Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

51 minut temu, steve napisał(a):

To tylko pokazuje jak tepi i odklejeni są w większości wyborcy Konfederacji. Nie znosze Mentzena, ale robić mu aferę, że poszedł z kimś na piwo, juz nie wazne czy to Trzask czy Nawrocki czy Zandberg? Lol "śmierć wrogom ojczyzny łaaaa, Mentzen zdrajca, bo podal piwo Trzaskowi". 

Sprzedal wartosci, ja pi****le... 

to do mnie? 

bo jeśli tak, to zupełne pudło, sam mam beke z Memcena, a wyborcom Konfy to nawet trochę współczuję

Poszedłbyś na piwo z kimś kto przez x czasu nazywa cię faszysta, nazista, podnóżkiem putina, ruskim agentem i jeszcze niewiadomo kim?

trzeba być wybitnie oryginalnym  (albo wyborca po) żeby robić tu narrację „to tylko piwo tak się rozmawia” -> co jest zabawne bo jeszcze kilka dni temu piwo z Memcenem to było coś uwłaczającego :) 

no nie. Nie z każdym w swoim życiu rozmawiasz i nie z każdym idziesz na piwo 

Edytowane przez airmax

20 godzin temu, Życie_to_mem napisał(a):

c***owo się zestarzało 

na swoją obronę 

ówczesny Nawrocki to był robot bez charyzmy 

wtedy jeszcze nie wiedzieliśmy że to sutener, patus i oszust 

piękne naiwne czasy 

4 minuty temu, airmax napisał(a):

to do mnie? 

bo jeśli tak, to zupełne pudło, sam mam beke z Memcena, a wyborcom Konfy to nawet trochę współczuję

Poszedłbyś na piwo z kimś kto przez x czasu nazywa cię faszysta, nazista, podnóżkiem putina, ruskim agentem i jeszcze niewiadomo kim?

trzeba być wybitnie oryginalnym  (albo wyborca po) żeby robić tu narrację „to tylko piwo tak się rozmawia” -> co jest zabawne bo jeszcze kilka dni temu piwo z Memcenem to było coś uwłaczającego :) 

Piwo mentzena to pikuś przy tym co odpierdalaja dwaj czołowi kandydaci  

cpun i przestępca 

niezły mamy wybór 

15 minut temu, RappaR napisał(a):

Silny Braun to same plusy dla PO

Moim zdaniem dla PO najbardziej optymalny jest status quo, bo PiS i Konfa są bardziej przewidywalni niż Braun.

Swoją drogą czasem ciężko się zorientować czy dana akcja botów kogoś popiera czy jednak ośmiesza. ;) 

499761257_733087882609572_2703709544906137624_n.jpg

26 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Śmieszne jest to, że obóz Koalicji krytykował ciągle Mentzena za to piwo, normalizowanie alkoholu i rozpijanie młodzieży. Nawet na debacie o to pytali w formie zarzutu. 

A w ostatnich dniach mamy Sikorskiego robiącego spotkania przy piwie i teraz ta akcja. 

Sikorski też spotykał się z młodzieżą? 

21 minut temu, Życie_to_mem napisał(a):

Moim zdaniem dla PO najbardziej optymalny jest status quo, bo PiS i Konfa są bardziej przewidywalni niż Braun.

Braun nigdy nie będzie miał więcej niż kilkanaście procent, idealna partia jako wroga do stawiana jako postrach, usprawiedliwiania dalszych przestępstw i łamania prawa w imię ochrony państwa

34 minuty temu, airmax napisał(a):

to do mnie? 

Obelgi obelgami, wiadomo polityka szambo, ale jeśli ktoś się kreuje na przedstawiciela środowiska prawicowego-patriotycznego i podobno rozumie jakie zagrożenie niesie dla bezpieczeństwa wybór rafala, to nie idzie z kimś takim na piwo, tego nie da się obronić, proste. 

39 minut temu, steve napisał(a):

Wtedy to, by dopiero wyszedl na debila.

Wręcz odwrotnie. 

1 minutę temu, airmax napisał(a):

to do mnie? 

trzeba być wybitnie ograniczonym (albo wyborca po) żeby robić tu narrację „to tylko piwo tak się rozmawia” -> co jest zabawne bo jeszcze kilka dni temu piwo z Memcenem to było coś uwłaczającego :) 

Nie podejrzewałem Cb o glosowanie na konfe, ale dzięki za nazwanie mnie ograniczonym.

Mentzen obrażał w przeszlosci chyba wszystkich, a w tej kampanii obrażał i kpil zarówno z Trzaska (z niego kpi od lat) jak i Nawrockiego

7 minut temu, steve napisał(a):

Nie podejrzewałem Cb o glosowanie na konfe, ale dzięki za nazwanie mnie ograniczonym.

Mentzen obrażał w przeszlosci chyba wszystkich, a w tej kampanii obrażał i kpil zarówno z Trzaska (z niego kpi od lat) jak i Nawrockiego

Był szybki edit, niepotrzebnie tego określenia użyłem, wybacz. Dałem się sprowokować określeniem grupy ludzi jako tępych i odklejonych  

W sensie memcen przebił określenia typu nazista, faszysta, przyjaciel putina, ruski agent? 

8 minut temu, jack napisał(a):

Faceci po robocie poszli na piwo. A ci dalej przeżywają jakby to były urodziny austriackiego malarza. 

Sek w tym ze dla najtwardszych fanow jednego z tych panow (ktorzy teraz sie tym najbardziej jaraja) ten drugi pan byl jeszcze do wczoraj ekwiwalentem austriackiego malarza 🙃

29 minut temu, tankathon napisał(a):

Czyli piwko miało znaczenie czy nie miało? 🙃

Dla mnie żadnego w kontekscie Mentzena, ale dla was to wielkie halo i zdrada wartosci i idealow prawicowych, więc imo w oczach takich jak Ty powinno to być w huj niewiarygodne, gdyby nagle po piwku w rodzinnej atmosferze xd zaczął jechać po Trzasku jak masełkiem po chlebku. Jak chciał po nim jechać to mógł to zrobić wczoraj, a nie po tym jak spadla na niego fala krytyki. Pokazałby tym Mentzen, że niczym się nie różni od Trzaskowskiego i zmienia zdanie na zawolanie. Mentzen wiedział jaka będzie reakcja, zawsze go miałem za typa co robi tylko to co mu się opłaca. 

Dla mnie to jest tylko i wylacznie kolejny kamyczek do ogródka Rafała, potencjalny przyszly prezydent pije piwko w karczmie nazisty. @airmax Trzask doslownie tak nazwal Mentzena?

Edytowane przez steve

12 minut temu, steve napisał(a):

@airmax Trzask doslownie tak nazwal Mentzena?

Nie róbmy wiadomo czego z logiki. W polskiej polityce są odpowiednie jednostki od mówienia tego, czego liderom powiedzieć nie można. 

przykładowy Zembaczyński to latał po sejmie z płachtą „PiS + Konfederacja = Rosja” albo zdjęcie P. Matysiak z kimś z pisu z podpisem „da dla cpk” (da zapisane cyrylicą) bez zgody góry na taką agresję? 

Myślałem, że Nawrocki na tych kibolskich ustawkach bywał tylko w wieku nastoletnim.  Jednak on na nie chodził nawet w 2009 roku gdy miał 26 lat, pisał doktorat, miał żonę, dziecko i pracował już w IPN. xD

Wirtualna Polska opisuje szczegóły kibolskiej ustawki, w której miał brać udział popierany przez PiS kandydat na prezydenta Karol Nawrocki. Według ustaleń portalu doszło do niej 27 października 2009 roku po meczu Ekstraklasy. Lechia Gdańsk zmierzyła się wówczas z Lechem Poznań. Mecz odbył się na stadionie Lechii. Do walki kibiców miało zaś dojść około 19. Bójka między dwiema 70-osobowymi grupami trwała - według ustaleń portalu - około 6,5 minuty. Wygrali fani Lechii. Dziennikarz wp.pl Szymon Jadczak podaje, że informację o udziale Nawrockiego w ustawce potwierdziły nieoficjalnie dwie osoby z jego sztabu.

W bójce, jak podaje portal, brał udział m.in. Daniel U. ps. "Dzidek". Mężczyzna został później skazany na 15 lat więzienia za zabójstwo maczetą nastolatka w Krakowie. "W zgodnej opinii policjantów i prokuratorów zajmujących się przestępczością kiboli, Daniel U. to jeden z najgroźniejszych bandytów w tym środowisku" - opisuje portal. U. miał być uznanym liderem gdańskiej grupy kiboli, później zaś przeprowadził się do Krakowa. 

23 godziny temu, RappaR napisał(a):

Wybierałem wtedy losowo średnie drużyny i źle trafiło. Mimo wszystko w tej historii dalej fajnie widać, że jest 3:0 dla Pacers i praktycznie pewne finały NBA, a kurs na ich mistrzostwo dalej wynosi 5,50, co jest ogromnym kursem i ludzie nie wierzą kasą w ich mistrza. W ramach rewanżu też się źle zestrzał Twój wpis z 24 listopada 2024 roku, który był napisany dzień wcześniej 😀

Cytat

W sumie Stanowski ma spore szanse, ogólnie teraz będzie efekt Kukiza razy dwa - ludzie ze wszystkich stron chcą kogokolwiek spoza POPiS, rzucą się na pierwsze wolne nazwisko. Nie zdziwię się jeśli to będzie pierwszy od 20 lat prezydent spoza duopolu