Ziobro wróci i rozliczy Żurka i Tuska'', który uzbierał 69K wyświetleń (czyli całkiem ok). 

Następnie mamy filmy o różnej tematyce, które nabiły 2K, 9K, 5K i 14K. 

Potem jest filmik o konflikcie Kaczyńskiego i Morawieckiego - 42K czyli niby ok ale video Mazurka o tej samej tematyce nabiło prawie 300K. 

Kolejny filmy - 4K, 3K, 9K, 16K, 3K i 17K. 

Potem jest filmik o Kosiniaku i Patriotach, który zrobił 47K czyli dość przyzwoicie.

Kolejne filmy - 6K, 7K, 13K, 5K i 5K.

Oni przecież postawili na albiclę 🤣

Rozpad PiSu się odbył a tutaj tylko trzy posty ? 

Ogólnie to niezłe świadectwo sobie wystawił Sasin i jego poplecznicy. Szkoda , że nie był taki mądry jak były wybory kopertowe. 

Dla mnie spoko bo nie miałem na kogo głosować a tak to chyba mój głos pójdzie na nową partię Morawieckiego. 

To, że Morawiecki(z Dudą jeśli dojdzie) to akurat partia, jakiej pragnie wielu Polaków było wiadome od dawna. Jedynie nie było pewne i dalej nie jest w jakiej to formie.

Na razie nie wiadomo nic, są dyskusje i kłótnie, równie dobrze mogą jutro razem pójść na wódkę i w przyszłym tygodniu deklarować wspólnie V RP.

Wątpię aby to się stało skoro już zaczęto mu przypisywać łatkę doradcy Tuska

No i też pytanie jest takie czy partia Morawieckiego osiągnie próg wyborczy. 

Bo przy możliwej koalicji to może , może mogą zapomnieć o sporze. 

Edytowane przez LAF

Wiecie, że Norbi też żyje na państwowym garnuszku? 

On sprzedaje mało zwykłych koncertów i gra głównie na festynach, dożynkach, dniach miasta i tak dalej. 

Nie jestem przeciwnikiem wspierania kultury, sztuki i rozrywki z budżetu państwa (czy w tym przypadku z budżetu samorządu) ale finansowanie takiego chłamu to jednak przesada. Doskonale rozumiem, że Podsiadło czy Cugowski nie zagrają koncertu za 10-15K w Piździchowie Dolnym a Norbi zagra. Jednak za taką kasę można wziąć jakichś młodych zdolnych wykonawców (albo np. tych nieco zapomnianych, którzy chcieliby odbudować swoją karierę). 

Może to nie jest przypadek w stylu Kacprzyka, januszy biznesu od KPO czy Śląska Wrocław ale i tak trochę beka, że pewnie od kilkunastu lat utrzymujemy z naszych podatków chłopa, który w zasadzie nie ma talentu, charyzmy, wyglądu i sensownego pomysłu na siebie. Zwłaszcza w branży w której ciężko się przebić nawet bardzo utalentowanym ludziom. 

44 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a):

On sprzedaje mało zwykłych koncertów i gra głównie na festynach, dożynkach, dniach miasta i tak dalej. 

Nie jestem przeciwnikiem wspierania kultury, sztuki i rozrywki z budżetu państwa (czy w tym przypadku z budżetu samorządu) ale finansowanie takiego chłamu to jednak przesada. Doskonale rozumiem, że Podsiadło czy Cugowski nie zagrają koncertu za 10-15K w Piździchowie Dolnym a Norbi zagra. Jednak za taką kasę można wziąć jakichś młodych zdolnych wykonawców (albo np. tych nieco zapomnianych, którzy chcieliby odbudować swoją karierę). 

Może to nie jest przypadek w stylu Kacprzyka, januszy biznesu od KPO czy Śląska Wrocław ale i tak trochę beka, że pewnie od kilkunastu lat utrzymujemy z naszych podatków chłopa, który w zasadzie nie ma talentu, charyzmy, wyglądu i sensownego pomysłu na siebie. Zwłaszcza w branży w której ciężko się przebić nawet bardzo utalentowanym ludziom. 

Ale w tym przypadku do kogo kierujesz pretensje i jaka jest Twoja propozycja?

1 godzinę temu, Życie_to_mem napisał(a):

Byłem kiedyś na koncercie Norbiego za pieniądze urzędu miasta w takim pierdziszewie z okazji dni miasta. Norbi to profesjonalista i dał spoko szoł na tym poziomie finansowym. Bez spóźniania, fochów, z uśmiechem. Ludzie byli zadowoleni.