Skocz do zawartości

Media Room

Zdzisław Ptak

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, julekstep napisał(a):

po najnowszym dealu Magic czekają na komentarze ekspertów:

@Koelner @MarcusCamby

Koelner-Knicks — Dziś o 09:53
c*** mnie magic interesują
[09:53]
napompowany balon
[09:54]
wygladali na królów RS a i tak c***nia
[09:54]
musisz połamac pół ligi żeby ją może wygrać

@MarcusCamby

od Ciebie bardziej profesjonalnie :D 

a i zapomniałem że ktoś musi się jebnać w lineup ;] jak np. @Krzemo

4 godziny temu, Koelner napisał(a):

@MarcusCamby

od Ciebie bardziej profesjonalnie :D 

Dobrze, że Magic się wystrzeliwują z assetów na teraz, to okienko Tatuma - Edwards może będzie krótsze, a nawet może skończy się jak z Ingramem i oddaniem za darmo, bo jak wiadomo Julek po za tankowaniem nie potrafi budować mocnych zespołów.

Po dłuższej przerwie udałem się do Portland w celu przeprowadzenia wywiadu z GM Portland. 

Bam Adebayo to wschodząca gwiazda ligi.

Simkowy Adrian Wojnarowski : Witam. Na początek chciałbym poruszyć temat poprzednich sezonów gdzie nie mieliśmy okazji rozmawiać. Pragnę nadmienić , że były to dwa sezony. Brak PO a wcześniej epoka 4 All Starow. Jakie wnioski nasunęły się Panu po tych sezonach ? 

GM : Zacznę od tego z 4 All Starami. Start sezonu był bardzo słaby ( podobnie jak Denver ) tylko , że później zaczęły się paniczne ruchy z mojej ruchy. Myśle , że gdybym wtedy nie uległ panice a spokojniej podszedł do tego tematu mogło by być lepiej niż odpadniecie w I rundzie mimo, że drużyna okazała się późniejszym mistrzem. Denver wyszło z dołka bo ich GM wykazał bardziej zimniejsza krew ode mnie. Uważam tez , że zbyt szybko udało mi się zbudować tak silna ekipę. Pragnę przypomnieć , że jestem drugim najmłodszym stażem w lidze a miałem ekipę najmocniejsza jaka kiedykolwiek została zbudowana w Portland. Kibice będą mieli co opowiadać / wspominać przy kominku i fajce. Co do sezonu bez PO to miałem swoj pick i wkradło się rozluźnienie w szeregi zespołu. To była główna przyczyna braku PO. Natomiast w tamtym sezonie zarzucono mi brak porządnego SG i w Off przyszedł Polak Rodak wiec szybko na to zareagowałem. 

Simkowy Adrian Wojnarowski : Jak każdy z GMow pewnie chciałby Pan wygrać ligę , gdzie Pan widzi receptę na to ? 

GM : Przede wszystkim cierpliwość w budowaniu zespołu i pokora to są dwa główne wyznaczniki jakimi trzeba się kierować. Co do pierwszego to doskonały przykład był sezon temu gdzie GM Orlando zagrał w finale. Ile to potrzebował sezonów szorowania dna aby znaleść się w finale aż w końcu mu się udało. To jest najłatwiejsza droga i wielu GMow obiera te drogę jak chociażby w tym sezonie GM Chicago jednak w Portland kierujemy się inna ścieżka. Dla mnie taka ścieżka to już ostateczność a nie wybór. Co do drugiego to po sezonie z 4 All Starami wypadało by nabrać trochę pokory. Znane są sytuacje gdzie sytuacja na papierze w TOP 2 w konferencji odpada w I rundzie , ale jednak wtedy to jedynie odpadniecie z Denver było by na miarę tego składu. Obecnie mam zespół , który może wygrać z każdym i namieszać w lidze , jednak nie jest faworytem ligi. I chyba taki status mi odpowiada gdzie starzy wyjadacze boja się mojego zespołu. Myśle , że mój zespół jest niewygodny dla każdego. Siła konferencji tez nie jest bez znaczenia. Ja wiem , że Indiana wstaje w tym sezonie z kolan , ale spójrzmy prawdzie w oczy. Tam połowa ligi to tankerzy a Zachód jest jak zawsze mocny. 

Simkowy Adrian Wojnarowski : Wróćmy jeszcze do trade KAT - Bam.  Wiele osób pukało się w czoło gdy Pan go robił a tymczasem znowu chyba Pana na wierzchu wyszło ?

GM : Po pierwsze ten trade odblokował mi Maxa dla AD. Niestety AD wybrał Denver a proszę sobie wyobraź co by było gdyby on dołączył wtedy do zespołu. Po drugie jak Pan wspomniał trade zdecydowanie na plus dla mnie. Mogę dodać , że dwóch GMow mocno krytykowało mnie za ten trade na priv a do tej pory nie otrzymałem od nich informacji jak bardzo się mylili. Dodam na marginesie tylko jedno , że jeden to był tankerem a drugi nie zagrał w PO. Cóż jak to śpiewa Graniecki „Ja robię swoje a oni …”. No i ostatnia sprawa jest taka, że Denver bez KATa grało w finale co sezon a po przyjściu o szybkie odpadniecie z PO. Przypadek ? Nie sadze

Simkowy Adrian Wojnarowski : Jak Pan widzi obecny sezon ? 

GM : Przede wszystkim w tym sezonie chciałbym wrócić do PO. To jest cel jaki sobie drużyna pozostawiła na ten sezon. Mam nadzieje , że kapitan zespołu Dennis pozostanie z nami na dłużej gdyż po sezonie będzie FA. Obecnie trwają poszukiwania kogoś na pozycji SF gdzie jest największa dziura w zespole. Oczywiście w trakcie sezonu dochodzi do roszad w składzie wiec całkiem możliwe , że skład ulegnie lekkiej korekcie , jednak to będą kosmetyczne zmiany. Cieszy mnie rozwój Bama w tym sezonie i mam nadzieje , że zobaczę go w ASG. Tak duet Bam - Dennis to bardzo mocny duet w lidze. Greg daje doświadczenie jakie jest potrzebne w każdej drużynie. Kwartet dopełnia Polak Rodak, którego udało mi się ściągnąć przed sezonem i jestem zadowolony z jego przyjścia. 

Simkowy Adrian Wojnarowski : Dziennikarze donoszą , że przed sezonem było blisko pozyskania All Stara. Może Pan coś więcej powiedzieć na ten temat. 

GM : Nie mogę ujawniać szczegółów natomiast w każdej plotce jest ziarno prawdy. Tak przed sezonem toczyły się rozmowy o pozyskanie All Stara , niestety GM pozostaje nieugięty i nie bardzo chce go oddać. Tego gracza monitorujemy od paru sezonów i uważam , że by pasował do Bama i Dennisa. Cóż może uda nam się dojść do porozumienia w sprawie pozyskania go z jego obecnym GM. Mogę tylko dodać , że chodzi tutaj o gracza z łotewskim paszportem. 

Simkowy Adrian Wojnarowski : To jest Pana 5 sezon w lidze. Na koniec proszę o jakieś podsumowanie tych sezonów. 

GM:  Ciężko tak jednym , dwoma zdaniami streścić te 5 sezonów gdyż każdy z nich to materiał na osobny wywiad. Na pewno były wzloty i upadki mojego zespołu. Myśle , że moje dojście dodało kolorytu tej lidze. Nie bez znaczenia pozostaje fakt , ze od początku zostałem wrzucony na głęboka wodę obejmując zespół w tej mocniejszej konferencji. Portland z tankera dosyć szybko uczyniłem mocna ekipa , jednak tutaj z pomocą bardziej doświadczonych GMow , którzy zdecydowali się wesprzeć żółtodzioba. Wiadomo jak w każdej lidze bywają utarczki i zgrzyty , jednak Ja nie mogę doczekać się zawsze kolejnego startu sezonu. Co prawda zmieniłbym pare zasad funkcjonowania , ale to temat na zebranie GMow. 

Simkowy Adrian Wojnarowski : Dziękuje za wywiad i smaczna whiskey , która towarzyszyła nam podczas wywiadu. 

GM : Również dziękuje. 

Jeśli Bradley Beal dokończy sezon w Washington Wizards zostanie kolejnym hometown w historii simbasketu.

W tym momencie wprowadzeni gracze w historii to:

Baron Davis - Golden State Warriors

Russell Westbrook - Boston Celtics

Stephen Curry - Toronto Raptors

James Harden - Chicago Bulls

LeBron James - Memphis Grizzlies

Dwight Howard - Memphis Grizzlies

Brook Lopez - Seattle SuperSonics

Goran Dragic - Seattle SuperSonics

Jonny Flynn - Seattle SuperSonics

Ike Diogu - New Orleans Hornets

Omri Casspi - New Orleans Hornets

Eric Maynor - New Orleans Hornets

W przyszłym sezonie na uhonorowanie kariery w swoim klubie będzie czekać Jrue Holiday, Paul George, Victor Oladipo, Rudy Gobert, Spencer Dinwiddie i Gorgui Dieng

8 godzin temu, MarcusCamby napisał(a):

Jeśli Bradley Beal dokończy sezon w Washington Wizards zostanie kolejnym hometown w historii simbasketu.

W tym momencie wprowadzeni gracze w historii to:

Baron Davis - Golden State Warriors

Russell Westbrook - Boston Celtics

Stephen Curry - Toronto Raptors

James Harden - Chicago Bulls

LeBron James - Memphis Grizzlies

Dwight Howard - Memphis Grizzlies

Brook Lopez - Seattle SuperSonics

Goran Dragic - Seattle SuperSonics

Jonny Flynn - Seattle SuperSonics

Ike Diogu - New Orleans Hornets

Omri Casspi - New Orleans Hornets

Eric Maynor - New Orleans Hornets

W przyszłym sezonie na uhonorowanie kariery w swoim klubie będzie czekać Jrue Holiday, Paul George, Victor Oladipo, Rudy Gobert, Spencer Dinwiddie i Gorgui Dieng

przecież tu jest pełna lista:

W dniu 16.10.2022 o 19:17, julekstep napisał(a):

W tym poście będą updejty odnośnie klubowych ikon!

Bucks -> Monta Ellis
Bulls -> James Harden
Celtics -> Russell Westbrook
Grizzlies -> LeBron James, Dwight Howard
Hornets -> Ike Diogu, Eric Maynor, Omri Casspi
Magic -> Chris Webber
Pistons -> Jameer Nelson, Al Jefferson, Manu Ginobili
Raptors -> Stephen Curry
Sonics -> Brook Lopez, Goran Dragic, Jonny Flynn
Suns -> Chris Paul
Warriors -> Baron Davis
Wolves -> Glenn Robinson, Chris Kaman