Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, Życie_to_mem napisał(a):

Proponuję zabawę - niech Pisowcy wymienią trzy najlepsze rzeczy z czasów rządów Tuska (obie kadencje) a Antypis trzy najlepsze rzeczy z czasów rządów PiS.

Ja zaczynam (rządy PiS):

- Baltic Pipe

- mObywatel

- obniżka PIT za czasów Gilowskiej

STOP ACTA, działania cioci Kasi, podwyżka wieku emerytalnego 

31 minut temu, Życie_to_mem napisał(a):

Proponuję zabawę - niech Pisowcy wymienią trzy najlepsze rzeczy z czasów rządów Tuska (obie kadencje) a Antypis trzy najlepsze rzeczy z czasów rządów PiS.

Ja zaczynam (rządy PiS):

- Baltic Pipe

- mObywatel

- obniżka PIT za czasów Gilowskiej

Chodzi o te dwie pierwsze?

IKZE

Ulga na dzieci w PIT

Zniesienie obowiązkowej służby wojskowej 

8 minut temu, RappaR napisał(a):

Pocałunek śmierci

I ultimate argument dla @ignazz

Ogólnie od czasu Gowina (ustalenie proporcji zarobków pomiędzy stanowiskami plus uczelnie badawcze) działania ministerstwa można sprowadzić do rokrocznych podwyżek wymuszonych podniesieniem placy minimalnej w gospodarce, żeby doktor na stanowisku asystenta nie zarabiał poniżej minimalnej krajowej 

Migalski mnie kiedyś wkurwiał i śmieszył, ale odnalazł w sobie RIGCZ

Kocham sztukę, ale pomysł rządu, by kasjerka miała finansować emerytury świetnie bawiących się przez całe życie i realizujących swoje pasje artystów, zakrawa na ponury żart.
No ale kasjerka nie zaśpiewa na konwencji partii rządzących, a artysta może medialnie się odwdzięczyć.

6 minut temu, RappaR napisał(a):

Migalski mnie kiedyś wkurwiał i śmieszył, ale odnalazł w sobie RIGCZ

Kocham sztukę, ale pomysł rządu, by kasjerka miała finansować emerytury świetnie bawiących się przez całe życie i realizujących swoje pasje artystów, zakrawa na ponury żart.
No ale kasjerka nie zaśpiewa na konwencji partii rządzących, a artysta może medialnie się odwdzięczyć.

Czy ktokolwiek na forum jest w stanie wyjaśnić sens tego pomysłu z artystami? @jack moze?

42 minuty temu, fluber napisał(a):

Ja nie wiem jaka jest geneza. Poziom absurdalności tej ustawy jest poza skalą

Lasy Państwowe obstawione, PKP obstawione, Orlen, KGHM, obstawione i tak dalej i tak dalej, jak żyć?

2050 tworzy sobie miejsca pracy bo do sejmu zwyczajnie się nie dostaną :) Stanowiski fajnie rozrysował jak i ilu ludzi do komisji, a ilu do rady + wyjaśnił kadencyjność + zarobki xD

15 godzin temu, Życie_to_mem napisał(a):

Nie nazwałbym się ani jednym ani drugim. Choć przy jednych stawiałem krzyżyk i wrzucałem głos do urny +20 lat temu, a przy drugich +10 lat wstecz. Typowe grzechy młodości, które z uwagi na upływ czasu uważam, że uległy już zatarciu.

Obecnie identyfikuję się jako antypopis. Za to wskażę pozytyw u obydwóch. Wrzucam tylko te, które jeszcze nie podawaliście

PiS

-likwidacja gimnazjów  (reforma  6+3+3 out, powrót do 8+4)

PO

- nie wprowadzili Euro (choć pewnie ich korci :) )