Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, Życie_to_mem napisał(a):

Ludzi ta sprawa bulwersuje głównie przez ten jego głupawy filmik (przy czym bardziej chodziło o formę, bo w treści miał w sumie dużo racji - gdyby babki nie jechały gratem to przy tej prędkości raczej nic poważnego by się im nie stało). 

Gdyby im sie typ nie wpierdolil na maske na ich pasie to na pewno by sie im nic nie stalo.

Mozna sobie dywagowac o technikaliach, ale trzeba byc kurewsko bezczelnym zeby robic to w momemencie w ktorym pelna odpowiedzialnosc za wypadek jest po Twojej stronie.

Teraz sad w uzasadnieniu niejako propsuje takie podejscie.

Edytowane przez julekstep

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

Mozna sobie dywagowac o technikaliach, ale trzeba byc kurewsko bezczelnym zeby robic to w momemencie w ktorym pelna odpowiedzialnosc za wypadek jest po Twojej stronie.

Ten koleżka to ogólnie niezbyt ciekawa persona (jest z mojego miasta, mamy jednego wspólnego znajomego). 

Co jednak nie zmienia faktu, że gdyby nie ten filmik i znane nazwisko (głównie lokalnie) to sprawa nie byłaby specjalnie medialna i bulwersująca.

Typek się mocno zagapił na drodze i jest ewidentnie winny ale trudno go zrównywać z jakimś piratem drogowym. Przy uderzeniu z prędkości 60 km/h nawet pieszy ma szansę na przeżycie a kierowcy uderzonego samochodu zazwyczaj przeżywają. 

19 minut temu, Życie_to_mem napisał(a):

Ten koleżka to ogólnie niezbyt ciekawa persona (jest z mojego miasta, mamy jednego wspólnego znajomego). 

Co jednak nie zmienia faktu, że gdyby nie ten filmik i znane nazwisko (głównie lokalnie) to sprawa nie byłaby specjalnie medialna i bulwersująca.

Typek się mocno zagapił na drodze i jest ewidentnie winny ale trudno go zrównywać z jakimś piratem drogowym. Przy uderzeniu z prędkości 60 km/h nawet pieszy ma szansę na przeżycie a kierowcy uderzonego samochodu zazwyczaj przeżywają. 

W pełni się z Tobą zgadzam.

Sprawa znana z tego, że lokalnie sławny cham nagrał prymitywny filmik, by wcale nie była znana, gdyby nie dotyczyła lokalnie sławnego chama i nie został nagrany prymitywny filmik. 

33 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a):

Ale tu chodzi o bute, Majchrzaki i temu podobne typu uciekają za granicę, "mamy pieniądze, to c***a nam zrobią, jebać system" typy nie czują się odpowiedzialnie ba w tym swoim świecie obwiniają ofiary...

Ja rozumiem się bronić ale są pewne granice, a tu Pan adwokat obwinia Audi 80 i mówi o trumnie na kółkach... Zapewne też czuł się bezkarny ze względu na ustosunkowanie, niech sądy wydają wyroki jakie uważają ale przecież tu się prosi coś dorzucić za bezczelność :).

Zakład że Pan adwokat będzie miał zły stan zdrowia albo coś w tym stylu i nie przesiedzi nawet połowy zasądzonego wyroku.

16 minut temu, RappaR napisał(a):

W pełni się z Tobą zgadzam.

Sprawa znana z tego, że lokalnie sławny cham nagrał prymitywny filmik, by wcale nie była znana, gdyby nie dotyczyła lokalnie sławnego chama i nie został nagrany prymitywny filmik. 

4 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

Ale tu chodzi o bute, Majchrzaki i temu podobne typu uciekają za granicę, "mamy pieniądze, to c***a nam zrobią, jebać system" typy nie czują się odpowiedzialnie ba w tym swoim świecie obwiniają ofiary...

Ja rozumiem się bronić ale są pewne granice, a tu Pan adwokat obwinia Audi 80 i mówi o trumnie na kółkach... Zapewne też czuł się bezkarny ze względu na ustosunkowanie, niech sądy wydają wyroki jakie uważają ale przecież tu się prosi coś dorzucić za bezczelność :)

Ten filmik ma w tej sprawie znaczenie ale ludzie nadają mu zbyt dużą wagę. 

1 minutę temu, Życie_to_mem napisał(a):

Niekoniecznie, nie wiem jak Ty (rozumiem że znasz chłopa) ale ja od kogoś kto pracuje w zawodzie który wymaga empatii, etyki etc. wymagam więcej.

A tak to Pan adwokat może nam pokazać to z JPEGa poniżej bo w sumie jego na wierzchu:

ucho-od-%C5%9Bledzia.jpg

Teraz, agresywnychomik napisał(a):

Niekoniecznie, nie wiem jak Ty (rozumiem że znasz chłopa) ale ja od kogoś kto pracuje w zawodzie który wymaga empatii, etyki etc. wymagam więcej.

Nie znam go osobiście ale jest lokalnym celebrytą (zresztą podobnie jak Majtczak :) ). Mój były sąsiad to jego znajomy z dawnych lat. 

Filmik to według mnie tak z 21,37% istoty tej sprawy. Tymczasem narracja ludu idzie w kierunku, że to jest kluczowa okoliczność i przez to koleś jest traktowany jakby wyprzedzał trzy tiry po pijaku w zabudowanym. 

19 minut temu, Życie_to_mem napisał(a):

2 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a):

Nie znam go osobiście ale jest lokalnym celebrytą (zresztą podobnie jak Majtczak :) ). Mój były sąsiad to jego znajomy z dawnych lat. 

Filmik to według mnie tak z 21,37% istoty tej sprawy. Tymczasem narracja ludu idzie w kierunku, że to jest kluczowa okoliczność i przez to koleś jest traktowany jakby wyprzedzał trzy tiry po pijaku w zabudowanym. 

Gdyby nie ten filmik, to by sprawa była znana równie mocno jak pozostałe 1900 wypadków śmiertelnych rocznie. 
W skali Polski jest nikim i nikt by się nie przejął tym poza trafieniem jako pojedynczy news na Onet - znany prawnik spowodował wypadek ze skutkiem śmiertelnym.