Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, fluber napisał(a):

Jak zwykle celnie i symetrycznie o duopolu;)

To nie ja opiewałem chwalą 500+ jakoś po pół roku od wprowadzenia 

to też nie ja udawałem że głosowałem na holownie jednocześnie w każdym poście spuszczając się nad pisem 

to nie ja wreszcie wróżyłem boom po ogłoszeniu programu i wskazywałem wszystkie plusy tego złodziejskiego rozwiązania pomijając oczywiste minusy 

w calym tym zamieszaniu najgorsze jest to, ze zadna z trzech stron, koalicja/pis/twarda opozycja nawet na sekunde nie miala refleksji w jak slabiutkiej pozycji jestesmy, mimo bycia w tak newralgicznej, tuz obok Ukrainy.

ciagle proby upokorzenia, przekrzyczenia, "my mamy racje", "a nie mowilem". calej klasie politycznej powinno byc wstyd, wlaczajac twardych z konfy. 35lat samo-stanowienia a na szczytach ta sama zgnilizna, przypudrowana ale zdecydowanie bardziej bezczelna niz kiedys.

18 godzin temu, agresywnychomik napisał(a):

https://x.com/TomaszWolf/status/1884137776024805633 

Nie wiem kto im pisze te laurki CV, ale polecam wszystkim zobaczyć te "projekty":

Cytat

Od 2021 roku pełni funkcję dyrektora Biura Nowych Technologii w Instytucie Pamięci Narodowej. W tym czasie wdrożyła immersyjne projekty edukacyjne o polskiej historii uznane na całym świecie przez miliony odbiorców.

a hitem jest już to:

Cytat

Działania te zaowocowały wieloma międzynarodowymi nagrodami oraz zbudowaniem zaangażowania nowego audytorium internetowego w liczbie 35 milionów wyświetleń.

Patrząc tylko na YT, to mln wyświetlenia miały rzeczy realizowane... zanim Pani zaczęła pracować ;D 

https://www.youtube.com/@IPNtvPL/videos

W ogóle blisko 200 tys subskrybentów a materiały z ost 3 lat, to po kilkaset osób do max kilku tysięcy ogląda, nie licząc tych co są szerzej w mediach pokazywane.

Cytat

Członkini Komitetu ds. Metawersum w Związku Polska Cyfrowa.

Taki impact dała, że komitet zniknął ;)

https://cyfrowapolska.org/o-nas/wladze/

W dniu 18.08.2025 o 10:55, fluber napisał(a):

Kto tu pisał że platforma ma zły pr? Przecież oni nawet najniższą dzietność w historii potrafią sprzedać jako sukces:)

Polecam Panu Premierowi zobaczyć w pierwszym lepszym żłobku, zwłaszcza państwowym, jaki jest procent dzieci, których rodzice pochodzą zza Buga. Druga sprawa, że takie dzieci się szybko asymilują, w przedszkolu u córki uczestniczą w występach na 11 listopada, 3 maja, jakieś jasełka itp

43 minuty temu, matek napisał(a):

Już raz dojebał w Polsacie.

Już po tej deklaracji?

44 minuty temu, Dunk8 napisał(a):

Polecam Panu Premierowi zobaczyć w pierwszym lepszym żłobku, zwłaszcza państwowym, jaki jest procent dzieci, których rodzice pochodzą zza Buga. Druga sprawa, że takie dzieci się szybko asymilują, w przedszkolu u córki uczestniczą w występach na 11 listopada, 3 maja, jakieś jasełka itp

Córka w żłobku miała dwóje dzieci a w przedszkolu na razie nie ma żadnego 

W dniu 18.08.2025 o 18:59, memento1984 napisał(a):

w calym tym zamieszaniu najgorsze jest to, ze zadna z trzech stron, koalicja/pis/twarda opozycja nawet na sekunde nie miala refleksji w jak slabiutkiej pozycji jestesmy, mimo bycia w tak newralgicznej, tuz obok Ukrainy.

ciagle proby upokorzenia, przekrzyczenia, "my mamy racje", "a nie mowilem". calej klasie politycznej powinno byc wstyd, wlaczajac twardych z konfy. 35lat samo-stanowienia a na szczytach ta sama zgnilizna, przypudrowana ale zdecydowanie bardziej bezczelna niz kiedys.

Bosak na wiele lat przed lutym 2022 krytykował giedroyciowską politykę wschodnią wszystkich polskich rządów. A z kolei po lutym 2022 gdy kilku posłów Konfederacji chciało zorganizować konferencję na temat sensu obdarowywania przesiedleńców ekonomicznych z Ukrainy wszystkimi socjalami, to wszystkie media ją zbojkotowały, a politycy i 95% tego forum uruchamiało już swój antyonucowy arsenał.

Masz pretensje do polityków którzy nie zabezpieczyli interesów Polski oddając wszystko Ukrainie???? Przecież oni słuchali rozkazów swoich wyborców, także z tego forum 

W dniu 18.08.2025 o 15:34, josephnba napisał(a):

To nie ja opiewałem chwalą 500+ jakoś po pół roku od wprowadzenia 

to też nie ja udawałem że głosowałem na holownie jednocześnie w każdym poście spuszczając się nad pisem 

to nie ja wreszcie wróżyłem boom po ogłoszeniu programu i wskazywałem wszystkie plusy tego złodziejskiego rozwiązania pomijając oczywiste minusy 

Raczej bezmyślnie nie uczestniczył w forumowym tańcu Giertycha z córką "kto nie skacze..........hop.hop.hop"

39 minut temu, josephnba napisał(a):

Już po tej deklaracji?

Córka w żłobku miała dwóje dzieci a w przedszkolu na razie nie ma żadnego 

To też zależy pewnie od regionu. U mnie, miasto blisko Wrocławia ok 40tyś mieszkańców, z bogatą bazą dużych fabryk, kilka stref przemysłowych. U jednej córki w prywatnym żłobku to jest prawie 10 dzieci przy dwóch grupach, u drugiej też w prywatnym przedszkolu to już dobre kilkanaście. Znajomi mówią, że w państwowych to jeszcze więcej z wiadomych względów. Mama jest nauczycielem w zespole szkół średnich to całą jedną klasę utworzyli z dzieci Ukraińskich, nawet przed wojną było ich też tam dużo no ale jednak bliskość strefy produkcyjnej z wieloma dużymi zakładami lecącymi na 3 zmiany też robi swoje oczywiście 

Edytowane przez Dunk8