Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Czemu tak myślisz? Twój korpo-wlasciciel nie pozwala pisać w godzinach pracy?

A serio, to dzieci zajmują ostatnio trochę więcej czasu. Wiesz, tacy mali ludzie, których nie widuję tylko na zdjęciach (podpowiedź: nie chodzi o Simsy).

też tęskniłem ❤️ 

3 minuty temu, RappaR napisał(a):

Ktoś się na tym forum odważy przyznać, że głosował na KO czy za duży wstyd?

Ja głosowałem i głosować będę i w dupie mam manipulacje zwiększająca podziały które tutaj się często odbywają. KO popełnia błędy ale daleko mu pod tym względem do PIS czy Konfy. 

Teraz, fluber napisał(a):

A znajomi na kogo głosowali?

nie na PIS ale na 90% na konfe.

4 minuty temu, Gregorius napisał(a):

A masz jakieś porównanie? liczbowe a nie takie pierdzenie. Bo znajomi ze spółek skarbu Państwa mówią co innego. 

Dobrze wiesz, że nikt nie prowadzi statystyk, ale w moim otoczeniu masa wybitnych naukowców straciła stanowiska na rzecz koalicyjnych miernot bez wykształcenia. To nie jest popełnianie błędów, to zwyczajne złodziejstwo 

5 minut temu, Gregorius napisał(a):

. KO popełnia błędy ale daleko mu pod tym względem do PIS czy Konfy. 

Konfa nigdy nie miała okazji popełnić błędów, bo nigdy nie rządziła. Sekciarskie myślenie.

1. Płacz nad upadkiem wolnych mediów (prywatne w rękach Niemca, państwowe pod butem Volksdeutscha).

2. Często cytuj WP jako źródło i opieraj na nich swoje antyrządowe wywody :)

11 minut temu, Gregorius napisał(a):

Ja głosowałem i głosować będę i w dupie mam manipulacje zwiększająca podziały które tutaj się często odbywają. KO popełnia błędy ale daleko mu pod tym względem do PIS czy Konfy. 

nie na PIS ale na 90% na konfe.

Tak ciężko zrozumieć, że liczby zależą od tego, na kogo głosowali Twoi znajomi? :)

9 minut temu, Pablo81 napisał(a):

1. Płacz nad upadkiem wolnych mediów (prywatne w rękach Niemca, państwowe pod butem Volksdeutscha).

2. Często cytuj WP jako źródło i opieraj na nich swoje antyrządowe wywody :)

No cud, że się wp ostało poza niemieckimi wpływami bo już nikt by nic nie napisał 

16 minut temu, fluber napisał(a):

Dobrze wiesz, że nikt nie prowadzi statystyk, ale w moim otoczeniu masa wybitnych naukowców straciła stanowiska na rzecz koalicyjnych miernot bez wykształcenia. To nie jest popełnianie błędów, to zwyczajne złodziejstwo

masz pecha że akurat żona pracuje w nauce i to co rozwalił PIS to teraz nawet się nie zbliża.

16 minut temu, fluber napisał(a):

Konfa nigdy nie miała okazji popełnić błędów, bo nigdy nie rządziła.

Konfa na podstawie poglądów i kogo popiera.

10 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Tak ciężko zrozumieć, że liczby zależą od tego, na kogo głosowali Twoi znajomi?

NIe głosowali na KO. (tzn Ci o których myślę bo chyba większość głosowała) . Liczby nie . Za to postrzeganie zmian już tak. 

5 minut temu, julekstep napisał(a):

żeby rozbić ten pisoski beton! tych pislamskich fanatyków hatfu!

A merytorycznie? Bo KO uważam za najlepsza partie co nie oznacza że dobra. Im wiecej takich osób jak Ty czy Fluber tym mniejsze szanse że pojawi sie partia naprawdę oferująca jakaś zmianę. Polaryzacja i populizm nie pozwala na stworzenie się czegoś nowego na co mam nadzieje wszyscy czekamy.

1 minutę temu, Gregorius napisał(a):

A merytorycznie? Bo KO uważam za najlepsza partie co nie oznacza że dobra. Im wiecej takich osób jak Ty czy Fluber tym mniejsze szanse że pojawi sie partia naprawdę oferująca jakaś zmianę. Polaryzacja i populizm nie pozwala na stworzenie się czegoś nowego na co mam nadzieje wszyscy czekamy.

xD

- "głosuję i będę głosował"
- "Wy (którzy w ostatnich wyborach nie głosowaliście na POPIS przyp. redakcja) cementujecie duopol polityczny w Polsce"

💪

Teraz, julekstep napisał(a):

xD

- "głosuję i będę głosował"
- "Wy (którzy w ostatnich wyborach nie głosowaliście na POPIS przyp. redakcja) cementujecie duopol polityczny w Polsce"

💪

Konfa też jest populistyczna ,a nie merytoryczna i cementuje podziały przez swoje poglady. Nie chodzi kto na co głosował tylko sprowadzanie dyskusji do manipulacji, populizmy i zalewu wiadomości ad persona, smieszków , wykpiwania zamiast normalnej dyskusji. 

do wieczora pewnie mnie nie będzie. Praca wiec małe szanse żebym kontynuował dyskusje.